This version of the page http://8800.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-03-15. The original page over time could change.
Информационный сервис «8800»
От партнеров





Реклама

Реклама

Интересное
Загрузка...

Счетчики

На данном сайте собрана коллекция ссылкок на документы: аналитические статьи, рефераты, книги, ГОСТЫ, авторефераты диссертаций, статистичесткие данные, маркетинговые исследования, бизнес-планы...

Статистика наиболее популярных поисковых запросов ...
Полный каталог электронных документов
1

Імуно-гормональні критерії ефективності галотерапії у хворих на бронхіальну астму в залежності від стану неспецифічної реактивності бронхів


         Виявлено зв'язок початкового стану неспецифічної реактивності дихальних шляхів на гіпоосмолярну провокацію з клінічними проявами та динамікою імуно-гормональних зрушень на фоні курсу солетерапії, що розв'язує проблему пошуку критеріїв ефективності штучної спелеотерапії. Розроблено нову математичну прогностичну модель ефективності солетерапії за бронхіальної астми, на базі якої обгрунтовано критерій відбору хворих за рівнем вихідної гіперреактивності бронхів на гіпоосмолярну провокацію та моніторингу реабілітації за умов мікросередовища галокамери за вмістом кортизолу у сироватці крові.
2

Клініко-імунологічна характеристика і лікування хворих на аденовірусні кон'юнктивіти


         Виявлено клінічні особливості аденовірусних кон'юнктивітів (АК) у різних осіб. Відзначено, що інфільтрати рогівки у разі аденофарингокон'юктивальної лихоманки (АФКЛ) спостерігаються у 6,8 рази рідше, токсико-алергійні реакції - у 5,1 раз, затяжний перебіг хвороби - у 5,9 разів, мікст-бактеріальний кон'юктивіт - у 3,5 разів рідше, ніж у разі епідемічного керато-кон'юктивіту (ЕКК). Відзначено, що збереження помутнінь рогівки через 3 місяції у хворих на ЕКК спостерігається у 17,3 рази частіше, ніж у випадку АФКЛ. Установлено особливості імунологічних розладів за різних форм аденовірусних кон'юктивітів у хворих - розвиток вторинної імунологічної недостатності за відносним супресорним варіантом, активація аутоімунних та імунокомплексних реакцій, зниження факторів місцевого імунітету ока, зменшення концентрації інтерферону сироватки крові. Найбільш виражені порушення місцевого імунітету та більша активність аутоімунних реакцій до рогівкового антигену спостережено у хворих на ЕКК, що довгостроково не змінювалися. Патогенетично обгрунтовано використання противірусного препарату "Амізон" та імунокоректору "Вілозен" у комплексній терапії хворих на аденовірусні кон'юктивіти. З'ясовано, що підвищення ефективності лікування хворих на аденовірусні кон'юктивіти відбувається завдяки покращанню системного та місцевого імунітету, зниженню вираженості аутоімунних рекацій до антигену рогівки, зменшенню рівня циркулюючих імунних комплексів сироватки крові та сльози, збільшенню концентрації сироваткового інтерферону.
3

Клініко-імунологічні особливості нефропатій вагітних і їх еволюція в катамнезі


         Розглянуто особливості порушень імунного гомеостазу у вагітних із різними формами поєднаного гестозу. Виявлено особливості еволюції клініко-лабораторних характеристик первинних та поєднаних нефропатій вагітних (НВ) у катамнезі. Наведено порівняльну характеристику ступеня відхилення показників клітинного та гуморального імунітету через вплив НВ у вагітних із різними формами хронічного гломерулонефриту (ХГН). Використано системний аналіз з метою проведення комплексної оцінки порушень клітинного та гуморального імунітету у вагітних із первинною та поєднаною НВ. Запропоновано новий показник комплексної оцінки ступеня регресії порушень клітинного та гуморального імунітету в даних жінок із поєднаними гестозами. Оцінено величини регресії порушень імунологічного гомеостазу в катамнезі. Розроблено схеми порушень імунітету за різних варіантів поєднаних гестозів у різні строки диспансерного спостереження. За допомогою математичного аналізу визначено прогностичну чутливість та інформативність клініко-лабораторно-імунологічних показників, а також розроблено алгоритми прогнозу розвитку ХГН і гіпертонічної хвороби у вагітних із НВ.
4

Клініко-параклінічна характеристика та лікування початкових проявів цереброваскулярної хвороби


