This version of the page http://www.artpole.org/store/store.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-14. The original page over time could change.
ArtPole
отримувати новини АртПоля
  •  
  • ЖАДАН І СОБАКИ, 8/02–2/03
  •  
  • МІФОГЕНЕЗ 013
  •  
  • АБСЕНТ І ZБРОЯ ПРОЛЕТАРІАТУ
  •  
  •  

 

 

 

 

Якщо ви хочете замовити диск, будь ласка, пишіть на info@artpole.org.

 

«Абсент»

«Абсент» — остання частина спільного проекту Юрія Андруховича та польського гурту Karbido. Це дводискове (СD+DVD) тримовне (українською, польською, англійською) видання в ексклюзивній книжковій формі є понад годинною подорожжю перверзійними слідами Станіслава Перфецького, що ведуть зі Львова до Венеції. Ціна 80 грн.

Диск можна придбати через агенцію «АртПоле», що безпосередньо причетна до видання, а також в магазинах Нашого Формату, Руському клубі Культ Ра (Київ) та кафе Manufaсtura (Івано-Франківськ).

 

«Zброя пролетаріату»

«Zброя пролетаріату» є другим спільним альбомом Сергія Жадана та харківського ска-гурту «Собаки в космосі». Від ліричних балад та сатиричних композицій музиканти перейшли на брудніший, динамічний звук та гостросоціальну лірику. Сьогодні вони грають соціальний диско-панк, а героями нових пісень СЖ та СВК є всіма пізнавані персонажі — представники АП, депутати ВР, службовці МНС і МО, клерки обласних, районних та селищних рад. В цілому ж тандем і надалі виконує життєствердну музику для протестного електорату. Ціна 30 грн.

Диск можна придбати через агенцію «АртПоле», що безпосередньо причетна до видання, а також в магазинах Нашого Формату, Руському клубі Культ Ра (Київ) та кафе Manufaсtura (Івано-Франківськ).

 

«Цинамон»

Це друга частина триптиху «Самогон. Цинамон. Абсент», спільного проекту Юрія Андруховича та гурту Karbido. «Цинамон» виникав у мандрівній студії звукозапису: в Утрехті, Дрогобичі, Варшаві та Вроцлаві, партія ударних частково записувалася в Гальденштайні, а деякі звукові простори було схоплено на вулицях Єрусалиму та Гонконґу. Музиканти звернулися до пост-рокових настроїв, поєднуючи noise, minimal чи ambient з енергетикою химерних балад, танґо і вальсів. Вони долучають відголосся старих катеринок, каруселей і грамофонів, занурюючи їх згодом у гітарний брязкіт і спотворюючи у трансових ритмах. Беззаперечним центром притягання альбому є Юрій Андрухович. Харизматичним, різнотембровим голосом він геніально перетворює власну поезію (тексти зі збірки «Екзотичні птахи і рослини») на гіпнотичну оповідь. Окремим твором є п'ятичастинна сюїта «Індія» — філософська трансконтинентальна електро-балада з елементами етно-колориту. Призначена для колекціонерів, що вічно мандрують світом. Видання також включає в себе мультимедійний додаток: анімаційний кліп до твору «Мафія» і записи прози Андруховича («Центрально-східна ревізія») в авторському звуковому опрацюванні Hermetycznego Garazu і Karbido. Ціна: 50 грн.

 

«Багатоголосся: Древо»

Ансамбль автентичного співу «Древо», що відомий далеко за межами України своєю унікальною технікою багатоголосся, зібрався 1958 року. «Древо» виконує старовинні (XVIII-XIX ст.) пісні Полтавщини, а також складені чи доповнені ними самими. В більшості ці пісні сумні й пронизливі, але завдяки виконанню — своєрідному й в той же час напрочуд щирому — цей сум стає світлим, близьким кожному. Запис, представлений на диску «Багатоголосся: Древо», зроблено під час концерту в Києві. Тоді слухачі мали можливість почути українське багатоголосся у виконанні «Древа» та грузинське — у виконанні «Анчісхаті», насолодитися, порівняти та спробувати розгадати секрет такого схожого співу, що виник за таких несхожих історичних і географічних обставин. Радимо й у випадку індивідуального прослуховування порівняти ці два диски. Ціна: 30 грн.

 

«Багатоголосся: Анчісхаті»

Коли в 1987 році утворився хор «Анчісхаті», його учасників насамперед цікавили народні пісні. Але вже через рік потому після десятиліть запустіння відкрилася найстаріша в Тбілісі церква Анчісхаті, і музикантів запросили співати туди під час служб. До сьогодні хор можна почути там кожної неділі, звідти походить й назва колективу. Сьогодні «Анчісхаті» є найвідомішим грузинським церковним хором і одним з найвідоміших народних. І незважаючи на те, що їм доводиться багато виступати не лише в Грузії, а і в інших країнах, зокрема, в Греції, Росії, Австрії, Німеччині, Польщі, Франції, вони й надалі продовжуються етнографічні експедиції в різні регіони Грузії. Запис київського виступу хору втілився у диск «Багатоголосся: Анчісхаті». До нього потрапили як святкові пісні на різдвяну та великодню тематику, так і ліричні, застольні та жартівливі пісні з різних регіонів Грузії. Все багатство грузинського багатоголосся, специфічні техніки виконання, надзвичайні почуття й натхнення — в піснях, що виконують «Анчісхаті». Ціна: 30 грн.

 

«Карпатський альбом»

«Карпатський альбом» записувався на наших фестивалях протягом 2005–2007 рр. До нього увійшла карпатська музика у виконанні трьох польських та трьох українських гуртів у найрізноманітніших її інтерпретаціях. Родина Тафійчуків грає її так, як грали сотні років назад. Свою версію коломийок пропонує і «Буття», що зазвичай виконує музику Центральної України. Гурт Йоанни Словінської грає карпатську музику дуже своєрідно й енергійно. Львівський «Бурдон» — чемно, професійно й в той же час надзвичайно казково, що навіть не встигаєш вловити, як потрапляєш в інший вимір — в інший час та простір. Великих успіхів у мандрівках чарівними карпатськими святами досяг і «Оркестр Святого Миколая». А «Транскапела» зосереджується на пронизливих клезмерських мелодіях, які також родом з Карпат. Жителі села Криворівня, звідки походять чимало зібраних на диску пісень, схвалили збірку та подарували кілька старих фотографій на згадку. Вони додалися до диску, який перетворився на справжній «Карпатський альбом», адже можна не лише послухати карпатських пісень, а й подивитися на тих, хто їх співав. Ціна: 30 грн.

 

«Подільський альбом»

Оскільки вже з самої назви цього диску все ясно щодо географічної приналежності записаних тут пісень, нам треба уточнити лише декілька деталей. Першу частину альбому складають пісні календарно-обрядові, серед яких колядки, щедрівки, великодні, петрівчані. Плюс — кілька пісень весільного обряду. Друга частина — пісні ліричні. Поділля славиться не так великою складністю пісень, як їх мелодійністю, тож можна не тільки почути простір, а й відтворити почуте. Втім, і тут не без винятків. Зверніть увагу, що на збірці представлено автентичні колективи п'яти сіл Вінниччини. І, нарешті, далеко не всі польові записи, зроблені під час фольклорних експедицій, можуть похвалитися такою доброю якістю, як тут. Ціна: 30 грн.