This version of the page http://ic.km.ua/~izrda/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-30. The original page over time could change.
Ізяславська районна державна адміністрація та районна рада Хмельницької області - офіційний web-сайт

на головну

Районна державна адміністрація

Акція
«За чисте довкілля»

Захист
суспільної
 моралі

 

Раді вітати Вас на нашому сайті!

 

 

Власюк
Тетяна Михайлівна

Голова районної
державної адміністрації
 


 
  Борисюк
Михайло Степанович

   Голова районної ради

 

  Ізяславський район, як адміністративно-територіальна одиниця в складі  Хмельницької області, утворений в 1923 році. Він розташований у північній частині області і займає загальну площу 1258 кв.км., на якій розташовано 91 населений пункт. Їх об’єднано в одну міську і 29 сільських рад. 
    Основними галузевими напрямками Ізяславщини є виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, виробництво товарів народного споживання, широко розвинута інфраструктура лісового та лісопереробного господарства.
    Промисловими підприємствами району виробляються цукор, хлібобулочні та макаронні вироби, продукція деревообробної промисловості, яка відповідає міжнародним стандартам тощо.
    Ізяславський район розташований у межах Волинської височини. За даними археологічних досліджень перші поселення на території сучасного Ізяслава існували з часів пізнього палеоліту. За характером рельєфу район  являє собою слабо хвилясту  рівнину. Корисні копалини: торф, крейда, вапняки, глина, піски. Гідрологічна  мережа Ізяславського району (річки Горинь, Хомора) досить розвинена і належить до басейну річки Дніпра.
    Центром Ізяславського району є старовинне місто Ізяслав, розташоване на берегах трьох річок у північній частині області, засноване в кінці
XІ століття князем Ізяславом Мстиславовичем як важливий стратегічний пункт на торговому  шляху між містами Шумськ та Полонне. Воно до наших днів зберегло подих сивої давнини у чудових пам’ятках архітектури: таких як замок князів Ізяславських (XV ст.), Костел Івана Хрестителя (XVI ст.), Монастирський комплекс  ордену св. Бернарда (XVII ст.),  палацовий комплекс князів Сангушків (XVII ст.), торгівельний будинок (XIX ст.), з яких у свій час милувалися краєвидами малого Полісся гетьман України Богдан Хмельницький, письменники Микола Островський та Михайло Коцюбинський. І в наш час ці архітектурні споруди разом із залишками давньоруського городища (XIII ст.) в селі Михнів та іншими історичними місцями створюють вагомий потенціал для розвитку туристичного бізнесу на території району за умови інвестування коштів на їх реконструкцію.
    Славетна Ізяславщина і своїми земляками. На території району народились і отримали путівку в життя такі визначні постаті України, як народний артист України, лауреат Державної премії імені Т. Г. Шевченка Василь Іванович Зінкевич із села Васьківці; письменник, член Спілки письменників України Василь Іванович Кравчук з села Кіндратка;   колишній міністр транспорту та зв
'язку України Георгій Миколайович Кірпа з села Клубівка;
двічі Герой Соціалістичної Праці, народний депутат України двох  скликань, заслужений працівник сільського господарства України, почесний академік Української академії аграрних наук Плютинський Володимир Антонович з села Борисів; Герой Радянського Союзу, воїн-інтернаціоналіст Онищук Олег Петрович з села  Путринці; професор, почесний ректор Кам’янець-Подільського державного педагогічного університету Анатолій Олексійович Копилов з Ізяслава; начальник Київського військового ліцею, генерал-лейтенант  Леонід Васильович Кравчук з села Припутні.
   Більш детально...

Районна
рада


 

Державний реєстратор

Ізяславський районний відділ Управління Держтехногенбезпеки  у Хмельницькій області





Офіційні
державні ресурси
















____________________

______________________


Погода в районі

_________________________________________________________________________________________
©
Ізяславська районна державна адміністрація та районна рада, 2003-2012
  
Розробка та підтримка: Ганна Кирик - головний спеціаліст Ізяславської районної державної адміністрації