This version of the page http://rid.org.ua/?cat=11 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-17. The original page over time could change.
Мережеве видання Рід » Сучасність

Сучасність


Jedem das seine

“…Модернізували, підхопили, перебудувались, впровадили новий коефіціент.
Вмикаєш – не працює…” (М. Жванецький)

Ніхто не приділяє стільки уваги економічній та суспільній теорії, як марксисти (тобто ліваки всіх відтінків – від чорного до рожевого), і ніхто водночас так ганебно не провалює практику, як вони ж. Читати далі »


Звернення до українських націоналістів від Дмитра Савченка

І Прикро про це говорити, але сучасний націоналістичний рух потрапив у засідку лихоманливого духу сектантства і банальної багатослівності.
Істотно цьому посприяла хвороблива гординя «кімнатних фюрерів» і самозакоханих отаманчиків. Україна завжди «славилась» патологічно високою кількістю поводирів на душу населення, а тому каменем спотикання для архіважливих історичних місій українства ставали міжфракційна боротьба та батальні кухонні міжусобиці. Ми не виходимо на світову історичну арену через те що майже завжди зайняті собою… Замість того щоб насаджувати українську колоніальну політику десь у Африці, Латинській Америці чи між сибірськими народами, наші пращури були з головою поглинуті «інтрігамі мадрідскава двара» що розгорталися довкола гетьманської булави. Читати далі »


Збірка “Український Соціальний Націоналізм”. Другий випуск

Зусиллями Головного Проводу СNА та Запорізького осередку вийшов друком другий номер збірки ідеологічних робіт та програмових документів “Український Соціальний Націоналізм”. Перший випуск побачив світ у Харкові ще в 2007 році. Його підготували представники Організації “Патріот України”, яка на той момент була єдиною структурою, яка відкрито називала себе соціал-націоналістичною і займалася виключно громадською роботою. Наразі соціал-націоналістична організація в Україні вже не одна, і більшість СN гуртів співпрацюють в рамках Соціал-Nаціональної Асамблеї, яка вже діє не тільки на громадському фронті, але й зробила перші кроки у політичній боротьбі. Природно, що ми, як реальна антисистемна організація відчули протидію ворожої українцям системи. Протягом 2011-2012 років соціал-націоналісти стали найбільш репресованим ідеологічним рухом у сьогоднішній Україні. Один з авторів нижченаведеної збірки (Андрій Білецький) є наразі політв’язнем, ще один з авторів (Олег Однороженко), щойно вийшов з в’язниці на поруки. Читати далі »


Дух і буква закону

Мораль є системою поглядів, норм і оцінок, які регулюють поведінку в суспільстві. Мораль грунтується на здоровому глузді, релігійних уявленнях і національних традиціях. Мораль не закріплюється письмово, її не потрібно пітверджувати нотаріально. Порушення лише її норм не тягне за собою адміністративної чи кримінальної відповідальності, покаранням за це є тільки суспільний осуд. Але будь-яке здорове суспільство будує відносини всередині себе на власній моралі, закріплюючи її законодавчо у праві. Таким чином мораль є першоосновою, наповненням, змістом права, ДУХОМ ЗАКОНУ. Мораль не є мертвою матерією. Вона є гнучкою, її норми змінюються в залежності від зовнішніх обставин і потреб суспільства. Як і належить духові, мораль – субстанція не матеріальна, її природа ідеалістична. Читати далі »


Любіть ворогів!

Українці та українки! Часто нам закидають, що ми надто жорстокі, що нам бракує поміркованості у думках та діях. Що ми не розуміємо тяжку долю чужинців-іммігрантів, не розуміємо, що у міліціянтів всього навсього така робота, а чиновники не можуть зробити все відразу добре, тому що демократична платформа довго будується, що закордонні холуї насправді хочуть нам добра… Нам хочуть нав’язати до них любов. Читати далі »


Ярослав Мазурок: іронія vs гіперреальність, нова міфологія та онтологічні претензії українців

14 листопада активісти «Братства» та «Патріоту України» спробували встановити меморіальну дошку Ярославу Мазурку. Таким чином епопея під назвою «Караванський Стрілок» була продовжена. Хтось вбачає у цій епопеї чисту політику, хтось – звичайну випадковість, хтось дивиться на неї як на розважальне шоу. Мені ж вона здається чимось таким, що маніфестує особливості нашого часу, його парадигмальні підстави та «бічні», маргінальні, альтернативні тенденції. Читати далі »


Немає ветеранів на незакінченій війні…

Сьогодні як і щороку на Покрову він приїхав у Холодний Яр. Тут у 1920-х загинув його батько, він був «бандіт» і його застрелили червоні міліціонери. Тут у 1950-х залишились назавжди його брати. Ні, не по крові, брати по духу. Такі самі «бандіти» як і батько. Такі ж «бандіти» як і він сам. Звідси почались його поневіряння по сибірських концтаборах. Тоді його молодість ще тільки-но розпочалась. Читати далі »


Зброя – це цивілізація

У людей є тільки два типи взаємин: аргумент і сила. Якщо ви хочете, щоб я зробив щось для Вас, Ви можете або переконати мене аргументами або змусити мене виконати ваші вказівки під загрозою або впливом сили. Будь-які, без винятку, людські взаємини потрапляють в одну з двох категорій відносин. Аргумент або сила, от і все. Читати далі »

Наступні »