This version of the page http://a7d.com.ua/machines/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-04. The original page over time could change.
Техніка » "Аграрний тиждень. Україна" www.a7d.com.ua

Аграрний тиждень. Україна

Реєстрація | Не пам'ятаю пароль...
Логін:
Пароль:
  • Головна
  • Про видання
  • Реєстрація
  • Передплата
  • Контакти

Для листів:
01001, Київ-1, а/с304

тел: +38 (044) 223-13-01

  • Долар - 8.098
  • Евро   - 9.865


Утерли носа вітчизняним машинобудівникам

Саморобна автівка братів Вадима та Михайла Даманських носить ім’я міфологічного птаха Фенікса – символу вічного оновлення. На пересічній місцевості у Бородянському районі Київщини їй немає рівних. Машина легко долає будь-які труднощі та розвиває швидкість до 90 км за годину.

 

Дивлячись на її викрутаси, важко повірити, що це чудо техніки з’явилося на світ зі звичайного металобрухту. За словами Вадима, вітчизняне серійне виробництво, на жаль, орієнтоване більше на іноземну техніку. Доступні малолітражні міні-автівки легкої конструкції у ньому відсутні. Тож сільські винахідники намагаються вирішити цю проблему самотужки.

Три роки втілювали сільські хлопчаки свою мрію у життя. За рік саморобну автівку «стулили», потім ще два роки доопрацьовували. «Фенікс» має «шкодівський» двигун об’ємом 1,2 літри та потужністю у 54 кінські сили. А обійшовся братам саморобний «Фенікс» у 3 тисячі гривень.

Головна перевага автівки – мізерні витрати на паливо. На відміну від конструкторських бюро, металевий птах відроджувався на відкритому подвір’ї. І плацдармом випробовування для нього стала територія колишньої ферми. У вихідні вона перетворюється на справжню трасу для перегонів.

Місцеві хлопці на своїх залізних конях демонструють тут фігури вищого «автопілотажу». І саме «Фенікс» є незрівняним лідером усіх змагань. Його власники отримують від автівки справжній драйв. До того ж, машина є надійним помічником у господарстві. І причеп з дровами привезе, і сіно корові. На ній і за грибами у ліс можна зганяти, і до крамниці.

У винахідників є чимало однодумців, які самотужки збирають різну спецтехніку. На селі вона користується великим попитом. Особливо, коли потрібно обробляти людські городи. А металобрухту місцевого звалища вистачить ще не на один тракторець, говорять народні умільці. Вони навіть планують створити свій технічний гурток для обміну досвідом і спілкування. Та поки що роблять це на численних приватних автосервісах району.

  • 51
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Інженерно-технічне забезпечення села: стан – критичний

Професіонали, громадськість не раз били на сполох через ситуацію, що складається із реформуванням інженерно-технічного обслуговування агросектору України. Тим часом без відповіді залишаються їхні звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів і профільного міністерства.

 

А факти недалекої історії свідчать: основою інтенсифікації сільгоспвиробництва, яке бере початок з 60-70 років минулого століття, було широке впровадження комплексної механізації та передових індустріальних технологій в сільському господарстві. І це давало відчутні результати. На кожного жителя України вироблялось по 1 тонні зерна (як у США), країна лідирувала у виробництві цукру – 5,9 млн. т на рік, виробництво м'яса досягло 6,4 млн. т, молока – 24,5 млн. т, яєць – 16,3 млрд. штук.

Сьогодні інженерна служба села переживає не найкращі часи. Нині вкрай розбалансовані системи технічного сервісу та сільськогосподарського машинобудування.

Відродження Департаменту інженерно-технічного забезпечення в Міністерстві аграрної політики та продовольства України та створення в складі цього департаменту відділу координації та розвитку сільськогосподарського машинобудування автоматично не покращило стан інженерно-технічного забезпечення села. В обласних управліннях агропромислового розвитку інженерна служба не створена, вертикаль її не відновлена. А інспекцію «Держтехнагляду», яка ще зберігала чітку структуру і доходила до районів та господарств, в більшості областей відірвано від основної інженерної групи і передано до складу новоствореної Держсільгоспінспекції України. Як наслідок, в деяких областях припинено реєстрацію та зняття з обліку сільгосптехніки, підготовку механізаторів тощо.

