This version of the page http://avk.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-11-11. The original page over time could change.
Асоціація велосипедистів Києва
  • Про нас
  • Волонтери
  • Підтримати
  • Стати членом АВК
  • Партнерам
  • Контакти
Новини на е-mail
Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design

З 20 листопада дивимося голландські велосипеди та сумки з вело-камер

Новини - Місто Київ

Під гаслом "Велосипед об'єднує світ!" за два тижні у Києві відкриється виставка "Dutch Design Bicycle" - перша виставка в Україні, на якій демонструватимуть не транспортний, а мистецький аспект велосипеда.

Уже зараз відомо, що на виставці буде традиційний голландський "Бабусин велосипед", що не мінявся понад сто років, "Дерев'яний" та "Грузовий" велосипеди. Але особисто мене найбільше захоплюють обіцяні об'єкти апресайклінгу: нові корисні речі зі старих камер, дзвіночків та ланцюгів.

Асоціація велосипедистів Києва поставила 7 важливих питань Тані Журій, яка координує роботу з пресою на виставці - і тепер ми можемо зрозуміти, варто іти на виставку чи ні.

 

Москва: Починає втілювати вело-програму: парковки, доріжки, муніципальний велопрокат

Новини - Світ

У наступному сезоні Москву можна буде назвати містом для велосипедів: з'являться парковки, велодоріжки, байк-шерінг та багато іншого, розказав у суботу на телеканалі "Дождь" керівник Департаменту транспорту Максим Ликсутов.

Програма велосипедизації Москви була розроблена спеціальною робочою групою департаменту за останні чотири місяці. Програма передбачає розвиток велосипедної інфраструктури одразу за багатьма напрямками.

 

Вінниця: До весни 2013 буде готова вело-програма

Новини - Україна

До весни 2013 Вінниця підготує п'ятирічну програму розвитку велосипедної мережі в місті. Програма розроблятиметься за участі нідерландського експерта з велосипедного руху Робера ван Гамерена.

Експерт переконаний, що міста України мають гарну перспективу щодо розвитку мережі велодоріжок. Він вже працював у Львові, Черкасах та місті Долина, що в Івано-Франківській області, і тому має достатньо інформації про ситуацію в нашій державі.

 

Найбільш не-велосипедні міста Європи мають найбільші автомобільні затори

Новини - Світ

У Європі визначили 5 міст із найбільшими заторами. Як і очікувалося, це міста з найнижчим розвитком велоруху. Це Стамбул, Варшава, Марсель, Палермо та Рим - згідно з дослідженням виробника навігаційних систем TomTom, на яке посилається Європейська федерація велосипедистів.

 

З настанням зими голландці опалюють велодоріжки

Новини - Світ

Навіть якщо ви були певні, що голландці уже придумали усі можливі варіанти велосипедної інфраструктури, вони все одно зробили ще один крок вперед і вирішили опалювати велосипедні доріжки протягом зимових місяців.

 

 

1 грудня - Загальні збори!

Новини - Діяльність АВК

1 грудня об 11:00 розпочнуться щорічні загальні збори Асоціації велосипедистів Києва.

Це зустріч, на якій ви можете:

 

Євпаторія: Як розвивається велосипедна інфраструктура

Новини - Україна

Перший велосипедний маршрут

У кримському місті Євпаторія почали будувати перший велосипедний маршрут. Він пройде історичною та рекреаційною частинами міста, а також навколо Майнакі – великого озера у західній частині Євпаторії, популярного місця відпочинку мешканців. Розробити схему руху транспорту на Маяковського допомогли експерти з Німеччини.

Зараз, у рамках реконструкції вулиці Маяковського, на її ділянці від Польової до Полупанова, розробляють односторонній рух для автомобілів, але двосторонній рух на велодоріжці.

 

30.10: Неформальна зустріч з організаційного розвитку

Новини - Діяльність АВК

Ви - член Асоціації велосипедистів Києва? Ні? А що вплинуло на це ваше рішення: стати членом чи не бути ним?

У своєму організаційному розвитку ми розуміємо, що Асоціації треба більшати. Для більшої ваги при спілкуванні з владою ми маємо представляти інтереси великої групи велосипедистів, а не лише 100 осіб. Не 100 осіб, а 100 тисяч мають вирішувати, чим у наступному році має займатися Асоціація: які її цілі, які методи, чого досягати, а що можна залишити на наступний рік.

Тому нам треба збільшувати кількість членів. А як?

 

Ренді Нойфельд: 8 ідей для міст-початківців

Новини - Світ

За рівнем розвитку велосипедної мережі міста поділяють на "початківців", "прогресуючих" та "чемпіонів". Київ та інші міста України належать до перших, оскільки велосипедний рух тут ще тільки зароджується. Тому нам можуть бути цікаві 8 ідей для наших міст від Ренді Нойфельда, лідера велосипедного руху Чикаго - міста, яке 20 років тому також належало до категорії "міст-початківців". Викладаємо презентацію Ренді зі замітками, зробленими Іриною Бондаренко.

Велорух у Чикаго почав розвиватися на початку 90-х, тоді місто належало до "початківців". 20 років роботи - це може бути поганою новиною, але теперішні "початківці" мають більше переваг: адже є міжнародний досвід, і міста можуть уникнути цих двадцяти років помилок.

Я надам кілька порад, на які варто звертати увагу містам-початківцям, лобіюючи розвиток велосипедного руху.

 

Обговорення: Як американський велобізнес став успішним

Новини - Діяльність АВК

Запрошуємо вас на зустріч з директором велосипедного фонду SRAM Ренді Нойфельдом, на якій поговоримо про те, яким чином американський велобізнес став успішним.

У вівторок, 16 жовтня, ввечері запрошуємо на зустріч із директором велосипедного фонду SRAM Ренді Нойфельдом – одним із лідерів велосипедного руху Чикаго. З 1980-х він волонтерив у Чиказькій велосипедній федерації, а потім став її виконавчим директором і менеджером зі стратегії. За час роботи Ренді набув досвід в усіх аспектах популяризації велотранспорту: плануванні, безпеці руху, маркетингу, дизайні, картографії, спонсорстві.

Уже два роки Ренді працює директором велосипедного фонду SRAM, і під час свого візиту до України запрошує на зустріч представників велосипедного бізнесу. Тема зустрічі: яким чином американський велобізнес став успішним.

Зустріч проводитиметься у затишній кав’ярні “Druzi” на Андріївському узвозі, 2-д. Йдіть у напрямку велосипедів, заходьте в хостел “Dream Hostel”, і одразу наліво.

Увага! Під час зустрічі будемо говорити англійською мовою, без перекладу! (Ренді говорить дуже простою і зрозумілою англійською)

 
Більше
Оголошення
1 грудня - Загальні збори Асоціації. Реєструйтеся!

Детальніше...
Наші друзі

Велосипедний блог

Спогади матрасника

Велосипедні маршрути, описи, GPS-треки


Нас підтримують: