This version of the page http://www.berdichev.biz/content/view/8751/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-01-01. The original page over time could change.
Сайт Бердичев Деловой. Горячие новости, фотографии и общение - Зміни в порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Skip to content

работа Харьков охранник, тесты для девочек 12, Бонд 2012, гей клипы, http://avtosale.ua/

Купить товары в Бердичеве!

Настройки
Вы находитесь на:

Увага! Сайт www.berdichev.biz шукає цікавих співрозмовників! 300 гривень у місяць!

Шановні відвідувачі. Адміністрація сайту www.berdichev.biz разом з благодійним фондом «ЛАВ» проводять акцію «Спілкування заради вирішення проблем міста Бердичева». Акція діє з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2013 року. У ході акції кожний відвідувач може виграти щомісяця 300 гривень за найбільшу кількість мотивованих, аргументованих та розумних коментарів під новинами на нашому сайті.

30 грудня 2013 року три найактивніших учасника акції, які найбільше перемогли у щомісячному розіграші 300 гривень, отримають цінні подарунки від благодійного фонду «ЛАВ».

У той же день ще три відвідувача-коментатора отримають цінні подарунки, як переможці конкурсу читацьких симпатій, від адміністрації сайту www.berdichev.biz. Вони будуть обрані за результатами голосування відвідувачів на сайті.

Спілкуємось розумно! Спілкуємось цікаво! Спілкуємось культурно!


Бердичев Деловой
Зміни в порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
07.12.2012
Ринок нерухомого майна є складовою функціонування економіки будь-якої держави. Оптимізація владою обігу нерухомості є одним із головних її завдань. Значне місце у цьому займає правове регулювання відносин, пов'язаних із державною реєстрацією прав на нерухоме майно. З 01 січня 2013 року в нашій державі діятиме єдина система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, метою якої є забезпечення належного захисту прав фізичних та юридичних осіб на нерухоме майно. Державна реєстрація прав зводитиме до мінімуму можливість недобросовісних осіб реєструвати права на нерухомість, яка їм не належить, створює перешкоди для проведення незаконних операцій з нерухомістю.

Державна реєстрація прав є обов’язковою, оскільки відповідно до Цивільного кодексу України (статті 331 та 334) та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (стаття 3) права на нерухоме майно та їх обтяження, які підлягають державній реєстрації відповідно до закону, виникають з моменту такої реєстрації. Виключенням є право користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами. Відповідно до статті 794 Цивільного кодексу України в редакції від 01.01.2013 таке право підлягає державній реєстрації, якщо договір найму або оренди, за яким воно виникає, укладається на строк не менш як три роки.

З 1 січня наступного року процедура державної реєстрації прав проводитиметься державними реєстраторами прав на нерухоме майно відповідних реєстраційних служб, а також нотаріусами, як спеціальними суб’єктами, на яких покладаються функції державного реєстратора прав. До нотаріусів за проведенням державної реєстрації прав необхідно звертатись у наступних випадках:

- проведення державної реєстрації права власності перед вчиненням певної нотаріальної дії, у разі якщо реєстрацію такого права власності було проведено відповідно до законодавства, що діяло на момент його виникнення, тобто до 01 січня 2013 року;

- проведення державної реєстрації прав у результаті вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва.

Тобто, права на нерухоме майно та їх обтяження, що були зареєстровані до 01 січня 2013 року, визнаються державою, якщо їх реєстрація була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення цих прав, або якщо відповідне законодавство не передбачало проведення державної реєстрації цих прав. В обов’язковому порядку «перереєструвати» право на нерухомість необхідно тільки в разі, якщо виникла необхідність її відчуження. В такому випадку «перереєстрацію» речових прав на нерухоме майно проводитиме нотаріус, який і внесе інформацію до Державного реєстру прав.

Також відповідно до положень Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» нотаріус, який вчинив нотаріальну дію з нерухомим майном, проводить державну реєстрацію речового права, що виникло у результаті вчинення такої дії.

В питаннях строків державної реєстрації прав, які виникають у результаті вчинення нотаріальної дії, реєстрація проводиться нотаріусом одночасно з вчиненням такої дії.

Разом з тим варто зазначити, що законодавство не встановлює винятків ні для державних, ні для приватних нотаріусів у сфері державної реєстрації прав.

Богатирчук А.М., приватний нотаріус Бердичівського міського нотаріального округу.

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ
 

Добавить комментарий

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення.


< Пред.   След. >
Назад
















ПРАЗДНИКИ

МЕНЮ САЙТА

Доска объявлений
Главная
Вход и регистрация
Карта сайта
Криминальные новости
Бердичевские курьезы
Я репортер!
Контакты
Расписание поездов и электричек
Форум
Города Украины
Телефонный справочник предприятий и организаций Бердичевского региона
Карта Бердичева

ЖЕНСКИЙ МИР

Красота и здоровье
Дети
Он и она

ОБЪЯВЛЕНИЯ

Услуги электрика
Строительство / ремонт (11.12.2012)
ремонт стиральных машин
Бытовой ремонт (11.12.2012)
Создание веб сайтов
Услуги для бизнеса (09.12.2012)
Требуются наработу
Полный день (01.12.2012)
Требуются наработу
Полный день (01.12.2012)


 
= объявления с фото

КОММЕНТАРИИ

  • Діти-артисти отримали новорічні подарунки від Анжеліки Лабунської (12)
  • Бердичівські чиновники про безпритульних собак: винні закони (8)
  • Реформи в Бердичеві: нове відомство – новий керівник (3)