Українська асоціація аграрних інженерів (УААІ) вважає, що новоствореному Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільгоспмашинобудування Мінагропроду потрібно повернутися до питання відновлення вертикалі управління інженерною службою та ще поборотися за «Держтехнагляд», повернувши його до складу департаменту, як це було раніше.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, основні зусилля аграріїв спрямовані на збільшення валового виробництва зерна впродовж найближчих п’яти років до 80 млн. тонн, технічних культур – до 15 млн. т, м’яса – до 4 млн. т, підвищення конкурентоспроможності агропродукції на внутрішньому і зовнішньому ринках. На чому ж ґрунтується така оптимістична заява? Чим вона підтримана? Чим будемо збирати такий врожай? 

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Чому новітні технології оминають українське село?

Чому українські села нині майже задихаються без сучасної та якісної техніки, а вітчизняні виробники, в свою чергу, не мають можливості освоїти світові технології комплектуючих для сільськогосподарського обладнання? На ці та інші питання законодавці давно вже мали надати відповідь машинобудівникам. Адже встановлене чинним законом жорстке обмеження рівня питомої ваги вітчизняного виробництва у вартості техніки продовжує суттєво обмежувати АПК: машинобудівників - у освоєнні виробництва сучасного обладнання для села, аграріїв - у отриманні техніки на пільгових умовах.

 

Не секрет, що частину комплектуючих елементів сучасного машинобудування вітчизняні підприємства мусять завозити з-за кордону. Техніку, комплектуючі якої є іноземного виробництва, український закон не відносить до категорії вітчизняної. Тому вона не може поставлятися на умовах фінансового лізингу і не має державної підтримки.

Торік у парламентському Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин був розглянутий до другого читання законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу”» (реєстр. №8764 від 06.07.2011 р.), внесений народними депутатами України І. Прасоловим і Р. Ткачем. Документом пропонується внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» в частині удосконалення понять «вітчизняна техніка і обладнання для агропромислового комплексу», «вітчизняне машинобудування для агропромислового комплексу», а також особливостей надання держпідтримки на закупівлю техніки і обладнання для АПК.

Основна пропозиція проекту полягає у подовженні ним у часі дії окремих норм закону, які були обмежені терміном до 2010 року. Тобто встановлюється безстрокова дія певних норм державного стимулювання у часі. Однак, такий важливий для агросектору законопроект ніяк не може сьогодні подолати свій другий, головний рубіж. У першому читанні документ парламентарії прийняли ще на початку вересня 2011-го. 22 грудня того ж року направили його на повторне читання. За це рішення в сесійній залі проголосувало 239 нардепів. Утім, дискусія навколо законопроекту триває й досі.


  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Сільгоспмашинобудування в Україні: як працюється без підтримки держави?

XXIV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2012» засвідчила, що українські машинобудівники гідно конкурують з провідними світовими лідерами - виробниками сільгосптехніки. Але це їм вдається дуже важко, бо дорожнеча кредитних ресурсів не дає можливості розвиватися високими темпами, а відтак не вистачає коштів для інноваційних розробок і технологічного переобладнання заводів. 

 

Про стан у машинобудівній галузі, про можливості та потреби вітчизняних виробників ми дізналися у голови правління одного з лідерів виробництва сільгосптехніки в Україні - НВП «Херсонський машинобудівний завод» - Олександра Олійника.

- В Україні вітчизняному виробнику живеться гірше, ніж іноземному. Справа в тому, що на Заході існує значна державна підтримка галузі. Приміром, кредити там надають під 3-4% річних, існують пільги і преференції при експорті техніки, діє автоматичне повернення ПДВ. Ми цього позбавлені. До того ж програми для машинобудівної галузі, які затверджені в Україні сьогодні, не працюють, а Закон «Про машинобудування» знаходиться на розгляді Верховної Ради. Ми проти прийняття нової редакції цього документу. Бо він направлений, в першу чергу, на лобіювання імпорту. Та якщо ми на даному етапі не навчимося цінувати потенціал, який у нас ще зберігся, не забезпечимо підтримку галузі, то про продовольчу безпеку країни не може бути й мови. Адже все, що ми будемо виробляти, ми витрачатимемо на іноземну техніку, запчастини і залежатимемо від інших країн.