         Розглянуто проблему діагностики, профілактики та лікування початкових проявів цереброваскулярної хвороби (ППЦХ) на тлі атеросклерозу в поєднанні з артеріальною гіпертензією. Проведено аналіз діагностичної цінності сучасних методів обстеження (електроенцефалографії, реоенцефалографії, доплерографії та комп'ютерної томографії). Зазначено, що вперше застосована для дослідження цих хворих багатофакторна методика дослідження особистості, визначення нуклеазної активності сироватки крові хворих та вмісту нуклеїнових кислот і середніх молекул у сироватці крові дозволила розробити та обгрунтувати оптимальний алгоритм діагностичних заходів для обстеження та лікування хворих з ППЦХ. Установлено основні показники для диференціації характеру та тяжкості ураження судин головного мозку. На основі вивчення найближчих і віддалених результатів лікування доведено доцільність включення в терапевтичну схему лікування німотопу.
5

Клініко-патогенетична гетерогенність гемокоагуляційних порушень та судинного гемостазу при ревматичних захворюваннях, методи їх корекції


         Вивчено поширеність і глибину розладів периферичного кровоплину, а також досліджено ступінь морфологічних змін на підставі результатів аналізу біоптатів шкіри пальця хворих на системну склеродермію, системний червоний вовчак і ревматоїдний артрит. Виявлено достовірне зменшення питомої ваги розміщення гемокапілярів на одиницю площі, а також зменшення кількості капілярів нормальних розмірів і переважання дилатованих і мегакапілярів у пацієнтів з порушенням периферичної гемодинаміки. У хворих без розладів периферичного кровоплину за умови нормальної середньої щільності розміщення капілярів на одиницю площі виявлено зменшення кількості капілярів нормальних розмірів, які переважають у порівнянні з дилатованими та мегакапілярами. З'ясовано, що розлади периферичної гемодинаміки та мікроциркуляції супроводжуються високими значеннями показника ендотеліну-1 та посиленням гіперкоагулятивного синдрому. Здійснено поглиблене вивчення імунного статусу та виявлено напруження клітинного та гуморального імунітету у хворих з порушенням периферичного кровоплину, без нього, а також високі рівні кріоглобулінів. Виявлено посилення активності метаболізму сполучної тканин з гемодинамічними розладами. Уперше оцінено вплив стандартної та модифікованих програм лікування у хворих з/без порушення периферичного кровообігу. Обгрунтовано застосування вазоактивних засобів "Пентоксифілін" і "Актовегін" у зазначених хворих за наявності розладів периферичного кровоплину. Установлено позитивний вплив даних препаратів на показники гемостазіограми та функцію ендотелію судин, імунний статус, активність метаболізму сполучної тканини. Підтверджено, що у хворих без порушення периферичної гемодинаміки застосування стандартної терапії є достатнім.
6

Клінічні, імунохімічні та цитогенетичні діагностичні критерії донозологічних порушень здоров'я дітей з марганцеворудного регіону України


         Наведено результати вивчення стану здоров'я дошкільнят з марганцеворудного регіону. Надано функціональну характеристику системи імунітету та інгібіторів протеаз в залежності від рівня адаптації до дії екопатогенних чинників. Встановлено фактори ризику і нові донозологічні маркери синдрому екологічної дизадаптації для даного регіону. Запропоновано профілактичні курси для корекції донозологічних біологічних дефектів і показана їх ефективність.
7

Комплексне патогенетичне лікування дітей з бронхообструктивним синдромом


         Вивчено клінічні особливості, імунний статус, стан перекисного окиснення ліпідів, вегетативний гомеостаз, мікробіологічний склад бронхіального вмісту, гіперчутливість бронхів у хворих з бронхообструктивним синдромом (БОС). Встановлено, що в разі БОС має місце колонізація бронхолегеневої системи різноманітними мікроорганізмами, що є підставою для виникнення вторинного інфекційного процесу, який ускладнює перебіг БОС у 62 % обстежених і потребує призначення антибактеріальної терапії. Визначено клініко-параклінічні особливості респіраторної інфекції, яка викликана Chlamydia pneumoniae та Mycoplasma pneumoniae на фоні БОС. Доведено, що найважливішою ознакою бронхолегеневої інфекції, яка ускладнює БОС, є підвищення кількості нейтрофілів у бронхіальному вмісті, розвиток імунних розладів різного ступеня вираженості, що потребує призначення імунокоригувальної терапії. Вперше вивчено особливості перекисного окиснення ліпідів у конденсаті видихнутого повітря і поту в хворих з БОС і залежність його від перебігу та стадії захворювання. Обгрунтовано клінічну ефективність застосування текому - препарату з антиоксидантною, протизапальною дією, який впливає на ліпідний обмін у процесі лікування БОС. Вперше вивчено ефективність лікування за умов камери штучного мікроклімату сольових шахт на вільнорадикальні процеси в бронхолегеневій системі, місцевий імунітет, гіперреактивність та гіперчутливість бронхів у дітей з БОС.
8

Корекція адаптаційно-компенсаторних реакцій порожнини рота у дітей при ортодонтичному лікуванні


         Обгрунтовано ефективність профілактики ускладнень під час лікування зубощелепних аномалій (ЗЩА) у дітей, за допомогою брекетів завдяки використанню у комплексі лікувальних заходів сполученої лазеро- та надвисокочастотної терапії. На підставі результатів епідеміологічних досліджень зроблено висновок, що певну роль у розвитку ЗЩА мають порушення захисних реакцій організму на ранніх стадіях його формування, вказано на необхідність їх корекції. За цього нормалізувались біохімічні та біофізичні показники ротової рідини, пульпи зубів, неспецифічного та адаптивного імунітету, зарядний стан клітин букального епітелію, оптичні та спектроколориметричні параметри емалі зубів і слизової оболонки ясен, функціональні реакції в її мікрокапілярному руслі, що дає змогу зробити висновок щодо нормалізації адаптаційно-компенсаторних реакцій в основній групі дітей, гармонізації процесу ортодонтичного лікування.
9

Нові фармакологічні впливи на калієві канали у пірамідних нейронах гіпокампу: селективна блокада каналів затриманного випрямлення


: Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.02 [Електронний ресурс] / Юрій Вікторович Кірічок; НАН України; Інститут фізіології ім. О.О.Богомольця. — К., 2000. — 18 с. — укp.
10

Оптимізація бактеріологічної діагностики лактаційних маститів


         Дисертацію присвячено розробці прискореного способу бактеріологічної діагностики лактаційних маститів стафілококової етіології. Цей спосіб базується на використанні низькотемпературної обробки живильних середовищ, яка супроводжується утворенням свіжоталої води та її стимулюючою дією на розмноження мікроорганізмів. При цьому способі досягнуто скорочення термінів ідентифікації стафілококів та визначення їх чутливості до антибіотиків до 21-27 години (в 2,6-3,7 рази в порівнянні з класичним методом). Застосування цього способу дозволяє в короткий час правильно визначити етіологічний діагноз та точно вибрати антимікробні препарати для лікування хворих на лактаційні мастити, що приводить до скорочення строків перебування хворих у стаціонарі, зменшенню ускладнень та рецидивів.
11

Оптимізація лікування виразкової хвороби дванадцятипалої кишки з урахуванням токсигенності Helicobacter pylori


: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.36 [Електронний ресурс] / Таміла Вікторівна Бондаренко; Дніпропетровська держ. медична академія, АМН України; Інститут гастроентерології. — Д., 2005. — 20 с. — укp.
12

Оптимізація хірургічного відновлення прохідності верхніх відділів системи сльозовідведення


         Досліджено проблему підвищення ефективності хірургічного лікування хворих зі стенозами й облітераціями верхніх відділів системи сльозовідведення (ВВСС) завдяки використанню пучка силіконових ниток і щадного способу їх заведення в носо-сльозовий канал і лакопротеза (ЛП) зі сплаву титану оригінальної конструкції. На підставі результатів комплексного обстеження хворих з порушеннями сльозовідведення уточнено критерії вибору методу оперативного втручання за стенозів і облітерацій ВВСС. Для відновлення сльозовідведення у разі стриктур верхніх відділів сльозовідвідних шляхів (СВШ), з метою тимчасової інкубації було застосовано модернізовану методику заведення пучка силіконових ниток за допомогою магніту та провідника з магнітною кулькою на кінці. Модернізовано конструкцію лакопротеза з титанового сплаву ВТ-6 для постійної інкубації за повних обструкцій СВШ. Удосконалено спосіб імплантації штучного ЛП за повних облітерацій ВВСС. Вивчено реакцію клітин епітелію кон'юнктиви, що оточують дистальний відділ ЛП. Доведено доцільність використання титанового сплаву для виготовлення штучного ЛП. Показано ефективність оригінальної методики лакопротезування протезом з титанового сплаву оригінальної конструкції за умов лікування облітерацій з локалізацією у верхніх відділах системи сльозовідведення, яка дозволяє відновити пасаж сльози в 97 % випадків протезування.
13

Основи екологічного управління та контролю в вищих учбових закладах


         Наголошено на необхідності вивчення основ екологічного управління та контролю для формування у студентів сучасного світогляду щодо екології, створення безпечних умов життєдіяльності, а також ліквідації негативних наслідків екологічних криз, зважаючи на погіршання екології довкілля внаслідок збільшення кількості промислових підприємств та накопичення шкідливих відходів.
14

