This version of the page http://www.dk.ua/uk/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-06. The original page over time could change.
Нексія ДК - Новини
  • Про групу компаній
    • Наші цінності
    • Наша історія
    • Наша команда
    • Соціальна відповідальність
    • Мережа Nexia International
    • Партнери і спільноти
    • Контакти
    • Зворотній зв'язок
    •  
  • Напрямки діяльності
    • Аудиторські послуги
    • Облік та звітність
    • Корпоративне управління
    • Організаційний дизайн
    • Фінансовий менеджмент
    • Стратегічне управління
    • Бізнес-процеси
    • Податкове консультування
    • Правничі послуги
    • Експертиза
    • Послуги з оцінки
    • Бізнес-консалтинг та IT
    • Аутсорсинг
    • Галузевий досвід
    •  
  • Семінари: Україна, закордон
    • Семінари в Києві
    • Семінари в Карпатах
    • Закордонний департамент
    • Публікації та статті
    • Про Діловий Клуб
    •  
  • Кар’єра
    • Кар’єрні напрямки
    • Вакансії
    •  
  •  Архів новин

Архів новин

Nexia International оголошує про збільшення свого доходу на 22 %

Nexia International рада повідомити про свої фінансові результати за 2012 рік із загальним доходом в розмірі 2,8 млрд. доларів США, що на 22% більше за попередній 2011 рік.

04-02-2013Читати далі

Нексія ДК повідомляє про введення нових ставок ПДВ на Кіпрі
Починаючи з 14 січня 2013 року стандартна ставка ПДВ підвищується з 17% до 18% на поставку товарів і послуг. Дана ставка буде діяти до 12 січня 2014 року.

21-01-2013Читати далі

Nexia International інформує про нову Систему корабельних зборів на Кіпрі

Морський реєстр на Кіпрі на даний час є одним з найбільших в країнах ЄС, а також 10-м за величиною в світі. Флот Кіпру складає 25% всіх суден, зареєстрованих в ЄС. Більше того, Кіпр є найбільшим центром управління суднами третіх сторін в ЄС, а найбільші компанії з управління суднами створюють свої головні офіси на Кіпрі.

11-01-2013Читати далі

M&A на ринку аудиторських та консалтингових послуг в Латвії: компанії "AUDIT ADVICE" і "Jurates" почали процес об'єднання

17 грудня 2012 аудиторсько-консалтингові фірми - SIA AUDIT ADVICE та SIA Jurates оголосили про початок процесу об'єднання своїх діяльностей, в результаті якого, латвійський ринок аудиторсько-консультаційних послуг набуває якісного нового учасника.

26-12-2012Читати далі

Зміни в податковому законодавстві Угорщини

Нексія ДК повідомляє, що з 1 січня 2013 року угорським компаніям доведеться зіткнутися із новими правилами оподаткування різних видів. Нексія ДК пропонує ознайомитися із коротким оглядом різних видів оподаткування, зокрема з такими сферами:

24-12-2012Читати далі

(Доповнений) Аналіз Європейських Холдингових Компаній

Нексія ДК радо повідомляє про випуск оновленої версії (Доповненого) Аналізу Європейських Холдингових Компаній, станом на 1 січня 2012 року.

03-12-2012Читати далі

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новим правилами стягування ПДВ та податку на прибуток при реєстрації яхт в ЄС

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новими умовами оподаткування ПДВ на реєстрацію яхт. Податкові органи Кіпру запропонували нову схема оренди яхт. Нещодавно вони випустили ряд керівних принципів, які роблять Кіпр однією із найпривабливіших юрисдикцій для реєстрації яхти в ЄС.

03-12-2012Читати далі

Вийшов ювілейний 100-ий випуск інформаційного бюлетеню про останні світові новини в області оподаткування Tax Link компанії Nexia International

Нексія ДК радо повідомляє про вихід ювілейного, 100-го податкового інформаційного бюлетеню Nexia International – Tax Link. Tax Link – це інформаційний бюлетень, що регулярно оновлюється найсвіжішими податковими новинами світу, що надходять від компаній-членів Nexia International.

23-11-2012Читати далі

Новини податкового законодавства Кіпру

Нексія ДК пропонує ознайомитися із останніми новинами податкового законодавства Кіпру.

20-11-2012Читати далі

Спеціальний звіт Nexia International “Базові стратегії фінансового планування та інвестування (для іноземців, що проживають в США)”

Нексія ДК пропонує ознайомитись із спеціальним звітом Nexia International  “Базові стратегії фінансового планування та інвестування (для іноземців, що проживають в США)”.

19-11-2012Читати далі

Спеціальний звіт Nexia International “Базові стратегії фінансового планування та інвестування (для громадян США, що проживають за кордоном)”

Нексія ДК пропонує ознайомитись із спеціальним звітом Nexia International  “Базові стратегії фінансового планування та інвестування (для громадян США, що проживають за кордоном)”.

17-11-2012Читати далі

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новим випуском Nexia Global Insight

Nexia Global Insight – міжнародний бізнес-брифінг, що випускає Nexia International. У випуску Ви можете ознайомитись із останніми бізнес-новинами світу щодо оподаткування, світових ринків, фінансової звітності, управління ризиками та іншими.

09-11-2012Читати далі

(Доповнений) Аналіз Європейських Холдингових Компаній

Нексія ДК радо повідомляє про випуск оновленої версії (Доповненого) Аналізу Європейських Холдингових Компаній, станом на 1 січня 2012 року.

09-11-2012Читати далі

Нексія ДК пропонує ознайомитись із оновленою інформацією про офіси Nexia International у Балтійському регіоні

Оновлена інформація щодо офісів всесвітньої мережі Nexia International

09-11-2012Читати далі

У Вашингтоні, США відбулася щорічна міжнародна конференція Nexia International

Нексія ДК радо повідомляє, що 18-21 жовтня відбулася Щорічна Конференція Nexia International у Вашингтоні.Цього року організатори випробували новий формат конференції: були організовані зустрічі різноманітних комітетів та груп експертів зі спільними інтересами. Під час конференції традиційно відбулися Форум з питань аудиту та Регіональні конференції.

08-11-2012Читати далі

Nexia International випустили новий інформаційний бюлетень про міжнародне трансферне ціноутворення - Global Transfer Pricing

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новим випуском інформаційного бюлетеню про міжнародне трансфертне ціноутворення – Global Transfer Pricing компанії Nexia International .

05-11-2012Читати далі

Smith and Williamson, Nexia International випустили інформаційний бюлетень Tax Focus про останні новини оподаткування для компаній

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новим випуском інформаційного бюлетеню Tax Focus про останні новини оподаткування для компаній Smith and Williamson.

04-11-2012Читати далі

Компанія Audit Advice, Nexia International підтримує XV щорічну міжнародну професійну конференцію «Аудит, Податки та Бухгалтерія 2012» в Ризі

Нексія ДК з радістю повідомляє, що 7 грудня 2012 відбудеться XV щорічна Міжнародна професійна конференція Аудит, Податки та Бухгалтерія 2012 в Ризі, у готелі Radisson Blu Daugava, що організовується Ризькою школою менеджерів. Проведення даної конференції традиційно підтримує аудиторська фірма Audit Advice, Nexia International.

31-10-2012Читати далі

Огляд під назвою Global Mobility Tax Service – про останні податкові новини в світі компанії Nexia International

Нексія ДК пропонує ознайомитися із новим оглядом під назвою Global Mobility Tax Service, випущеним компанією Nexia International.

29-10-2012Читати далі

Новий жовтневий випуск огляду про міжнародні непрямі податки – Global Indirect Taxes компанії Nexia Internationall

Нексія ДК пропонує Вам ознайомитись із жовтневим випуском огляду про міжнародні непрямі податки – Global Indirect Taxes компанії Nexia International.

29-10-2012Читати далі

Nexia International опублікували 14 випуск IFRS Link – бюлетень про новини у МСФЗ

Нексія ДК пропонує ознайомитися із 14 випуском IFRS Link компанії  Nexia International. У даному випуску Ви можете ознайомитись із наступними тематиками:

26-10-2012Читати далі

Saffery Champness опублікувала новий випуск інформаційного бюлетеню для власників та директорів компаній – Business Update

Нексія ДК пропонує ознайомитись із жовтневим виданням компанії Saffery Champness  Business Update – розсилкою для власників та директорів компаній.

22-10-2012Читати далі

Новий (липневий) випуск Nexia Tax Link

Nexia DK запрошує Вас ознайомитись з новим випуском Nexia Tax Link, де Ви знайдете новини податкового законодавства від країн-членів мережі Nexia International.

16-10-2012Читати далі

Електронні візи для громадян України!

Посольство Кіпру почало видавати електронні візи громадянам України. Міністерство закордонних справ повідомило про це у своїй заяві.

15-10-2012Читати далі

Nexia International виступає спонсором на щорічному заході, на якому вручають нагороди “За особливі успіхи у сфері бухгалтерського обліку та фінансування на Близькому Сході”

Ми раді повідомити, що Nexia International виступає спонсором номінації “За особливі успіхи у навчанні та розвитку спеціалістів фінансового сектору” на щорічному заході, на якому вручають нагороди “За особливі успіхи у сфері бухгалтерського обліку та фінансування на Близькому Сході”.

15-10-2012Читати далі

Податкові новини Кіпру

Нексія ДК пропонує ознайомитись із останніми податковими новинами, що стосуються штрафних санкцій по прострочених податкових зобов’язань на Кіпрі.

25-09-2012Читати далі

Не задекларовані податки можуть підірвати міжнародний процес Злиття і Поглинання

Компанії ризикують зірвати весь процес Злиття і Поглинання ігноруючи державні та місцеві вимоги оподаткування.

21-09-2012Читати далі

Прес-реліз про антикорупційну політику США

Світові компанії закликали посилити антикорупційну політику у зв’язку із рішучими діями американської влади.

13-09-2012Читати далі

Новий випуск Nexia Link

Nexia DK запрошує Вас ознайомитись із вересневим випуском Nexia Link.

10-09-2012Читати далі

Прес реліз Nexia International займає 10 місце після підтвердження членства американськими компаніями, що завершили процедуру злиття

Nexia DK запрошує ознайомитись із детальним прес релізом, який повідомляє, що нещодавно об’єднана американська аудиторська компанія у складі компаній J.H.Cohn LLP та Групи Reznick, підтвердила своє членство у світовій мережі Nexia International.

27-08-2012Читати далі

Серпневий випуск бізнес-видання Nexia Global Insight

Nexia DK запрошує Вас ознайомитись з новим серпневим випуском бізнес-видання Nexia Global Insight, в якому Ви дізнаєтесь про останні зміни в законодавстві країн компаній членів мережі  Nexia International.

08-08-2012Читати далі

Фінансовий аутсорсинг у країнах БРІКС (BRICS - Brazil, Russia, India, China, South Africa). Спеціальна доповідь Nexia International

Пропонуємо ознайомитись із найновішою Nexia-публікацією «Фінансовий аутсорсинг у країнах БРІКС». Це коротка доповідь, в якій йдеться про призначення аутсорсингу фінансів та огляд ключових проблем, котрі виникають у підприємств, що мають бізнес у Бразилії, Росії, Індії, Китаї і Південній Африці. Доповідь сформовано з врахуванням висновків компаній-членів Nexia International вищезазначених країн.

01-08-2012Читати далі

30 липня 2012 відбулося відкриття офісу аудиторської фірми AUDIT ADVICE, NEXIA International в Тукумсі

Аудиторська фірма AUDIT ADVICE, учасник міжнародної мережі фірм NEXIA International, що надають аудиторські, податкові та консультаційні послуги, відкрила регіональний офіс в Тукумсі. Цей офіс став четвертим офісом AUDIT ADVICE, NEXIA International в Латвії - фірма також має свої бюро в Ризі, Лієпаї і Лудзі, і сьомим в прибалтійському регіоні - офіси учасників мережі NEXIA International розташовані також у Вільнюсі, Тарту і Таллінні.

30-07-2012Читати далі

Поправки до податкового законодавства Кіпру

Nexia DK запрошує Вас, ознайомитись з  новими поправками до  податкового  законодавства Кіпру, котрі  були оприлюднені в урядовому віснику Кіпру 6 липня 2012 і вступили в силу з 1 січня 2012 року.

17-07-2012Читати далі

Новини Російського законодавства Russian Survey

Nexia DK пропонує Вам ознайомитись з червневим випуском Russian Survey, що описує новини законодавства Російської Федерації (англійською мовою), що публікуються нашими партнерами з мережі Nexia International "МКПЦН"в Росії.

22-06-2012Читати далі

Червневе видання IFRS Link

Nexia DK пропонує ознайомитись з черговим виданням Nexia International  IFRS Link. У червневій публікації Ви дізнаєтесь про Правила МСФЗ, затверджені  Радою з Міжнародних стандартів фінансової звітності, прийняття правил МСФЗ в ЄС та публікації німецьких аудиторських установ.

20-06-2012Читати далі

Новий відеоролик Nexia International

Nexia DK з радістю запрошує Вас переглянути новий 3-хвилинний відеоролик, в якому Ви зможете послухати думку директорів деяких з компаній-членів мережі щодо глобального досвіду, безцінних порад та якості наших послуг, що підтверджуються роками успішної діяльності та її результатами.

