This version of the page http://ukr.lib-krm.org/hot_items.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-26. The original page over time could change.
Краматорська мiська публiчна бiблiотека iм. М.Горького - Каталог
Пошук
Розширений пошук
Русская версия
ЗАГАЛЬНI ВIДОМОСТI
ПОСЛУГИ I СЕРВIСИ
Безкоштовнi
Платнi
Електронна доставка
ПРОГРАМИ ТА ПРОЕКТИ
LEAP (Інтернет для читатів публічних бібліотек)
Центр вільного доступу до ресурсів Інтернет (Бібліоміст)
Лідер бібліотечної справи
ПДГ (пунк доступу громадян) до офіційної інформації
Бібліотечний краєзнавчий туризм
Бібліотечна школа волонтерів
2012 рік - рік краєзнавця Миколи Древетняка у Краматорську
Конкурси
Правова інформація управління юстиції міста
Наше відео та віртуальні вікторини
Наші опитування
НОВИНИ I ПОДIЇ
Новини, подiї
Гранти для вас
Вiртуальна виставка
Фотогалерея
Виставки, презентацiї
Гостьова книга
IНФОРМАЦIЙНI РЕСУРСИ
Електронний каталог
Новинки - Це цiкаво!
Література про Краматорськ
Власні видання
На допомогу бібліотекарю
Періодичні видання
Раритетні видання
ВIРТУАЛЬНА ДОВIДКА
Вiртуальна довiдка
Ваше запитання
до краєзнавця Коцаренка В.
Вiртуальна бiблiографiчна довiдка
Пошук
РЕСУРСИ IНТЕРНЕТ
МАПА САЙТУ

Новинки - Це цiкаво!
Бора
Вдовиченко Галина
...Скромна Христина отримала фантастичний подарунок — особняк у Львові й ніяк не може збагнути, за які заслуги, бо звикла ледве зводити кінці з кінцями. А тим часом, розплутуючи таємницю, вона просто житиме в чудовому будинку, який стане притулком для людей і тварин: дівчинки-підлітка, давньої подруги, старого чоловіка й дивака з перебитим носом, кота Кіцманя і собаки Альми. У новій домівці вони пізнають найбільшу розкіш у світі — розкіш спілкування.
Спокійна світла розповідь про те, як можна будні перетворити на свята, як ступити крок до щастя, як здійснити бажання…
Биті є. Макар. Книга 1.
Люко Дашвар
Трилогія «Биті Є» розпочинається першим романом «Макар» — це історія з життя одного пристосуванця, яких можна в наш час зустріти безліч. Макар – хлопець без стійких моральних принципів, він користолюбний хамелеон за кермом службової автівки, він у клітці чужої квартири, у тягучих обіймах обридлої коханки. І ніколи Макар так гостро не відчував, що все в його в житті неначе позичене, як тоді, коли його серце виплекало щось своє – справжнє почуття до дівчини, яка ні з ким його не ділитиме. Макару доведеться обрати відповідь на актуальне питання нового покоління – «Гроші чи кохання?»
Роман «Макар» – це історія кохання з першого погляду, але за умов стрімких київських реалій сучасного життя, коли навкруги впливові народні депутати, їхні помічники, військові генерали, економічні злочини, рейдерські захоплення, тендери, великі держзамовлення. Трилогія «Биті Є», зі слів авторки Люко Дашвар, матиме продовження романами про метросексуала «Макса» та бунтаря «Гоцика», й буде розповідати про подальше життя хлопців з роману «Рай. центр».
Рай.центр
Люко Дашвар
Що означає бути провінціалкою? Вчитися, працювати, чіплятися за будь-яку можливість і не жаліти себе. Приблизно так і йшли справи у героїні роману «Рай.центр» Люби. Дівчина добре вчиться в престижному університеті і підробляє в будинку багатих людей. При цьому відносини з господинею обіцяють бажати кращого, але комунікабельна студентка змогла приборкати зарозумілу мадам. У правильному, розміреному і самотньому розпорядку життя Люби не було тільки одного - любові. Хоча і вона не змусила себе довго чекати, а з'явилася до дівчини у вигляді сина тієї самої багатої господині. Що ж вибере горда провінціалка - вдалу партію або свою гордість?
Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років
«Декамерон» - антологія сучасної української прози, до якої увійшли нові оповідання десяти популярних вітчизняних письменників. Участь у збірнику взяли автори, чия творчість в останні десять років визначилась і лишалася в центрі читацької уваги.
- Софія Андрухович
- Любко Дереш
- Анатолій Дністровий
- Сергій Жадан
- Ірена Карпи
- Світлана Пиркало
- Світлана Поваляєва
- Тарас Прохасько
- Наталка Сняданко
- Сашко Ушкалов

Твори, зібрані під цією обкладинкою, дають чітке уявлення про стан сьогоднішньої літератури, іноді дозволяють побачити авторів у дещо несподіваному світлі, а сама книга є яскравим свідченням про десятиліття, що минає, з його шалом, любов'ю та ніжністю. «Ця добірка свідчить, що українська белетристика - себто belles lettres, себто "красне письменство" - не лише виросла й міцно стоїть на ногах, а й кращими своїми зразками поповнює корпус справжньої літератури», - зазначає музикант, художник і літератор Юрко Іздрик «Саме так могла б виглядати сучасна збірна України з літератури», - стверджує Юрій Андрухович.
Грішниця
Печорна Олена
Книга-сповідь від дебютантки сучасного українського літературного процесу Олени Печорної – це болюча історія жінки – грішниці, існування якої наше хворе суспільство перетворило на справжнісіньке пекло: понівечене життя в родині пияків, дитбудинок, який завдяки директорові, вночі перетворюється на дім розпусти, хвороба дитини і постійна боротьба за життя.
Коли ти поруч
Талан Світлана
Даша була турботливою донькою та онукою, щиро любила Льошу, мріяла про весілля, затишному будинку і дітей. Але батьки відвернулися від своєї слухняною дочки, наречений — від чистої нареченої, престижна клініка — від кращої медсестри. У чому її провина? Лише в доброму серці і прагненні допомогти тим, хто потребує цього. У той фатальний день після аварії на туманною трасі понівечене залізо було залито кров`ю. Даша, забувши про свої рани, намагалася допомогти постраждалим, але доля зіграла з нею злий жарт. Хвороба, якої вона заразилася, рятуючи інших, невиліковна. Вона повинна знайти в собі сили жити далі — стільки, скільки їй відведено, щоб все-таки знайти того, хто буде поруч з нею в горі і в радості ...
Талановита письменниця, дипломант престижного літературного конкурсу «Коронація слова», Світлана Талан розповіла драматичну історію, яка ... може статися з кожним із нас. Зараз близько 40 мільйонів людей у всьому світі живуть зі смертельною недугою, названим «чумою ХХ століття». В Україні офіційно зареєстровано більше 160 000 чоловік з вірусом імунодефіциту. Якщо вірус не зупинити, вже через 5 років кількість хворих у нашій країні може перевищити 1 000 000 чоловік.
Чеслав. Воин древнего рода
Тарасов Валентин
Часи, коли слов'яни поклонялися силам природи ... Викрасти дівчину з ворожого племені - значить накликати на себе гнів глави роду і власного батька. Однак, полонений красою Неждани, Чеслав не стримався. Він укрив свій скарб в хатині відьми-самітниці, сподіваючись, що, пройшовши обряд посвячення, зможе відстоювати право на любов. Але замість цього йому довелося доводити свою невинність у смерті батька. Мисливець перетворився на Слідопита ... Спадкоємець глави роду стане ізгоєм ... Він знайде справжнього вбивцю і проллє світло на темну історію, що сталася, коли Чеслава ще не було на світі!
© 2004 Краматорська мiська публiчна бiблiотека iм. М. Горького
Усi права захищенi