Основи психогігієнічного забезпечення гуманістично орієнтованої професійної підготовки студентів


: Автореф. дис... д-ра екон. наук: 19.00.02 [Електронний ресурс] / Володимир Іванович Носков; Інститут психології ім. Г.С.Костюка АПН України. — К., 2002. — 30 с. — укp.
15

Особливості формування функціональних резервів організму гірників вугільних шахт і шляхи їх підвищення


: Автореф. дис... д-ра біол. наук: 14.02.01 [Електронний ресурс] / Людмила Миколаївна Ткаченко; Інститут медицини праці АМН України. — К., 2004. — 35 с. — укp.
16

Особливості післяпологової реабілітації породіль, що застосовують метод лактаційної аменореї


         Показано позитивний вплив методу лактаційної аменореї (МЛА) на темпи інволюції зовнішніх ті внутрішніх розмірів матки після пологів per vias naturalis, а також після операції кесаревого розтину. Доведено позитивний вплив використання МЛА на інтенсивність грудного вигодовування, кількість виробленого грудного молока та тривалість вигодовування немовлят виключно груддю. Проаналізовано особливості становлення лактаційної функції у породіль. Досліджено рівень пролактину в крові обстежених жінок протягом всього періоду грудного вигодовування. Обгрунтовано позитивний вплив МЛА на зменшення кількості післяпологових гнійно-септичних ускладнень. Розвинуто концепцію щодо запобігання вагітності шляхом застосування МЛА. Встановлено, що МЛА є найбільш фізіологічно обгрунтованим методом планування сім'ї у післяпологовому періоді.
17

Особливості порушення ліпопероксидації, антиоксидантного захисту та кисневозалежних процесів при стабільній і прогресуючій стенокардії напруження


: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.11 [Електронний ресурс] / Андрій Ярославович Базилевич; Національний медичний ун-т ім. О.О.Богомольця. — К., 1999. — 17 с. — укp.
18

Особливості лікування червоного плескатого лишаю слизової оболонки порожнини рота в залежності від специфічних та неспецифічних факторів захисту


         Клінічно обстежено 232 хворих з різними формами червоного плескатого лишаю (ЧПЛ). Виявлені особливості клінічного перебігу ЧПЛ у хворих в залежності від стоматологічного статуту. Виявлено порушення рівноваги між факторами місцевого захисту і факторами агресії (мікробного походження), що обумовлює розвиток різних форм захворювання. Видовий склад мікрофлори при запальних формах ЧПЛ поширюється за рахунок грибів роду Candida та мікроорганізмів, які мають фактори патогенності. Виявлений взаємозв'язок між клінічним перебігом ЧПЛ та показниками місцевого гуморального імунітету, про що свідчать зниження рівня мізоцилу і SlgA, підвищення ДК та МДА і порушення в Т- і В-системах імунітету. Розроблена схема комплексної терапії хворих передбачає використання при місцевому лікуванні лікувальних композицій "Мефенатгель" та "Мефезоль" і дозволяє досягти стійкої клінічної та лабораторної стабілізації.
19

Особливості морфогенезу різців при флюорозі в аспекті їх одонтогліфіки


         Наведено результати антропоодонтологічного дослідження школярів Полтавщини. Виявлено розповсюдженість та три індивідуальні форми коронки верхніх центральних різців: прямокутної, трикутної, овоїдної. Одонтометрично визначено нерівномірний розвиток частин коронки в залежності від індивідуальної форми. Морфологічне дослідження товстих та тонких шліфів доводить, що процес вторинної та третинної мінералізації емалі на різних ділянках виражений неоднаково: за умов прямокутної форми - рівномірно, трикутної - в шийковій частині переважають ділянки вторинної мінералізації, овоїдної - в зоні ріжучого краю та екватора. Клінічно підтверджено, що вказана локалізація слабомінералізованих зон впливає на морфогенез початкових форм флюорозу. За умов прямокутної форми спостережено мозаїчне ураження емалі без специфічної локалізації, трикутної - ураження шийково-екваторіальної ділянки, а овоїдної - ріжучеекваторіальної.
20

Стратифікація хворих у постінфарктному періоді на основі динамічної оцінки функціонального стану серця


: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.11 [Електронний ресурс] / Ростислав Володимирович Прог; Кримський держ. медичний ун-т ім. С.І.Георгієвського. — Симферополь, 2003. — 21 с.: рис. — укp.

Документы 1 - 20 из 47314
Следующие >>>
© 2007-2013