This version of the page http://gurt.org.ua/progon/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-03-07. The original page over time could change.
PRоГОн .: Ресурсний центр ГУРТ

PRоГОн


 

Про PRоГОн

PRоГОн – це PR Громадських Організацій. Як зауважила Богдана Стельмах у своїй публікації, Public Relations – «зв’язки з громадськістю» – ніщо інше як поінформування суспільства про свою діяльність, а отже – механізм формування іміджу та запорука успіху.

Інформуймо про себе та будьмо успішними! Welcome to PRоГОн!

УВАГА! З питань роботи PRоГОну звертайтесь до Євгенії Кравченко за е-адресою kravchenko@gurt.org.ua

Випуски PRоГОну

Донецька ФРІ: Ми формуємо молодіжну політику. Не в телевізорі, а через реальні проекти та ініціативи
20.02.2013
Донецька ФРІ - платформа ініціатив, відкрита для кожного. Саме так позиціонує себе Донецький осередок Фундації регіональних ініціатив (ФРІ). Вони впевнені, що акумулюючи енергію молоді, можна змінити світ. Детальніше про діяльність організації, її успіхи та труднощі розповів ГУРТу в форматі PRоГОну Дмитро Дядик, її екс-голова.
Читати більше...

Тимофій Хомяк: потихеньку Україна буде «видужувати», і наші діти почнуть вивчати правильні віршики
13.02.2013
Тимофій Хомяк – керівник громадської та мистецької організації «Арт-Вертеп» (м. Дніпропетровськ) люб’язно погодився поділитися з користувачами порталу ГУРТ досвідом створення та успішного функціонування своєї агенції, а також розповів в форматі PRоГОну про основні напрями її діяльності, реалізовані проекти та культурний розвиток сучасного українського суспільства.
Читати більше...

Німецька громада в Україні як приклад самоорганізації
23.01.2013
Історично склалося так, що на території нашої країни проживають представники різних етнічних груп, які часто привносять з собою різний громадський та соціокультурний досвід, який значно відрізнявся від місцевого. Одна з них - німецькі переселенці, які залишили значний слід в історії розвитку місцевих громад України. Який внесок залишила по собі німецька громада на території України - у цьому випуску PRоГОну.
Читати більше...

Громада Рибалок України: Зараз ми боремося проти узаконеного браконьєрства
16.01.2013
Про діяльність першої риболовної громадської організації в Україні ГУРТ у форматі PRоГОну дізнавався у Андрія Неліпи, президента ВГО «Громада Рибалок України».
Читати більше...

Громадська мистецька формація «МЕТР»: мистецтво заради змін
19.12.12
Як підвищити соціальну та творчу активність молоді? З цим нелегким, на перший погляд, завданням чудово справляються в Рівному, а саме – команда Громадської мистецької формації «МЕТР», про діяльність якої ГУРТу в форматі PRоГОну розповів Павло Осіпов, режисер театру, який діє при організації.
Читати більше...

«UNIVERSINET»: ігри-уроки в поміч вчителям та батькам
05.12.2012
Унікальний для українського сегменту мережі проект «UNIVERSINET» пропонує ігри-уроки зі шкільних предметів та іноземних мов, які покликані стати у нагоді як вчителям, так і батькам. Більше про створення навчальних ігор в інтерв’ю ГУРТу розповів керівник проекту Євген Дубовик.
Читати більше...

Дебатний центр: від незграбних школярів до успішних людей
21.11.2012
Детальніше про діяльність Центру, співпрацю з волонтерами та труднощі у роботі розповіла ГУРТу в форматі PRоГОну Ольга Собченко, координатор проектів.
Читати більше...

Кооперативи – основа добробуту сільських громад
14.11.2012
Яку роль у розбудові сільського господарства відіграє кооперація, ГУРТ у форматі PRоГОну дізнавався у Віктора Тереса, президента МБО «Добробут громад».
Читати більше...

«Арт-оптимісти»: Зміни у суспільстві через мистецтво, креатив і творчість
07.11.2012
Зміни у суспільстві через мистецтво, креатив і творчість — чи це можливо? У миколаївській громадській організаціі «Арт-оптимісти» переконані, що так. Досвідом роботи з ГУРТом поділився Микита Худяков, керівник ГО «Арт-оптимісти».
Читати більше... 

Харківський «Зелений фронт»: професійна робота — таємниця успіху
31.10.2012
Обласна ГО «Зелений фронт» демонструє небувалу для Харківщини активність у боротьбі з екологічними проблемами в залах судів, на пікетах, суботниках та інших акціях. Детальніше про успіхи та труднощі боротьби за збереження природи ГУРТу розповів голова організації Олег Перегон.
Читати більше...

