This version of the page http://www.vegatele.com/ukr/dictionary_cyr (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-25. The original page over time could change.
Словник | Vega - Національний оператор інтернет. Передача даних та IP-телефонія
укр | рус | eng
  • Для дому
  • Для офісу
  • Корпораціям
Особистий кабінет
Про компанію | Абонентам | Покриття | Прес-центр | Провайдерам | Дилерам | Чат | Контакти
 
АЗЫ
А Б В г Д Е ж З И і К Л м н о П р С Т у ф Х ц ч Ш щ є ю я


АZЫ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z





Покриття

Цілодобова підтримка

0 800 60 00 60

дзвінки зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні

З телефоних ліній Vega Ви можете телефонувати за номером:

147

service@vegatele.com

 
А

Апаратний хостинг -

він же Сo-location - розміщення устаткування клієнта на території провайдера, підключення його до мережі провайдера з високою пропускною спроможністю. Територія для розміщення серверів обладнана системами резервного електроживлення, кліматичного контролю і охорони, що забезпечує збереження чутливого до температури та вологості устаткування.

Асиметричний доступ до Інтернету -

(Asymmetric Digital Subscriber Line, ADSL) – доступ за технологією, яка перетворює стандартні абонентські телефонні аналогові лінії в лінії високошвидкісного доступу. Основна перевага даної технології в тому, що немає необхідності прокладати кабель до абонента. Використовуються існуючі телефонні кабелі. Дана технологія є асиметричною, тобто швидкість передачі даних в напрямку від мережі до користувача значно вище, ніж швидкість передачі даних від користувача в мережу. Така асиметрія в поєднанні зі станом «постійно встановленого з'єднання» (коли виключається необхідність кожного разу набирати телефонний номер і чекати з'єднання) робить технологію ADSL ідеальною для організації доступу до мережі Інтернет, а також для доступу до локальних мереж тощо.

Б

Безпарольний доступ -

(Простий доступ) - комутований (Dial-up) доступ до Інтернету по телефонній лінії, для якого не потрібно купувати передплачену картку доступу до мережі Інтернет або укладати договір.

В

Включений трафік -

об'єм трафіку, який включений до абонплати.

Внутрішній трафік -

все, що ви завантажуєте/відкриваєте з ресурсів, розташованих усередині сегмента мережі інтернет-провайдера.

Вхідний трафік -

об'єм інформації, який приймається абонентом

Д

Доменне ім'я -

символьне позначення, зареєстроване для здійснення мережевої адресації ресурсів мережі Інтернет, в якій використовується система доменних імен (Domain Name System). Система доменних імен DNS призначена для зручності користувачів Інтернету і забезпечує відповідність між мережевими адресами (IР-адресами), що є набором цифр, розділених крапками (наприклад, 108.45.1.2), і символьними позначеннями, що легко запам'ятовуються, мають відповідники в живих мовах (наприклад, metro.ru). Доменне ім'я може вказувати на характер (зміст) інформації, розміщеної на відповідному сайті, або на його власника (наприклад, toyota.com або minsvyaz.ru). Система DNS функціонує відповідно до міжнародних правил і документів.

Е

Електронна пошта -

основний спосіб зв'язку в мережі Інтернет. Кожен абонент електронної пошти має свою особисту поштову адресу, що складається з імені користувача в системі і назви комп'ютера, на якому запущений поштовий сервер, розділених знаком @. З точки зору користувача, електронна пошта є програмою, що дозволяє відправляти повідомлення, прямо набираючи їх на комп'ютері, і одержувати листи, відправлені іншими.

З

Зовнішній трафік -

(вхідний/вихідний) - об'єм трафіку, який ви отримуєте або передаєте на ваш комп'ютер поза сегментом мережі інтернет-провайдера.

И

Інтерфейс -

сукупність технічних і/або програмних засобів, за допомогою яких різні телекомунікаційні пристрої взаємодіють між собою. Інтерфейси є основою взаємодії всіх сучасних інформаційних систем.

К

Ко-локейшн -

(Co-location), він же апаратний хостинг - розміщення устаткування клієнта на території провайдера і підключення його до каналів зв'язку з високою пропускною спроможністю. Територія для розміщення серверів має бути обладнана системами резервного електроживлення, кліматичного контролю та охорони.

Л

Локальний трафік -

трафік між клієнтом і будь-якою адресою з адресного простору провайдера, а також DNS, поштовим сервером провайдера і локальним контентом провайдера.

П

Protocol (Протокол) -

сукупність визначень (угод, правил), що регламентують формат і процедури обміну інформацією між двома або декількома незалежними пристроями або процесами. Іншими словами - опис того, як програми, комп'ютери або інші пристрої повинні діяти, коли вони спілкуються один з одним. Протокольні визначення охоплюють діапазон від того, в якому порядку біти проходять по дроту, до формату повідомлення електронної пошти. Стандартні протоколи дозволяють комп'ютерам зв'язуватися один з одним, при цьому вони можуть використовувати різне програмне забезпечення, необхідно лише, щоб підтримувалася певна угода про те, як відправляти інформацію і як розуміти дані, що приймаються.

С

Симетричний доступ до Інтернету по виділеній лінії -

забезпечує доступ до ресурсів Інтернету на швидкостях до 100 Mbps, а також гарантовані симетричні швидкості каналу Інтернету як у напрямку до клієнта (downlink), так і в напрямку від клієнта (uplink). При цьому для підключення клієнта використовується лише виділена лінія.

Т

Торент -

протокол, розроблений для обміну файлами. Він є протоколом peer-to-peer і дозволяє організувати обмін даними, не створюючи при цьому масивних дорогих сховищ файлів, оскільки звертання здійснюється безпосередньо до власника інформації.

Трафік -

об'єм інформації, що передається через мережу.

Х

Хостинг -

послуга з розміщення спеціалізованого інформаційного розділу клієнта (web-сайту) в мережі Інтернет з подальшим наданням віддаленого доступу для його оновлення. Послуга включає реєстрацію унікальної адреси сайту для його ідентифікації в Інтернеті, забезпечення доступу до сайту інших користувачів Інтернету в режимі перегляду з використанням протоколу передачі даних HTTP.

Ш

Широкосмуговий доступ до Інтернету -

забезпечується за допомогою ряду технологій, які дають можливість користувачам відправляти і приймати інформацію в більших об'ємах і з вищими швидкостями, ніж у випадку комутованого доступу до мережі Інтернет. Широкосмуговий доступ забезпечує не лише високу швидкість передачі даних, але і безперервне підключення до Інтернету (без необхідності встановлення комутованого з'єднання), і так званий «двосторонній» зв'язок, тобто можливість як приймати («завантажувати»), так і передавати («відвантажувати») інформацію на високих швидкостях.

Э

Електронна пошта -

основний спосіб зв'язку в мережі Інтернет. Кожен абонент електронної пошти має свою особисту поштову адресу, що складається з імені користувача в системі і назви комп'ютера, на якому запущений поштовий сервер, розділених знаком @. З точки зору користувача, електронна пошта є програмою, що дозволяє відправляти повідомлення, прямо набираючи їх на комп'ютері, і одержувати листи, відправлені іншими.

Закрити
Варіант для друку
 Друк