This version of the page http://kpi.ua/ntb (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-27. The original page over time could change.
НТБ | Національний технічний університет України

НТБ

Науково-технічна бібліотека ім. Г.І.Денисенка НТУУ "КПІ" [НТБ]

Науково технічна бібліотека НТУУ "КПІ"

Науково - технічна бібліотека ім. Г.І. Денисенка Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" є однією з найкращих бібліотек країни. Бібліотека виникла одночасно з інститутом.

Адреса бібліотеки: 252056, Київ, пр. Перемоги, 37.
Директор бібліотеки: Дригайло В.Г., тел. 236-30-72.
Сайт бібліотеки: http://library.kpi.ua, де є електронний каталог бібліотечного фонду.
Доступ до електронних наукових публікацій в мережі НТУУ "КПІ": http://biblio.kpi.ua

Делегація держави Ізраїль в НТУУ "КПІ"

13 лютого НТУУ "КПІ" відвідала делегація країни Ізраїль на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дин Елем. До складу делегації входили також його заступник Іцхак Кармель Каган і Перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні Влад Лернер.

Автоматизована книговидача в НТБ

У 1987 році у Науково-технічній бібліотеці НТУУ "КПІ" було започатковано електронний каталог. У 2012 р. він поповнився 65522 записами на нові надходження до бібліотечного фонду та на книги і журнали, які надійшли до бібліотеки у минулі роки. Станом на 31 грудня 2012 р.

Тиждень відкритого доступу в НТБ

25 жовтня 2012 р. в рамках Міжнародного тижня відкритого доступу, який відзначався 22-28 жовтня світовою академічною спільнотою вже вп'яте,  в Науково-технічній бібліотеці НТУУ "КПІ" відбувся науково-практичний семінар "Ініціативи відкритого доступу та їх впровадження в НТУУ "КПІ".

Стан і перспективи розвитку наукової періодики України

12 жовтня 2012 року в НТБ ім. Г.І. Денисенка НТУУ "КПІ"  пройшов семінар-практикум “Стан і перспективи розвитку наукової періодики України”.

Учасниками семінару стали понад сто представників редколегій та редакцій наукових фахових видань, бібліотекарів, фахівців інформаційної сфери з різних міст України. Метою заходу було обговорення поточного стану та перспектив розвитку науково-видавничої галузі України, зокрема, в аспекті впровадження у практику роботи редакцій наукових журналів та університетських бібліотек видавничої системи Open Journal Systems (OJS).

Бібліотек@ – створи своє майбутнє

Цьогорічним девізом святкування Всеукраїнського дня бібліотек, проголошеним Українською бібліотечною асоціацією, став девіз "Бібліотек@: створи своє майбутнє". Сьогодні вже мало хто буде стверджувати, що воно пов'язане лише з інформаційними технологіями і що в ньому не залишається місця традиційній бібліотеці.

Літературно-мистецький вечір у бібліотеці

Валентина Петрівна Сапронова - досвідчений фахівець своєї справи, активний громадський діяч, привітна і усміхнена жінка. Вона отримала диплом КПІ 1960 року і все життя присвятила Київській Політехніці. Багато років В.П. Сапронова пропрацювала у відділі капітального будівництва і завдяки, зокрема, її зусиллям було зведено більшість корпусів університет­ського кампусу.

Кульженко Стефан. До ювілею видатного книговидавця

5 січня 2012 року виповнилося 175 років від дня народження відомого київського книговидавця кінця ХІХ – початку ХХ ст. Стефана Васильовича Кульженка. В науково технічній бібліотеці нашого університету ця дата була відзначена презентацією книг, виданих свого часу у друкарні Кульженка. Студенти ВПІ прослухали цікаві розповіді про життя і діяльність видатного книговидавця.

Клуб любителів історії Києва: знайомимося з історією одного з найкрасивіших міст Європи і світу

Щодня до Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка приходять сотні читачів, щоб долучитися до нових знань, отримати необхідну для навчання і наукової роботи літературу. Але, окрім підручників, журналів і безкоштовного Інтернету, останнім часом бібліотека привертає увагу й іншим – найбільшим у Європі маятником Фуко, портретами видатних особистостей з галереї "Українці у світі", цікавими зустрічами в клубах пушкіністів і любителів фантастики.

Книги Нобелівських лауреатів з хімії в НТБ

Науково-технічна бібліотека ім. Г.І.Денисенка НТУУ "КПІ" – ровесниця КПІ. У її фондах багато унікальних книг, які наприкінці ХІХ сторіччя пові­домляли про новітні наукові і технічні досягнення, а нині є раритетами і становлять значну цінність для тих, хто досліджує історію науки і техніки. Багато книг ХІХ і початку ХХ сторіччя представлено в залі №2, працівники якого не тільки збирають старі книги, але й упорядковують їх, роблять їх більш доступними для дослідників.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • далі ›
  • в кінець »