This version of the page http://www.ukrbizn.com/vlast_biznes/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-07. The original page over time could change.
Власть и бизнес » Украина Бизнес
Об издательстве Подписка Реклама ДФУ Распространение Отчетность Партнеры Контакты RSS | Добавить в избранное |
Для содержимого этой страницы требуется более новая версия Adobe Flash Player.

Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

МІНІСТР ЕКОНОМІКИ ВВАЖАЄ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНСЬКИХ ОЛІГАРХІВ І ЇХ КИШЕНІ НАЦІОНАЛЬНИМИ ІНТЕРЕСАМИ.

20-03-2013, 16:32
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

«Введення загороджувальних спецмит на імпорт автомобілів направлене на захист національних інтересів! - заявив Міністр економіки  І. Прасолов. »

«Введення спеціальних мит на імпорт автомобілів нібито відповідає нормам Світової організації торгівлі.» Всі рішення, які приймаються міністерством економічного розвитку і органами при ньому, обов'язково узгоджуються з нормами СОТ", - сказав Прасолов».

Але не так все просто! Дійсно будь-яка країна має право в рамках СОТ підвищувати мита, і протекціонізм не заборонений, тільки в такому випадку країна повинна бути готова до введення іншими країнами у відношенні будь-якої її експортної групи таких же протекціоністських заходів, а це для України метал, хімія, сировина та сільське господарство. Іншими словами  позитивний ефект від спецмит буде тільки для автоскладальників, а враховуючи неповний цикл виробництва авто - ефект мінімальний, не кажучи про різке зниження надходжень від імпорту, зате будь-які мита на укр. експортний товар це втрати ринків, зниження виручки / надходження валюти в країну, безробіття, яка за масштабами набагато більше ніж те, яке можливе внаслідок простою автоскладальних цехів. Порівнювати Україну з Росією безглуздо, так як підходи при введенні підвищених мит в Росії були зовсім інші, вони спочатку домовилися з основними великими автовиробниками, налагодили виробництво якісних авто в країні, і вже потім закрили кордони. Щось ми не бачимо з боку Україна діалогу з провідними автоконцернами, тому спецмито – це просто лобіювання інтересів одного приватного підприємства під прикриттям гасла турботи про національного виробника.

До речі Представництво Європейського Союзу в Україні після консультацій з Брюсселем вже заявило, що введення спецмита встановлює додаткові торгівельні бар’єри у дуже чутливому секторі та матиме вкрай руйнівний вплив на експорт автомобілів з ЄС. ЄС закликає Україну переглянути та відкликати своє рішення, оскільки йому бракує належного юридичного обґрунтування і воно чинить негативний вплив на економічні інтереси ЄС.

 

 

Нагадаємо, що 14 березня 2013 Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі опублікувала повідомлення про введення спецмита на імпорт авто в розмірі 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1000 кубічних сантиметрів, але не більш як 1500 кубічних сантиметрів, і 12,95% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1500 кубічних сантиметрів, але не більш 2200 кубічних сантиметрів. Спочатку "Укравтопром" просив комісію ввести спецмито 33,4% на автомобілі з об'ємом двигуна 1000-1500 кубічних сантиметрів і 47% на автомобілі з об'ємом двигуна 1500-2200 кубічних сантиметрів.

В зв’язку з публікацією повідомлення також виникають інші питання, на які поки що уряд не дає відповідь (хоча ми сподіваємось).

  1. 1.  США під час кризи допомагала корпорації  «Дженерал Моторс» (GM) (60% акцій належать уряду США, 12 % - уряду Канади, 17,5% - профспілкам і лише 10,5 % приватні), Росія допомагала ВАЗу, який повністю є державним. Україна зобов’язана допомагати  і допомагає українському авіапрому (ми одна з 5 –ти країн світу, яка виробляє літаки) – Заводу Антонова, який повністю є державною власністю. Але чому український міністр вважає національними  (тобто державними)інтересами, інтереси приватного підприємства (українського автозаводу), що належить олігарху. Тим більше сам олігарх не інвестує та не  модернізє свою українську власність (дозволяючи державі йому допомагати),  а сам натомість вкладає гроші в розвиток інших країн, купуючи автозаводи в Польщі FSO (фабрика самоходів особових)та будуючи автозаводи  в Росії (Липецька обл.). При цьому Прем’єр – міністр  України заявляє, що «купуючи імпортний автомобіль, ми, перш за все, вкладаємо гроші в розвиток інших країн, а не своєї власної. А в які країни вкладають гроші наші олігархи?.»
  2. 2.   «В усіх країнах світу, особливо в період кризи, держава передусім підтримує вітчизняного товаровиробника» - заявляє Прем’єр – міністр  України.

