This version of the page http://www.molodist.com/fest_jury_awards (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-10. The original page over time could change.
Журі та призи - МОЛОДIСТЬ Київський мiжнародний кiнофестиваль
УКР ENG

Журі та призи



міжнародне Журі

Міжнародне журі розглядає лише ті фільми, що входять до конкурсної програми кінофестивалю, а також визначає переможців у наступних категоріях:   

Гран-прі за найкращий конкурсний фільм

Гран-прі Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» щороку присуджується міжнародним журі кінофестивалю за найкращій фільм усієї конкурсної програми.

Володар Гран-прі отримує грошову винагороду у розмірі 10 000 доларів США, статуетку «Скіфський олень», що є символом кінофестивалю та диплом журі.

Приз за найкращий фільм у кожній категорії

Приз за найкращий фільм у кожній категорії Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» присуджується міжнародним журі кінофестивалю за найкращий студентський фільм, найкращий повнометражний фільм, та за найкращий короткометражний фільм.

Переможці отримують винагороди у розмірі 2 500 доларів США, або еквівалентну цій сумі матеріальну відзнаку та дипломи журі.


Журі FIPRESCI 

У 1925 році Паризькі та Брюссельські кіножурналісти заснували професійну асоціацію Кінопреси. Через деякий час Бельгійські журналісти налагодили контакти із представниками преси із інших країн. Ідея створення Міжнародної Федерації Кінопреси з’явилася у 1926 році під час Паризького конгресу з питань кіно. Ця ідея була офіційно втілена у життя 6 червня 1930 року.

На сьогодні FIPRESCI - це організація професійних кінокритиків та кіножурналістів, що була заснована у різних країнах з метою сприяння розвиткові кінокультури та задля охорони професійних інтересів, встановлених Міжнародною Федерацією Кінопреси (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique - FIPRESCI. 

Головним завданням Нагороди Міжнародних Кінокритиків (приз журі FIPRESCI) є розвиток кіномистецтва та заохочення молодих кінематографістів.

Приз журі FIPRESCI може присуджуватись на міжнародних кінофестивалях, чи на фестивалях, що мають особливу вагу. Рішення щодо присутності журі FIPRESCI на фестивалі приймається Генеральною Асамблеєю. Вона також вирішує, які фільми, чи яка секція конкурсної програми має братися до розгляду для присудження нагороди.

До складу журі FIPRESCI має входити не менше трьох та не більше дев’яти членів журі. Усі члени журі мають бути представниками різних країн. 


Журі FICC  

Міжнародна Федерація Кіноклубів була заснована у 1947 році під час шістдесятого кінофестивалю у Каннах, тоді ж було відкрито їх головний офіс у Парижі. Маючи невеликий бюджет, проте за підтримки сповнених ентузіазмом членів організації, федерація змогла пережити важкі часи та протягом років невпинно сприяла комунікації людей зі всього світу, які цікавляться кінематографом.

Метою асоціації є розвиток та близька співпраця між її членами, а також підтримка презентації, поширення та дослідження кінострічок з точки зору культурного, мистецького та соціального розвитку.

Свого часу президентами організації були такі відомі режисери, як Франсуа Труффо та Тео Ангелопулос. На сьогоднішній день посаду президента FICC обіймає італійський режисер Джанни Амелио.

Члени FICC зустрічаються кожного року на міжнародному фестивалі кінематографічних організацій, що відбувається у Італії. Крім того, журі FICC кожного року присутнє більш ніж на 20 міжнародних кінофестивалях. Саме це журі присуджує престижну кінопремію “Дон Кіхот”.

Вперше журі Міжнародної Федерації Кіноклубів було представлено на кінофестивалі Молодість у 1998 році.


Журі конкурсу SUNNY BUNNY

 

До складу міжнародного журі «Сонячного зайчика» входять громадські активісти та представники ЛГБТ організацій, фахівці в області квір-студій та гендерної тематики, діячі культури та інші знакові особистості, які роблять внесок, або відомі своєю підтримкою ЛГБТ спільноти.

Завдання журі «Сонячного зайчика» - обрати серед фільмів з усіх програм фестивалю особливо актуальну, хвилюючу чи знакову для ЛГБТ спільноти стрічку.

 


Журі національного конкурсу

Журі національного конкурсу оцінює сучасні вітчизняні фільми з 2004 року. До складу журі національного конкурсу традиційно входять українські телеведучі, кінокритики, режисери, продюсери, мистецтвознавці та інші представники культури й мистецтва.

Щороку члени журі обирають українську кінострічку із найактуальнішою тематикою та найбільш вражаючою акторською грою. Фільм-переможець отримує гідну винагороду. 

 

Екуменічне журі

Екуменічне журі призначається Екуменічною кінематографічною організацією Інтерфільм, Світовою католицькою організацією для спілкування SIGNIS та Конференцією Європейських церков.

До складу екуменічного журі входять шість членів, представників різних країн та культур, які можуть бути кіножурналістами, кінокритиками, теологами, викладачами чи дослідниками.

Незважаючи на те, що членами журі є представники католицької, протестантської чи ортодоксальної церкви, вони завжди відкриті до міжрелігійного діалогу із іудаїзмом, ісламом та буддизмом. Екуменічне журі є повністю незалежним. Під час кінофестивалю воно збирається для обговорення та аналізу кінострічок.

Екуменічне журі зосереджує свою увагу на стрічках специфічного характеру. Воно розглядає як мистецьку якість фільму, так і релігійну, соціальну та гуманістичну проблематику. Також журі оцінює творчість режисерів з огляду на почуття справедливості, миру та поваги, а також з огляду на духовний рівень кінострічки. Водночас до розгляду можуть потрапляти фільми, де змальовано страждання та нерозкриті глибини людського існування. З них журі відшукує той кінодосвід, що надає відчуття надії.

 
© Molodist international film festival
   
Традиційні програми
Регламент
Майстерня талантів: про проект
Фотогалерея
Архів

Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
пошук
Партнери
Всі партнери 

Вхід
login
password

Зареєструватися

МКФ Молодість: вул. Хорива 39-41, офіс 53, Київ, Україна, 04071
Тел.: (+380 44) 461 9803 (дирекція/бухгалтерія); 425 9735 (програма); 425 9750 (дистрибуція). Факс: (+380 44) 545 6246
so_happy@molodist.com
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: Andriy Prokopenko
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює