This version of the page http://pon.org.ua/international (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-11-27. The original page over time could change.
Міжнародна діяльність » Профспілка працівників освіти і науки України
 
 
 

Спеціальні тарифи для викладачів, вчителів, студентів та учнів
 
«    Листопад 2012    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 

Головна » Міжнародна діяльність

Інтернаціонал Освіти закликав до припинення вогню на Близькому Сході
23 листопада 2012
    Інтернаціонал Освіти висловив глибоку стурбованість з приводу безпеки школярів і вчителів в секторі Газа і Ізраїлі у зв’язку із загостренням конфлікту в регіоні. Він закликав ХАМАС та Ізраїль до припинення вогню і до дотримання права на отримання освіти в безпеці.
    Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред ван Левен заявив, що «згідно з міжнародним гуманітарним правом зобов'язання мають дотримуватися для забезпечення захисту цивільних осіб. Ми не повинні допустити, щоб діти ставали жертвами насильства, а навчальні заклади мають бути безпечними місцями» .
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Єдність зі студентами – ключ до успішної боротьби учителів Гаїті
22 листопада 2012
    Учителі Гаїті, які провели страйк минулого тижня, стверджують, що їхня єдність зі студентами була ключовою для забезпечення успішних результатів страйку.
    Страйкуючі учителі вимагали, серед іншого, проведення вакцинації від холери для дітей шкільного віку, забезпечення поживного харчування в школах, а також справедливої заробітної плати для вчителів.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Росія: профспілка вчителів зібрала мільйон підписів за внесення змін до законопроекту про освіту
21 листопада 2012
    Протестуючи проти нехтуванням законодавцями поправок до законопроекту про освіту, Профспілка працівників освіти і науки Росії (ППОНР) зібрала 1,081,934 підписів своїх членів. На адресу президента, парламенту і Міністерства освіти було направлено 37,959 телеграм.
    Профспілка розпочала цю кампанію після того, як законодавці відхилили пропозиції до проекту, внесені профспілкою на ранніх стадіях консультаційного процесу.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Брюссель: на вулиці вийшли державні службовці
16 листопада 2012
    Після низки страйків 14 листопада 2012 року, що відбулися у багатьох країнах Євросоюзу, де брали участь профспілки робітників, лікарів, студентів і працівників громадського транспорту, на вулиці Брюсселя вийшли протестувати чиновники.
    Понад 500 європейських чиновників влаштували страйк проти скорочення бюджету Євросоюзу, який планують затвердити уряди провідних країн ЄС.
    Кілька сотень осіб провели пікет перед будівлею Єврокомісії, вимагаючи збільшення бюджету ЄС і відмови від можливого скорочення зарплат державних службовців.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Канада: уроки конфіденційності в Інтернеті у школах Квебеку
14 листопада 2012
    На початку листопада 2012 року у канадській провінції Квебек пройшла кампанія під назвою «Тиждень медіа-грамотності 2012». Захід проводився на підтримку теми «Безпека в медіа просторі».
    У рамках кампанії учні отримали можливість поспілкуватися з групою експертів з питань приватності та конфіденційності в мережі.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Гострі питання освітян Естонії: не допустити заміни в законі «гарантій» на «можливості»
8 листопада 2012
    Голова профспілки працівників освіти Естонії Свен Рондік у листопаді, після 26 років перебування на посаді, передасть свій пост наступнику. Завданням нового керівника стане, вважає Рондік, за можливістю, безболісне впровадження змін до закону про основні школи та гімназії.
    Законопроект найближчим часом надійде в уряд та до Рійгікогу (вищого представницького та законодавчого органу влади в Естонській республіці). Якщо в законі «гарантії» будуть замінені «можливостями», то це принесе багато неприємностей у роботі, вважає Рондік.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Палестина: учителі страйкуватимуть два тижні
6 листопада 2012
    У суботу, 3 листопада, Профспілка учителів Палестини оголосила про проведення двотижневого часткового страйку, звинувачуючи уряд Палестинської автономії в ігноруванні їхніх вимог щодо підвищення заробітної плати.
    Як заявив голова профспілки Мухамед Сован, кожного дня, починаючи з неділі, учителі шкіл будуть припиняти роботу о 12.00, а у вівторок взагалі не вийдуть на роботу.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Грецькі профспілки починають серію масштабних страйків
5 листопада 2012
    За інформацією грецької преси, уряд країни має намір у найближчі дні внести у парламент новий пакет заходів жорсткої економії обсягом до 14 млрд. євро в обмін на кредити ЄС і МВФ в розмірі 31,5 млрд. євро. Близько 9,2 млрд. євро витрат планується скоротити в 2013 році, який обіцяє стати шостим поспіль роком рецесії.
    Згідно з проектом бюджету на наступний рік, економіка країни скоротиться на 4,5%. Серед витрат буде домінувати урізання зарплат, пенсій та інших соціальних платежів.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
ЮНЕСКО закликає укласти нову угоду щодо вчителів
2 листопада 2012
    Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова закликала до розробки нової угоди щодо учителів з метою підвищення якості викладання.
    Таку заяву генеральний директор зробила на відкритті Шостої зустрічі колективних консультацій неурядових організацій з питань «Освіти для всіх», що відбулася в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі (Франція) 24-26 жовтня 2012 року.
    У зустрічі взяли участь майже 150 представників громадянського суспільства з різних країн.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
14 листопада – загальний страйк в Іспанії
1 листопада 2012
    Загальна спілка трудящих Іспанії і профспілкове об'єднання Робочі комісії прийняли рішення про проведення 14 листопада загальнонаціонального страйку, – про що йдеться в спільній заяві провідних профспілок країни.
    Рішення щодо страйку було прийнято одноголосно. Як очікується, до страйку проти економічної політики уряду приєднаються понад 150 громадських організацій країни.
Категорія: Новини, Міжнародна діяльність Детальніше
 

 
Табір «Пуща-Водиця»: оптимально для проведення конференцій
Санаторно-оздоровчий табір ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Пуща-Водиця» пропонує послуги з проведення нарад, семінарів, конференцій, ділових зустрічей, дискусій, творчих майстерень, тренінгів, навчання профспілкового активу, інших тематичних заходів, проживання і харчування профспілкових, викладацьких, студентських та дитячих туристично-екскурсійних груп.
Президент доручив Уряду вжити заходи для вирішення актуальних питань студентства
Молодь краще знає про свої проблеми і допоможе у їх вирішенні – резолюція Форуму
Звернення V пленуму у приводу ситуації, що склалася з фінансуванням галузі освіти
Повний текст виступу заступника Голови Профспілки Любові Гарбаренко на V пленумі
V пленум ЦК Профспілки працівників освіти і науки України (оновлено)

 
Які форми вирішення проблем освітян Ви вважаєте найбільш результативними?

Переговори
Акції протесту (мітинг, демонстрація, похід, пікетування, збори тощо)
Страйк
 



Погода
Погода у Києві

волог.:

тиск:

вітер:

 
      Профспілка працівників освіти і науки України © 2009-2012