This version of the page http://aub.org.ua/?lng=ru (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-07. The original page over time could change.
АУБ - Главная
 
RSS
07 Грудень
         
 
АКТУАЛЬНО
НБУ надав роз’яснення щодо застосування Постанов № 475 та 476
Відповідно до звернення Асоціації українських банків, Національний банк України своїми листами надав роз»яснення щодо практичного застосування норм Постанов Правління НБУ № 475 «Про зміну  строків  розрахунків  за  операціями  з  експорту та  імпорту  товарів і  запровадження  обов`язкового  продажу  надходжень  в  іноземній  валюті» та  N 476 «Про  порядок  виплати  переказів  із-за  кордону  фізичним  особам», які стосуються обов’язкового продажу валюти. У наведених листах надані відповіді на значну кількість запитань банків, які були узагальнені АУБ та передані до НБУ.
Докладнiше>>

ВІДЕО: О.Сугоняко про 15% оподаткування валютних заощаджень населення
Докладнiше>>

АУБ звернулась до Президента та ДПСУ щодо небезпеки запровадження подвійного оподаткування операцій банків з цінними паперами
Асоціація українських банків звернулась до Президента України з проханням вжити невідкладних заходів щодо недопущення руйнації хисткої рівноваги на національному ринку капіталу. Зокрема, йдеться про прийнятий Верховною Радою у першому читанні законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» (№ 11285), яким запроваджуються нові правила оподаткування операцій банків з цінними паперами. У додатку до листа Асоціація українських банків передала Президенту України аналітичну записку на восьми сторінках, де фахівцями АУБ здійснено аналіз вказаного законопроекту і його можливого негативного впливу на розвиток національного фондового ринку.
Докладнiше>>






 

НОВИНИ АУБ
Моніторинг ЗМІ: О.Сугоняко про «валютний рекет»
Спроба обкласти 15 чи 10 відсотками валютні заощадження громадян рішенням вищого законодавчого органа є спробою узаконення рекету, узаконення злочину. Валютні заощадження населення не можуть бути об'єктом оподаткування. Ним можуть бути лише доходи від заощаджень, розміщених у цінних паперах, депозитах чи інших інструментах. Суспільство не може допустити прийняття цього закону, бо це крок до втрати частини свободи і посилення диктатури. Відвертої диктатури зла.
Докладнiше>>

Аналіз діяльності Національного банку України у монетарній та регуляторній політиці

Експертами Асоціації українських банків разом із групою науковців здійснено аналіз діяльності Національного банку України у монетарній та регуляторній політиці за 2011 р. З повним текстом аналітичної записки АУБ можна ознайомитись тут:

Докладнiше>>

АУБ направила до НБУ узагальнені запитання банків щодо здійснення обов’язкового продажу валюти
Національним банком України  прийняті  та  доведені  до  банків  Постанови  Правління НБУ  від 16.11.2012р. N 475 «Про зміну  строків  розрахунків  за  операціями  з  експорту та  імпорту  товарів і  запровадження  обов`язкового  продажу  надходжень  в  іноземній  валюті» та  N 476 «Про  порядок  виплати  переказів  із-за  кордону  фізичним  особам». Ці постанови стосуються обов’язкового продажу валюти.
Докладнiше>>

Інтернет-конференція Президента АУБ на порталі ЛІГА.net

22 листопада на порталі ЛІГА.net відбулася Інтернет-конференція Олександра Сугоняко, заслуженого економіста України, президента Асоціації українських банків, віце-президента Центрально-євразійської банківської федерації.


До чого призведе введення 15% на продаж валюти населенням? Кому вигідне ухвалення законопроекту про оподаткування операцій банків з цінними паперами? Чому, на думку О.Сугоняко, долар може подорожчати до 10,4 гривень? Що таке і як працює "політика грошового голоду" НБУ? Яка доля чекає невеликі українські банки та чи можливий новий тиск на них з боку НБУ? Які кроки необхідно зробити Нацбанку та Уряду для подолання фінансової кризи? Відповіді на ці та багато інших питань Ви можете прочитати на порталі ЛІГА.net за посиланням: http://press.liga.net/conf/aleksandr_sugonyako/

Докладнiше>>

АУБ: Загроза запровадження «валютного податку» зберігається
Попри те, що законопроект народного депутата Віталія Хомутинника (фракція ПР) №11433, який передбачає введення обов’язкового збору до Пенсійного фонду у розмірі 15% від суми угоди з продажу громадянами готівкової валюти, відкликано, загроза його прийняття залишається. Адже законопроект не було знято остаточно, а лише передано на доопрацювання. Про це повідомив Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко під час прес-конференції в прес-центрі інтернет-видання "Главком". За його словами, законопроект можуть прийняти у будь який інший день, коли увага ЗМІ і громадськості не буде прикута до нього.

