This version of the page http://www.ea-ua.info/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-27. The original page over time could change.
Євроатлантична Україна

НОВИНИ

25.01.2013 | Проводячи реформи, ЄС перебуває на правильному шляху - Меркель
Джерело - УКРІНФОРМ

Коментуючи досягнення більшої гнучкості та динамізму в управлінні, канцлер ФРН зазначила, що Європі не потрібен динамізм за всяку ціну.


25.01.2013 | У НАТО вважають, що Асад при владі доживає «лічені дні»
За матеріалами - УКРІНФОРМ

"Стає все більше очевидним, що президенту Асаду залишилися лічені дні. Я вважаю, що ми повинні у межах нашої трансатлантичної співдружності визначитися, як ми можемо допомогти Сирії після Асада", - заявив заступник Генсека НАТО.


25.01.2013 | Альянс прем’єра Беньяміну Нетаньягу переміг на парламентських виборах в Ізраїлі
За матеріалами - Голосу Америки

На погляд експертів, результати виборів свідчать, що ізраїльтяни прагнуть, аби уряд країни зайнявся більш негайними питаннями економіки та повсякденного життя, а не зовнішньої політики.


25.01.2013 | Франція скерувала до своїх уранових рудників у Нігері спецназ
Джерело - Korespondent

Захоплення уранових родовищ могло б зашкодити економіці Франції, яка на 75% залежить від електроенергії, що виробляється на атомних електростанціях.


25.01.2013 | Партії Нетаньяху отримали 31 місце в ізраїльському парламенті
За матеріалами - Korespondent

За результатами парламентських виборів, які пройшли в Ізраїлі 22 січня, блок партій прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху (партії Лікуд і Наш дім Ізраїль) отримав 31 мандат у 120-місцевому парламенті. Про це у четвер, 24 січня, повідомляє місцева газета Га


25.01.2013 | Ештон закликала Північну Корею припинити провокаційні дії
Джерело - Korespondent

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон закликала керівництво КНДР припинити провокацію і обрати більш конструктивні методи ведення переговорів з міжнародним співтовариством.


25.01.2013 | Каталонія бере курс на суверенітет
Джерело - Радіо ""Німецька хвиля"

Цілком імовірно, що вже незабаром каталонців запросять до участі в референдумі про незалежність. Регіональний парламент ухвалив цього тижня символічну резолюцію про відокремлення від Іспанії.


25.01.2013 | Змагання між кандидатами в президенти поляризувало чеських виборців
Джерело - Радіо "Німецька хвиля"

Напередодні останнього кола чеських президентських виборів, яке відбудеться 25-26 січня, змагання між Карлом Шварценберґом та його конкурентом Мілошем Земаном обернулося на жорстокий двобій і поляризувало чеський загал.


25.01.2013 | Кемерон виступив проти ухвалення централізованих політичних рішень в ЄС
Джерело - УКРІНФОРМ

Британський прем'єр Девід Кемерон попередив, що Велика Британія не збирається брати участь в будь-яких спробах змусити країни ЄС до ухвалення централізованих політичних рішень, назвавши такий курс помилковим.


25.01.2013 | ЄС визначив попередній порядок денний саміту з Україною
Джерело - УКРІНФОРМ

Рада Євросоюзу у ході підготовки двостороннього саміту з Україною, запланованого на 25 лютого, обговорила порядок денний зустрічі високого рівня.


ТОП НОВИНИ ТА КОМЕНТАРІ

24.01.2013 | Британія - на вихід?
Джерело - Радіо "Німецька хвиля"

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Камерон у середу, 23 січня, попередив про готовність провести референдум з виходу Сполученого Королівства з ЄС. Від Брюсселя Камерон вимагає проведення ґрунтовних реформ.


23.01.2013 | Британія визначила свою європейську долю
Олексій Коломієць - Президент Центру європейських та трансатлантичних студій

Історичний виступ британського прем’єра Девіда Камерона 23 січні 2013 року може бути сконцентрований в одному висновку: «Велика Британія вийде зі складу Європейського Союзу, якщо Європейський Союз не зміниться».


АНАЛІТИКА

23.01.2013 | Виступ Девіда Камерона з питань Європейського Союзу
Девід Камерон - Прем'єр-міністр Великої Британії

Я не тільки хочу кращого для Британії, я також хочу кращого для Європи.


15.01.2013 | Європейський Союз, Центральна та Східна Європа та Україна: трансформація, прогнози та перспективи
Джерело - Євроатлантична Україна

Протягом 2010 – 2012 років фінансово-економічна криза в Європейському Союзі досягла тієї стадії, коли її потенційне розв’язання стало можливим лише завдяки ухваленню стратегічних політичних рішень, що зачіпають самі основи нинішнього облаштування ЄС.


11.01.2013 | ЄС має дати відповідь на "сланцеву революцію"
Алан Райлі - The Financial Times

На тлі нескінченних дискусій в усьому світі про безпечність технології гідророзриву пласта, політики не помічають більш широкої картини.


09.01.2013 | Політика обриву
Автор - Джуліан Ліндлі-Френч

Два феномени занадто очевидні сьогодні, як в Америці, так і в Європі: все наростаючий естремізм політичного "мейнстріму" та все зростаюче відчуження між політичною віртуальною реальністю в столицях та життям пересічних громадян.


27.12.2012 | Що можна очікувати від ЄС у 2013 році?
Джерело - Open Europe

Open Europe представляє свій погляд на три ключових теми для огляду в 2013 році - дискусія навколо "Brixit", формування нового банківського союзу євро зони та, звичайно, продовження або щось інше в кризі євро зони.


25.12.2012 | Світ у 2013
Джессіка Мет'юз - Фонд Карнегі

Три основні чинники, я вважаю, виникнуть на тлі основних новин, скеровуючи події у 2013 році: криза західного облаштування, посилення сектаріанської бортьби на Близькому Сході та хвилювання навколо американського відступу з світвої арени.


08.12.2012 | На порозі головування в ОБСЄ
Павло Олександрів - Дзеркало Тижня

За традицією, новоспечений головуючий в ОБСЄ виголошує бачення і пріоритети свого головування під час першого в новому році засідання Постійної ради у Відні і таким чином дає старт головуванню, яке формально розпочинає відлік із першого січня.


30.11.2012 | Основи для глибокого та справжнього Економічного та Монетарного Союзу: розпочинаючи європейські дебати
Джерело - Європейська Комісія ЄС

Європейська Комісія схвалила основи для глибокого та справжнього Економічного та Монетарного Союзу, які забезпечують бачення для потужної а стабільної архітектури у фінансовій, фіскальеій, економічній та політичній сферах.


EN
| | |
Пошук
Підписка
Забули пароль?
Переваги реєстрації
Зареєструватись


ЗАКОНОДАВСТВО | ПЕРСОНИ | КОРИСНІ ЛІНКИ
Проект здійснено за підтримки
Міжнародного Фонду "Відродження"
Проект здійснено за підтримки
Центру інформації та документації НАТО в Україні
© 2004 - 2013
ЄВРОАТЛАНТИКА.UA
Всі права захищено.
Створення сайту - ТОВ "Піментос".

Даний проект фінансується, зокрема, за підтримки Гранту Відділу зв'язків із громадськістю Посольства США в Україні. Точки зору, висновки або рекомендації відображають позиції авторів і не обов'язково збігаються із позицією Державного Департаменту США.
На головну Анонси подій Новини Аналітика Топ новини та коментарі Мережа експертів Про проект