Біржа Соціальної Реклами: Не всі проблеми можна вирішити завдяки соціальній рекламі
23.10.2012
ГУРТ завітав до Всеукраїнської Рекламної Коаліції, яка з 2007 року реалізує проект «Біржа Соціальної Реклами». Про сам проект та про різні аспекти соціальної реклами ГУРТу розповів Олександр Горлов, засновник та директор Біржі Соціальної Реклами.
Читати більше...

Вуличний університет від Юлії Дуб
19.09.2012
Про вуличний університет в Ужгороді Юля Дуб, студентка 4го курсу факультету журналістики Ужгородського національного університету, з радістю розповіла ГУРТу.
Читати більше...

Міжнародний Союз Мужніх Татусів: відроджуємо татусеве виховання в світі
12.09.2012
ГУРТ поспілкувався з Михайлом Коноваловим, президентом Союзу, та дізнався більше про діяльність організації.
Читати більше...

Ромська громада України: створюємо позитивний імідж
05.09.2012
Про будні Центру об’єднання та захисту прав ромів та особливості інтеграції ромів у суспільне життя України ГУРТ дізнавався в президента Центру – Михайла Конденка.
Читати більше...

Костянтин Жук: Їздити на мотоциклі не просто зручно, це величезне задоволення!
15.08.2012
Національна асоціація мотоциклістів України є найбільшою вітчизняною громадською організацією, що займається захистом прав та інтересів власників двоколісного мототранпорту. ГУРТ у форматі PRoГОну поспілкувався із Костянтином Жуком, президентом НАМУ
Читати більше...

Дорога життя: бути інтегрованим у суспільство
08.08.2012
Про діяльність Медико-соціального реабілітаційного центру "Дорога життя" ГУРТ дізнавався в заступниці директора Ірини Рошкович.
Читати більше...

Микола Герасименко: «Україна невдовзі перетвориться на Сахару»
25.07.2012
Микола Герасименко, член Всеукраїнської ГО «Спілка сільських жінок України» Полтавського осередку (м. Зіньків), правозахисник, суддя з 30-річним стажем роботи, менеджер проекту «Правова допомога бідним верствам населення» розповів про проблеми, з якими зіштовхується Спілка.
Читати більше...

Єврейська громада Іванкова: наука пам’ятати
18.07.2012
Перші згадки про єврейську громаду Іванкова, що на півночі Київщини, датуються 1848 роком, хоча, очевидно, євреї проживали там і раніше. Як громадська організація вона була заснована в 1991 році, проте представники організації більше схильні оцінювати її вік у 162 роки. Адже навіть у радянський час єврейська громада продовжувала напівпідпільно існувати.
Читати більше...

«Дорожній контроль»: Є люди, яким подобається полювати на ДАІшників
11.07.2012
ГУРТу вдалося поспілкуватися з Ростиславом Шапошніковим, засновником громадського проекту «Дорожній контроль», який прагне покращити ситуацію на українських дорогах.
Читати далі...

Данило Майоров: Відповідайте тим ідеям, які впроваджуєте (відео)
27.06.2012
Усвідомлення можливостей змінити цей світ і зробити його кращим, стало приводом для юнаків та дівчат із м. Черкаси створити навесні 2011 року Ініціативну групу “Здравіє”, про яку ГУРТу розповів один із активістів Данило Майоров.
Читати далі...

Асоціація фахівців з нерухомості України: Тільки наші члени мають право називати себе ріелторами
21.06.2012
Про ситуацію на ринку нерухомості і не тільки, ГУРТу в форматі PRоГОну розповів Артур Пилипчук – голова правління Київського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України.
Читати далі...

Хелена Новак: Не лише лідери мають вплив на розвиток громади
15.06.2012
На території України проживає багато різних етноспільнот. Одна з чисельних – польська громада. Хелена Новак, голова Польського культурно-освітнього товариства «Родина»,що в Броварах, переконана, що якісна взаємодія між різними етносами призводить до позитивних результатів, спонукає до створення цікавих проектів, внутрішньо збагачує та сприяє ефективному розвитку громади в цілому. ГУРТ мав можливість поспілкуватися з пані Хеленою та більше дізнатися про діяльність організації.
Читати далі...

Взаємодія вкладників і банків: лікар допоможе
31.05.2012
Що робити, якщо банк або кредитна спілка, вкладником яких ви є, проводить не зовсім прозору політику? Хоча Нацбанк і Держфінпослуг покликані слідкувати за дотриманням нормативних умов названими фінансовими установами, проте їхня бюрократична побудова надто неповоротка і часто не в змозі допомогти вкладнику. Саме в таких проблемних ситуаціях на допомогу людям приходить Асоціація захисту прав вкладників.
Читати далі...