- Як Ви ставитесь до спільного україно-іноземного виробництва?

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

ТЕРИТОРІЯ ЯКОСТІ Й ТОЧНОСТІ

Паливно-мастильні матеріали, засоби захисту рослин, мінеральні добрива навряд чи колись дешевшатимуть. Отож, необхідно змінити підходи уїхньому використанні, аби сільгосппродукція по своїй собівартості була конкурентною на ринку. Тільки тоді аграрне виробництво зможе бути прибутковим. Рецепт вдалого й рентабельного господарювання знають у Корпорації «Сварог Вест Груп» - це точне землеробство, про що нам розповів начальник відділу точного землеробства компанії - Максим Маярчук. 

На якій площі Корпорація «Сварог Вест Груп» планує запровадити технології точного землеробства цього року?

- Цього року ми запроваджуємо технології точного землеробства на 30 тисячах гектарів сільськогосподарських угідь. Загальна вартість інвестицій в закупівлю необхідної техніки, комплексного програмного забезпечення для складання електронних карт (ґрунтів, посівів, внесення добрив, врожайності), створення лабораторії для обробки проб ґрунтів тощо – становить близько 11 мільйонів гривень. Навіть за досить консервативними розрахунками, використання технологій точного землеробства дозволить зекономити на кількості внесених міндобрив на 5-10% та підвищить врожайність культур більше ніж на 5%.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Техзабезпечення. Погляд у майбутнє

На жаль, сьогодні на вітчизняному ринку домінує техніка китайського, польського, білоруського, російського, німецького, американського виробництва. І її на дві третини більше ніж наших машин. А от заступник директора Департаменту інженерно-технічного забезпечення Мінагрополітики Павло Гринько вважає, що має бути навпаки.

- Бо такий стан речей несе певну загрозу економіці держави, - каже він. - Справа в тім, що основна частка валового національного продукту повинна створюватись саме за рахунок національного виробника. Бо це забезпечення зайнятості людей, надходження податків до бюджетів усіх рівнів, зняття соціальної напруги.

- Павле Васильовичу, нещодавно відбулася нарада за участю представників провідних вітчизняних машинобудівних заводів і постачальників сільгосптехніки. На високому рівні, під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського, йшлося про термінові рішення на підтримку галузі вітчизняного сільгоспмашинобудування. Які це рішення?

- Зокрема, профільним відомствам доручено ретельно проаналізувати ринок складної сільськогосподарської техніки з метою підтримки нарощування виробництва власних конкурентоспроможних машин. Передбачається визначити й потенційно перспективні розробки, які потребують державного сприяння.

Чималої уваги приділено узгодженню проекту Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для АПК на період до 2015 року. В цьому стратегічному документі й передбачаються заходи з виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт із розроблення технічних засобів для впровадження ресурсозберігаючих технологій в агропромисловому комплексі. Визначено також напрями державної підтримки суб’єктів господарювання в АПК. Йдеться про здешевлення короткострокових і середньострокових кредитів, заходи з модернізації підприємств сільськогосподарського машинобудування.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Ростсельмаш. Традиции и совершенство

Наблюдая за демонстрацией новейшей техники Ростсельмаш на полях ООО «Агро-Союз», становится понятно, почему машины этой компании не одно десятилетие востребованы и на украинском, и на мировом рынке. И почему аграрии отдают предпочтение именно им. 

Демонстрация могущества и уверенности

Ежегодно компания Ростсельмаш становится партнером международной конференции «Самовосстанавливающееся эффективное земледелие на основе системного подхода No-till», представляя свою технику как наиболее подходящую и для нулевой технологии растениеводства.

В этот раз на демонстрационной площадке Ростсельмаш представил 11 единиц техники, 10 из которых впоследствии вышли в поле на демонстрационный показ. Это - зерноуборочный комбайн TORUM 740, комбайны ACROS 580, сверхмощный трактор VERSATILE 435, тракторы VERSATILE 2375, VERSATILE 280, VERSATILE 220 с прицепным опрыскивателем VERSATILE PS 850, а также самоходный опрыскиватель VERSATILE SX 275.

