This version of the page http://www.dengi.ua/blogprint1012643.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-09. The original page over time could change.
Дефолт можливий найближчим часом, якщо... - Dengi.ua

Дефолт можливий найближчим часом, якщо...

Про впровадження Єдиної Державної Системи Моніторингу видобування, транспортування, постачання, споживання та оплати за енергоносії та житлово-комунальні послуги.

На сьогодні в країні склалася як ніколи важка економічна, а внаслідок і тривожна соціально - політична ситуація.

В Україні триває та посилюється енергетична криза, найбільш важким наслідком якої є неконкуретоспроможність продукції вітчизняного виробництва. За рахунок величезної частки енергоносіїв (природний газ, електроенергія тощо) у собівартості наші товари програють в ціні на зовнішніх ринках та доволі часто втрачають свої позиції на внутрішньому ринку.

Дійшло до того, що інколи дешевше імпортувати, аніж виробляти або купувати у вітчизняних виробників продукцію аналогічної якості.

Енергетична криза безпосередньо стосується також і сфери ЖКГ та ПЕК. Те, що зараз коїться у цій галузі - яскравий приклад умисного користування невпроядкованістю механізмів видобування, транспортування, постачання, споживання та оплати за енергоносії та житлово-комунальні послуги, у своїх корисливих цілях окремою (по інший бік - споживачі) групою осіб та комунальних підприємств. Висновки досліджень, проведених спільно з НАН України вражають. Нарахування за комунальні послуги, подекуди в рази не відповідають дійсно спожитим показникам, звичайно ж, не на користь кінцевих споживачів.

В такому випадку коллапс економіки та дефолт у найближчому часі  гарантовано. Про що не одноразово, лунали відповідні заяви експертів різного рівня, а також академіків НАН України.

Єдиним виходом з такої ситуації та готовим інструментом, який впорядкує становище ЖКГ, ПЕК, дасть змогу вже на першому році впровадження значно посилити позиції вітчизняних виробниківє Система Моніторингу видобування, транспортування, постачання, споживання та оплати за енергоносії та житлово - комунальні послуги (ЄДСМ).Система, яка  унеможливить дефолт і призведе до стрімкого оздоровлення та зростання економіки.  

Розробниками ЄДСМ є найкращі спеціалісти та експерти в своїх напрямках, фахівці Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту науково-практичних розробок комплексних систем.

Академія НАН України пропонує впровадження ЄДСМ досить великого часу. Ця ініціатива отримала підтримку Президента України В.Ф. Януковича, про що йдеться в Указі Президента Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 17 листопада 2010 року «Про виклики та загрози національній безпеці України у 2011 році» в частині: ... ужити заходів щодо формування та ведення зведеного енергетичного балансу як одного з основних інструментів стратегічного планування розвитку енергетичного сектору економіки, орієнтованого на власні ресурси та альтернативні джерела енергії.


Що ж заважає прийняттю закона "Про основні засади впровадження Єдиної Державної Системи Моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги"? Чому він досі не прийнятий, а система ще не впроваджена?

Слабка інформованість громадян Україн та відсутність важелів впливу дає змогу бажаючим залишитися "біля кормушки" відтягнути момент впровадження ЄДСМ. сподіваюся, що спільними зусиллями розробникам ЄДСМ та іншим небайдужим до долі країни вдасться впровадити цю систему та витягнути Україну з точки неповернення! 


Постоянный адрес публикации: http://dengi.ua/blog1012643.html