This version of the page http://volvo.winnerauto.ua/ua/news/news3271 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-09. The original page over time could change.
Volvo Cars отримує найвищий рейтинг за унікальну систему захисту від плітьових ударів / Віннер Автомотів - офіційний дилер Volvo/Вольво
      Кросовери
    • XC60
    • XC70
    • XC90
      Універсали
    • V40
      CROSS
      COUNTRY
    • V60
    • V70
      Седани
    • S60
    • S80
      Купе
    • C30
    • C70
    • Продаж
      та послуги
     
     

    Новини







    Volvo Cars отримує найвищий рейтинг за унікальну систему захисту від плітьових ударів

    повернутись до списку

    Організація EuroNCAP запровадила новий атестаційний протокол для оцінювання рівня захисту від плітьових травм, що забезпечують легкові автомобілі під час аварій з наїздом ззаду. Volvo XC60 став одною з небагатьох моделей, що отримали найвищий рейтинг. EuroNCAP вперше проводить випробування, що оцінює захист від плітьових травм у легкових автомобілях. В першому раунді було випробувано 25 автомобілів. ХС60, з унікальною Системою захисту від плітьових травм (WHIPS) від Volvo, став одним із п’яти автомобілів, які отримали найвищий рейтинг.

    Процедура атестації включає ряд різних тестів. Спочатку вимірюється геометрія сидіння, наприклад, положення підголівника, щоб визначити рівень захисту від травм під час зіткнення. Потім виконуються три тести на випробному стенді, із різною силою удару. Стенд симулює ситуацію, коли нерухомий автомобіль піддається удару ззаду. Нарешті, результати оцінюються, і автомобіль отримує рейтинг за шкалою «червоний, жовтогарячий та зелений», де червоний означає «погано», - жовтогарячий – «задовільно», а зелений – «добре».
    «Наша остання модель, Volvo XC60, показала добрі результати в усіх тестах і отримала загальний рейтинг «зелений», - сказав Томас Броберг, фахівець Volvo Cars із безпеки.
    Volvo XC60 також отримав найвищий рейтинг – п’ять зірок – у випробуваннях Захисту дорослих пасажирів EuroNCAP, що включають фронтальні та бокові удари.

    Поширена травма, що спричиняє великі страждання
    Плітьові травми є одним із найпоширеніших типів пошкоджень, що отримують в аваріях, переважно при наїзді ззаду. Уникнення плітьових травм дозволить суспільству значно скоротити витрати та шкоду здоров’ю людей.
    «Причиною плітьових травм є дуже різке переміщення голови відносно тіла, - пояснює Томас Броберг. – Отже, система захисту від плітьових травм обов’язково має забезпечити повну опору для спини та голови, допомагаючи голові рухатись разом із тулубом. Конструкція спинки сидіння та положення підголівника, що розташований досить високо та близько до голови, також є важливими чинниками».
     
    WHIPS знижує ризик удвічі
    Система WHIPS від Volvo – це засіб захисту, вбудований у передні сидіння, що повністю підтримує спину та голову пасажира у разі удару ззаду. Ця захисна система пом’якшує ривок завдяки енергопоглинаючим деталям між спинкою та подушкою сидіння. У випадку удару ззаду спинка сидіння повторює відхилення пасажира назад, знижуючи навантаження на його шию та хребет.
    Цього року WHIPS відзначає свою десяту річницю. Цю технологію було впроваджено в 1998 році на Volvo S80, а з 2000 року WHIPS входить до стандартної комплектації всіх моделей Volvo. Томас Броберг пояснює, що WHIPS діє дуже ефективно; за даними Групи дослідження аварій Volvo ця система вдвічі знижує кількість довготривалих наслідків плітьових травм.
     
    Дослідження, що базуються на реальних аваріях
    Розробки Volvo у сфері безпеки завжди базуються на реальних автомобільних аваріях. Завдяки роботі власної Групи дослідження аварій Volvo та десяткам тисяч краш-тестів накопичуються факти, що згодом утворюють основу для розроблення систем безпеки майбутнього. Допомога водію в уникненні аварій – це, звичайно, найбільш ефективний засіб зниження кількості смертей і травм в ДТП. Наприклад, Volvo XC60 оснащено City Safety – унікальною системою, що допомагає водієві уникати зіткнення з автомобілем попереду в умовах повільного міського руху та інших подібних ситуаціях. Наразі EuroNCAP не випробує системи безпеки такого типу.

    «Рекомендації споживачам від незалежного інституту, що оцінює пасивну безпеку автомобілів шляхом стандартизованих тестів – це добре, але найважливіше для нас – пропонувати на ринку автомобілі, найбезпечніші в усіх ситуаціях, які тільки можна уявити», - підсумовує Томас Броберг.

    повернутись до списку