This version of the page http://irrp.org.ua/consultations/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-11-28. The original page over time could change.
Консультації » Інститут розвитку регіональної преси

Консультації

Сортувати новини за: датою новини | рейтингом | переглядами | коментарями | абеткою
Чи законно лікарі відмовляються надавати будь-яку інформацію журналістам?
6.11.2012 15:32
Метки:

Під час звернення до медиків з приводу інформації про жінку, яку підстрелили вдень в одному з центральних районів міста, вони відмовляються коментувати ситуацію, посилаючись на лікарську таємницю та відповідальність за її розголос. Запевнення у тому, що персональні дані (ПІБ, дата народження тощо) не будуть розголошені, не приймаються. 

Переглядів: 108 | коментарі(0)
Чи може друкований засіб інформації збільшувати у період передвиборчої агітації кількість зазначених у Свідоцтві про реєстрацію сторінок?
2.10.2012 14:56
Метки:

Чи може друкований засіб інформації збільшувати у період передвиборчої агітації кількість зазначених у Свідоцтві про реєстрацію сторінок? Чи можна це робити за рахунок кандидата у народні депутати?

Переглядів: 186 | коментарі(0)
Чи можна встановлювати іншу ціну на висвітлення роботи окружної виборчої комісії, ніж для політичної реклами кандидатів у депутати?
2.10.2012 14:16
Метки:

Чи можна встановлювати іншу ціну на висвітлення роботи окружної виборчої комісії, ніж для політичної реклами кандидатів у депутати?

Переглядів: 115 | коментарі(0)
Якщо політична партія хоче замовити спецвипуск газети зі своєю передвиборчою агітацією, чи має бути ціна на їх рекламу така ж, як визначена і оприлюднена для всіх партій в звичайних номерах?
27.09.2012 14:24
Метки:

Політична партія хоче замовити спецвипуск газети зі своєю передвиборчою агітацією. Чи має бути ціна на їх рекламу така ж, як визначена і оприлюднена для всіх партій в звичайних номерах, чи на спецвипуск можна змінювати ціну за окремою угодою? Чи буде порушенням надання їм площі у спецвипуску за меншою ціною, і яке покарання може бути за таке порушення? 

Переглядів: 177 | коментарі(0)
Якщо видання почало розміщувати рекламу партії до дати офіційного старту передвиборчої кампанії, то чи можна притягнути його за це до відповідальності?
2.08.2012 13:57
Метки:

Якщо видання почало розміщувати рекламу партії до дати офіційного старту передвиборчої кампанії, то чи можна притягнути його за це до відповідальності? Якщо так, то яка процедура, хто має подавати заяву до суду?

Переглядів: 264 | коментарі(0)
Якщо у виданні регулярно з’являється політична джинса, чи можна це видання притягнути до відповідальності?
31.07.2012 13:31
Метки:

Якщо у виданні регулярно з’являється політична джинса - тобто матеріали про політика або партію агітаційного чи рекламного характеру без належного маркування, чи можна це видання притягнути до відповідальності? 

Переглядів: 495 | коментарі(0)
Інформаційний запит складений невірно?
15.03.2012 11:55
Метки:

До нас у редакцію звернувся читач, який надіслав на електронну адресу міської ради інфозапит, але у 5-денний строк відповідь так і не отримав. Він запитує, що йому робити у подібній ситуації та чи могли йому просто не відповісти, тому що свій запит він не склав згідно з існуючою формою на сайті міської ради (не зазначив ім'я). Можливо, йому повинні були повідомити, що запит складено невірно?

Переглядів: 704 | коментарі(0)
Чи можна подати позов про доступ до публічної інформації за власною адресою проживання чи тільки за місцезнаходженням відповідача - органу влади, посадової особи?
14.03.2012 17:01
Метки:

Чи можна подати позов про доступ до публічної інформації за власною адресою проживання чи тільки за місцезнаходженням відповідача - органу влади, посадової особи? Якщо я працюю в регіоні, а права порушено київським органом влади, я мушу подавати позов і їздити до столиці?

Переглядів: 277 | коментарі(0)
Чув, що до редакцій друкованих видань почали звертатися народні депутати з вимогами безкоштовно надати їм площу нібито для звітів, промов, спілкування з виборцями
13.03.2012 14:34
Метки:

Чув, що до редакцій друкованих видань почали звертатися народні депутати з вимогами безкоштовно надати їм площу нібито для звітів, промов, спілкування з виборцями. Мотивують свої вимоги ст.18 Закону України "Про статус народного депутата України", зрозуміло що це спроба використати будь які можливості під час фактично розпочатої виборчої кампанії, але наскільки їх вимоги правомірні? Які ЗМІ в яких випадках мають обов"язки розміщувати такі матеріали? Як чемно відповісти депутатові, що безкоштовний сир тільки у відомому місці? Можливо, колеги поділяться власним досвідом. Дякую!

