This version of the page http://oppb.com.ua/node/453 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-16. The original page over time could change.
На Донеччині відбувся семінар-нарада з охорони праці на вугільних підприємствах | Охорона праці і пожежна безпека
Законодавство
Застосування вимог Закону України «Про охорону праці»
Принципи
безпеки
Нещасні випадки на виробництві та профзахворювання за І півріччя 2012 року
Очима
пожежника
Забезпечення гасіння пожежі та проведення пожежно-рятувальних робіт на підприємстві
Виробнича
практика
Створюємо на підприємстві кабінет охорони праці
Поради
доктора САН-ГІГА
Дисбактеріоз і профілактичне харчування
Техніка
для безпеки
Безпечна експлуатація будівельних риштовань

На Донеччині відбувся семінар-нарада з охорони праці на вугільних підприємствах

На Донеччині під головуванням першого заступника Голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Віктора Шайтана відбувся семінар-нарада з підвищення ефективності державного нагляду у вугільній промисловості.

На підприємствах вугільної галузі спостерігається позитивна тенденція зниження рівня виробничого травматизму і аварійності. За 10 місяців 2012 року на вугільних шахтах травмовано близько трьох тисяч людей (в минулому році - 3526), з них смертельно - 104 людини (в минулому році -149). Проте, на підприємствах вугільної галузі існує 3 основних проблеми: бездіяльність відомчого нагляду, незадовільний стан стаціонарного обладнання та провітрювання і дотримання пилогазового режиму.

«Ефективність державного нагляду у вугільній галузі в першу чергу залежить від гірничотехнічного інспектора. Тому наша позиція повинна бути принциповою, а робота професійна та вимоглива», – зауважив у своєму виступі  начальник управління нагляду у вугільній промисловості Олександр Холод. Він зазначив, що  в цьому році акцент у роботі Служби було зроблено на вдосконаленні нормативно-правової бази у сфері охорони праці та промислової безпеки: практично вся нормативна база була прийнята ще за часів Радянського Союзу, тому найважливішою проблемою наразі є створення  актів єдиної електронної бази нормативно-правових актів.

Також в рамках семінару обговорювались підсумки роботи органів державного нагляду у вугільній промисловості за 10 місяців поточного року; питання відомчого нагляду на вугільних підприємствах; методи підвищення ефективності державного нагляду за охороною надр та маркшейдерським забезпеченням, безпечним веденням вибухових робіт на шахтах; недопущення незаконного видобутку вугілля на гірничих відводах піднаглядних підприємств; питання дотримання вугільними підприємствами нормативних документів з частині провітрювання та вимог пилогазовому режиму,  експлуатація стаціонарного обладнання та підземного шахтного транспорту тощо.

 У семінарі прийняли участь фахівці  Державної Служби, територіальних управлінь Держгірпромнагляду у Донецькій, Луганській та Львівській областей, керівництво Донецького експертно-технічного центру. Такі семінари українські  наглядовці визнали дуже ефективними та планують проводити їх щорічно. 
Прес-служба Держгірпромнагляду


Внимание! Смена реквизитов!

Уважаемые партнеры и клиенты!

Изменились банковские реквизиты Издательского дома «МЕДИА-ПРО»: банк получателя и расчетный счет.

Наши новые реквизиты:
Филиал АО «Укрэксимбанк» в г. Киеве
МФО 380333
р/с 26002012238304

Будьте внимательны при отправке платежей!