This version of the page http://www.profisvine.com/indexukr.php?search_chapterid=22 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-13. The original page over time could change.
Журнал «Прибуткове свинарство»

Рубрики

Архів

Сучасна м’ясопереробна галузь США — ключове слово: «безпека»

04.09.2012 16:59:56
№ 4’2012 (10)
Стратегії лідерства

Свинина, без сумніву, один із найпопулярніших продуктів: її частка у світовому виробництві м’яса складає більше 37% при тому, що у багатьох країнах свинину не споживають через релігійні переконання. За результатами 2011 року, лідер за обсягами виробництва свинини — Китай (49 500 млн т), третя — Німеччина (5 598 млн т), а середину у трійці зайняли США (10 332 млн т). Під час програми стажування зі свинарства «Кохран» від USDA навесні цього року (детальніше про стажування — у попередньому номері журналу) група українських свинарів познайомилася не тільки із технологіями вирощування свиней у США, але й особливостями роботи переробної галузі: побували у виробничих цехах найбільшого забійного заводу компанії «Фармленд Фудз» у м. Денісон (Айова), що входить до структури м’ясного гіганта США — компанії «Смітфілд Фудз».

Особливості німецького «свинарського» поясу

21.05.2012 16:32:05
№ 2’2012 (08)
Стратегії лідерства

Німеччина знаходиться у «житньому поясі» планети — зоні найбільш сприятливій для вирощування жита. А у Нижній Саксонії крім того проходить «свинарський пояс» країни: на одночасному утриманні знаходиться більше 8 млн голів свиней. Саме тут знаходиться ферма Франца Йозефа Атманна, який поділився особливостями роботи свого господарства із українськими виробниками, що відвідували Німеччину на початку квітня в рамках семінару компанії KWS Lochow «Житній пояс».

Бразильське свинарство під мікроскопом

13.06.2011 15:20:00
№ 1’2011 (03)
Стратегії лідерства

Традиційно знана як провідний постачальник кави на світовий ринок, упродовж останніх 20 років Бразилія настільки збільшила свій агарний потенціал, що стала чемпіоном за експортом яловичини, цукру, сої, тощо. А з огляду на останні тенденції, дуже близька до таких же досягнень і у свинарстві.

Російські успіхи канадських технологій ТОВ АФ «Мортадель»: 100 кг за 142 дні

13.06.2011 14:58:00
№ 2’2010 (02)
Стратегії лідерства

Агрофірма «Мортадель» однією з перших у СНД завезла, адаптувала та успішно використовує канадську генетику і технології. Наша зустріч із генеральним директором агрофірми, Володимиром Олександровичем Єпішиним, відбувалася в ошатному двоповерховому будиночку, де більшу частину часу живе сам пан Єпішин (додому добиратися 80 км, а виробництво нерідко змушує затримуватися допізна), іноді – власник бізнесу Микола Георгійович Агурбаш та гості компанії. А тепер цікава деталь: будиночок збудовано на території… свинокомплексу, майже між свинарниками. Впевнена, ви інтуїтивно поморщили носа. А даремно: на «Мортаделі» бездоганно чисті не тільки територія, а й повітря! Компанія на власному прикладі переконує, що на сучасному свинокомплексі не місце бруду, смороду та дискомфорту – якщо підходити до бізнесу професіонально та захоплено. Так, як це робить пан Єпішин – людина, яка знає свою справу до найдрібнішого зерня і закохана в неї.

Сир, вітряки, тюльпани і п’ятачки, або форвард європейського свинарства

06.06.2011 15:20:00
№ 2’2011 (04)
Стратегії лідерства

Голландія здавна відома як аграрна і торговельна нація. Через бідні ґрунти та постійну боротьбу з морем за сушу голландці активніше від інших країн накопичували сільськогосподарські знання, і зараз аграрне виробництво Нідерландів визнають одним із найрозвиненіших та найпродуктивніших. Завдяки гарантовано відмінній якості продукція цієї країни бажана в усіх куточках світу. Крихітна Голландія (41,5 тис. км2) посідає перше місце у світі за експортом столового яйця, четверте – за виробництвом сиру, п’яте – за виробництвом масла. Крім того, експортує три чверті виробленого м’яса, більше половини якого – свинина та продукти з неї. Відмінні знання і досягнення Голландії в агротехнологіях, зокрема у свинарстві, давно стали зразком для наслідування.

Пошук