Переглядів: 330 | коментарі(0)
Чи правомірна вимога посадової особи до журналіста назвати джерело, яке повідомило суспільно-значиму інформацію?
11.11.2011 12:44
Метки:

Чи правомірні вимоги посадових осіб обласного управління у справах ЗМІ назвати джерело суспільно-важливої інформації, яке повідомило про будівництво екологічно-небезпечних підприємств? Як діяти журналісту, щоб захисти право джерела інформації на нерозкриття?

Переглядів: 953 | коментарі(0)
Чи має право інспектор Державної інспекції охорони, відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства (Держрибінспекції) здійснювати підприємницьку діяльність, зокрема, створювати підприємства, брати в оренду озера та інші водойми?
11.11.2011 12:24
Метки:

Чи має право інспектор Державної  інспекції  охорони,  відтворення  водних   живих ресурсів  та  регулювання  рибальства (Держрибінспекції) здійснювати підприємницьку діяльність, зокрема,  створювати підприємства, брати в оренду озера та інші водойми?

 

Переглядів: 461 | коментарі(0)
У який термін та у якому обсязі повинні оприлюднюватися рішення міської ради? Хто відповідальний за порушення термінів оприлюднення рішень та опублікування їх у неповному обсязі?
10.11.2011 16:24
Метки:

На сайті Чернівецької міської ради рішення сесії від 27 жовтня були оприлюднені 7 листопада, причому, лише частково. На запитання про те, чому цього не зробили впродовж 5 робочих днів, у міськраді пояснили, що в цей термін вони оприлюднюють лише ті рішення, які є нормативно-правовими актами (таких нібито серед рішень цієї сесії не було). А решта рішень - впродовж 10 календарних днів. Чи правильно це? І хто повинен відповідати, якщо терміни оприлюднення рішень сесії не дотримано та якщо ці рішення оприлюднюють не в повному обсязі (рішення за більшістю питань не опубліковані на сайті чи опубліковані лише рішення без додатків до них)?

Переглядів: 1263 | коментарі(0)
Чи вважається офіційною відповідь на інформаційний запит, направлена по електронній пошті?
25.08.2011 17:35
Метки:

Ми постійно стикаємося з тим, що на прохання надіслати нам відповідь електронкою, чиновники нам відповідають  листами, хоча мають електронні адреси. Вони доводять, що інакше відповідь не матиме юридичної сили, що не буде вважатися, що ця відповідь офіційна, що за їхніми інструкціями треба чинити так, а не інакше... В результаті виходить що: 1 - ми не отримуємо відповідь достатньо оперативно, 2 - вони тратять більше коштів платників податків на пересилку.

Переглядів: 1591 | коментарі(0)
Які документи необхідні для отримання журналістом дозволу на право придбання пристроїв, споряджених гумовими кулями?
17.08.2011 17:43
Метки:

Які документи необхідні для отримання журналістом дозволу  на право придбання  пристроїв, споряджених гумовими кулями?

Переглядів: 1673 | коментарі(0)
Куди направити запит депутату?
16.06.2011 17:42
Метки:

Моїм редакційним завданням було написати статтю про прибутки п’яти перших осіб області: губернатора та його першого заступника, голови обласної ради, міського голови та його першого заступника. Відповіді на мої запити надали четверо з них. Відмовився оприлюднити декларацію про доходи за 2010 рік лише перший заступник міського голови, мотивуючи це тим, що інформація про його прибутки є конфіденційною – адже він службовець державного рівня третьої категорії.

Переглядів: 1150 | коментарі(0)
На сторінку:
 
Газети
Журнали
Персони
  Проскурівський телеграф


Область: Хмельницька область
Місто: Хмельницький

Усі
Додати
  Сімейна газета ТБ


Область: Хмельницька область
Місто: м.Хмельницький

Усі
Додати

На даный момент функция не доступна.

 
Відгуки про заходи ІРРП

Тетяна Нарчинська
Дякую дуже за цікавий виклад матеріалу щодо створення інтерактивних таймлайнів!
13.11.2012 15:22

Марина Женченко
Щиро дякую за цікавий вебінар! <br />Опановую інструментарій зі створення таймлайнів.
25.10.2012 16:38

 
  • Дискусії
  • Консультації
  • Фотоальбоми
Авторизація


  • Реєстрація

Підписка на новини

       
Фотоальбоми
 

Наші
Партнери