Докладнiше>>

АУБ підтримує підписання Президентом України закону, який сприятиме недопущенню різкої девальвації гривні
Президент України підписав прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок". Асоціація українських банків цілковито підтримує підписання Закону, яким на законодавчому рівні закріплюється за НБУ право запроваджувати вимогу про обов’язковий  продаж валютної виручки експортерів.  На переконання АУБ, як тимчасовий механізм – це позитивний крок, який сприятиме стабілізації ситуації та збільшенню пропозиції валюти на міжбанківському валютному ринку в умовах зростаючого негативного дисбалансу зовнішньоторгівельної діяльності.
Докладнiше>>

АУБ направила до НБУ пропозиції щодо методики розрахунку нормативів

Відповідно до звернення НБУ Асоціацією українських банків був організований розгляд банками проекту змін до Методики розрахунку економічних нормативів регулювання діяльності банків в Україні, схваленої Постановою Правління НБУ від 02.06.2009 № 315. Пропозиції банків Асоціацією направлені до НБУ для їх врахування при доопрацюванні проекту.

Докладнiше>>

Сугоняко: Відновлення довіри між банками і клієнтами є ключовою темою
У зв’язку із тим, що в деяких ЗМІ було опубліковано викривлений текст коментаря президента Асоціації українських банків О.Сугоняко щодо ситуації на валютному ринку, подаємо його повний текст, наданий інформагентству «Українські національні новини». Зокрема, на запитання кореспондента, якщо гривня буде падати і почнеться паніка, то люди можуть почати масово забирати депозити з рахунків у банках, О.Сугоняко відповів: "Все залежить від того, якого масштабу буде девальвація. Якщо буде шарпанина на ринку, я думаю, що це може бути".

Докладнiше>>

АУБ надала до НБУ пропозиції до проекту Правил реєстрації коррахунків банків

За зверненням Національного банку України Асоціацією українських банків організований розгляд банківськими установами проекту нової  редакції  Правил  реєстрації  НБУ  кореспондентських  рахунків  та  рахунків  з  обліку  коштів  у  розрахунках  банків. За  результатами  розгляду  АУБ направила керівництву НБУ відповідні зауваження та пропозиції.

Докладнiше>>

АУБ підтримує прийняття закону, який сприятиме недопущенню різкої девальвації гривні
Асоціація українських банків підтримує прийняття Верховною Радою України законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок" (№ 11033). В АУБ погоджуються, що цей Закон сприятиме тому, що "в період погіршення стану платіжного балансу грошові кошти резидентів будуть працювати на вітчизняну економіку за рахунок скорочення термінів інвестування (кредитування) економіки інших держав".

На погляд АУБ, це є ефективним механізмом недопущення різкої девальвації гривні в умовах економічної нестабільності та погіршення кон’юктури на міжнародних ринках.

Докладнiше>>

Вступил в силу закон, направленный на защиту прав кредиторов и заемщиков

Вступил в силу Закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно выполнения хозяйственных обязательств" (№ 5405-VI). По словам Президента Ассоциации украинских банков Александра Сугоняко, данный Закон направлен на защиту прав как кредиторов, так и заемщиков, способствует улучшению экономики и развитию кредитования. АУБ является одним из инициаторов необходимости разработки мер по совершенствованию исполнения кредитных обязательств. После создания при Кабинете министров Украины специальной рабочей группы по обсуждению проекта данного закона, АУБ приняла активное участие в ее работе. Большинство предложений АУБ было учтено в новом законе.

Докладнiше>>

АУБ подала до НБУ пропозиції до порядку використання банками резервів

За зверненням Національного банку України Асоціацією українських банків організований розгляд банківськими установами проекту змін до Положення про порядок формування та використання банками України резервів для відшкодування можливих витрат за активними банківськими операціями, затвердженого постановою Правління НБУ від 25.01.2012 р. № 23.

Докладнiше>>

Всi новини

МОНIТОРИНГ ЗМI   АНАЛIТИКА   БАНКIВСЬКА СИСТЕМА
   

2012-08-31
Девальвація гривні невідворотна через борги уряду

Здешевлення гривні відносно світових валют невідворотне у найближчі півроку через борги уряду, заявляють експерти. Водночас вони кажуть, що нині не можна спрогнозувати, з якою швидкістю відбуватиметься девальвація і в який...>>
 
2012-03-01
Чи досяг НБУ своїх цілей?