 

Однак, навіть формально провідні українські автозаводи не є українськими, так як один належить швейцарській фірмі «Хірш енд Сі», а другий – британському офшору.

  1. 3.  «Вітчизняні автовиробники не витримали конкуренції з дешевшими імпортними автомобілями, що завозяться як із Росії, так і з інших країн.»

 

Але чому іноземні імпортні автомобілі дешевші ніж авто українського складання і останні не можуть з ними конкурувати? Зарплати працівників на українських автозаводах в 15-20 разів менші ніж в тій же Німеччині; метал, електроенергія та інші складові авто теж набагато дешевші. До того ж, з імпортних авто ще й ввізне мито 10% справляється на відміну від так званих «вітчизняних» (тобто корейських і китайських, складених в Україні). І після цього імпортні авто ще дешевші і їх ще спецмитом необхідно оподаткувати? Так можливо українському  уряду необхідно проконтролювати надприбутки українських олігархів - власників автозаводів. А олігархам слід трохи зменшити апетити та реалізовувати так звані «вітчизняні» авто за цінами  наполовину меншими, ніж зараз (тобто відповідно їх якості) і тоді українці і без всяких спецмит будуть купувати українське. Бо насправді не можна продавати в Україні застарілий, вже знятий з виробництва в країні походження, неякісний  і не відповідаючий критеріям безпеки, корейський автомобіль (made in Ukraine) по ціні сучасного німецького або японського авто. Ну , не будуть купувати його українці, хоч введіть спецмито не 13%, а 100-200%. Українці – нація терпляча (бо стільки років незалежності чекали!)і зараз гроші сховають під матрац або в «калитку», а потім зачекають поки спецмито знімуть або тимчасово будуть їздити на якісному іноземному авто на словацьких номерах, користуючись Стамбульською конвенцією про тимчасовий ввіз.

  1. 4.  «Ми чудово розуміємо, що вітчизняний автовиробник не може сьогодні повністю закрити потреби наших людей в автотранспорті» –говорить Прем’єр – міністр. Але якщо уряд це розуміє, то чому спецмито розповсюджується на «вантажопасажирські автомобілі – фургони і гоночні автомобілі»? Невже в Україні секретно виробляють або планують виробляти гоночні «Ланоси» чи «Черрі»? А якщо ні, то якого саме вітчизняного виробника гоночних авто захищає спецмитом Мінекономіки?
  2. 5.  «А наші імпортери повинні подумати про те, щоб максимально здешевити витрати, і ми готові з ними зустрічатися й допомагати їм у цьому, і не збільшувати вартість імпортних автомобілів. Ми також розуміємо, що в цій галузі також є робочі місця, також працюють люди, і тому ми б не хотіли завдавати збитків цій важливій і потрібній справі».                          Готові зустрічатись? Але цікаво, чому з автоімпортерами ні разу не зустрічались за майже 2 роки, які пройшли з моменту початку розслідування, ті «слідчі», які щось «розслідували» і прийняли таке необдумане рішення. І лише після того, коли ВААІД зробила гучні заяви; коли виступила на захист українських автомобілістів Автомобільна Федерація України під керівництвом Першого віце – президента ФАУ В.В. Януковича; коли 83 автомобільні клуби України заявили про готовність проводити акції протесту та вийти на «Авто майдан»; коли заявила про свою категоричну незгоду з спецмитом ВГО «Українська Рада Автомобілістів»; коли в Україні в соцмережах виник спонтанний народний рух автомобілістів  «Я ненавиджу укравтопром» (по аналогії «Я ненавиджу укравтодор»)з авто імпортерами готові зустрітись! До того ж , є незрозуміло , як  може уряд допомогти автоімпортерам максимально здешевити витрати  і не збільшувати  вартість імпортних автомобілів? Ми надіслали листи до КМУ і підтвердили свою готовність  до діалогу, але ми вважали , що метою введення спецмита , як раз  і є збільшення вартості імпортних авто, створення умов, коли іномарки будуть недоступні пересічному українцю і він буде змушений купувати вітчизняне авто (тобто витиснення конкурентів і монополізація авторинку).

В газеті «Сегодня» 29 вересня 2011 р. була опублікована інформація: «Как сообщили нам в пресс-службе правительства, повышение пошлин необходимо для того, чтобы наши машины стали более конкурентоспособным по сравнению с импортными авто. Например, наш «ЗАЗ-Ланос» стоит 75—80 тысяч гривен, а «Рено Сандеро» — 90—92 тысячи гривен, но покупатели чаще берут иномарку, т. к. она качественнее сделана. Если же поднять пошлину еще на 15% (тот же «Рено», например, будет стоить 106 тысяч гривен), то по соотношению «цена-качество» выгоднее уже становится «Ланос».

  1. 6.  А саме головне, чому в Україні ніколи не буде українського автомобіля. Все дуже просто! На виробництві свого авто багато не заробиш. Собівартість українського авто дуже легко порахувати (додати всі видатки, вартість матеріалів, зарплату працівників тощо) і потім після продажу авто в Україні податкова служба дуже легко визначить прибуток підприємства  і  нарахує податок на прибуток. Натомість, на виробництві (крупновузловому складанні  зі зварюванням і покраскою) корейського або китайського авто, яке називається «вітчизняним» у видатки, крім зарплати українським працівникам та виробничих затрат, можливо завжди включити кошти, перераховані закордонному контрагенту за роялті (т.я. розробник авто корейська або китайська компанія, за комплектуючі; листовий метал або машинокомплекти тощо). І тут вже податкова служба проконтролювати такі видатки, включені в собівартість авто не може. Інакше чим можна пояснити, що вартість «ДЄУ Ланос» в Кореї – 4,5 тис. доларів США,а  вартість такого ж самого авто «Дєу ЗАЗ Ланос», виробленого в Україні в 2010 році була 60641 грн., в 2011 – 71680 грн., а в 2012 році в Україні стартує з 75000 грн (9375 дол.США, тобто дорожче більш як в 2 рази).

 

 

Прес - служба Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів

 

«ПАНИ INSURANCE-2012» СТАЛА ПРЕДСЕДАТЕЛЬ ПРАВЛЕНИЯ СК «НОВА» ВИКТОРИЯ ВОЛОШИНА

20-03-2013, 13:11
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Гран-при в специальной номинации «Пани Insurance»IV Всеукраинского конкурса «Лидер страхового рынка – 2012» по версии журнала «Банкиръ» получила Виктория Волошина, Председатель Правления ЧАО «Страховая компания «НОВА».

Виктория Волошина – целеустремленная, активная, успешная бизнес-леди. Ее жизненный принцип – «Только вперед!», поэтому, получив в 2012 году предложение возглавить страховую компанию, Виктория согласилась не раздумывая. Поставив перед собой цель закрепить «НОВА» в числе ведущих универсальных рыночных страховых компаний, Виктория Волошина формирует крепкую команду единомышленников.

 

ОБОВ’ЯЗКОВЕ ОПРИЛЮДНЕННЯ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗГІДНО З ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ!

11-03-2013, 10:26
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шановні учасники фінансового ринку!

 

Використайте можливість ОПУБЛІКУВАННЯ ПОВНОЇ РІЧНОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ Вашої компанії на сторінках тижневика «Україна Бізнес Ревю»

за 1 300 гривень.

 

У 2013 РОЦІ ДО ЗВЕДЕНОГО БЮДЖЕТУ НАДІЙШЛО 67,8 МЛРД. ГРН. ПЛАТЕЖІВ

6-03-2013, 11:22
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

За оперативними даними у січні-лютому 2013 року до зведеного бюджету надійшло 67,8 млрд. грн. платежів, які контролюються податковими та митними органами. Це на 4,3% перевищує показник відповідного періоду минулого року. Порівняно з 2012 роком бюджет отримав більше на 2,8 млрд. гривень.

До державного бюджету надійшло 53,8 млрд. грн., з яких податковими органами забезпечено 38 млрд. грн., митними – 15,8 млрд. гривень. Місцеві бюджети поповнились на 14 млрд. гривень.

До загального фонду державного бюджету зібрано 51,6 млрд. грн., що на 3,7%, або на 1,9 млрд. грн. перевищує січень-лютий 2012 року, у тому числі по ДПС України – 36,9 млрд. грн., ДМС України – 14,7 млрд. гривень.

 

У ЛЮТОМУ ПЛАН НАДХОДЖЕНЬ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ БУЛО ПЕРЕВИКОНАНО

4-03-2013, 10:46
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

У лютому від сплати Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України надійшло 13,2 млрд. грн. Про це повідомив директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Україна Микола Шамбір. За його словами, у лютому, так само як і у січні цього року, план надходжень до ПФУ було перевиконано.

«За оперативними даними, частка ЄСВ перерахована до Пенсійного фонду склала 13,2 млрд. грн. Це 102,5% від плану. Крім того, якщо порівнювати з лютим 2012 року, то надходження також збільшились на 8,5%. Така стала позитивна динаміка дозволяє прогнозувати, що пенсійні виплати для всіх громадян будуть вчасними та виплачуватимуться в повному обсязі», - сказав він.

 

НАЦКОМФІНПОСЛУГ, ДОВОДИТЬ ДО ВІДОМА ОСОБЛИВОСТІ СКЛАДАННЯ ЗВІТНИХ ДАНИХ СТРАХОВИКІВ У ЗВ’ЯЗКУ З ПЕРЕХОДОМ НА МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ

26-02-2013, 11:26
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, доводить до відома таку інформацію.

Статтею 121 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” (далі - Закон)визначено, що для складання фінансової звітності застосовуються міжнародні стандарти, якщо вони не суперечать цьому Закону та офіційно оприлюднені на веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики. Страховики складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Міністерством фінансів України створено спеціалізований інформаційний ресурс щодо застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності (далі – МСФЗ), адреса сайту: msfz.minfin.gov.ua.

ДІЯЛЬНІСТЬ ПРАВЛІННЯ НАЦБАНКУ УКРАЇНИ ВІДПОВІДАЛА ОСНОВНИМ ЗАСАДАМ ГРОШОВО-КРЕДИТНОЇ ПОЛІТИКИ

25-02-2013, 13:06
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

21 лютого 2013 року відбулося чергове засідання Ради Національного банку України.

Рада Національного банку України прийняла рішення Про стан проведення грошово-кредитної політики в 2012 році та її вплив на стан соціально-економічного розвитку України і оцінку діяльності Правління Національного банку України щодо виконання Основних засад грошово-кредитної політики на 2012 рік. Згідно з цим рішенням Рада Національного банку України взяла до відома інформацію Правління Національного банку України про виконання Основних засад грошово-кредитної політики в 2012 році та визнала, що здійснення грошово-кредитної політики в минулому році дало змогу виконати основну функцію Національного банку України – забезпечити стабільність грошової одиниці України.

НАБУ: ДІЮЧІ НОРМИ ЗАКОНУ ПРО БАНКРУТСТВО СТАНУТЬ ПРИЧИНОЮ ПРИПИНЕННЯ БАНКІВСЬКОГО КРЕДИТУВАННЯ РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ

22-02-2013, 12:49
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Закон «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в новій редакції, яка діє з 19 січня 2013 року, стане причиною припинення банківського кредитування реального сектору економіки. Такий висновок зробили учасники робочої групи Незалежної асоціації банків України (НАБУ) на засіданні у середу.

Згідно з нормами цього Закону, кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою (власне, якими і є банки), повністю усунено від участі в судових процесах, в контролі над процедурою банкрутства і реалізації активів боржника, в т.ч. й заставного майна. На всіх стадіях процесу банкам, як кредиторам, надано лише право дорадчого голосу.

 

КІБЕРЗЛОЧИННІСТЬ МОЖНА ЗУПИНИТИ ТІЛЬКИ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

11-02-2013, 12:55
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Історія навчила нас, що розвиток і прогрес, які приносять лю­дям нові блага та можливості, на жаль, завжди супроводжуються негативними явищами. Індустріа­лізація дала нам масове виробни­цтво товарів, але вона ж поклала початок варварському винищенню природи і класовій нерівності. Бо­ротьба за національні та соціальні права зробила аксіомою принципи рівності і справедливості, але час­то призводить до кровопролиття і негативних проявів патерналізму.

Так, і масова комп’ютеризація, і стрімкий розвиток цифро­вих технологій, які максимально спростили людині всі технологіч­ні та виробничі процеси, полег­шили її існування та перевернули уявлення про роботу, кар’єру, дозвілля, фінанси і навіть осо­бисте життя, приховують у собі серйозні небезпеки. Ми хочемо поговорити про одну з найакту­альніших.

ВСЕМИРНЫЙ ЭКОНОМИЧЕСКИЙ ФОРУМ МОЖЕТ СОСТОЯТЬСЯ В КИЕВЕ

11-02-2013, 12:41
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Завершился Всемирный экономический форум. В течение пяти дней 2,5 тыс. представителей властных структур, бизнес-элиты и общественных организаций из 100 стран, собравшись на горнолыжном курорте на высоте 1 560 метров над уровнем моря, обсуждали самые важные темы сегодняшнего дня.

Основной тренд 43-й сессии Всемирного экономического форума, состоявшейся в швейцарском Давосе, – «острожный оптимизм».

Назад Вперед
Наверх
Архив номеров Архив номеров Архив номеров

 

  • Вход / регистрация на сайте
    • Регистрация
Официальные партнеры
Новий Маркетинговий кодекс підвищує стандарти захисту споживачів у всьому світі
Банки отримають новий інструмент розрахунків
Ассоциация Международных Автомобильных перевозчиков Украины
Дозвільна система: новини плюс
 
Видео

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Наши консультации
Юридическая Налоговая
Финансовая Страховая
 

Опрос

Я покупаю страховой полис:

в страховой компании
у страхового брокера
у страхового агента
на передвижном пункте продаж
не покупаю

 
 
 

Баннерная реклама