This version of the page http://dif.org.ua/ua/events/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-08. The original page over time could change.
Події - Фонд «Демократичні ініціативи»
  • Напрями досліджень
  • Політичні інститути
  • Демократичні процеси
  • Європейська та євроатлантична інтеграція
  • Міжнародні відносини
  • Свобода слова
  • Права людини
  • Освіта
Прес-релізи
22 Березня 2013
Половина населення України й досі не знає, хто є депутатом на їхньому окрузі

18 Березня 2013
ЄС чи Митний союз: за що проголосували б українці на референдумі


Мультимедіа

12 Березня 2013
Чи можливі перевибори до Верховної Ради і кому це зараз вигідно? Про це розмова з експертами в студії програми "Сьогодні про головне" (ТВі)


Фоторепортаж

17 Січня 2013
Круглий стіл «Кому і чому заважає ЗНО: роль незалежного оцінювання в українській освіті»


Події


2 Квітня 2013

Ірина Бекешкіна: "Люди хочуть не диктатора, а пришестя Господа Бога…"

Із 6 по 12 березня нинішнього року фонд "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології провели всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Думки і погляди населення України". Про його результати — розмова з Іриною Бекешкіною.

Читати далі

28 Березня 2013

Крім донорів, у мозкових центрів дуже мало покупців - дослідження

Українські аналітичні центри мало впливають на політику, бо відірвані від реального політичного процесу і зосереджені на проектах, фінансованих донорами. Про це йдеться у звіті “Оцінка досліджень з аналізу політики в Україні”. Думки представників НУО з приводу дослідження вже розходяться.

Читати далі

21 Квітня 2011

П’ять аспектів неправомірності і збитковості Харківської угоди

Після підписання Харківської угоди Україна не отримала жодних преференцій. Про це заявив глава парламентського комітету з питань євроінтеграції, народний депутат Борис Тарасюк на прес-конференції, аналізуючи рік після підписання документа. Своїми думками щодо неправомірності і збитковості цього контракту він поділився з журналістами.

Читати далі

22 Березня 2013

Усе буде по-ЧЕСНОму!

Чесно про депутатські пільги та звітність розповіли громадські активісти руху ЧЕСНО, які під час громадсько-політичного форуму презентували результати дослідження, присвяченого першим 100 дням роботи нового парламенту.

Читати далі

21 Березня 2013

Половина населення України й досі не знає, хто є депутатом на їхньому окрузі

Такі дані загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва разом із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня 2013 року.

Читати далі

19 Березня 2013

Закон про проведення Всеукраїнського референдуму – остаточний гвіздок у труну української демократії

Закон про референдум остаточно знищить залишки демократії, вважають експерти, адже завдяки ньому референдум можна буде провести з будь-якого питання: щодо довічного перебування нинішньої команди при владі, щодо вирішення геополітичних задач, або ж внести на референдум зміни до Конституції, скасувати їх чи взагалі скасувати саму Конституцію.

Читати далі

18 Березня 2013

Референдуми: і за Європейський Союз, і за Митний Союз - були б виграні, але молодь все ж за Україну в Європі

Українські громадяни на референдумі підтримали б приєднання і до Європейського Союзу, і до Митного Союзу. Європейський вектор, утім, дещо популярніший, особливо серед молоді.

Читати далі

15 Березня 2013

Зі 100 днів роботи новообраного парламенту депутати працювали лише сім

Про це повідомила ініціатор громадського руху «Чесно» Світлана Заліщук. Це лише один із висновків руху «Чесно» у його дослідженні, що розпочалося з моменту роботи нового парламенту.

Читати далі

15 Березня 2013

Володимир Фесенко: Політика цікавить людей як елемент змагання, політичних сенсацій і скандалів, а не як інструмент реалізації своїх інтересів

Неоднозначне ставлення громадян до Верховної Ради – позитивна оцінка «своїх», з одного боку, і критичне ставлення до Ради в цілому, з другого, – є однією з головних проблем і політичного світогляду пересічних українців, і подальшого політичного розвитку України.

Читати далі

14 Березня 2013

100 днів парламенту: думка громадян і експертів

Більшість виборців (77%) ще не розчарувалася у своїх обранцях і вважає, що зробила на парламентських виборах правильний вибір.

Читати далі

12 Березня 2013

У Демініціативах – найкраще!

У лютому троє студентів із Донецького національного університету походили практику у Фонді «Демократичні ініціативи» як майбутні міжнародники. Але під час практики ми намагались надати їм можливість спробувати свої сили не лише у обраному фахові, а і як соціологи, журналісти та навіть політики. Адже дипломати мають бути людьми всебічно освіченими, здатними переконувати й впливати, виробляти розумні рішення, а головне – приваблювати до себе людей. Тож ось які відгуки про свій практичний вишкіл надходять до нас від, можна вже сміливо казати, молодих колег.

Читати далі

8 Березня 2013

Ірина Бекешкіна: Права українських жінок найбільше ущемлені не в політиці, а вдома

Українську жінку не дискримінують жодні закони, однак її права насправді ущемлені через те, що суспільна свідомість покладає на неї відповідальність за родину і таким чином позбавляє можливостей для повної реалізації У професійній чи громадській діяльності. Таку думку в коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу висловила директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Читати далі

7 Березня 2013

Шановні колеги з аналітичних центрів, запрошуємо вас взяти участь у конкурсі на стажування у кращих аналітичних центрах Європи, оголошеному PASOS.

Читати далі

26 Лютого 2013

Експерти: «Вимоги Європейського Союзу можна виконати за наявності політичної волі»

Українська влада отримала чіткі завдання від керівництва Євросоюзу під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі. Не тільки отримала, але й підписалася під зобов’язанням їх виконати. Поки влада, за словами директора Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірини Бекешкіної, прислухається більше до зовнішніх вимог, ніж до внутрішніх, у громадянського суспільства є надія, що з обіцяного хоча щось буде виконано.

Читати далі

25 Лютого 2013

Резолюція за результатами круглого столу “Законопроекти про вищу освіту: висновки громадськості”

18 лютого в інформаційній агенції “Українські новини” відбувся круглий стіл на тему “Законопроекти про вищу освіту: висновки громадськості”. За результатами обговорення експерти з питань освітньої політики та представники студентських організацій звертаються до учасників комітетських слухань з питань вищої освіти, запланованих на 27 лютого.

Читати далі

23 Лютого 2013

Виявити політичну волю та здійснити необхідні кроки в бік євроінтеграції закликали експерти владу напередодні саміту Україна–ЄС

Читати далі

22 Лютого 2013

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

ЩОДО УКЛАДАННЯ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС

Читати далі

20 Лютого 2013

Громадський сектор «одобрямсу» – нове дітище влади

В Україні почався процес створення паралельного громадянського суспільства, насправді пов'язаного з владою. Це необхідно для того, щоб при зміні курсу країни отримати схвалення дій влади від імені громадськості.

Читати далі

19 Лютого 2013

Круглий стіл на тему “Законопроекти про вищу освіту: висновки громадськості”

Громадські експерти погодились, що реформа вищої освіти давно на часі. Промовці дійшли згоди щодо необхідності забезпечення децентралізації та фінансової прозорісті у галузі вищої освіти. На думку аналітиків, два альтернативні законопроекти (підготовлені опозицією та групою Згуровського) більшою мірою виконують завдання реформування вищої освіти.

Читати далі

15 Лютого 2013

Громадська рада при Міністерстві закордонних справ в результаті ротації позбулася всіх експертів у сфері зовнішньої політики

У новому складі громадської ради немає жодного аналітичного центру з тих, що протягом багатьох років займалися міжнародними питаннями і діяли в складі минулої громадської ради.

Читати далі

Попередні записи 12…5 Наступні записи
Україна у фокусі

7 Квітня 2013
Верховна Рада на Банковій: ще один крок до самознищення?
Погляд соціолога

Експертне опитування представників 6-ти цільових груп щодо їхньої оцінки використання продуктів ключових постачальників політичних досліджень (аналітичних центрів) в Україні






Новини партнерів

Експертне опитування представників 6-ти цільових груп щодо їхньої оцінки використання продуктів ключових постачальників політичних досліджень (аналітичних центрів) в Україні Що не пускає Україну до європейської безпекової системи - ІЄАС
Ставлення населення України до постаті Йосипа Сталіна - КМІС Чи відбулося покращення вже сьогодні? (три роки по тому) - КМІС