Ростсельмаш показал свои возможности в поле, максимально продемонстрировав современный подход к земледелию.

«На конференции стартовала акция, которую Ростсельмаш разработал и представил аграриям Украины, учитывая сложнейшие погодные условия текущего года. И тот, кто сейчас заключает договор на покупку техники, получает максимальные скидки на тракторы - 11% и комбайны – 15%. Это – очередной наш шаг навстречу клиенту, - сообщил гендиректор Представительства Ростсельмаш в Украине Дмитрий Пирожков. - Технику Ростсельмаш покупатель сможет посмотреть в любой точке Украины и сделать свой определяющий выбор: сегодня компания выставила свои машины на 17-ти демонстрационных площадках дилеров».

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Украинская Баннерная Сеть

Секрети успішного виробництва

«Вітаємо вас у царині науки і технологій!» Невеличкий біг-борд із такими словами неможливо не помітити, якщо ви у пошуках Українського науково-дослідного інституту УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого повернули з траси у бік Дослідницького. Та й правда: і доглянуті поля, і територія інституту, і дослідницькі лабораторії говорять про те, що тут усе робиться з точним науковим і технологічним підходом.

 

Ймовірно тому керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства України і Національної академії аграрних наук уже вкотре саме у цьому науково-дослідному інституті проводять Всеукраїнський день поля. Цього року він отримав назву «Техніка успішного виробництва», адже виробляючи велику кількість збіжжя, ми просто приречені створювати вітчизняну агротехніку європейських зразків. На цьому, зокрема, нещодавно закцентував увагу суспільства Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Утім, не все так ладно у цьому питанні в нашому домі: поки що українські чорноземи обробляє більше іноземних машин, аніж вітчизняних.

Отже, проблема не нова. Про неї добре знають в уряді, Мінагрополітики, НААН, громадських організаціях, що об’єднують виробників сільгосптехніки. І поки внутрішній ринок машин для АПК не захопили іноземні машинобудівники, треба поспішати.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Ростсельмаш - навстречу «Хлебной ниве»

«Техника от Ростсельмаш ежегодно становится все более современной, технологичной, экономичной, комфортной, поэтому не только труженики нашей агрофирмы выбирают ее, - уверяет директор ООО «Агрофирма «Хлебная нива» (Балтский район, Одесская область) Юрий Герасименко. - В сотрудничестве с этой компанией мы всегда чувствуем шаги навстречу».

 

- Это касается и условий оплаты, что немаловажно в наше нестабильное время, - продолжает Юрий Федорович. - Ведь партнерами Ростсельмаш являются известные банки, которые предоставляют льготные кредиты на приобретение высокотехнологичной техники этой компании. Таким образом мы в прошлом году пополнили свой технопарк современным инновационным комбайном TORUM 740. Представьте себе, под 0%! Гарантийным и сервисным обслуживанием Ростсельмаш мы тоже довольны. Чувствуется настоящая забота о заказчике. Инженерная бригада сервисной службы очень качественно провела послепродажную настройку комбайна, обучили механизаторов – а ведь от этого зависит вся дальнейшай «жизнь» комбайна. Серьезных проблем с эксплуатацией комбайнов Ростсельмаш у нас не было. Но для высококвалифицированных и внимательных специалистов этой компании мелочей нет, как нет и неважных клиентов.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Главная деталь ООО «Харьков-Автозапчасть»

Компания, в которую мы сегодня приехали в гости, вам уже знакома. И произошло это знакомство в №5/2012 нашей газеты. Сейчас, в разгар работы, в самый сезон, мы решили нанести давно запланированный визит в Харьков, чтоб рассказать о новостях, успехах, достижениях и планах ООО «Харьков-Автозапчасть».

Итак, мы подъезжаем. Первое, что выделяется на фоне невысоких зданий улицы Таганской - современный офис. Вывеску видно издалека - так что каждый может быть уверен, что приедет по адресу с первого раза. Сразу хочется с удовольствием отметить, что все продумано с максимальным удобством для покупателей - отличный подъезд для больших машин, большая стоянка, где можно спокойно оставить свой автомобиль, удобный подъезд к складу запчастей. 