20-06-2012Читати далі

Звіт щодо місця Кіпру в структуруванні міжнародної податкової системи

Nexia DK пропонує ознайомитись зі спеціальним виданням  “Cyprus in international tax structuring” присвяченому місцю Кіпру в структуруванні міжнародної податкової системи, в якому Ви зможете дізнатися про факти і цифри, фінансові звіти та систему повернення ПДВ, а також зміни у законодавстві,  що стосуються податкового законодавства  Кіпру.

13-06-2012Читати далі

Травневий випуск Nexia Link

Nexia DK запрошує ознайомитись з травневим випуском Nexia Link. У травневому випуску 2012 року висвітлені, зокрема, наступні питання:

22-05-2012Читати далі

Спеціальний звіт Nexia International щодо угод M&A

Nexia DK пропонує ознайомитись зі звітом  “M & A snapshot survey”, в якому йдеться про M & А-активність середнього бізнесу, а також деякі з ключових питань, що стосуються кількості укладених M&A угод у всьому світі.

08-05-2012Читати далі

Опублікований травневий бізнес-брифінг Nexia Global Insight

Nexia International опублікувала травнений випуск  бізнес-видання Nexia Global Insight, що вже доступний для завантаження англійською мовою на сайті Нексія ДК.

04-05-2012Читати далі

3-4 травня 2012 у Лісабоні відбулася регіональна зустріч EMEA компаній-членів мережі Nexia International

Зустріч відбулася у четвер 3-го і  п'ятницю 4 травня. В четвер, 3 травня Nexia International працювала в групах  МСФЗ. В п'ятницю 4 травня було проведене офіційне засідання, на яке цього року було запрошено двох спікерів , Адріана Гілпіна, який є відомим фахівцем в сфері трансформаційного лідерства і максимальної продуктивності з питань, які залишаються дуже актуальними в період економічної нестабільності.

28-04-2012Читати далі

Схвалено урядовий законопроект "Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні"

Верховна Рада схвалила урядовий законопроект "Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні" (№ 9202) після внесених поправок президентом. Закон покликаний збільшити частку малого та середнього бізнесу в економіці країни.

23-03-2012Читати далі

Постанова: НБУ знижує облікову ставку з 23 березня і змінює порядок формування обов'язкових резервів з 31 березня

Національний банк України (НБУ) вирішив знизити облікову ставку з 7,75% до 7,5% з 23 березня, змінити порядок формування обов'язкових резервів - з 31 березня. Відповідне рішення закріплене постановою НБУ № 102 від 21 березня 2012 року.

23-03-2012Читати далі

Мінфін залучив від ОВДП 1,6 млрд.грн

Аукціон з розміщення облігацій внутрішньої державної позики відбувся 21 лютого. За результатами проведених аукціонів 21 лютого 2012 по розміщенню облігацій внутрішньої державної позики Міністерство фінансів залучило до державного бюджету України близько 1,62 млрд.грн.

23-02-2012Читати далі

Світовий Банк оголосив про нову програму партнерства з Україною

Програма розрахована до 2016 року і передбачає виділення банком щорічних позик на суму $500 млн. Кошти підуть на освіту, ЖКГ та ін.

23-02-2012Читати далі

Аудиторська палата дозволила удосконалення професійних знань аудиторів у дистанційній формі

Аудиторська палата рішенням від 26.01.2011 N 245/15 внесла зміни до Положення про постійне удосконалення професійних знань аудиторів України, за якими удосконалення професійних знань аудитора може здійснюватися не лише в очній формі занять, а й  у  дистанційній.

17-02-2012Читати далі

Аудиторська палата виключила виписку з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб - підприємців та копію сертифікатів аудиторів.

Аудиторська палата рішенням від 26.01.2012 N 245/7 з переліку документів, які надаються аудиторськими фірмами та аудиторами-підприємцями для отримання свідоцтва про включення Реєстру аудиторських фірм та аудиторів виключила виписку з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб - підприємців та копію сертифікатів аудиторів.

17-02-2012Читати далі

Рейтинг легкості ведення бізнесу в Україні підніметься на 14 позицій

У наступному світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Україна підніметься щонайменше на 14 позицій. Про це заявив глава Державної податкової служби Олександр Клименко.

01-02-2012Читати далі

Державна митна служба України надасть вільний доступ до бази митної вартості

З 6 лютого Державна митна служба України на своєму сайті надасть вільний доступ до бази митної вартості, на яку орієнтуються митники при оподаткуванні оформлюваних вантажів. Там буде публікуватися середньозважена митна вартість за групами товарів. Про це пише Комерсант-Україна в публікації "Митниця готова до розкриття".

01-02-2012Читати далі

Рішення від 26.05.2011 N 231/9, Аудиторської палати "Про Порядок ведення Реєстру аудиторських фірм та аудиторів" набирає чинності з 01.01.2012

Порядок ведення Реєстру визначається та забезпечується Аудиторською палатою України. Реєстр не рідше одного разу на рік публікується у фаховому виданні Аудиторської палати України.

22-12-2011Читати далі

ВР зареєструвала проект закону України "Про інститути спільного інвестування" від 19.12.2011 N 9615

У Верховній Раді зареєстровано проект закону,  який спрямований на забезпечення залучення та ефективного розміщення фінансових ресурсів інвесторів і визначатиме правові та організаційні основи створення, діяльності, припинення суб'єктів спільного інвестування, особливості управління активами зазначених суб'єктів, встановлюватиме вимоги до складу, структури та зберігання таких активів, особливості емісії, обігу, обліку та викупу цінних паперів інститутів спільного інвестування, а також порядок розкриття інформації про їх діяльність.

22-12-2011Читати далі

19 грудня у Києві відбувся Саміт Україна-ЄС

19 грудня в Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Євросоюз визнав європейський вектор розвитку України,  проте Угода про асоціацію так і залишилася питанням майбутнього.

22-12-2011Читати далі

Кабмін затвердив держбюджет на 2012 рік

Кабінет міністрів України на позачерговому вечірньому засіданні на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим затвердив державний бюджет України на 2012 рік. Цю інформацію ЛІГАБізнесІнформ підтвердили в Кабінеті міністрів.

22-12-2011Читати далі

Шенген можуть спростити вже в січні-лютому

Є прогрес у вирішенні візового питання між ЄС і Україною.Звістка про це прозвучала в екс-міністра закордонних справ Петра Порошенка.

22-12-2011Читати далі

UEFA інвестував у підготовку України та Польщі до Євро-2012 півмільярда євро

UEFA інвестував у підготовку України та Польщі з метою організації Чемпіонату Європи 2012 року близько півмільярда євро. Таку цифру у понеділок, 21 листопада, озвучив голова місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

22-11-2011Читати далі

НБУ відновив правила складання та оприлюднення фінансової звітності банків

Національний банк України (НБУ) оновив правила складання та оприлюднення фінансової звітності банків, затвердивши нову редакцію відповідної інструкції.

22-11-2011Читати далі

Nexia International нагородила роботу Томаша Будзяка за зближення з польским ринком капіталу

На щорічній зустрічі глобальної мережі Nexia International, яка цього року відбулася в листопаді в Парижі, Томаш Будзяк, керуючий партнер «Korycka, Budziak & Audytorzy» отримав нагороду за внесок, пов'язаний зі зближенням з польським ринком капіталу, як членів  мережі аудиторів, бухгалтерів і консультантів, так і як потенційних клієнтів.

18-11-2011Читати далі

Ukrprodukt не тільки чекає заспокоєння ринків, а планує лістинг крім Лондона також і у Варшаві

Про плани подвійного лістингу на фондовій біржі у Варшаві повідомив Ukrprodukt, виробник сиру, який з лютого 2007 року вже котирується на AIM у Лондоні. Британський ринок капіталу не виправдав очікувань, від дебюту ціна акцій впала на 75%, а їх ліквідність здається низькою.

18-11-2011Читати далі

ЄБРР продовжує переговори за можливість кредитувати у гривнях

ЄБРР просить внести зміни до п'яти постанов та інструкцій НБУ з метою дозволити установі кредитувати в національній валюті

18-11-2011Читати далі

Україна сподівається на парафування асоціації з ЄС цього року

МЗС упевнений, що після успішного завершення переговорів щодо угоди Україна-ЄС немає технічних перешкод для нового етапу інтеграції

17-11-2011Читати далі

Аудиторська палата представила порядок зберігання аудиторської документації

Аудиторська палата у рішенні N 240/10 від 03.11.2011 надала рекомендації щодо забезпечення аудиторськими фірмами системи зберігання аудиторської документації та іншої конфіденційної інформації.

16-11-2011Читати далі

Польський Bowim відклав IPO на березень 2012. Однак, капітал є на NewConnect. Як поведеться український агробізнес?

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Хоча ціни на акції швидко змінюються то вгору то вниз, насправді вже місяць на ВФБ домінує побічна тенденція. Аналітики називають це явище "збивання дна".

09-11-2011Читати далі

Україна проводитиме моніторинг світових фінансових ринків

Українська влада стежить за ситуацією на світових фінансових ринках з метою мінімізації негативного впливу на економіку країни. Про це заявив президент України Віктор Янукович в ході розширеного засідання уряду.

03-11-2011Читати далі

Голова Державної податкової служби Віталій Захарченко повідомив, що впровадження системи "Податковий блок" планується вже в червні 2012 року

Незабаром податкова служба запустить нову систему "Податковий блок". Про це повідомив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко.

02-11-2011Читати далі

Зростання ВВП України в третьому кварталі сягнуло 6,6%

Економіка Україна в третьому кварталі 2011 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 6,6%

02-11-2011Читати далі

Брюссель оголосив про завершення переговорів з Україною по ЗВТ

Київ і Брюссель оголосили про завершення переговорів по глибокій і всеосяжній зоні вільної торгівлі, які є частиною Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Про це заявив Європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гюхт в Брюсселі в четвер в ході заходів, присвячених зоні вільної торгівлі, які проходять в цей час в європейському парламенті.

25-10-2011Читати далі

Обсяг ПІІ в Україну за 9 місяців зріс до 5,3 млрд дол.

Обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну за 9 місяців 2011 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. виріс в 1,5 рази - до 5,3 млрд дол. Про це йдеться в оцінці стану платіжного балансу Національного банку України (НБУ) за вересень 2011 р. за попередніми даними.

24-10-2011Читати далі

Підписаний договір про зону вільної торгівлі в межах СНД

Керівники урядів країн СНД у Петербурзі підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди по цьому документу було досягнуто раніше сьогодні на зустрічі глав урядів СНД.

24-10-2011Читати далі

Депутати готові врахувати думку фермерів в земельній реформі

Депутати 20.09.2011 затвердили для розгляду в сесійному залі урядовий варіант земельної реформи. Він дозволить українським фермерам володіти до 2,1 тис. га і повністю закриє вихід на ринок іноземцям. Як пише КоммерсантЪ-Україна, фермери вже зараз заявляють, що зможуть купити не більше 100 га на сім'ю.

27-09-2011Читати далі

Азаров: Україна веде переговори про ЗВТ з десятьма країнами

Україна веде переговори з десятьма країнами про зону вільної торгівлі. Про це повідомив під час конференції в Ялті прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

27-09-2011Читати далі

Азаров: Україна готова у великій кількості експортувати зерно в Японію

Україна готова у великій кількості експортувати зерно в Японію. Як передає джерело, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою комітету ділового співробітництва Японії з України "Кейданрен", головою правління корпорації "Сумітомо" Мотоюкі ОКА.

26-09-2011Читати далі

ДКЦПФР міняє правила функціонування фондових бірж

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) схвалила проект рішення "Про затвердження змін до Положення про функціонування фондових бірж".Відповідне рішення було прийняте регулятором на його черговому засіданні 20 вересня.

26-09-2011Читати далі

Уникнення подвійного оподаткування з Ісламською Республікою Пакистан

Державна податкова адміністрація повідомляє, що 30.06.2011 р. набрали чинності Конвенція між Урядом України і Урядом Ісламської Республіки Пакистан про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи (далі - Конвенція) та Протокол до Конвенції, підписані 23.12.2008 р. та ратифіковані Верховною Радою 18.11.2009 р.

10-09-2011Читати далі

Доступ до відомостей ЄДР можна отримати через Інтернет

9 вересня 2011 року набуває чинності наказ Мін'юсту «Про організацію доступу до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" № 2009 / 5 від 19.08.2011, згідно з яким відкривається загальний доступ до відомостей ЄДР на спеціальному веб-сайті ЄДР в мережі Інтернет.

10-09-2011Читати далі

Бізнес може не користуватися печатками

Печатки скасують, а документи залишаться без захисту. Вважають окремі експерти. Кабмін схвалив відповідний законопроект.

09-09-2011Читати далі

Дебюти компаній на New Connect в липні та серпні

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст. З початку року до кінця серпня на NewConnect дебютували 119 компаній, з яких 39 в липні і серпні. У цей період, всі пропозиції мали не публічний характер. Середня вартість капіталу становить близько 4 млн. злотих (1 мільйон) для компанії.

06-09-2011Читати далі

У Міністерстві фінансів України констатують скорочення дефіциту бюджету

У січні-липні 2011 року державний бюджет України отримав 168778,4 млн. грн., що на 32591,9 млн. грн., або на 23,9% більше відповідного показника 2010 року. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

30-08-2011Читати далі

Україна може скасувати мито на експорт зернових на початку вересня

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк розраховує на скасування парламентом мита на експорт зернових на початку вересня. Про це він повідомив, 29 вересня. "Ми плануємо доопрацювати його (пропозиції зі скасування вивізного мита на зерно, - ред.) до 2-3 числа (вересня, - ред.) і до 6-7 ухвалити рішення", - повідомив Присяжнюк, якого цитуєІнтерфакс-Україна.