Голтіс: як українець Сахару рятуватиме
11.04.2012
Голтіс (справжнє ім’я – Володимир Вукста) - професійний мандрівник, входить до складу команди Equites - групи українських мандрівників-екстремалів, організатор суспільних ініціатив, автор оздоровчої методики «Зцілюючий імпульс» і, впершу чергу, особистість, яка ламає стереотипи. ГУРТ мав змогу поспілкуватися з Голтісом та дізнався про найближчі ініціативи його команди.
Читати далі...

Самоорганізація громади: досвід Дрогобича
06.04.2012
Нещодавно на електронну скриньку ГУРТа прийшов лист, у якому йшлося про ініціативу «Дрогобич – місто нашої мрії – творимо разом», яка сприяла самоорганізації громади. Детальніше про ініціативу, яка реалізується без жодних фінансових затрат, а лише на ентузіазмі людей, ГУРТ дізнавався в автора листа та голови громадської організації «Небайдужі дрогобичани» Святослава Сурми.
Читати далі...

Вануш Ванян: Ми збираємося провести перепис вірмен, які проживають на території України
15.03.2012
Яким чином між собою підтримують комунікацію вірмени, з якими проблемами вони зіштовхуються на теренах України, які відносини в них із українцями та українською владою? Відповіді на ці та інші питання ГУРТ дізнавався у Вануша Ваняна – новообраного голови Союзу вірменської молоді України.
Читати далі...

Коаліція «Молода Черкащина»: менше демагогії, більше справ
29.02.2012
Часто, для більш ефективної та активної діяльності, організації об’єднуються в коаліції. Не винятком стала й Коаліція молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина», про діяльність якої ГУРТ дізнавався в Анни Харченко, заступниці координатора Коаліції.
Читати далі...

Ефективне використання самодопомоги в Україні: приклад Бородянки
20.02.2012
Олександр Старовойтенко, президент громадської організації «За життя без шкідливих звичок», розповів ГУРТу про групи самодопомоги як технології соціальних змін, які діють в Бородянці.
Читати далі...

Вікімедіа Україна: українці за поширення вільних знань
06.02.2012
Про історію створення громадської організації «Вікімедіа Україна», її цілі, досягнення, слабкі та сильні сторони української Вікіпедії ГУРТу розповів виконавчий директор організації Юрій Пероганич.
Читати далі...

Чи можливий “Тур де Франс” у Києві? (відео)
31.01.2012
Якщо поглянути на велосипедну мапу Києва, то кількість велосипедних парковок і доріжок викликає співчуття до тих, для кого велосипед є постійним засобом для пересування. Хоча не варто бути песимістами, адже певні зрушення в столиці все ж помітні. Про них (і не тільки) розповіла ГУРТу Ірина Бондаренко – координатор проектів Асоціації велосипедистів Києва.
Читати далі...

Закласти власну квартиру заради безпритульних тварин (відео)
18.01.2012
Ася Серпінська - голова Київського товариства захисту тварин, яка свого часу заклала власну квартиру в Києві, щоб на ці гроші купити покинутий корівник в смт. Гостомель і переобладнати його в притулок. ГУРТ у завітав до притулку та поспілкувався з пані Асею.
Читати далі...

Українська асоціація власників зброї: вільні люди носять зброю, раби - ні
11.01.2012
"Вільні люди носять зброю, раби - ні", - так вважають члени Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї", яка свою діяльність розпочала в 2009 році. ГУРТ завітав до Асоціації, аналогів якій в Україні не знайти, та поспілкувався з Георгієм Учайкіним - головою Наглядової ради.
Читати далі...

Віктор Баранов: порятувати суспільство від деградації спроможна література
14.12.2011
Які перспективи чекають Національну спілку письменників України (НСПУ), PRоГОну розповів новий голова творчої організації Віктор Федорович Баранов.
Читати далі...

Сашко Положинський: ненавиджу благодійність
21.12.2011
Про Сашка Положинського як громадського діяча...
Читати далі...

Володимир Цибулько: На сьогоднішній день в Україні суспільним лідером є церква (відео)
07.12.2011
Про нього знає Google, Вікіпедія, він має персональний сайт. Але всі ці «знання» датуються до і 2005 роком, не дивлячись на те, що в Інтернеті можна зустріти чимало його блогів. Чому так і чим останнім часом займався Володимир Цибулько – український поет, перекладач, есеїст, громадський і політичний діяч, у нього поцікавився ГУРТ.
Читати далі...

Чому я не в громадській організації?
01.12.2011
ГУРТ у рамках PRоГОну звернувся до пересічних громадян у віці 16-35 років із запитанням «Чому Ви не берете участі в діяльності громадських організацій». Які відповіді звучали?
Читати далі...

Центр у справах сім’ї та жінок: попереджуємо та викорінюємо насильство
30.11.2011
Часом можна почути думку, що державні та громадські організації, до компетенції яких входить соціальна робота з незахищеними верствами населення (йдеться про кризові центри – ред.), нічого не роблять. А чи справді кризові центри такі недієві й не чутливі до людського горя?
Читати далі...

