This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0125 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-20. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 71 Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 72 Notice: Use of undefined constant title - assumed 'title' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 73

У БІЛОРУСІ ВШАНОВУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ПО ЖЕРТВАХ ГОЛОДОМОРІВ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ В УКРАЇНІ

МІНСЬК, 12 листопада /Укрінформ/ Посольство України в Республіці Білорусь у рамках підготовки до Дня пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, що, як відомо, припадає на останню суботу листопада, розпочало заходи по вшануванню пам'яті потерпілих від актів геноциду українського народу 20-х, 30-х та 40-х років минулого століття.

На тематичному уроці для студентів українського відділення філологічного факультету Білоруського державного університету, яких було запрошено до посольства, виступив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Петро Шаповал, інші українські дипломати, які перегорнули перед присутніми трагічні сторінки історії нашої держави. Студенти ознайомилися з експозиційними архівними матеріалами та фотодокументами про Голодомор в Україні 1932-1933 років, переглянули відеофільм, знятий про події того часу українськими кінематографістами. У дискусії, що відбулася по завершенню заходу у присутності представників білоруських засобів масової інформації, взяли участь також запрошені до посольства члени українських громад.

Матеріали про Голодомор в Україні було розміщено на посольському сайті, що дозволило значно збільшити аудиторію учасників тематичного уроку.

У планах українського дипломатичного представництва - проведення такого ж заходу на українському відділенні Брестського державного університету, сприяння організації регіональних сходів українських громад Білорусі під назвою „Свічка пам”яті”, під час яких по жертвах голодоморів і політичних репресій в Україні в останню суботу місяця буде відправлено богослужіння у церквах Мінська і області, Бреста, Вітебська, Гомеля, Могильова та інших регіонів Білорусі.

За організаційної допомоги посольства та надання технічних послуг Національною телекомпанією України, білоруськими фахівцями знімається відеофільм про відголоски української трагедії в Білорусі. Стрічку, як очікується, буде продемонстровано на одному з білоруських загальнонаціональних каналів у наступному році.

©УкрІнформ, 2004