Нас встречает генеральный директор Сергей Мельник - успешный бизнесмен, талантливый руководитель и наставник всего дружного коллектива компании. На складе кипит работа, клиенты получают товар, активно идет погрузка машин, поэтому общаться будем в просторном кабинете Сергея Ивановича, за чашкой ароматного кофе.

Большое светлое здание, евроремонт, кондиционеры, современная офисная техника - все здесь располагает к себе с первого взгляда. Все сделано на «отлично» и доказывает, что ООО «Харьков-Автозапчасть» уверенно себя чувствует даже в это непростое кризисное время. А работать с такой фирмой - значит быть уверенным в том, что все будет сделано четко в срок и на должном уровне.

- Сергей Иванович, нелегко, наверное, управлять таким бизнесом как реализация запасных частей?

- Да нет. Если работа приносит удовольствие, если знаешь хорошо то, чем занимаешься и чувствуешь себя в этом уверенно, то и результат соответствующий. И когда видишь, что твоя работа приносит пользу людям, понимаешь, что на верном пути, и хочется идти дальше и развиваться.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

З висоти пташиного польоту

Нарешті народні обранці звернули увагу на таку важливу галузь як літакобудування. Парламент дозволив здійснювати державні закупівлі при виробництві авіатехніки без тендерів. Відповідний закон, на прохання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, підтримало 320 парламентарів.

 

Як зазначив нардеп Ярослав Сухий, «…вже розпочалось випробування і виробництво українських вертольотів з українськими двигунами, з українськими комплектуючими на заводі у Вінниці. Та робота підприємств, що проводять модернізацію виробництва літаків та гелікоптерів, поки що значною мірою залежить від потреб зовнішнього ринку».

Законопроект суттєво позначиться і на подальшому розвитку повітряних суден, які нині обслуговують спортивні федерації, аграріїв та лісництва. Втім, мала авіація в Україні поступово набирає обертів. Нове життя гвинтокрилам та АН-2 дають два українські підприємства – у Дніпропетровську та Вінниці. Авіазаводи цих міст нині випускають у небо переобладнані та відреставровані МІ-2 та АН-2.

Незабаром тут планують створити абсолютно новий український вертоліт, з більш потужним двигуном. На думку авіаторів, ця техніка буде справжньою знахідкою і для малої авіації. Орієнтовна ціна такої машини - мільйон доларів. І вже за кілька років український гвинтокрил може стати серйозним конкурентом для іноземців. Поки що відреставрований МІ-2 обходиться його замовникам у $100-120 тисяч. Для лісгоспу будь-якого регіону – це основна транспортна одиниця, від якої залежить майже все. Головне – безпека наших лісових масивів.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Без техніки – і ні туди, і ні сюди

Продовжуємо розповідь про семінар «Механізація виробничих процесів на тваринницьких фермах і комплексах». Початок читайте в №17.

 

Кролівництво, відмітив у своїй доповіді кандидат технічних наук В.В. Ткач, – одна з найбільш перспективних галузей тваринництва, яка швидкими темпами розвивається у більшості країн світу. Це пояснюється як привабливими особливостями виробництва – щорічно від однієї кролиці можливо отримати до 60-70 кг м’яса (у живій вазі), так і існуючим дефіцитом тваринного білка і намаганнями урізноманітнити і поліпшити харчування людей.

Світове виробництво кролятини оцінюється експертами на рівні 1,0-3,0 млн. т і зосереджено воно переважно у Китаї, Італії, Іспанії, Франції тощо. М'ясо кролів відносять до дієтичних продуктів харчування, воно має гарні смакові властивості (перетравність білків складає 90% проти 60-70% білків м’яса інших тварин). Загальновизнаною стримуючою проблемою, яка супроводжує виробництво кролів, є наявність аміаку - шкідливого газу, виділення якого на спеціалізованих фермах у 1,4-1,6 рази зменшує продуктивність тварин та забруднює природне оточуюче середовище в радіусі до 1,5-3,0 метри.

