This version of the page http://kpss.com.ua/news/2012-12-04/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-01. The original page over time could change.
У сфері нерухомості введуть нові мита
ГЛАВНАЯ БАЗА НЕДВИЖИМОСТИ  ДОБАВИТЬ ОБЬЕКТ  КОНТАКТЫ УДОБСТВА
 

Квартиры:

 

Продают (4010)  Сдают (114)

 

Нежилое:

 

Продают (70)  Сдают (36)

 

Дома:

Продают (529)  Сдают (4)

Участки:

Продают (52)  Сдают(0)

Недвижимость Донецка и Украины / Новости рынка /


 

Еще новости >>

 

У сфері нерухомості введуть нові мита

04.12.2012


 

У сфері нерухомості введуть нові мита

Віталіна ГОНЧАР
Хрещатик №172, 4 грудня 2012
Вартість реєстрації права власності для всіх українців складатиме 119 грн

З нового року в сфері реєстрації прав на нерухоме майно діятимуть інші правила. По-перше, цим буде займатися не БТІ (як дотепер), а Укрдержреєстр. По-друге, визначено єдине мито на дану державну послугу. За словами експертів, законодавчі зміни спрощують процедуру та роблять її прозорішою.

З 1 січня 2013 року всім, хто реєструватиме право власності на квартири, будинки, земельні ділянки та іншу нерухомість, потрібно буде заплатити в бюджет держави мито. Його розмір складе 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що закріплено в прийнятому 20 листопада 2012 року Верховною Радою Законі України "Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито".

"У прийнятому депутатами документі встановлено, що розмір держмита під час реєстрації прав власності на нерухомість складе 119 грн. Також законодавець визначив, що за державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження цього права стягуватиметься державне мито в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або в 51 гривню", - розповів "Хрещатику" фахівець юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Олексій Новіков.

За словами експерта, основне завдання у прийнятті даного Закону - встановити єдині ставки державного мита, що з нового року буде стягуватися всіма нотаріусами України під час реєстрації договорів купівлі-продажу, дарування нерухомості або її передавання в заставу кредитору.

"Я вважаю, що внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" встановлює єдиний, більш чіткий і прозорий розмір оплати за реєстрацію права власності на нерухоме майно. До цього часу розмір цієї плати визначали міські адміністрації на свій розсуд, тому в кожному місті, селищі або селі він різнився. З нового року все буде просто, зрозуміло і скрізь однаково - 119 грн для всіх українців незалежно від їхнього місця проживання",- резюмує юрист.

Зазначимо також, що з початком 2013 року реєстрацію прав на нерухоме майно здійснюватиме не БТІ, а Укрдержреєстр. Нагадаємо, введення нових правил відклали на рік (з 2012-го на 2013-й), щоб за цей час сформувати структуру новоствореної служби, підготувати нормативну базу, навчити реєстраторів.

Центральний апарат Укрдержрєєстру розмістився у Києві на двох з половиною поверхах у будівлі на вул. Марини Раскової, 15. Проте безпосередньо реєстрацією прав на нерухомість у кожному районному центрі займатимуться 583 відділи по всій Україні, в яких уже працюють 2446 державних реєстраторів і 207 помічників реєстраторів. По це повідомила перший заступник голови Укрдержреєстру Ірина Завальна: "На сьогодні кадрове забезпечення становить майже 85%. До кінця року, думаю, воно становитиме до ста відсотків".

 

  Автор:Віталіна ГОНЧАР  Источник:Хрещатик №172, 4 грудня 2012  Сссылка: www.kreschatic.kiev.ual

  • Главная
Информация
  • Аренда
  • Дарение
  • Земля
  • Коммунальные вопросы
  • Кредиты (ипотека)
  • Наследство
  • Новости рынка
  • Новострой
  • Покупка-продажа
  • Приватизация
  • Раздел, развод
  • Регистрация
  • Юридические вопросы
  • Аналитика
  • Статистика
  • Справочник
  • Ссылки
  • Карта сайта
  • Карта Донецка: улица-район?
  • Войти в "кабинет" : 

    номер Вашего телефона
    пароль 
     

    Поиск в статьях:

     


    Подписаться на rss канал ?для удобства набора на мобильных устройствах доступен короткий адрес kpss.com.ua/rss





    Наша компания находится среди ведущих агентств недвижимости Донецка и может предложить своим клиентам несколько тысяч объектов недвижимости в Донецке, включая квартиры, дома, участки, различную коммерческую недвижимость - офисы, здания, помещения, действующий бизнес, торговые площади и т. д. Вы ищете информацию по запросу "купить продать недвижимость Донецк"? Мы можем предоставить информацию из нашей базы недвижимости, которая охватывает практически 99 процентов всей недвижимости для продажи в Донецке, а также недвижимость Макеевки. Если вы примете решение обратиться к нам, то вы получите не только квалифицированный сервис. Вы также сможете значительно сэкономить. За счет чего? За счет экономии времени, нервов и исключения ошибок. Различные агентства недвижимости в Донецке представлены в большом количестве, но мы отличаемся расширенным перечнем предложений, поэтому вы сможете выбрать квартиру, офис, дом, участок на любую сумму. Вне зависимости от того, хотите ли вы купить, продать, снять или сдать Вашу квартиру, офис, или дом мы подберем подходящего клиента. Мы также окажем помощь в правильном оформлении документов и правовых консультациях, касающихся юридических вопросов купли-продажи недвижимости.

    Для корректного отображения этого элемента вам необходимо установить FlashPlayer и включить в браузере Java Script.