This version of the page http://gay.org.ua/news/105-2012-10-03-11-16-58 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-09. The original page over time could change.
Закон, щойно підтриманий Верховною Радою, знищує права людини в Україні
 

Информационно-правозащитный Центр для геев и лесбиянок "Наш мир"

Home Новости Закон, щойно підтриманий Верховною Радою, знищує права людини в Україні

Закон, щойно підтриманий Верховною Радою, знищує права людини в Україні

Заява Всеукраїнської спілки «Рада ЛГБТ-організацій України»

 

2 жовтня 2012 року парламентом України було прийнято у першому читанні законопроект № 8711.

Офіційно законопроект зветься «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)». Але, по суті, — це документ, в якому йдеться не про захист дітей, а про обмеження прав людини для цілої групи громадян України. Народні «обранці» воліють запровадити кримінальну відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму».

Законопроект 8711 повертає країну у радянські часи, коли за статевими стосунками між дорослими людьми наглядала держава.

Законопроект 8711 викреслює цілу групу людей з інформаційного простору, а значить, і відсторонює їх від соціального життя.

Законопроект 8711 розв’язує руки тим, хто чинить злочини на ґрунті ненависті, легалізує ненависть, робить дискримінацію законною.

Законопроект 8711 заснований на хибних уявленнях про гомосексуальність. Цей документ не витримує наукового аналізу. Це нонсенс, що держава на офіційному рівні приймає закон, заснований на міфах і забобонах.

Законопроект 8711 не відповідає нормам законотворення. Так, в ньому немає навіть чіткого визначення «пропаганди гомосексуалізму». Це означає створення простору для зловживань з боку влади як щодо цілих організацій, так і окремих людей.

Законопроект 8711 — це перший акорд у похоронній симфонії по правах людини в Україні.

Сьогодні ми закликаємо сказати «ні!» законопроекту 8711 усіх, хто прагне верховенства прав людини в Україні. Адже обмеження свобод для однієї соціальної групи неодмінно призведе до скорочення прав інших груп. Гомофобія завжди йде у зв’язці із ксенофобією та расизмом.

Ми закликаємо відкрито засудити законопроект 8711 — подавати офіційні протести, робити заяви, писати статті, висловлюватися в мережі Інтернет. Кожен на своєму рівні — від великої міжнародної організації до простої людини — може допомогти захистити права людини вже сьогодні.

 

Рада ЛГБТ-організацій України

3 жовтня 2012 р., середа