Вченими ННЦ «ІМЕСГ» спільно із спеціалістами фірми «АНМАКС» розроблено і рекомендовано у виробництво проектні пропозиції для ферм із річним обсягом виробництва 1000       (розмір приміщення 6х9 м), 5000 (розмір приміщення 8х30 м) та 1700 кролів (розмір приміщення 10х60 м) із річним обсягом виробництва м’яса у живій вазі відповідно 2,8; 14,0; та 49,0 т, та очікуваним прибутком 55,6; 281,4 та 994,0 тис. гривень.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Техніка для точного обприскування

З включенням у продуктову лінійку тракторів, Ростсільмаш зробив курс на побудову компанії, здатної надати клієнтам весь шлейф сільськогосподарської техніки. У 2009 році Ростсільмаш запропонував споживачам одну модель самохідного і чотири моделі причіпних обприскувачів. Це техніка, що забезпечує найбільш ефективне внесення добрив і надійний захист рослин. Традиційно для цього в сільському господарстві застосовуються літаки, але досвід використання обприскувачів VERSATILE показав: ніщо не може зрівнятися з точним обприскуванням.

 

Сьогодні Ростсільмаш готовий запропонувати клієнтам кілька модифікацій обприскувачів: причіпні й самохідний. Всі вони збираються на заводі Ростсільмаш у Ростові-на-Дону, що помітно спрощує їхнє придбання та скорочує час на доставку техніки у конкретне господарство.

Точне і рівномірне внесення хімікатів - «фірмова» риса причіпних обприскувачів VERSATILE. Ефективність розпилення будь-якого розчину обумовлена багатьма конструктивними особливостями.

Міцне шасі дозволяє обприскувачу впевнено пересуватися і по полю, і по дорозі. Щоб зменшити тяговий опір, велика частина маси обприскувача спирається на зчіпний пристрій трактора.

Запатентована система підвіски штанги дозволяє досягти стабільної роботи в різних погодних умовах, а великий вибір конфігурації штанг - вибрати ту, яка ідеально підійде для виконання конкретного завдання.

Централізований пост управління значно спрощує роботу оператора. Він дозволяє виконувати всі основні операції: від промивання бака та системи розпилювачів до включення мішалки.

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Точність – ввічливість «Väderstad»

На міжнародній виставці «ІнтерАгро-2012» це ім’я можна було побачити з найвіддаленішого куточку величезного павільйону. І не лише наочна агітація приваблювала до цієї експозиції сотні відвідувачів, а передусім - схвальні відгуки про бездоганну якість, зручність і надійність машин і приладдя «Väderstad». Ці відгуки не з розділу чуток, а від реальних успішних практиків.

Зокрема, такими враженнями про сівалку Tempo Väderstad з нами поділився директор ТОВ «Відродження» Ігор Докторов: «Велике задоволення працювати з такою сівалкою. Особливо високо оцінили її механізатори, адже вона дозволяє контролювати робочий процес сівби, не виходячи з кабіни трактора. В транспортному положенні восьмирядна сівалка займає три метри, що немаловажливо під час транспортування по наших вузьких дорогах. Приємно вразила простота налаштування норми висіву насіння і добрив, норму можна виставляти з точністю до десятих. Сівалка добре розподіляє насіння в рядку й навіть при швидкості 14-15 км/год. витримує задану глибину висіву».

  • 85
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

«Краснянка» - аграріям!

Доступна, надійна й якісна ґрунтообробна техніка вітчизняного виробництва від ТОВ «Краснянське СП «Агромаш» постійно демонструється на наймасштабніших сільськогосподарських виставках.

Ми зустріли генерального директора цього підприємства Юрія Васильовича Пономаря на демонстраційній експозиції в оточенні науковців та аграріїв, які з цікавістю розглядали представлену техніку та жваво обговорювали запропоновані технічні та технологічні рішення. Незважаючи на 20-градусний мороз, біля експонатів було доволі людно.