Олександр Сугоняко   Нацбанк не впорався з цілями, про які заявляв та створив серйозні проблеми для суспільства та нормального функціонування банківської системи. До такого висновку прийшли аналітики АУБ, проаналізувавши роботу регулятора за...>>
 
2012-07-16
Банкиры и жадность

11-го августа 2011 года исполнительный директор банка Barclays Боб Даймонд (Bob Diamond) выступил в передаче BBC Today Programme с бизнес-лекцией. В рамках лекции он заявил, что «культура» является критическим элементом...>>
НОВИНИ
2012-12-07
Банк Форум занял 6-е место в рейтинге банков украинских акционеров с лучшей репутацией
2012-12-07
Юнекс Банк проводить акцію для користувачів платіжних карток «Платіть з Visa – вигравайте з Visa!»
2012-12-07
Банк «Хрещатик»: дію акційних тарифів по системі «Быстрая почта» подовжено
2012-12-07
Ощадбанк презентує унікальну монету
2012-12-07
Валютні вклади Банку Кредит Дніпро увійшли до ТОП-7 найбільш прибуткових депозитів в доларах та євро
2012-12-07
АО «ФИНРОСТБАНК» этой зимой предлагает клиентам - физическим лицам ряд новых депозитов
2012-12-07
Акція «Сплачуйте з Visa - вигравайте з Visa!» в OTP Bank
2012-12-07
Сплатити за авіаквитки відтепер можна і в Ощадбанку
2012-12-07
Банк «Хрещатик» розпочав виплати вкладникам «ЕРДЕ Банку» третьої черги
2012-12-06
НБУ надав роз’яснення щодо застосування Постанов № 475 та 476
2012-12-06
«Банк Национальный кредит» завершил установку платежных терминалов в сети супермаркетов «АТБ»
2012-12-06
"Мега-Гарант" начала оказывать услуги туристического страхования
2012-12-06
ПАТ «Ідея Банк» – кращий банк за депозитними програмами
2012-12-06
Более 350 клиентов пользуются услугами инкассации от Банка «Финансы и Кредит»
2012-12-06
КРЕДОБАНК визнано одним з найкращих регіональних банків у конкурсі UKRAINIAN BANKER AWARDS 2012
2012-12-06
Рівненське відділення Юнекс Банку пропонує РКО для бізнесу за 1 гривню на місяць
2012-12-06
Стартує VII «Аукціон надій»: «Фінансово грамотна молодь – майбутнє України!»
2012-12-05
НБУ погодив Дмитра Крепака на посаду голови правління КРЕДОБАНКу
2012-12-05
Соціальний проект Банку Кредит Дніпро «Школа фінансового успіху: молодий фахівець»
2012-12-05
Нові перемоги "Ідея Банку"
2012-12-05
ПАТ "Ідея Банк" отримав престижну нагороду "Вибір року 2012" у номінації "Автокредитування року"
2012-12-05
Банк Кредит Дніпро посів друге місце в своїй групі з активів в номінації «Найдинамічніші банки»
2012-12-05
Банк «Хрещатик»: свята наближаються, дива починаються
2012-12-05
ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» отримав нагороду за найкраще впровадження програмного забезпечення АБС Б2
2012-12-05
Мережа відділень Ідея Банку активно росте
Всi новини    
ПIДПИСКА НА НОВИНИ
Новини АУБ
Банкiвськi новини
Пiдписатись
Вiдписатись












 












 













 












 










Активи, забов’язання, капітал


Курс на міжбанківському ринку
Індикатори свтових ринків та валютні курси











Звернення Олександра Сугоняко до виборців Святошинського району












ВІДЕО: Виступ Президента АУБ під час публічних дебатів Фонду «Ефективне управління» на тему: «Збільшення держвидатків відверне другу хвилю кризи в Україні».












Президент АУБ разповів правду про НАБУ











Стан економіки і банковської сфери України. Підсумкии та прогнози











АУБ: 20-річна боротьба (ВІДЕО)






Основні показники діяльності банків України (за рік)
Основні показники діяльності банків України (за місяць)
Основні показники діяльності банків України (абсолютне значення)
Основні показники діяльності банків України (зміни на початок року)

Спецвипуск журналу "Вісник НБУ", присвячений 20-річчю Асоціації українських банків






























           Н. Г. Босиева

Учитесь отстаивать

         свои права!

       Из опыта работы

запорожской общественной
 организации «Союз защиты
     интересов вкладчиков, 

 потребителей банковских
                  услуг»

Персональний сайт Олександра Сугоняко           












 


КУРСИ ВАЛЮТ
07.12.2012
100 доларів США
799.3000
10 російських рублів
2.5858
100 ЄВРО
1044.8450