This version of the page http://loyalty.ukravto.ua/news/1214.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-21. The original page over time could change.
CarMan@CarWoman | Новини
←Всі новини
19.11.2008

Не дивлячись на спад попиту на українському і світових автомобільних ринках і тимчасове припинення виробництва провідними світовими виробниками Запорізький автомобілебудівний завод продовжує випуск продукції.

За словами Почесного Президента Корпорації УкрАВТО, Таріела Васадзе, - «Ми не збираємося припиняти виробництво повністю. Ні за яких умов». Природно, стверджує він, криза в країні позначається на обсягах виробництва, але галузь чекає підтримки з боку держави, при якій вдасться уникнути подальшого спаду і хоча б утриматися на вже досягнутому рівні.

«У багатьох вже пройшла ейфорія після зниження імпортних мит і здешевлення імпорту. Тепер, прийшов час поглянути на це з іншого боку: Кому потрібні дешеві імпортні товари, якщо громадяни залишаються без роботи або серйозно постраждали від зниження доходів?», - коментує Таріел Васадзе.

Нагадаємо, що з травня 2008 року, після вступу до СОТ, в Україні більш ніж в 2 рази були скорочені мита на ввезення автомобілів і інших товарів. Відкриття воріт для імпорту привело до негативного зовнішньоекономічного сальдо, падіння попиту на продукцію, вироблену в Україні, а з осені – спаду промислового виробництва. Українські автовиробники неодноразово звертали увагу на необхідність тимчасового підвищення мит на імпортні автомобілі, але поки реальних кроків на зустріч галузі не було.




Телефон гарячої лінії: 0-800-507-717
Контакти Підписка