30-08-2011Читати далі

Янукович не поспішає відмовлятися від Митного союзу

Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність пошуку компромісу в питанні співпраці з Митним союзом. Про це він сказав сьогодні в Донецьку.

30-08-2011Читати далі

Між Україною та МВФ є взаєморозуміння

Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну з метою проведення другого перегляду виконання програми в рамках угоди про стенд-бай і консультацій 2011 року планується у другій половині жовтня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

30-08-2011Читати далі

Український фондовий ринок продовжує відновлення

Торги на українському біржовому ринку на початку торгового тижня проходять у позитивному руслі. Станом на 15.08 індекс Української біржі піднявся на 2,02%. Як повідомляє ЛІГА.Фінанси з посиланням на дані ІК Альтана Капітал, ринок продовжує відновлюватися після затяжного падіння останніх тижнів. Побоювання щодо нової хвилі світової кризи на час відходять на другий план.

17-08-2011Читати далі

Прибутки держбюджету за сім місяців виросли на 23,9%

Прибутки державного бюджету України в січні-липні 2011 року склали 168,74 млрд.грн., що на 23,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це говориться в повідомленні на сайті Державного казначейства.

16-08-2011Читати далі

Янукович обіцяє мотивувати аграріїв

Державні програми, спрямовані на розвиток агропромислового комплексу України, будуть постійно вдосконалюватися. Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам під час робочої поїздки до Херсонської області.

16-08-2011Читати далі

Іноземні інвестиції в Україну зростають

У першому півріччі 2011 року в економіку України іноземними інвесторами вкладено $2788,2 млн. прямих інвестицій, що на 56,4% більше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

16-08-2011Читати далі

Янукович підписав зміни до Податкового кодексу

Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів" (про вдосконалення деяких норм Податкового кодексу) N3609-VI.

10-08-2011Читати далі

Керівники країн "Великої сімки" (G7) заявили про намір скоординувати дії з підтримки фінансових ринків

Керівники країн "Великої сімки" (G7) заявили про намір скоординувати дії з підтримки фінансових ринків, а Європейський Центробанк (ЄЦБ) зобов'язався прискорити темпи роботи друкарського верстата.

09-08-2011Читати далі

Під час потрясінь на фондових ринках, WIG Україна на даний момент тримається краще, ніж інші

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy).

09-08-2011Читати далі

New Connect Convention і Catalyst Congress Bond у Гданську. Альтернативні ринки у Варшаві розраховують на іноземних емітентів

Щороку фондова біржа популяризує альтернативні ринки серед інвесторів шляхом організації відкритий подій не лише для професіоналів, але я для широкої аудиторії.  Цьогорічниа конвенція New Connеct у Гданську відбулась минулої  29 липня і розповсюджувалась на емітентів облігацій на наступному альтернативному ринку Catalyst.  Я мав нагоду прйиняти активну участь у цьому міроприємтсві.

09-08-2011Читати далі

Експерт: Фінансовий стан України кращий, ніж США

Фінансовий стан України на порядок кращий ніж той, в якому перебувають США. Про це на прес-конференції сказав керівний партнер фінансової компанії "Капітал Таймс" Ерік Найман.

27-07-2011Читати далі

Мінагрополітики прогнозує впровадження інтернет-торгівлі сільгосппродукцією в селах в 2013

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує, що в 2013 році в селах буде реалізована програма інтернет-торгівлі сільськогосподарською продукцією.

27-07-2011Читати далі

Fitch підвищує рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз по рейтингах України зі "стабільного" на "позитивний". Про це повідомляє прес-служба агентства.

27-07-2011Читати далі

Нові правила на ринку NewConnect доведуть до зменшення кількості Авторизованих Консультантів

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). З  1 липня 2011 ВФБ змінила правила акредитації та діяльності Авторизованих Консультантів (Authorised Adviser) при альтернативному майданчику NewConnect Варшавської Фондової Біржі.

21-07-2011Читати далі

Нацбанк набирає оберту

фНацбанк вирішив спростити торгівлю на ринку облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) і розробив новий механізм, що прискорює взаєморозрахунки на фондовій біржі. Учасники ринку говорять, що нові правила дозволять збільшити обсяг торгів ОВДП і визначити реальну вартість держпаперів.

19-07-2011Читати далі

МЗС: Україна і ЄС можуть завершити основну роботу над ЗВТ у вересні

Україна і Європейська Комісія можуть узгодити всі принципові положення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС до саміту Східного партнерства, запланованого на 29 вересня 2011 р. До такого рішення прийшли міністр іноземних справ України Костянтин Грищенко і комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт під час переговорів у Брюсселі 18 липня, повідомляє прес-служба МЗС.

19-07-2011Читати далі

Бродський: Для отримання ліцензії виписка з реєстру не знадобиться

Виписку з Державного реєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців виключать з переліку документів, необхідних для отримання ліцензії. Про це заявив урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський.

18-07-2011Читати далі

В Україні проживає 6 661 офіційний мільйонер

Кількість українських мільйонерів збільшилася на 506 чоловік. Такі цифри озвучив сьогодні директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України Степан Дусяк.

18-07-2011Читати далі

На інфраструктурні та інвестиційні проекти в 2012 році спрямують 5% ВВП

Витрати на інфраструктурні та інвестиційні проекти в 2012 році будуть підвищені до 5% ВВП, мінімальні зарплата і пенсія виростуть на 19,4%. Про це йдеться в проекті держпрограми економічного і соціального розвитку України, яку презентував перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

18-07-2011Читати далі

Експерт: Купівельна вартість землі в Україні може становити максимум 15 тис. грн/га

Купівельна вартість землі може становити максимум 15 тис. грн за 1 га. Таку думку висловив голова Аграрного союзу України Геннадій Новиков.

01-07-2011Читати далі

У що інвестувати українцям

Набір інвестиційних інструментів в нашій країні, на жаль, все ще дуже мізерний. Наприклад, похідні на фондовому ринку (ф'ючерси, опціони) стали доступними зовсім недавно. Ринку дорогоцінних металів, як такого немає, так само як і культури інвестування.

30-06-2011Читати далі

Варшавські інвестори дещо охолодили литовців. Молокозавод AGROWILL уже в лістингу на біржі в Вільнюсі

Скромне SPO литовського агрохолдингу AGROWILL. Подвійний лістинг для литовців, а для українців подвійний стандарт. Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy).

30-06-2011Читати далі

Рада прийняла за основу проект Уряду щодо спрощенців

Верховна Рада України прийняла за основу проект змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування.

21-06-2011Читати далі

Президент ветував зміни до закону про держзакупівлі

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель" (N7532).

21-06-2011Читати далі

Український Ovostar Union N. V., виробник яєць та продуктів з яєць припинив ІРО у Варшаві.

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст: http://www.wse-watch.com/aktualnosci/46

21-06-2011Читати далі

В Януковича чекають місію МВФ не тільки заради грошей

На цьому етапі з Міжнародним валютним фондом проводяться консультації про те, коли в Україну може приїхати технічна місія. Про це повідомила сьогодні журналістам на брифінгу перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова.

16-06-2011Читати далі

ПДВ для професійних послуг повернули

У п'ятницю, 10 червня президент України Віктор Янукович підписав зміни до Податкового кодексу, якими повертається ПДВ для розробників ПО та інших послуг з інформатизації. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

16-06-2011Читати далі

Україна і Всесвітній банк взялися за держзакупівлі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України і Всесвітній банк розглянули зауваження іноземних експертів до закону про державні закупівлі.

06-06-2011Читати далі

Мінфін обіцяє повний перехід на автоматичне відшкодування ПДВ

До кінця 2011 року Україна повністю перейде на автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це у Верховній Раді під час години питань до уряду заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко.

06-06-2011Читати далі

Експерт: МВФ пакуватиме валізи, коли Україна виведе з "тіні" 500 млрд грн.

На даному етапі без кредитів Міжнародного валютного фонду прожити неможливо. Про це в ексклюзивному коментарі УНН відзначив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності з фракції НУ-НС Станіслав Аржевітін.

06-06-2011Читати далі

Нацбанк зняв обмеження для банків на міжбанку

Українські банки можуть в один день купувати і продавати іноземну валюту на міжбанківському ринку.Відповідна постанова НБУ набрала чинності, повідомляють dengi.ua із посиланням на Рейтерс.

30-05-2011Читати далі

Указ Президента про Державну податкову службу України набуває чинності сьогодні

Указ Президента України Віктора Януковича від 12 травня 2011 № 584/2011, яким затверджено Положення про Державну податкову службу України, набуває чинності сьогодні. Указ опублікований на офіційному веб-сайті глави держави.

30-05-2011Читати далі

Яка дивина

В кінці минулого тижня Нацбанк опублікував Консолідовану фінансову звітність за підсумками 2010 р. Як випливає з документа, минулого року перевищення доходів над витратами банківського регулятора склало рекордні 17,1 млрд грн., що майже в 6 разів більше “прибутку” НБУ за 2009 р.

30-05-2011Читати далі

Втрати і придбання в СОТ

За оцінками уряду напередодні вступу, членство в СОТ мало принести відчутні переваги і нові можливості для економіки. Український національний комітет Міжнародної торговельної палати тоді розрахував, що вступ мав стимулювати додатковий приріст ВВП в обсязі $1,5-2 млрд., а за сприятливих умов - до $4 млрд.

23-05-2011Читати далі

Україна може спробувати поторгуватися с МВФ

На відміну від 2008 року зараз Україна має запас економічної міцності, а тому уряд може дозволити собі поторговуватися з МВФ за поступки.

23-05-2011Читати далі

Експерти: Темпи зростання депозитів населення знижуються

Тенденція збільшення вкладів населення в гривні останні декілька місяців сповільнюється. Цьому сприяють високі темпи інфляції в країні, що змушує людей велику частину своїх доходів витрачати на повсякденні потреби. Схильність населення до споживання зростає швидше, ніж до заощадження.

23-05-2011Читати далі

ЄБРР готовий інвестувати у ГТС України $1 млрд.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий інвестувати у реконструкцію ГТС України $1 млрд. Про це в інтерв'ю газеті "День" сказав директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

16-05-2011Читати далі

Рада схвалила напрями бюджетної політики на 2012 рік

Рада схвалила основні напрями бюджетної політики на 2012 рік. За відповідну постанову 8348-д проголосували 263 картки народних депутатів.

16-05-2011Читати далі

Важливий обережний підхід до котирування індексу WIG-Ukraine. Тут методика відмінна від WIG-Poland.

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст: http://www.wse-watch.com/aktualnosci/39

10-05-2011Читати далі

Позитивне сальдо торгового балансу Україна отримає у 2015 році

Протягом 2013-2015 рр. зовнішньоекономічний торговий баланс України вирівняється, і вже в 2015 році країна вийде на позитивне сальдо. Таку думку висловив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов, повідомили УНН в прес-службі КМУ.

10-05-2011Читати далі

Українські аграрії захопилися IPO

Ще рік-два тому вихід вітчизняних аграрних компаній на IPO (публічне первинне розміщення акцій) було винятковою подією. Однак у 2010-2011 роках на біржі почали виходити не тільки великі, але і невеликі компанії.

10-05-2011Читати далі

Ізраїльські девелопери використовують польський фондовий ринок для фінансування проектів в регіоні. Домінування відбувається в індексі WIG-Deweloperzy.

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текстhttp://www.wse-watch.com/aktualnosci/38

04-05-2011Читати далі

Податкова перенесла останній день подачі декларацій

Останній день подачі у 2011 році річної податкової декларації фізичними особами-платниками податку на прибутки фізичних осіб - 4 травня 2011 року. Про це нагадує Державна податкова служба України.

04-05-2011Читати далі

Кабмін створив новий орган

Уряд на своєму засіданні 27 квітня створив Зовнішньоекономічну раду при Кабінеті Міністрів України.

04-05-2011Читати далі

Квітневий врожай українських IPO. Розміщення Industrial Milk Company, KSG Agroholiding і Kernel

Новина від представника Nexia International у Варшаві (Томаша Будзіака, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст: http://www.wse-watch.com/aktualnosci/37

27-04-2011Читати далі

iCom Vision Holding – черговий чеський дебют високих технологій на NewConnect

Новина від представника Nexia International у Варшаві про Варшавську фондову біржу (Томаш Будзіак, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст

19-04-2011Читати далі

МВФ поступився Україні у пенсійному питанні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Україні 10-20 травня. Про це заявив директор департаменту управління державним боргом і міжнародної співпраці Міністерства фінансів України Сергій Макацарія.

19-04-2011Читати далі

ASBIS дорога з Білорусі в світ через Кіпр і Варшаву

Новина від представника Nexia International у Варшаві про Варшавську фондову біржу (Томаш Будзіак, Korycka Budziak i Audytorzy). Оригінальний текст: http://www.wse-watch.com/aktualnosci/34

12-04-2011Читати далі

ВР скасувала свідоцтва про держреєстрацію юр- і фізособи-підприємця

Верховна Рада України під час вечірнього засідання прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект, що передбачає скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця. Відповідний проект (№7516 від 24.12.2010 р.), ініційований фракціями БЮТБ і НУ-НС, підтримали 240 народних депутатів.

