This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_den (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-25. The original page over time could change.
Газета «День» | Оперативный мониторинг новостей
RSS-каналы

Газета «День»


Метки:

У Львові представили крижані скульптури

Газета День


Зі шкільних програм із літератури викинули історії про козаків, - Бригинець

Фото: abababooks.com.ua

Зі шкільної програми з української літератури для 5 класу зникли твори "Джури козака Швайки"Володимира Рутківського і "Таємниця козацької шаблі"Зірки Мензатюк.
Про це повідомляє народний депутат від "Батьківщини", член Національної спілки письменників України Олександр Бригинець.

""Джури козака Швайки" - один із відомих та успішних творів сучасної літератури для дітей, лідер продажів, книга отримала багато нагород, у тому числі й шановану Шевченківську премію. "Таємниця козацької шаблі" - дуже популярний у дітей твір, успішно продається, за ним написано сценарій фільму", - пояснив член НСП.

"Особисто я бачу в цьому певну цензуру і змову проти української історії. Діти повинні читати історичні твори і виховуватися на патріотичних засадах", - заявив Бригинець.

Він повідомив, що восени на сайті Міносвіти і науки з'явився проект нової шкільної програми, в якому містилися зазначені повісті. Однак незабаром ця ж програма, очевидно вже затверджена, з'явилася без них. О. Бригинець звернувся до глави МОН Дмитра Табачника з вимогою повернути твори про козаків до вивчення у школах.

"Джури козака Швайки" - історична повість, а "Таємниця козацької шаблі" - повість про сучасних дітей, яка порушує важливі морально-етичні проблеми. Обидві книжки виховують здоровий патріотизм та зацікавлюють українською історією.

Джерело: День

Газета День


Українські спортсмени взяли срібло на Кубку світу з велотреку

Фото з сайта kp.crimea.ua

Українські спортсмени здобули ще одну нагороду на третьому етапі Кубку світу з велотреку у Мексиці.

Сергій Лагкуті та Михайло Радіонов виграли срібло у медісоні, повідомляє "Чемпіон".

Лише дві пари змогли заробити коло переваги - українська і французька. Але Вів'єн Ріс і Томас Будо виявили велику активність на проміжних фінішах - 12 очок проти 3-ох у Лагкуті та Радіонова.

Раніше "срібною"стала жіноча команда України у складі Тетяни Климченко, Іванни Боровиченко, Ганни Нагірної, Валерії Кононенко.

Газета День