СОКМО: Багато дій, які впливали на прийняття рішень у ВР, починалися саме з Сум
16.11.2011
На стільки ефективні молодіжні організації в Сумах, яких змін їм вдалося досягти - про це та інше ГУРТ спілкувався з Наталкою Лучаніновою, організаційним референтом Сумського обласного комітету молодіжних організацій.
Читати далі..

Від Студентського братства до авторитетної громадської організації
09.11.2011
Про діяльність Східноукраїнського Центру Громадських Ініціатив, взаємодію організації з владою, доступ до генеральних планів і містобудівної інформації ГУРТ дізнавався у Вадима Сабініна, юриста Центру, і Оксани Дрєпіної, заступниці голови СЦГІ.
Читати далі....

PRоГОн завітав до афганців
02.11.2011
Володимир Сердюк, замісник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Ніхто крім нас", розповів про діяльність організації як у правозахисному векторі, так і військово-патріотичному.
Читати далі...

До Агентства стійкого розвитку Луганського регіону директор “мігрував” із органів влади
28.10.2011
Представники Агентства стійкого розвитку Луганського регіону розповіли, як їм вдається "вижити" при постійному оновленні команди, навіть не зважаючи на зміну лідера, який до них, до речі, "мігрував" із органів влади.
Читати далі...

Володимир Шейгус: українці готові давати гроші на діяльність громадських організацій
18.10.2011
Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР "Єднання", розповів про діяльність організації, окреслив стан розвитку громадянського суспільства в Україні, а також поділився секретом, як стати успішною громадською організацією, дотримуючись 5 рекомендацій.
Читати далі...

“Сумський прес-клуб”: нам дуже допомогла підтримка міської влади
05.10.2011
Про історію виникнення Сумського прес-клубу, його діяльність, джерела фінансування, підтримку з боку місцевої влади ми дізнавалися в Алли Федорини - голови організації.
Читати далі...

Фонд “Європа XXI”: життя в трансформаціях
28.09.2011
Про діяльність організації, її членів, досягнення, невдачі, членство в громадських радах, участь Фонду "Європа XXI" у Форумі громадянського суспільства Східного партнерства та ще багато цікавого і корисного ми дізнавалися в Галини Усатенко - президента організації.
Читати далі...

УФБ: Не важливо, звідки гроші йдуть, важливо, куди їх вкладають 
21.09.2011
Діяльність Українського форуму благодійників та ситуацію в сфері розвитку української благодійності та філантропії ГУРТ обговорив із Анною Гулевською-Черниш, директором УФБ, і Лесею Ярошенко, координатором інформаційних проектів.
Читати далі...

Святослав Павлюк: Хто з наших ГО пропонує щось безпосередньо громадянам?
15.09.2011
Про діяльність організації, її членів, досягнення, невдачі, фінансування, співпрацю з бізнесом, євроінтеграцію та ще багато цікавого і корисного ГУРТ дізнавався в Святослава Павлюка - заступника виконавчого директора Польсько-української фундаціії співпраці.
Читати далі...

Що українці знають про громадські організації? (відео)
12.09.2011
Прибирання лісу/парку/пляжу та допомога сиротам і хворим дітям – це те, що українці здебільшого знають про ОГС.
Читати далі....

 

 

Мої активи

Нові можливості з ГУРТом!


'Живі теми':

  • Тетяна Басюк  
  • Енциклопедія для фахівців соціальної сфери
  • Ігор Алексєєв  
  • «Молодь за мир»: Зараз у нас 4 маршрути з роздачі бутербродів і 120 бездомних
  • Орлов Микола   
  • На Рівненщині стартує шість адвокасі проектів
  • Юлія Кукліна  
  • Міжнародний проект «Галявина мрій: етика В. Сухомлинського в дитячих малюнках»
  • Орлов Микола   
  • Конкурсний відбір студентів на стажування в органах місцевого самоврядування
Наступні >>

'Живі блоги':

  • Василь Назарук  
  • СОЦИАЛЬНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ БЕЗ СОЦИАЛЬНОГО ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВА?
  • Олексадр Вольф  
  • ВСПОМИНАЯ ПОЗОРИЩЕ* В КОНТЕКСТЕ КАЗНИТЬ НЕЛЬЗЯ ПОМИЛОВАТЬ
  • Олександр Алієв  
  • Саме зараз збуваються мрії.
  • Тараненко Ганна  
  • Сьогодні мрія, завтра - послуга
  • Богдана Стельмах  
  • Дайте відповідь на 7 запитань і перевірте силу своєї НУО?
  • Ігор Алексєєв  
  • МАКСИМЫ ДОБРОТЫ ОБ ИНСТИТУЦИОНАЛЬНОМ РАЗВИТИИ
Наступні >>