12-04-2011Читати далі

Гроші обклали Україну

Як відзначають експерти Erste Group, починаючи в 2010 р. приплив капіталу в країни ЦСЄ відновився з новою силою. "Після їх істотного падіння в 2009 р. (-45%) обсяг прямих іноземних інвестицій почав зростати (приблизно на 9%)", - відзначив Юрай Котьян, співкерівник підрозділу мікродослідження ЦСЄ Erste Group.

12-04-2011Читати далі

СНД близька до зони вільної торгівлі

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сподівається, що договір про зону вільної торгівлі у межах СНД буде підписаний вже найближчим часом. Про це він заявив під час засідання Ради Міністрів закордонних справ СНД, яке проходить сьогодні у Києві.

12-04-2011Читати далі

Lutsk Foods і Agropolis – наступні українські агропромислові компанії, що хочуть вийти на ВФБ

Новина від представника Nexia International у Варшаві про Варшавську фондову біржу (Томаш Будзіак, Korycka Budziak i Audytorzy).

Оригінальний текст: http://www.wse-watch.com/aktualnosci/32

30-03-2011Читати далі

Валовий зовнішній борг України досяг 85,7% від ВВП

До кінця 2010 року обсяг валового зовнішнього боргу України досяг $117,3 млрд. (85,7% від ВВП), збільшившись протягом звітного року на $13,9 млрд. (на 13,5%). Про це повідомляє Національний банк України (НБУ).

28-03-2011Читати далі

Без лістингу у Варшаві немає IPO з країн Центральної Європи. Союзу бірж CEE Stock Exchange, керованого Віднем, вже не вистачає.

Новина від представника Nexia International у Варшаві про Варшавську фондову біржу (Томаш Будзіак, Korycka Budziak i Audytorzy).

28-03-2011Читати далі

Інвестори оцінили Україну

Європейська бізнес-асоціація в одинадцятий раз порахувала так званий індекс інвестиційної привабливості України. Висновок невтішний, але і небезнадійний.

14-03-2011Читати далі

НБУ: Вперше з 2004 року інфляція зменшилася до рівня однозначного числа

Макроекономічне середовище 2010 року і початку 2011 року виявилося кращим, ніж прогнозували вітчизняні експерти та міжнародні фінансові інститути. Як наслідок - зменшилися макрофінансової ризики. Про це заявив глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов у відео-повідомленні на сайті НБУ.

14-03-2011Читати далі

Журнал «Власний бізнес» назвав ТОП-десятку львівських підприємців

2 березня, у середу, об 11.00 відбулась прес-конференція, на якій було оголошено імена десяти кращих підприємців у сфері малого та середнього бізнесу в Західній Україні, що стали переможцями конкурсу «ТОП-10. Власний бізнес».

04-03-2011Читати далі

Податкова звітність з ПДВ за лютий 2011 року подається до органів ДПС за старими формами

Йдеться про форми, затверджені наказами ДПА України:

  • від 30.05.1997р. №166;
  • від 23.10.1998р. №499;
  • від 28.04.2009р. №221;
  • від 12.05.2010р. №313.

02-03-2011Читати далі

Кабмін затвердив новий список офшорних зон

Кабінет міністрів затвердив новий перелік офшорних зон. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 143-р від 23 лютого, яке є в розпорядженні Коментарів.

02-03-2011Читати далі

У Нацбанку нарахували 6% зростання ВВП у січні

В Україні зростання реального ВВП у січні 2011 становило не нижче 6% у річному обчисленні. Про це сказано в опублікованому Національним банком України "Аналізі економічного стану України (січень 2011 року)".

02-03-2011Читати далі

Ъ: Продовження перегляду умов співпраці з МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прийняла рішення продовжити до вівторка переговори з урядом України про перегляд умов співпраці. Ця затримка може означати, що фонд згоден відкласти реалізацію найбільш соціально гострих ініціатив: пенсійну реформу і 50-відсоткове подорожчання газу.

15-02-2011Читати далі

Керівник місії МВФ: Україна робить успіхи

Керівник місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Танос Арванітіс відзначив успіх України у виконанні показників, передбачених програмою stand-by.

08-02-2011Читати далі

Доходи держбюджету в січні перевищили 18 млрд. грн.

Загальна сума доходів державного бюджету України за січень 2011 року (з урахуванням власних надходжень бюджетних установ і субвенцій з місцевого бюджету) становила 18 340,1 млн. грн, що на 3 245,4 млн. грн, або на 21,5 % більше, ніж за відповідний період 2010 року.

08-02-2011Читати далі

Тігіпко: Україна не виконала вимоги МВФ для отримання чергового траншу

Україна доки не виконала всіх вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) для отримання чергового траншу кредиту. Про це в ефірі "5 каналу" сказав віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

31-01-2011Читати далі

Держстат: Реальна зарплата українців виросла на 10%

За даними Державної служби статистики, реальна (з урахуванням офіційної інфляції) зарплата українців зросла за 2010 рік на 10,2%.

31-01-2011Читати далі

ЄС виділить Україні гроші на транспорт

Європейський Союз надасть Україні допомогу для впровадження програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії України". Підписання відповідної Угоди про фінансування цієї програми погоджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2010 р. N2264-р.

24-01-2011Читати далі

Азаров: Зростання ВВП України за 2010 р. склало 4,1%

ВВП України за 2010 р. зріс на 4,1%. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час круглого столу на тему "2025 рік: Нові демографічні виклики для України", передає кореспондент РБК-Україна.

24-01-2011Читати далі

Індекс інвестиційних ризиків: Росія в зоні критичних, Україна – високих

Росія увійшла до десятки країн світу з найбільш високим ризиком для інвестицій приватного бізнесу. Про це сказано в доповіді Британської консалтингової компанії "Maplecroft", що займається аналізом ризиків.

17-01-2011Читати далі

Велика приватизація розігріє ринок цінних паперів

Фондовий ринок показав непогане посткризове зростання. Індекс українських акцій, що розраховується Українською біржею, вже демонструє докризові рівні. Сьогоднішні 2300 пунктів - рівень травня 2008 року, коли до кризи залишалися ще три місяці. Як наслідок результат 2010-го перевершив всі сподівання - більше 50%. Втім, всі розуміють, що зліт ринку став можливий завдяки декільком чинникам.

10-01-2011Читати далі

ДПАУ затвердила Реєстр великих платників податків

Наказом ДПАУ від 24 грудня 2010 року № 1005 затверджений Реєстр великих платників податків на 2011 рік, повідомляє ЛігаЗакон. Всього до Реєстру внесено 1152 підприємства.

05-01-2011Читати далі

В Україні набрав чинності новий Податковий кодекс

Документ був опублікований 4 грудня 2010 р. на 56 сторінках у газеті "Голос України" (№№229-230 від 4 грудня 2010 р.). Водночас у "Голосі України" опублікований закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України".

05-01-2011Читати далі

Україна отримала держбюджет-2011

Верховна Рада України прийняла Закон "Про Державний бюджет України на 2011 рік". "За" проголосували 279 народних депутатів.

28-12-2010Читати далі

Кабмін до кінця року випустить ОВДП на $600 млн.

Кабінет Міністрів України випустить облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) загальним обсягом до $600 млн. Про це сказано в урядовій постанові N1148 від 15 грудня.

21-12-2010Читати далі

Мінфін презентував макропоказники на 2011 рік

Проект державного бюджету України на 2011 рік передбачає дефіцит на рівні 3,08%. Про це повідомив Міністр фінансів України Федір Ярошенко сьогодні на брифінгу.

14-12-2010Читати далі

РФ, Білорусь і Казахстан підписали всі документи щодо створення ЄЕП

Росія, Білорусь і Казахстан підписали всі 17 документів щодо створення Єдиного економічного простору. Про це повідомив на зустрічі глав держав - учасниць Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) Президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає РБК.

14-12-2010Читати далі

Тігіпко: Україна за обсягом експорту ПЗ на п'ятому місці в світі

Вже зараз експорт програмного забезпечення з України становить майже 1 мільярда доларів, і щорічно цей обсяг подвоюється. Таку думку віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко висловив під час засідання робочої групи з розвитку ІТ-сектора України, до якої входять представники провідних вузів країни та Європейської бізнес-асоціації.

14-12-2010Читати далі

Медведєв обнулив ставку ПДВ

Президент РФ Дмитро Медведєв підписав федеральний закон "Про внесення змін до розділу 21 частини другої Податкового кодексу Російської Федерації", прийнятий Держдумою 19 листопада 2010 р. і схвалений Радою Федерації 24 листопада. Про це в середу, 1 грудня, повідомила прес-служба Кремля.

07-12-2010Читати далі

Президент підписав оновлений Податковий кодекс

Президент України Віктор Янукович підписав Податковий кодекс України, повідомляє прес-служба глави держави. Також Президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України".

07-12-2010Читати далі

ЄБРР виділить 450 млн євро на будівництво дороги в Україні

Реалізації інвестиційних проектів ЄБРР сприяє політична консолідація в Україні. Про це розповів директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

29-11-2010Читати далі

Уряд пішов на поступки підприємцям, що мітингують

Представники уряду пішли на поступки підприємцям в питанні спрощеного оподаткування. Про це пише "Дзеркало тижня" із посиланням на інформацію джерела в Кабміні за результатами зустрічі мітингуючих підприємців з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим .

29-11-2010Читати далі

"Ъ": Кроком транш

Міжнародний валютний фонд (МВФ) погодив на рівні експертів питання про перший перегляд програми співробітництва з Україною в рамках угоди stand-by. Переговори велися з 3 листопада. "Тепер лист про наміри, сформульований урядом і Національним банком, буде передано керівництву МВФ.

23-11-2010Читати далі

Німецький експерт: Український малий бізнес звик до привілеїв

Новий Податковий кодекс - крок у правильному напрямку, однак для ефективної боротьби з тіньовою економікою за ним повинні йти реформи соціальної і особливо пенсійної систем, переконаний експерт групи німецьких консультантів при уряді України Рікардо Джуччі.

23-11-2010Читати далі

Рада узаконила "податкову біблію" Азарова

Верховна Рада Україна прийняла Податковий кодекс. За таке рішення в четвер проголосували 269 народних депутатів з 348 зареєстрованих у залі.

23-11-2010Читати далі

Підприємцям трохи полегшало… На папері

Україна поліпшила свої позиції в рейтингу ведення бізнесу, піднявшись на дві сходинки до 145-го місця серед 183-х країн-учасниць. Про це під час презентації щорічного восьмого звіту Doing Business 2011 повідомив директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер.

17-11-2010Читати далі

Результати виконання бюджету: краще, але загалом погано

Інформація підприємств про масове беззаконня податківців та небажання під будь-яким приводом приймати податкові декларації все більше нагадує повідомлення з фронтів...

17-11-2010Читати далі

Оприлюднено нову редакцію проекту Податкового кодексу України

Комітет Верховної ради з питань податкової та митної політики за підсумками засідання 11 листопада рекомендував ВР прийняти у другому читанні проект Податкового кодексу України (№7101-1). Нову редакцію проекту Податкового кодексу оприлюднено на офіційному веб-порталі ВР.

17-11-2010Читати далі

Податковий кодекс: чесні заплатять двічі?

Прийнято вважати, що українське суспільство надмірно політизоване. Втім, останні події та тенденції у суспільному житті ставлять цю тезу під сумнів. Показово, що дискусії навколо ухвалення Податкового кодексу ведуться палкіші, ніж навколо зміни Конституції.

09-11-2010Читати далі

Україну хотіли оголосити банкрутом ще два роки тому

Якби не кредитування Міжнародного валютного фонду (МВФ), Україна ще два роки тому була б оголошена банкрутом. Таку думку висловив заслужений економіст України, екс-міністр економіки Віктор Суслов.

09-11-2010Читати далі

СБ: Україна покращила умови ведення бізнесу

Україна за рік поліпшила на дві позиції свій показник у рейтингу з умов ведення бізнесу, піднявшись до 145-го місця серед 183 країн-учасниць, повідомляється на веб-сайті Світового банку (СБ) із посиланням на черговий звіт Doing Business 2011.

09-11-2010Читати далі

Дефіцит держбюджету перевищив 52 млрд. грн.

За січень-вересень 2010 року державний бюджет виконаний з дефіцитом у сумі 52819,9 млн. грн., зокрема загальний фонд виконано з дефіцитом в 29984,3 млн. грн., зведений - 47493,6 млн. грн. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

02-11-2010Читати далі

Україна зайняла 134 місце у світі за рівнем корупції

У рейтингу країн за рівнем корупції за 2010 р. Україна посіла 134 місце серед 178 країн світу. Даний рейтинг підготовлений глобальною антикорупційною неурядовою організацією Transparency International.

02-11-2010Читати далі

"Ъ": МВФ редагує Податковий кодекс

Заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко повідомила, що МВФ направив Кабінету міністрів свої рекомендації із проекту Податкового кодексу. У фонді просять уряд переглянути підхід до спрощеної системи оподаткування.

02-11-2010Читати далі

Ярошенко: Реальний дефіцит бюджету України складає більше 100 млрд грн

Реальний дефіцит бюджету України складає більше 100 млрд грн. Про це заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко , передає кореспондент РБК-Україна.