- Юрію Васильовичу, чим же Ви так здивували науковців та аграріїв? – запитуємо й чуємо у відповідь:

- Наші колеги бачать , що межі вдосконаленню немає. На «ІнтерАгро-2012» ми привезли удосконалену техніку, яку виробляли вчора, та цілий ряд нових машин. Це здобутки нашого сьогодення. Здобутки, в які втілені останні досягнення науки й практики. Наша ґрунтообробна техніка – важкі й легкі дискові борони різної ширини захвату, лущильники, комбіновані агрегати – добре відома в усіх регіонах України, в Молдові, в Російській Федерації. У машинах від «Краснянське СП «Агромаш» вдало поєднані поверхнева ґрунтообробка дисками з одночасним глибоким спушенням і додатковим подрібненням та ущільненням ґрунту. Зокрема, на «ІнтерАгро-2012» ми презентуємо принципово нову зчіпку ЗГ-16. Вона відтепер набула мобільності та багатофункціональності. Раніше цей агрегат доводилось відчіпляти, перечіпляти, складати, що досить трудозатратно, та втрачався дорогоцінний час. Тепер це хвилинна справа одного механізатора.

  • 85
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Докладніше

Навігація

  • НОВИНИ ВИДАННЯ
  • НАШІ ПАРТНЕРИ
  • ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ
  • РОЗМІСТИТИ СТАТТЮ
  • РОЗМІСТИТИ ОГОЛОШЕННЯ
  • ФОТОБАНК
  • ЗАВАНТАЖИТИ ФАЙЛ
  • ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

Новини

  • Корнацкий передал свой агробизнес компании из США
  • Агрохолдинг Бахматюка делает ставку на биогаз
  • Які вітаміни потрібні організму у листопаді?
  • Столичний високопосадовець Держсільгоспінспекції попавс ...
  • АМКУ зобов'язав "Київхліб" встановити економічно обг ...
  • Рівненський державний аграрний коледж відзначив своє 60 ...
  • Чи врятує село кооператив?
  • Зарплаты в аграрном секторе на порядок ниже, чем в друг ...
  • Утерли носа вітчизняним машинобудівникам
  • Кооперативні закони в очікуванні практики

Опитування

Про що б ви хотіли прочитати в нашій газеті?

Агро політика
Аграрна освіта
Новинки агротехніки
Ноу-хау
Ціни на техніку
Рослинництво
Селекція
Ціни на с/г культури
Вирощування
Технології
Годівля
Досвід господарств
Укази
Закони
Накази
Соціальні питання
Екологія
Власний дім

Події

Партнери

  • AgroNews
  • Агроконтроль
  • ТОВ Укрветсоюз
  • СФГ Асканійське
  • ЕФПІТ
  • Syngenta
  • ООО «СХП «Нива»
  • Союз птахівників України
  • Агроперспектива
  • Аграрна біржа
  • Ерідон

Теги

Аграрної політики посівна новини техніка технологія, головою, міських, партія, союзу

Соціалізація

Наша група:


Календарь

«    Грудень 2012    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Наші друзі


     








Пошук роботи в Києві
Iphone mobile app developer
Декоратор
Інженер-еколог
Pl sql developer
Актор
архитектор работа Одесса

  • Недвижимость

  • Кредиты, депозиты, ипотека

  • Курсы валют

  • Украинская экономика

  • Новости банков

ios developer работа, на sinoptik.ua, телепрограмма украина, ВиаГра, Daewoo 2012

РОЗДІЛИ

  • НОВИНИ
  • АГРОПОЛІТИКА
  • АГРАРНА ОСВІТА
  • АНАЛІТИКА
  • ГАРЯЧА ТЕМА
  • ЕКОЛОГІЯ
  • ЗАКОНОДАВЧА БАЗА
  • ОСОБИСТІСТЬ (ІНТЕРВ'Ю)
  • ПОСІВНА
  • РОСЛИННИЦТВО
  • СВІТОВИЙ ДОСВІД
  • ТВАРИННИЦТВО
  • ТЕХНІКА
  • ЦІНИ НА С/Г ПРОДУКЦІЮ
  • WEEKEND
  • Фотозвіти
  • ВІДЕО

Питання та відповіді

Задати своє питання

Каталог файлів

Електронная версія тижневика


Ефективне страусівництво

Замовляйте через редакцію


Архів

Грудень 2012 (39)
Листопад 2012 (466)
Жовтень 2012 (545)
Вересень 2012 (414)
Серпень 2012 (433)
Липень 2012 (525)
Тепер доступна

Мобільна версія сайту

Зверніть увагу:

Передплата на 2012

триває, постійно!
Loading...
SELECTORNEWS

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давл.:

ветер: