This version of the page http://shkola.ukrinform.ua/node/171 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-07. The original page over time could change.
УКРІНФОРМ відзначив ученицю Тлумацької гімназії Оксану Процик за «Європейську мрію п’ятнадцятирічної» | Школа молодого журналіста Укрінформ

УКРІНФОРМ відзначив ученицю Тлумацької гімназії Оксану Процик за «Європейську мрію п’ятнадцятирічної»

В Івано-Франківську представники Українського національного інформаційного агентства УКРІНФОРМ вручили диплом та нетбук учениці Тлумацької гімназії Оксані Процик за перемогу у Всеукраїнському конкурсі юнацьких робіт «Європа навколо мене».

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Цей конкурс ми проводили вперше. Оксана Процик стала переможницею у номінації «Гостре перо» за окреслення соціальної проблематики в есе «Європейська мрія п’ятнадцятирічної». Її роботу відзначив голова журі», - говорить представник УКРІНФОРМу Марія Кравченко.

Сама десятикласниця зізнається, що про конкурс дізналася випадково, коли відпочивала у таборі «Молода гвардія». З цікавістю взяла участь у майстер-класах, наважилася самостійно написати есе і перемогла.

«Я завжди "сиплю" ідеями. Втім, розумію, що у 15 років змінити нічого не можна. У конкурсному есе я виклала своє бачення, чому нас не беруть до ЄС. Переконана, наша головна проблема - це пасивність», - розповідає Оксана Процик.

Вона не сумнівається, що майбутнє України за інтелігенцією, а її, на жаль, небагато. Тому важливо, каже переможниця, щоб молоді люди не знівелювали свою освіту, підтримали європейські цінності у повазі до національної історії, культури, не соромилися працювати за фахом і знайшли себе у своїй країні.

Конкурс юнацьких робіт для УКРІНФОРМу був пробним проектом. Нині організатори сподіваються зробити його масштабнішим і планують залучити до творчості якомога більше юних талантів.

Фото до теми