26-10-2010Читати далі

Мінфін: У проекті Податкового кодексу анульовано нижній кордон єдиного податку

У проекті Податкового кодексу анулюваний нижній кордон єдиного податку. Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.

26-10-2010Читати далі

МВФ готує нову місію в Україну

Міжнародний валютний фонд готовий продовжити співпрацю з Україною. Про це сказав під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном.

19-10-2010Читати далі

До проекту Податкового кодексу надійшло близько тисячі пропозицій

До проекту Податкового кодексу України на сьогодні надійшло близько однієї тисячі пропозицій. Термін подачі пропозицій закінчується через 3 дні. Про це повідомив на засіданні погоджувальної ради глава парламентського комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник.

19-10-2010Читати далі

В Україні згорнуть бізнес мільйон підприємців на єдиному податку?

Глава Інституту підтримки регуляторної реформи в Україні Володимир Дорош прогнозує, що до кінця року в Україні згорнуть бізнес близько мільйона підприємців, що працюють на єдиному податку.

12-10-2010Читати далі

Тігіпко: Скоро підприємство можна буде відкрити за 15 хвилин

В Україні вводять електронну держреєстрацію підприємств, заявив у Москві під час інвестфоруму «Россия зовет!», організованого ВТБ Капітал, віце-прем'єр з економіки Сергій Тігіпко.

12-10-2010Читати далі

Рада прийняла у першому читанні Податковий кодекс Азарова

Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий проект Податкового кодексу України. За прийняття законопроекту проголосували 258 народних депутатів.

12-10-2010Читати далі

Гривню переводять на "вільну конвертацію"

Українцям обіцяють зняти обмеження для відкриття банківських рахунків за кордоном - скасувати обов'язкове ліцензування цієї операції Національним банком. Прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що відповідний законопроект вже розроблений, і буде прийнятий Верховною Радою.

05-10-2010Читати далі

Девальваційна відстрочка

Курсова рівновага національної валюти протягом вересня трохи похитнулася в напрямку девальвації. За даними Національного банку України (НБУ), зниження ринкових котирувань гривні становить на міжбанківському ринку 0,44% (до 7,9213 гривні за долар), а на готівковому (операції з продажу доларів населенню) - на 0,64% (до 7,9546 гривні за долар).

05-10-2010Читати далі

Кабмін підкоректує закон про держзакупівлі

Кабінет Міністрів України збирається вдосконалити механізм проведення державних закупівель. Про це сьогодні повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час засідання уряду.

05-10-2010Читати далі

ВВП України зріс на 5,9%

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України за другий квартал 2010 року, порівняно з відповідним кварталом 2009 року в постійних цінах 2007 року, становив 105,9%. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.

05-10-2010Читати далі

Всесвітній банк презентував Меморандум з економічного розвитку України

Всесвітній банк презентував Меморандум з економічного розвитку "Стратегічний вибір для пришвидшення і підтримки зростання в Україні".

28-09-2010Читати далі

Україна стала членом Енергетичного співтовариства

Сьогодні, 24 вересня, Україна приєдналася до Енергетичного співтовариства. У Скопьє (Республіка Македонія) відбулося підписання Протоколу про приєднання України до Договору про установу Енергетичного співтовариства.

28-09-2010Читати далі

Forex Club: Прогноз ситуації на валютному ринку

Необхідність залучення додаткового капіталу німецькими банками і країнами Єврозони чинитиме тиск на вартість євро на поточному тижні.

21-09-2010Читати далі

У 2011 році криза може повторитись із подвійною силою

Спеціалісти чекають, що наступного року світову економіку може накрити "друга хвиля" кризи. Про це пише The Wall Street Journal.

21-09-2010Читати далі

Кабмін пропонує встановити "єдиний податок" в розмірі від 200 до 600 грн. на місяць

Кабінет міністрів України пропонує встановити на рівні від 200 до 600 грн/місяць ставку податку за спрощеною системою оподаткування для фізичних осіб-підприємців в населених пунктах чисельністю понад 150 тис. осіб; від 20 до 200 грн/міс. - на території інших населених пунктів.

21-09-2010Читати далі

Україна опустилася на 89-е місце в світовому рейтингу конкурентоспроможності

Україна в поточному році зайняла 89-е місце проти 82-го торік в рейтингу конкурентоспроможності, що розраховується Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ), йдеться в повідомленні організації.

14-09-2010Читати далі

Тігіпко назвав три кроки для поліпшення інвестиційного клімату

"Ми поставили три завдання - державні фінанси, стимулювання банківського сектора до роботи з населенням і реальним сектором і поліпшення інвестиційного клімату. Що стосується фінансів, то ми можемо сказати: бюджет дійсно стабільний.

14-09-2010Читати далі

Бізнес всіх прогодує

На минулому тижні формально закінчилося громадське обговорення одного з найбільш проблемних і очікуваних документів - проекту Податкового кодексу. Його фінальна версія, як передбачається, буде готова цієї середи. Тоді він знову, перед подачею до парламенту на друге читання, розглядатиметься на засіданні уряду.

14-09-2010Читати далі

Рада скасує прийнятий за основу проект Податкового кодексу

Проект Податкового кодексу України депутати розглядатимуть "з нуля". Прийнятий раніше у першому читанні документ буде скасований. На цьому зійшлися представники коаліції, опозиції і Кабінету Міністрів під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради.

07-09-2010Читати далі

Кабмін ініціює диференційоване оподаткування доходів фізосіб

Кабінет Міністрів ініціює введення диференційованого оподаткування доходів фізичних осіб. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, представляючи доопрацьований урядом проект Податкового кодексу.

07-09-2010Читати далі

Друга хвиля не загрожує

"Уникнути негативного впливу ми не зможемо, але сьогодні ми озброєні додатковими п'ятьма валами захисту", - заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, коментуючи можливий вплив поновилася світової економічної рецесії на економіку України.

07-09-2010Читати далі

Економіці Європи загрожує друга хвиля рецесії

Європейська економіка перебуває під загрозою другої хвилі рецесії, оскільки уряди скорочують витрати для зменшення дефіциту бюджетів. Про це заявив відомий економіст, лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц.

30-08-2010Читати далі

Експерти: З вересня в Україні можливий різкий стрибок інфляції

В серпні можна чекати невисокого зростання споживчих цін, а з вересня країні потрібно готуватися до різкого стрибка інфляції. Таку думку висловив директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин.

30-08-2010Читати далі

Інвестори шоковані: нова хвиля іпотечної кризи в США

Cитуація, що склалася на ринку американської нерухомості, провіщає початок нової кризи в США. Тривожні новини приходять і з Європи. Інвестори бояться все втратити, як два роки тому, пишуть "Ведомости".

30-08-2010Читати далі

Світ аплодує німецькій економіці

Криза перетворила гидке каченя на лебедя. Про те, що ще вчора німецьку економіку називали неповороткою і старомодною, сьогодні всі забули. Здоровий консерватизм знову в моді: США і Європа беруть в Німеччини уроки.

26-08-2010Читати далі

До кінця року в Україні можуть скасувати печаті

Перша редакція законопроекту Держкомпідприємнитцва щодо скасування обов'язковості печаті пройшла узгодження з міністерствами і відомствами і у вересні він буде поданий на розгляд уряду. Про це заявив в інтерв'ю "5 каналу" заступник голови комітету Сергій Третьяков.

26-08-2010Читати далі

Податкові канікули можна "купити" за 5 мільйонів

Новий проект Податкового кодексу збільшує ставку податку на прибуток і пропонує підприємцям, які готові вкласти в справу 5 мільйонів гривень, податкові канікули. Як написано в проекті кодексу, ставка податку з 1 січня складе 25%, з 2012 року вона буде 24%, з 2013 - 22%, з 2014 - 20%.

10-08-2010Читати далі

Тігіпко презентує проект Податкового кодексу, відмінний від мінфінівського

Через кілька днів робоча група на чолі з віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпкомпредставить свій допрацьований проект Податкового кодексу України. Про це заявив сам С.Тігіпко сьогодні журналістам.

10-08-2010Читати далі

В Україні знову дефляція

Споживчі ціни в Україні в липні впали на 0,2%, з початку року інфляція становила 3,1%. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.

10-08-2010Читати далі

Податкова створює новий спецпідрозділ

У складі податкової міліції Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) створюється Головне управління спеціальних розслідувань. Про це ЛІГАБізнесІнформповідомили у прес-службі ГНАУ.

03-08-2010Читати далі

Кредит МВФ вплинув на рейтинг України

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підвищила довгостроковий кредитний рейтинг України за зобов'язаннями у іноземній валюті на один пункт - з "В" до "В+" і довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті - з "В+" до "ВВ-".

03-08-2010Читати далі

Дефіцит держбюджету перевищив 26 млрд.грн.

За січень-червень 2010 року державний бюджет України виконано з дефіцитом в 26 млрд. 525 млн.грн., в тому числі, дефіцит загального фонду - 25 млрд. 299 млн.грн.

03-08-2010Читати далі

Бізнес живе завтрашнім днем

Бізнес поступово починає оживати. Про це свідчать дані опублікованого минулого тижня дослідження НБУ "Ділові чекання підприємств України".

27-07-2010Читати далі

Кабмін хоче скасувати ліцензування виробництва авто і видобутку корисних копалин

Восени Кабінет Міністрів України запропонує парламенту скоротити ліцензування ряду видів діяльності. Зокрема буде запропоновано відмовитися від ліцензування виробництва автомобілів і видобутку корисних копалин.

27-07-2010Читати далі

У Януковича і Азарова готують до осені ряд законопроектів

В Адміністрації Президента України і Кабінеті Міністрів до осені готують проекти законів про внутрішню торгівлю, про банкрутство і проект змін законодавчої бази у сфері приватизації.

27-07-2010Читати далі

В Україні запровадять систему розкриття інформації про компанії

Для забезпечення прозорості ринків капіталу, Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку була передана нова електронна система розкриття інформації про компанії-емітенти (ЕСРІКЕ).

19-07-2010Читати далі

Платники єдиного податку тепер будуть платити 350 гривень

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". За ними платники єдиного податку тепер платитимуть 350 гривень.

19-07-2010Читати далі

Азаров обіцяє оприлюднити проект Податкового кодексу з 300 поправками

Найближчим часом модернізувати проект Податкового кодексу буде опублікований у газеті "Урядовий кур’єр". Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров у своєму виступі на зустрічі з представниками ділових кіл.

19-07-2010Читати далі

ПДВ-облігації випустять 1 серпня

Сьогодні з 34 млрд. грн. заборгованість з податку на додану вартість (ПДВ) підтверджено 17,6 млрд., і з 1 серпня почнеться випуск ПДВ-облігацій.

19-07-2010Читати далі

Верховна Рада прийняла законопроект, що розширює повноваження податкової служби

Верховна рада прийняла за основу проект закону, яким запроваджуються додаткові управління податкової міліції.

14-07-2010Читати далі

Рада відклала Податковий кодекс до осені

Верховна Рада України прийняла рішення спрямувати проект Податкового кодексу на всенародне обговорення. За відповідну постанову N6509-п1 "Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України" проголосували сьогодні 250 депутатів.

14-07-2010Читати далі

Депутати прийняли закон про єдиний соціальний внесок

Верховна Рада прийняла Закон України "Про збір і облік єдиного соціального внеску". За документ N6525 у другому читанні і загалом проголосували 250 народних депутатів.

14-07-2010Читати далі

Підтримати струм

Отримавши в спадок від Радянського Союзу одну з найрозвиненіших електроенергетичних систем в світі, Україна практично нічого не зробила для підвищення ефективності її роботи.

06-07-2010Читати далі

Українці підуть на пенсію в 65 років

Ніщо не робить старість такою сумною, як смішна пенсія. Слова радянського письменника Леоніда Сухорукова з найбільшою точністю характеризують пересічного українського пенсіонера, який животіє в матеріальному нестатку всю решту життя.

06-07-2010Читати далі

Депозити не чекають

Ставки з депозитів знижуються щомісяця. Це говорить про те, що банківський ринок видужує після кризи, але і про те, що вкладники зароблятимуть все менше і менше.

06-07-2010Читати далі

Влітку надходження валюти в Україну зменшиться

Платіжний баланс як і раніше позитивний. Але в перспективі двох-трьох місяців можливе скорочення припливу валюти з-за кордону. Причини - погіршення кон'юнктури на світових ринках і зростання боргів українських підприємств із товарних кредитів.

30-06-2010Читати далі

Акцизи спровокують стрибок цін вже у липні

Підвищення акцизів на сигарети, бензин, алкоголь і пиво, яке набуло чинності 16 червня, таки спровокує зростання роздрібних цін на ці товари.

30-06-2010Читати далі

Інвестори не ризикують і продають євро

Євро падає відносно американського долара на тлі небажання інвесторів ризикувати, пов'язаного зі зниженням котирувань на японському фондовому ринку.

30-06-2010Читати далі

Податок на терміновість

Українські банкіри пропонують диференціювати ставку податку на дохід від депозитів залежно від терміну дії вкладу.

30-06-2010Читати далі

Іменна приватизація

Найближчим часом будуть продані всі дистрибуційні і генеруючі компанії України. Незважаючи на те, що ця галузь становить великий інтерес для інвесторів, справжньої боротьби за енергетику країна так і не побачить.

21-06-2010Читати далі

Яку валюту обрати вкладнику влітку

Літній забіг з однієї валюти в іншу став долею не тільки спекулянтів. Що буде з доларом, євро або гривнею, не знає ніхто, і є побоювання прикупити не ту валюту. Яку межу обрати вкладнику?

21-06-2010Читати далі

Бізнес незадоволений Податковим кодексом Кабміну

Верховна Рада відхилила проект Податкового кодексу, розроблений групою депутатів на чолі з Миколою Катеринчуком (НУ-НС).

21-06-2010Читати далі

Новий Податковий кодекс передбачає "канікули" для бізнесу

Проект нового Податкового кодексу України передбачає введення з 1 січня 2011 року податкових канікул для малого і середнього бізнесу.

16-06-2010Читати далі

Проект Податкового кодексу передбачає податок на нерухомість

Проект нового Податкового кодексу України передбачає впровадження податку на нерухомість.

16-06-2010Читати далі

Кабмін схвалив Податковий кодекс

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив проект нового Податкового кодексу України. Про це повідомив журналістам на брифінгу Міністр фінансівФедір Ярошенко.

16-06-2010Читати далі

Янукович хоче змінити податкову систему в три етапи

До кінця 2010 року в Україні може з'явитися новий Податковий кодекс. Зокрема це передбачає Програма економічних реформ на 2010-2014 рр., схвалена напередодні Комітетом з економічних реформ при Президентові України.

07-06-2010Читати далі

На сировинному ринку спостерігається найсерйозніша корекція з моменту банкрутства Lehman

Найбільший спад в на ринку сировинних товарів з моменту банкрутства Lehman Brothers Holdings підриває прогнози видання Wall Street щодо прискорення економічного зростання і підвищення цін на сировину.

07-06-2010Читати далі

Азаров доручив перейти на автоматичне відшкодування ПДВ із серпня 2010 р.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав завдання Державній податковій адміністрації України (ДПАУ) перейти на автоматичне відшкодування ПДВ із серпня 2010 р.

01-06-2010Читати далі

Україна втратила більше половини капіталу

Друга хвиля фінансової кризи вже накрила економіку нашої країни. Травень 2010 року запам’ятається українським учасникам фондового ринку надовго.

01-06-2010Читати далі

Обсяг інвестицій в Україну скоротився майже на 40%

У першому кварталі 2010 року іноземні інвестори в економіку України спрямували $717,1 млн. прямих інвестицій, що становить 61% від надходжень аналогічного періоду 2009 року.

25-05-2010Читати далі

Мінекономіки: Збільшення акцизу не вплине на прогноз інфляції

Зростання цін від збільшення акцизних ставок не змінить прогнозного показника інфляції. Про це заявив журналістам на брифінгу перший заступник Міністра економіки Анатолій Максюта.

25-05-2010Читати далі

ВР ухвалила закон про підвищення акцизу на алкоголь, сигарети та бензин

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оподаткування)". За відповідне рішення проголосували 246 депутатів з 434 зареєстрованих в залі.

25-05-2010Читати далі

ДПА: Податки зростають неадекватно рівню доходів

При плануванні перевірок Державна податкова адміністрація України зосереджується виключно на ризикових платниках податків, а також особах, пов'язаних з ними юридично і через здійснення фінансово-господарської діяльності.

18-05-2010Читати далі

Податкова і митниця зібрали "без тиску" 4,6 млрд. грн.

Державна податкова адміністрація України і Державна митна служба у квітні перерахували до держбюджету на 4,6 млрд. грн. більше, ніж минулого року.

18-05-2010Читати далі

Держборг України перевищив $41 млрд.

Станом на 31 березня 2010 року державний і гарантований державою борг України зріс на $1,6 млрд. (4%), становив $41,3 млрд. (327,2 млрд. грн.).

11-05-2010Читати далі

Кабмін прийняв рішення про погодинну оплату праці

Кабмін прийняв постанову щодо погодинної оплати праці, у Мінпраці планують за тиждень-два розрахувати її розмір на 2010 рік.

11-05-2010Читати далі

Верховна Рада прийняла держбюджет-2010

Верховна Рада України прийняла за основу і загалом Закон "Про Державний бюджет України на 2010 рік".

05-05-2010Читати далі

МВФ задоволений перемовинами з Україною

Керівництво Міжнародного валютного фонду (МВФ) позитивно оцінює перемовини з українською делегацією у Вашингтоні, яку очолював віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

05-05-2010Читати далі

Збільшення податку на рекламу не буде

Збільшення податку на рекламу в Україні не буде. Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, народний депутат (БЮТ) Андрій Шевченко за результатами наради щодо питання формування бюджету на 2010 рік.

26-04-2010Читати далі

Малий бізнес обміняють на пенсії

Кабмін вирішив, що малий бізнес - це підходящий об'єкт в торгах з МВФ. Схоже, ним згодні пожертвувати заради виконання підвищених соцзобов'язань.

26-04-2010Читати далі

У парламенті зареєстровано Закон про податок на багатство

Депутати фракції БЮТ Андрій Павловський і Антоніна Болюра пропонують ввести податок, який "не є фіскальним податком, а є інструментом справедливого перерозподілу соціальних благ".

20-04-2010Читати далі

Точка зору: Якщо уряд знизить поріг обороту для платників за спрощеною системою оподаткування, то бізнес піде в тінь

Якщо буде знижений поріг обороту для платників за спрощеною системою оподаткування до 300 тис. грн, то малий і середній бізнес буде ховати свої обороти ще більше, ніж тепер.

20-04-2010Читати далі

Лист уряду України до МВФ: Поріг обігу для платників за спрощеною системою оподаткування буде знижено до 300 тис. грн

Уряд України має намір знизити поріг обігу для платників за спрощеною системою оподаткування до 300 тис. грн. на рік, як для фізичних, так і для юридичних осіб.

20-04-2010Читати далі

Борги з ПДВ досягають 30 млрд. грн.

На сьогодні заборгованість з податку на додану вартість (ПДВ) становить 31 млрд. грн., з них прострочених - 16 млрд. грн.

13-04-2010Читати далі

Бюджет відклали через можливу зміну ціни на газ

Розгляд проекту державного бюджету на 2010 рік перенесли на понеділок, оскільки до цього часу сподіваються домовитися про нову ціну на газ з Російською Федерацією.

09-04-2010Читати далі

Податкові канікули скасовуються

Першим на те, що податкові канікули не будуть тотальним позбавленням малого бізнесу від усіх податків і зборів, натякнув Борис Колесников.

23-03-2010Читати далі

В Україну "підуть" іноземні інвестиції

Більше половини - а саме 53,7% інвесторів планують інвестувати до України в найближчі шість місяців, проте ще 24,4% проявляють обережність в своїх планах або поки не визначилися.

23-03-2010Читати далі

Скасування пенсійного збору поверне валютні кредити

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” наполягає на скасуванні пенсійного збору (ПЗ) з операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню, оскільки наявність ПЗ - одна із причин подорожчання валюти й девальвації гривні.

15-03-2010Читати далі

У НБУ визначили "двигун інфляції"

Двигуном інфляції цього року стали надмірні витрати держбюджету за останні два місяці 2009 року. Це створило традиційний "синдром високої інфляції першого кварталу".

15-03-2010Читати далі

В Україні середня зарплата знизилася на 317 грн.

Середня зарплата в Україні в січні 2010 року зменшилася на 317 грн. (на 14,1%) порівняно з груднем 2009-го, і становить 1916 грн.

15-03-2010Читати далі

В Україні зростають ціни на промпродукцію

Індекс цін виробників промислової продукції у лютому 2010 року становив 101,9%, з початку року - 103,8%. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.

10-03-2010Читати далі

МВФ ставить Україні нові умови

З 21 лютого українські банки можуть звертатися до Національного банку за довгостроковим рефінансуванням і використовувати його для видачі "довгих" (до 5 років) кредитів ключовим для країни підприємствам.

10-03-2010Читати далі

Багато світових компаній готуються до переносу виробництва з Китаю до України

Багато світових компаній готуються до переносу виробництва з Китаю та інших країн Азії до України. Про це розповів гендиректор ТОВ "Філіпс Україна" Маартен Дюрвіль.

10-03-2010Читати далі

Стельмах робить ставку

Голова Національного банку Володимир Стельмах провів зустріч з представниками найбільших комерційних банків, на якій обговорювалися способи зниження вартості гривневих ресурсів. Одним з інструментів такого зниження в Нацбанку вважають рівень облікової ставки, яка може бути знижена до 6% річних.

03-03-2010Читати далі

Держкомстат оцінив зниження ВВП у 15%

Зниження реального ВВП України у 2009 році становило 15%. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.

03-03-2010Читати далі

Мінфін: Дефіцит бюджету в січні перевищив 1,6 млрд. грн.

За січень 2010 року державний бюджет України виконано з дефіцитом 1 622,6 млн. грн. Зведений бюджет виконано з профіцитом 423,1 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

03-03-2010Читати далі

Україна і ЄС продовжують домовлятися про вільну торгівлю

З 1 по 5 березня в Брюсселі проходить десятий раунд перемовин між Україною і Європейським Союзом щодо створення зони вільної торгівлі.

03-03-2010Читати далі

Компаніям обмежили джерела формування статутних фондів

Президент України Віктор Ющенко підписавЗакон N1873-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування статутних капіталів господарських товариств".

23-02-2010Читати далі

НБУ оцінив зниження економіки в 15%

Зниження ВВП України в 2009 році становило близько 15%. Про це йдеться в опублікованих Національним банком України (НБУ) оцінках зниження ВВП у 2009 році.

23-02-2010Читати далі

Рахункова палата оцінила зниження ВВП у 13,9%

Зниження внутрішнього валового прибутку (ВВП) України в 2009 році становило 13,9%. Про це заявив голова Рахункової палати Валентин Симоненко сьогодні на прес-конференції.

16-02-2010Читати далі

Антимонопольний комітет зацікавився цукром

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи за фактом стрімкого та істотного збільшення цін на цукор.

09-02-2010Читати далі

Україна продовжує нарощувати борги

Станом на 31 грудня 2009 року державний і гарантований державою борг України становив 301,4 млрд. грн. або $37,7 млрд.

09-02-2010Читати далі

Органів контролювання в Україні може стати двічі менше

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва ініціює скорочення органів контролювання в Україні. Відповідний законопроект і ще ряд нормативних актів, розроблених для поліпшення бізнес-середовища будуть винесені на розгляд Кабінету Міністрів у середу, 27 січня.

02-02-2010Читати далі

Зниження Індексу виробництва базових галузей перевищило 20%

Індекс виробництва базових галузей за 2009 рік знизився на 20,2% порівняно з показником 2008 року, в грудні спостерігається зростання на 0,4 щодо попереднього місяця.

26-01-2010Читати далі

Рада заборонила фінустановам збільшувати ставки з кредитів в односторонньому порядку

Верховна Рада України заборонила всім фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати процентні ставки та інші платежі за кредитними договорами.

26-01-2010Читати далі

Верховна Рада зняла вето і продовжила мораторій на продаж с/г земель

Верховна Рада подолала вето Президента України на Закон "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України (щодо строку на продаж земельних ділянок)", згідно з яким продовжується мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2012 року.

26-01-2010Читати далі

МВФ чекає закінчення виборів в Україні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) обіцяє відновити співпрацю з Україною після президентських виборів. Про це заявив директор-розпорядник фонду Домінік Стросс-Кан.

19-01-2010Читати далі

Економіка-2009: як це було в Україні

Рік, що минув, для України як починався, так і закінчився заявами про переддефолтний стан економіки. У 2009 році ми стали свідками газової кризи, безпрецедентного зниження ВВП і промислового виробництва.

11-01-2010Читати далі

Кабмін прогнозує інфляцію у 2010 році на рівні 9,7%

Міністр економіки України Богдан Данилишин заявляє, що Кабінет Міністрів прогнозує інфляцію на 2010 рік на рівні 9,7%.

10-01-2010Читати далі

Україна повністю розрахувалася з боргами

Усі боргові зобов'язання України щодо внутрішнього та зовнішнього боргу у 2009 році виконано вчасно і в повному обсязі. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

09-01-2010Читати далі

10 приводів для оптимізму у 2010 році

Так уже вийшло, що на новорічні свята припадає пік напруги у президентських виборчих перегонах. Але це означає, що на українців саме в ці дні поллються потоки політичного бруду, безжального критиканства та апокаліптичних прогнозів - святковий настрій ніхто не відміняв.

28-12-2009Читати далі

Зерно підкосило долар

Вчора НБУ придбав $79 млн. В цілому за підсумками грудня додатне сальдо інтервенцій регулятора може скласти $300 млн., повідомив керівник групи радників глави Нацбанку Валерій Литвицький.

28-12-2009Читати далі

Кабмін усуває посередників у держзакупівлях

Кабінет Міністрів України планує усунути посередників у проведенні державних закупівель. Відповідні зміни уряд вніс до положення про держзакупівлі. Про це сьогодні на брифінгу заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

22-12-2009Читати далі

Україну взяли до енергетичного співтовариства

Рада міністрів Європейського Союзу одностайно схвалила приєднання України до Угоди про Енергетичне співтовариство. Рішення було прийнято сьогодні на засіданні Ради в Загребі.

22-12-2009Читати далі

Ціни впали у сплячку

Адміністративне регулювання цін напередодні президентських виборів і жорстка монетарна політика НБУ на деякий час загальмували інфляцію.

21-12-2009Читати далі

Нацбанк закрив картки

Банки втратили можливість видавати клієнтам валютні кредити за платіжними картками, у тому числі по всіх кредитних лініях, що діють зараз, і овердрафтах, повідомив вчора Нацбанк.

21-12-2009Читати далі

Депутати спростили умови ведення бізнесу

Верховна Рада України прийняла закон, яким спрощуються умови ведення бізнесу. За відповідний законопроект N5235 у другому читанні проголосували 349 народних депутатів.

21-12-2009Читати далі

Україна прощається із гривнею

Слідом за депозитами в Україні почав зменшуватись обсяг готівкової гривні на руках в населення. Минулого місяця він зменшився на 0,6%, а з початку року виріс лише на 4,4%. Для порівняння: за 11 місяців 2007 р. зростання готівки в обігу становило 35,4%, 2008 р.- 39,3%.

15-12-2009Читати далі

Україна 6 грудня спробує повернути довіру МВФ

У неділю, 6 грудня, українська делегація на чолі з Віце-прем'єр-міністром Григорієм Немирею проведе перемовини з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо продовження співпраці.

08-12-2009Читати далі

"Ъ": Громадяни запаслися доларами

Національний банк повідомив, що до 1 грудня обсяг залучених у населення валютних депозитів вперше перевищив показник початку 2009 року. У листопаді загальна сума валютних вкладів фізичних осіб у банківській системі збільшилася на $295 млн, тепер їх портфель складає $13,87 млрд.

08-12-2009Читати далі

Україна скорочує дефіцит платіжного балансу

У січні-жовтні 2009 року дефіцит платіжного балансу України становив $12,9 млрд., у жовтні - $691 млн., скоротившись з $1,3 млрд. у вересні. У січні-жовтні минулого року було відзначено профіцит $2,3 млрд. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України (НБУ).

01-12-2009Читати далі

В Україні зафіксовано зниження безробіття на 6%

Станом на 1 листопада 2009 року, кількість безробітних в Україні на 6%, або 52,2 тисяч осіб менше порівняно з 1 листопада минулого року. Про це повідомила журналістам на брифінгу Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова.

01-12-2009Читати далі

НБУ: Україна може отримати транш МВФ до кінця року

Україна може отримати четвертий транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) ще до виборів, вже до кінця цього року. Про це заявив керівник групи радників голови Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький.

01-12-2009Читати далі

Валюту доведеться повернути

Експортерам доведеться оперативніше повертати валютну виручку. Минулого тижня Президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи": за ним ВКВ, отриману від продажу товарів і послуг, потрібно повертати до України впродовж 90 днів.

30-11-2009Читати далі

Банки прогинають долар

Під впливом політики Нацбанку у банків залишилося мало гривні. На цьому фоні продаж валюти для поповнення капіталу знижує курс долара. Теоретично гривня є за межами фінансової системи, але сильного бажання "йти в долар" бізнес поки не має.

30-11-2009Читати далі

Другої хвилі не буде

"Колективне поховання переноситься. Буде повільне одужання: банки відновлять кредитування, економіка поступово оживе, і ми швидко забудемо всі уроки кризи", - вважає голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін. Водночас 30% активів банківської системи можна віднести до проблемних, а близько 30 банків знаходяться на межі банкрутства.

23-11-2009Читати далі

Квартири будуть забирати

Враховуючи також скасування мораторію на відчуження житла, банки отримали можливість забирати нерухомість у неплатників кредитів.

23-11-2009Читати далі

ТМ "Галичина" увійшла до 30 кращих українських брендів

Журнал «Фокус» опублікував національний рейтинг найпопулярніших українських брендів. До золотої 30-ки кращих увійшла і ТМ «Галичина».

23-11-2009Читати далі

"Ъ": МВФ проявив нестандартний підхід

Заява директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана про високі ризики того, що Україна не отримає четвертий транш кредиту на $3,8 млрд до президентських виборів у січні 2010 року, змусила Кабінет міністрів провести шосте засідання моніторингового комітету з виконання домовленостей з МВФ у публічному форматі.

16-11-2009Читати далі

У Нацбанку дуже попросять грошей

Відмова Міжнародного валютного фонду надати Україні черговий транш кредиту stand by призведе до посилення тиску на Нацбанк з боку уряду. Кабмін, який дуже розраховував на гроші МВФ, шукатиме будь-які джерела для покриття нестачі в розмірі 40 млрд. грн.

16-11-2009Читати далі

ВР ухвалила законопроект про спрощення умов ведення бізнесу в Україні

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №5235 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні". За відповідне рішення проголосували 305 депутатів з 434 зареєстрованих в залі.

10-11-2009Читати далі

ВР ухвалила законопроект про спрощення умов ведення бізнесу в Україні

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №5235 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні". За відповідне рішення проголосували 305 депутатів з 434 зареєстрованих в залі.

10-11-2009Читати далі

Набув чинності Закон про підвищення соцстандартів

В Україні набув чинності Закон "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати", прийнятий Верховною Радою 20 жовтня. Нормативний акт опубліковано сьогодні в офіційному парламентському виданні "Голос України".

10-11-2009Читати далі

Грошей немає, і не буде. МВФ припиняє співпрацю з Україною

Надії на отримання Україною чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) практично немає.Так, напередодні директор-розпорядник Фонду Домінік Стросс-Кан заявив, що відновлення співпраці з нашою країною стане можливим тільки після президентських виборів.

09-11-2009Читати далі

Бренд «ОККО» серед 50 найдорожчих українських брендів

За результатами рейтингу «УкрБренд–2009 – ТОП–50 Національних брендів», який уклала консалтингова компанія MPP Consulting, бренд «ОККО» посів 40 місце. Підсумкову вартість бренду «ОККО» експерти визначили, як $20,5 млн.

03-11-2009Читати далі

Президент України підписав зміни до закону про цінні папери і фондовий ринок

Президент України Віктор Ющенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери і фондовий ринок". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

03-11-2009Читати далі

Держборг України поменшав

Державний і гарантований державою борг України поменшав майже на 1 млрд.грн. і станом на 30 вересня становив 279,6 млрд.грн. або $34,9 млрд. (станом на 31 серпня - 280,5 млрд.грн. або $35,1 млрд.).

03-11-2009Читати далі

"Ъ": Єдиний податок прив'яжуть до зарплати

На сайті Держкомпідприємництва був оприлюднений законопроект "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності", який повинен замінити указ президента №727 від 1998 року.

03-11-2009Читати далі

"Ъ": Підприємці заплатять податки з усіх доходів

Фізичні особи-підприємці, які платять єдиний або фіксований податок, з 1 січня 2010 року, муситимуть перераховувати до місцевих бюджетів додатковий податок з доходу, отриманого понад дозволений законодавством рівень.

28-10-2009Читати далі

Віталій Антонов посів перше місце у рейтингу тижневика «Власть денег»

За результатами рейтингу, який щокварталу складає Всеукраїнський діловий тижневик «Власть денег», у ІІІ кварталі 2009 року перше місце серед бізнесменів, які входять до «другої ліги» власників найбільших фінансово-промислових груп України посів Віталій Антонов.

27-10-2009Читати далі

Тимошенко "розкручує" МВФ на четвертий транш

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко проводить переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ).

27-10-2009Читати далі

Дефіцит платіжного балансу України перевищив $12 млрд.

За попередніми даними, дефіцит платіжного балансу України у січні-вересні 2009 року становив $12,196 млрд. порівняно із профіцитом $6,255 млрд. в 2008 році.

26-10-2009Читати далі

Danske Bank: Акції українських компаній - найбільш "перекуплені" в світі

Акції українських компаній готові до зниження після того, як базовий індекс фондового ринку країни ПФТС підскочив до найвищого в світі стану "перекупленості", відповідно до аналізу фахівців Danske Bank A/S.

19-10-2009Читати далі

«Потенціал української економіки навіть в умовах кризи та нестабільності має унікальні перспективи для іноземних інвесторів», – Віталій Антонов

Президент «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов виступив з доповіддю на Другій щорічній українсько-арабській бізнес-конференції «Інвестиційні перспективи в Україні», яка відбулась 14-16 жовтня у Києві.

19-10-2009Читати далі

США втратили фінансове лідерство

США опустилися з першого на третє місце в рейтингу розвитку фінансової системи, опублікованому Всесвітнім економічним форумом (WEF), поступившись Великобританії та Австралії, передає агентство Reuters.

12-10-2009Читати далі

Пільги пустять на кордон

Державна митна служба України спрощує митні процедури на кордоні. Відповідні рішення зафіксовані у двох наказах (№735 та №736), які зареєстровані у Мін’юсті від 18 вересня 2009 року.

12-10-2009Читати далі

Поточний стан збору урожаю та посівної кампанії 2009/10 рр. на полях Агрохолдингу МРІЯ

Станом на 29 вересня на полях Агрохолдингу МРІЯ зібрано увесь урожай картоплі. Середня урожайність пізніх сортів становить 27.5 т/га.

07-10-2009Читати далі

На Львівському хлібозаводі № 5 встановлено систему МАРС

На лінії з виробництва батону виробничого підрозділу Львівський хлібозавод № 5 ВАТ «Концерн Хлібпром» встановлено експериментальну магнітно-анізотропну резонансну систему (МАРС).

07-10-2009Читати далі

"Ъ": Негативна асоціація

Сьогодні в Києві та Брюсселі почнуться чергові раунди переговорів щодо підготовки угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

07-10-2009Читати далі

Забагато грошей

"Відсутність грошей - корінь будь-якого зла", - вважав американський письменник Марк Твен. Ця фраза могла б стати девізом більшості антикризових програм, які передбачають великі грошові вливання в економіку.

07-10-2009Читати далі

Постачальник року

Молочна компанія «Галичина» — переможець конкурсу «Кращий постачальник року METRO 2009» у номінації «Регіональний лідер».

07-10-2009Читати далі

Український ринок акцій заразився зовнішнім позитивом

За попередній тиждень (з 14 по 18 вересня) індекси Української біржі (УБ) і ПФТС додали по 4% кожний.

21-09-2009Читати далі

Економіці вказали межі зростання

Міністерство економіки розрахувало, що за наступні три роки Україна зможе компенсувати спад ВВП на рівні 10-12%, що очікується за підсумками 2009 - і до 2012 року країна вийде на докризові показники розвитку. Економісти відзначають, що швидке відновлення можливе лише у випадку різкого підйому світових цін на сталь або проведення податкової реформи. Однак зараз експерти цього не очікують.

21-09-2009Читати далі

3,625 млн. т вугілля - до кінця року

На шахті "Комсомолець Донбасу" до кінця цього року заплановано добути 3,625 млн. т вугілля.

21-09-2009Читати далі

Звернення Президента України до Конституційного суду...

Президент України звернувся до Конституційного суду України із конституційним поданням від 04.09.2009р. щодо відповідності статтям 6, 19, 75, 85, 91, 92, 113, 116 та 117 Конституції України (конституційності) пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 липня 2009 року N 757-р "Деякі питання адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів)" та розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня 2009 року N 838-р "Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на додану вартість", а також із конституційним поданням від 08.09.2009р. щодо відповідності статтям 6, 8, 19, 67, 75, 85, 91, 92, 113, 116 та 117 Конституції України (конституційності) постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2009 року №895 "Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на прибуток".

14-09-2009Читати далі

В Україні - дефіцит молочної сировини

У січні-серпні 2009 року в Україну було імпортовано більше 5 тис. тонн вершкового масла. Цей показник в 10 разів перевищує торішні обсяги зовнішніх закупівель.

14-09-2009Читати далі

Голова Deutsche Bank: Американські банки виходять з кризи міцнішими, ніж європейські

Оцінити рік, який минув після банкрутства американського інвестиційного банку Lehman Brothers, - таке завдання поставили перед собою менеджери низки великих міжнародних кредитно-фінансових інститутів на форумі у Франкфурті-на-Майні.

14-09-2009Читати далі

Йогурти «Галичина» не містять ГМО

Дослідження лабораторії науково-дослідницького центру Держспоживстандарту України підтвердили відсутність ГМО у йогуртах ТМ«Галичина». За результатами експертизи фахівці не виявили генномодифікованих організмів у жодному із семи смаків продукту.

07-09-2009Читати далі

Браун: Світова економіка знаходиться на "критичному переломі"

Світова економіка знаходиться на "критичному переломі", і країни "великої двадцятки" (G20) повинні внести рішучий внесок до заохочення світового зростання. Про це, звертаючись до голів фінансових міністерств країн-членів G 20, повідомив прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун.

07-09-2009Читати далі

"Ъ": Бізнес виводять на чистий прибуток

Кабінет міністрів оприлюднив постанову №895 "Про регулювання деяких питань адміністрування податку на прибуток", якою заборонив підприємствам включати у свої валові витрати збитки, отримані від курсової переоцінки суми валютної заборгованості.

02-09-2009Читати далі

"Ъ": Мінфін пропонує збільшити податки для грального бізнесу

Власників грального бізнесу після його легалізації в Україні обмежать у розміщенні закладів і значно збільшать для них податки. У законопроекті, опублікованому наприкінці минулого тижня, Мінфін пропонує підвищити їх до 15% від фінансового обороту компаній. Учасники ринку вважають пропозиції Мінфіну несумісними із прибутковою роботою.

01-09-2009Читати далі

Додасться акцій відкритих фондів

Деякі з них використають інші можливості, відкриті завдяки змінам до закону "Про інститути спільного інвестування". Зокрема, зробити повністю облігаційний фонд або хедж-фонд. Про такі наміри учасники ринку заявили під час опитування, проведеного "ЕВ".

18-08-2009Читати далі

Господарства Агрохолдингу МРІЯ закінчили збирання врожаю ячменю й завершують збирати озиму пшеницю. Розпочали посів озимих зернових.

На полях Агрохолдингу МРІЯ завершили збирання врожаю ячменю   з площі 8 тис. га. Середня врожайність становить 3,9 т/га.

18-08-2009Читати далі

Наказано витиснути

Як стало відомо Комерсантові-Україна, у серпні Міністерство фінансів запланувало зібрати в загальний фонд бюджету 21,712 млрд грн, що на 1,4% більше, ніж доходи докризового серпня минулого року.

18-08-2009Читати далі

Джордж Сорос визнав, що криза підходить до завершення

"Я думаю, що вони (стимули) зіграли свою роль, економіка дійсно досягла дна, і в поточному кварталі ми побачимо позитивну динаміку - в основному завдяки стимулюючим заходам", - заявив Джордж Сорос.

18-08-2009Читати далі

Чим добрі негативні прогнози МВФ

Після щомісячних істерик Газпрому квартальні візити місії МВФ - друга за значимістю подія, що впливає на фінансовий ринок України. Липневий приїзд представників Фонду - не виняток.

13-08-2009Читати далі

Молочну компанію «Галичина» відзначили «Знаком якості»

Експерти міжнародної програми захисту прав споживачів присудили молочній компанії «Галичина» золоту медаль «Знак якості». Нагороду та офіційний сертифікат директору з виробництва Марії Вовк вручав у малому Маріїнському палаці перший президент України, почесний голова Українського народного посольства Леонід Кравчук.

13-08-2009Читати далі

Експерти: Долар зростатиме в декілька етапів

Різке зростання курсу долара закінчилося ближче до кінця минулого тижня.Однак аналітики попереджають, що стабільною гривня буде лише в короткостроковому періоді, після чого відбудеться зниження курсу національної валюти до 8,5-9 грн за долар.

13-08-2009Читати далі

Підписано угоду про входження Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в акціонерний капітал «Концерну Галнафтогаз»

У середу, 8 липня, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку і «Концерн Галнафтогаз» підписали угоду про входження ЄБРР в акціонерний капітал «Концерну Галнафтогаз» на суму в 50 млн дол. США.

29-07-2009Читати далі

Економіка ввійшла в провал (Finance.ua)

Держкомстат нарешті оприлюднив показники розвитку вітчизняної економіки в I кварталі 2009 р. Його дані не перевершили песимістичних прогнозів економістів - реальний обсяг ВВП знизився порівняно із січнем-березнем минулого року на 20,3%. Проте цей показник виявився найгіршим у Європі.

29-07-2009Читати далі

Господарства Агрохолдингу МРІЯ розпочали збирання врожаю.

Станом на 1 липня 2009 року господарства Агрохолдингу МРІЯ розпочали збирання врожаю озимого ріпаку. Загалом цього сезону під посіви ріпаку відведено 19,8 тис. га (2008 р. – 13,8 тис. га).

29-07-2009Читати далі

"Ъ": Кількість перевірок ДПАУ скоротилась всього на 2,5% (Finance.ua)

Заступник голови Державної податкової адміністрації Наталя Рубан відзвітувала про результати контрольно-перевірочної роботи в січні-червні, відзначивши, що податкові органи скоротили кількість планових перевірок до 13,08 тис. Це всього на 330 –або 2,5% – підприємств менше, ніж в I півріччі минулого року.

29-07-2009Читати далі

Deutsche Bank AG заявляє про можливе зростання до 2,5% світового ВВП в 2009 році (Finance.ua)

Аналітики поліпшили глобальний прогноз зростання на 0,5% на тлі поліпшення інвестиційних перспектив та обсягів експорту.

09-07-2009Читати далі

Deutsche Bank AG заявляє про можливе зростання до 2,5% світового ВВП в 2009 році (Finance.ua)

Аналітики поліпшили глобальний прогноз зростання на 0,5% на тлі поліпшення інвестиційних перспектив та обсягів експорту.

09-07-2009Читати далі

В Україні можуть створити 4 гральні зони (Finance.ua)

В Україні, після заборони грального бізнесу, може з'явитися чотири гральні зони, повідомляє "ТСН" з посиланням на авторів законопроекту "Про гральний бізнес".

09-07-2009Читати далі

Банки позбавили країну інвестицій (Finance.ua)
Приплив іноземних інвестицій в Україну в травні впав до мінімуму з 2005 року - до $178 млн - у зв'язку із закінченням першої хвилі рекапіталізації банків закордонними власниками.

09-07-2009Читати далі

Джордж Сорос: Найважчий етап кризи пройдено (Finance.ua)

Фінансист Джордж Сорос заявив польському телеканалу TVN24, що найважчий етап глобальної економічної кризи пройдений.

23-06-2009Читати далі

Рада директорів Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) затвердила рішення про входження в капітал ВАТ «Концерн Галнафтогаз» на 50 млн. дол. США

Переговори та узгодження основних умов щодо входження в капітал компанії Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) закінчились остаточним затвердженням цього проекту на засіданні Ради Директорів ЄБРР, що відбулося 16 червня 2009 року в Лондоні.

23-06-2009Читати далі

Золото буде дешевшати (Finance.ua)

Глобальна криза негативно вплине на ринок золота. Експерти стверджують, що до кінця поточного року жовтий метал, можливо, і збереже зростання, але в найближчі роки почне дешевшати. Серед основних причин цього аналітики називають зростання безробіття і неприступність кредитів, які приведуть до знецінювання активів.

23-06-2009Читати далі

ОПЕК незначно знизила прогноз світового попиту на нафту в 2009 р.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) незначно знизила свій прогноз світового попиту на нафту в 2009 році, говориться в щомісячному звіті картелю, опублікованому на його сайті.

17-06-2009Читати далі

Оприлюднений рейтинг найбагатших українців

Кореспондент четвертий раз назвав імена 50 найбагатших українців. Як і торік, найбагатшим українцем став бізнесмен Ринат Ахметов

17-06-2009Читати далі

Робоча зустріч менеджменту "Концерну Галнафтогаз"

Менеджмент «Концерну Галнафтогаз» провів робочу зустріч з інвестиційним менеджером Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Шухратом Кузієвим

17-06-2009Читати далі

"Галичині" - 11 років

Молочній компанії „Галичина“ виповнилося 11 років.

17-06-2009Читати далі

Долар США втрачає статус єдиної резервної валюти

Професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні, виступаючи на конференції в Афінах заявив, що статус долара США як єдиної світової резервної валюти може скоро зруйнуватися.

17-06-2009Читати далі

Країни Перської затоки створюють противагу євро і долару (Finance.ua)

У долара і євро з'явиться ще один конкурент - єдина валюта країн Перської затоки. Перший крок до цього вже зроблений, передали Вести.ru.

10-06-2009Читати далі

Росія може зайняти до 20% світового ринку зерна (Finance.ua)

Міністр сільського господарства Олена Скринник заявила, що Росія прагне зайняти 20% світового ринку зерна.

10-06-2009Читати далі

Sony розмістить найбільший в історії компанії випуск облігацій (Finance.ua)

Японський виробник електроніки і популярних ігрових консолей Sony має намір почати найбільший в історії компанії випуск облігацій.

10-06-2009Читати далі

Нацбанк підготувався до об'єднання дрібних банків (Finance.ua)

Затверджений Нацбанком новий порядок фінансового оздоровлення зберігає спрощену процедуру реорганізації, необхідної для об'єднання невеликих банків.

04-06-2009Читати далі

«Концерн Галнафтогаз» виплатив дохід п'ятнадцятого купонного періоду за облігаціями серії «F»

28 травня «Концерн Галнафтогаз» виплатив інвесторам 58,6 тисяч гривень доходу п'ятнадцятого купонного періоду за облігаціями серії «F». Нагадаємо, що на 13–16 процентні періоди облігацій серії «F» процентна ставка встановлена на рівні 15 % річних.

04-06-2009Читати далі

Аналітики: Темпи світового спаду економіки скорочуються (Finance.ua)

Оптимізм останніх місяців на фондових ринках може бути обґрунтованим, пише газета РБК-daily. На думку закордонних експертів, компанії розпродали накопичені за час кризи товарні залишки й тепер можуть збільшити виробництво.

04-06-2009Читати далі

У мережі АЗК «ОККО» впроваджуються норми безбар'єрності

Головною метою цього проекту є забезпечення доступності території та приміщень на АЗК «ОККО» для маломобільних груп населення (інвалідів на візках).

27-05-2009Читати далі

Кондитери шукають альтернативи українському цукру

Ціни на кондитерську продукцію виросли порівняно з минулим роком на 10-20%. Зараз ціни стабілізувалися, але кондитери очікують, що їх продукція незабаром знову почне дорожчати. Головна причина - нестача цукру на внутрішньому ринку.

27-05-2009Читати далі

Підприємства Агрохолдингу МРІЯ закінчили сіяти пізні ярі зернові

Підприємства Агрохолдингу МРІЯ станом на 12 травня закінчили сіяти пізні ярі зернові (гречку й кукурудзу).

27-05-2009Читати далі

Petrochina знову стала найдорожчою компанією у світі (Finance.ua)

Китайська нафтогазова корпорація Petrochina обійшла за ринковою вартістю американську Exxon Mobil і вийшла на перше місце у світі за цим показником, повідомляє Bloomberg.

27-05-2009Читати далі

Оптимізм загрожує світу новим фінансовим пузирем (Finance.ua)

На тлі зниження темпів рецесії та зростання корпоративного прибутку в США фондові менеджери демонструють небувалий оптимізм

27-05-2009Читати далі

Джордж Сорос: Криза пішла на спад (finance.ua)

Американський інвестор-мільярдер Джордж Сорос заявив, що заходи щодо надання фінансової допомоги банківській системі, початі урядами низки країн світу, набули ефект і темпи розвитку фінансової кризи пішли на спад.

13-05-2009Читати далі

Юань стає міжнародною валютою (finance.ua)

Влада КНР оголосила про офіційний дозвіл використання китайської валюти як міжнародного платіжного засобу. Цей крок став продовженням політики Пекіна з посилення свого впливу в азіатсько-тихоокеанському регіоні.

13-05-2009Читати далі

Глобальна криза та зовнішні борги країн Євросоюзу (Finance.ua)

Поточна економічна криза вже встигла залишити в Європі досить помітні сліди, зачепивши ледве не кожне домашнє господарство. А для деяких держав вона спричинила реальну небезпеку банкрутства.

06-05-2009Читати далі

Fitch: У I кв. 2009 р. зберігався високий рівень негативних рейтингових дій відносно банків (Finance.ua)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає, що в I кварталі 2009 р. рівень негативних рейтингових дій залишався високим, але нижче за піковий рівень в IV кварталі 2008 р.

06-05-2009Читати далі

У Києві знову «оживає» мистецтво

Молочна компанія «Галичина» та агенція GANKA долучили до загальнонаціонального проекту «Живе мистецтво» чотири нові роботи Національного художнього музею України. Нова хвиля проекту стартує в музеї з 27 квітня.

30-04-2009Читати далі

У найближчій перспективі курс долар/євро буде визначатися розвитком фондових ринків (Finance.ua)

У найближчій перспективі курс долар/євро буде визначатися розвитком фондових ринків. Про це говориться в огляді, підготовленому аналітиками Erste Group.

30-04-2009Читати далі

Список найстійкіших до кризи країн (Finance.ua)

Провідне рейтингове агентство Standard & Poor's склало список країн, найбільш стійких до фінансової кризи.

30-04-2009Читати далі

«Концерн Галнафтогаз» підтримав екологічний проект «Збережи ресурс»

З 23 березня до 20 травня за підтримки «Концерну Галнафтогаз» студентський клуб SIFE Львівського національного університету ім. Івана Франка проводить екологічний проект «Збережи ресурс».

30-04-2009Читати далі

Група компаній МРІЯ планує інвестувати в розвиток інфраструктури $ 50 млн

Стратегічним напрямком розвитку Групи компаній МРІЯ є будівництво інфраструктури для збільшення потужностей по сушці, зберіганню й доробці зернових.

30-04-2009Читати далі

У понеділок був відзначений бум злиттів і поглинань (finance.ua)
ДТЕК посів друге місце в рейтингу українських соціально-відповідальних компаній...

ДТЕК посів друге місце в рейтингу українських соціально відповідальних компаній журналу "Гвардія", де представлені лідери у сфері КСВ, які протягом трьох років беруть активну участь у проектах соціального інвестування.

23-04-2009Читати далі

Маніпуляторів будуть ловити за руку (finance.ua)
Підприємства Агрохолдингу МРІЯ посіяли ранні ярові зернові

Агрохолдинг МРІЯ 31-го березня розпочав посівну кампанію. Станом на 13 квітня посів ранніх зернових (ярої пшениці і ячменю) повністю завершений.

23-04-2009Читати далі

Фондові ринки - п'ять тижнів у зеленому кольорі (finance.ua)
Група компаній МРІЯ закінчила декілька поглинань в Західному регіоні.
Блакитні фішки знову популярні (finance.ua)
Кабмін заборонив держпідприємствам купувати автомобілі (Finance.ua)
Більше новин...