This version of the page http://www.nezabarom.ua/event3485 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-24. The original page over time could change.
Jazz Bez -2009, Незабаром
Страны и города

Фестивали

Все фестивали / Jazz Bez -2009

Jazz Bez -2009 

0

-

+

Присоединиться к событию
  


Кожного року у Львові на початку грудня падає перший сніг і кожного року найбільший українсько-польський джазовий фестиваль "Jazz Bez" розширює свої межі у часі та просторі.

Дев’ятий міжнародний фестиваль "Jazz Bez" триватиме десять днів із 4 по 13 грудня. Цьогорічний фестиваль представить різноманітні барви джазу, експериментальної та імпровізаційної музики знаних та визнаних колективів і нових проектів іменитих музикантів.

Десять днів транскордонний джазовий марафон поєднуватиме українські і польські міста Львів, Перемишль, Люблін, Санок, Тернопіль, Севастополь, Луцьк та Київ.

На фестивалі виступлять понад 20 джазових проектів, у яких грає близько 100 музикантів із 10 країн світу (США, Японія, Німеччина, Данія, Великобританія, Нідерланди, Франція, Росія, Білорусія, Польща та Україна).


Дев’ятий "Jazz Bez" даруватиме:
• унікальний спів "української Бьорк" Мар’яни Садовської у німецькому проекті "Borderland Mariana Sadovska&band"
• гру улюбленців львівської публіки проекту "Shockolad + PL" у супроводі оркестру "Leopolis" із новою програмою
• hard-bop проект New Bone, лідером якого є відомий джазмен Томас Кудик
• титулованих "перекладачів Шопена на джаз" Jagodzinski Trio
• міжнародний проект "Avtokar", що поєднав знакові імена фрі-джазу з України, Великобританії та Польщі: Марк Токар , Марк Сандерс , Вацлав Зімпель, Міколай Тшаска
• зірковий проект майстрів імпровізаційної музики Doneda – Yaremchuk - Blondi - Nakatani: французький саксофоніст-віртуоз із понад 30-річним стажем Мішель Донеда, авторитет української імпровізаційної музики Юрій Яремчук, французький джазовий піаніст Фредерік Блонді та іменитий японський перкусіоніст Тацуя Накатані
• патріархи львівського джазу "Dzyga Jazz Quartet"
• експресивні експерименти з акордеоном та барабанами GURZUF із Білорусії
• "один із найбільш самобутніх проектів сучасної Росії" за твердженням Джаз.Ру Happy 55
• французький гурт Thuillier trio , який під проводом майстра гри на тубі Франсуа Тюльє демонструє нові можливості духових в джазі
• експериментальний електронний джаз проекту Auguscik-Kinior-Makaruk Trio, у якому поєднується мінімалістичні імпровізації творців музики до фільмів та театральних постановок Даріуса Макарука та Влодека Кінорскі зі співом знаменитої американської джазової вокалістки Ґражини Авґустік
• українсько-голандський cool-jazz проект "BEZ SPOGADIV"
• переможці етно-джазового фестивалю "Флюгери Львова" як найбільш перспективний молодий проект 2009 року гурт "Ad libitum"
• гурт EMPE-3 найвідомішого саксофоніста, мультиінструменталіста та композитора польської джазової сцени Матеуша Поспєшальскі із давньої музичної династії
• проект "Z-Band" одного із найпотужніших українських джазових музикантів, засновника музичного проекту "Jazz-Коло" Ігора Закуса

• міжнародний квартет сучасного джазу OFF-QUAR-TET, що поєднав музикантів Данії та Польщі
• енергетичний польський джаз Contemporary noise sextet, в якому присутні елементи музики до фільмів та імпровізація

Програма фестивалю "Jazz Bez" поєднуватиме формати концертів у великих залах та клубних виступів. Львів, як і завжди, залишатиметься центром фестивалю не тільки організаційно, але й ідеологічно. У Львові всі 10 днів будуть заповнені концертами на яких виступатимуть провідні учасники фестивалю.

Довідка: "Jazz Bez" – один із найвідоміших та найбільш тривалих джазових фестивалів нашої країни, котрому не тільки до змоги успішно прожити 9 років, але й вдається кожного разу збільшувати аудиторію, запрошувати титулованих виконавців з цілого світу, приєднувати до джазового руху нові міста і розширювати програму на десять днів.

Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових колективів у Львові та Перемишлі, тепер "Jazz Bez" поширився на культурні центри України та Польщі і щороку дивує грою кращих джазових музикантів західної цивілізації. Але основне, що "Jazz Bez", котрий набирає престижності у європейських джазових рейтингах, щороку доводить, що джаз в Україні може розвиватись.

Вже дев’ять років музика нівелює кордони та умовності, джаз завойовує серця нових адептів, а піднесений настрій залишається ще довго після концертів.
Цьогорічний "Jazz Bez" не буде винятком.


Організатори: МО Дзиґа, ГО "Вірменська, 35"

Співорганізатори: Польський Інститут у Києві, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Французький культурний центр, Представництво Європейської комісії в Україні, "Луцький джаз-клуб", "Севастопольський джаз-клуб", Цент культури міста Перемишль, Центр культури міста Люблін, Фундація "Transkultura", клуб "U pani К.", Арт-клуб "Шинок".



Вся інформація про "Jazz Bez": www.dzyga.com



комментарии (0)

   

Для того чтобы оставить комментарий вы должны войти или зарегистрироваться

Онлайн бронирование гостиниц

Украина, Грузия, Польша
bookit.com.ua
Погода в Украине Конференц-сервис Расписание поездов Достопримечательности Украины Онлайн бронирование гостиниц
Квартиры, частный сектор Услуги для гостиниц Рекламодателю Вебмастеру Вход для гостиниц Написать отзыв Карта сайта Map
Копирование материалов с данного сайта допускается только с письменного разрешения редакции
© 2013 nezabarom.ua
Все права защищены
Контакты: 
+38(057) 728-53-10