This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/ivanov.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-11-06. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Володимир Іванов: Розмовляючи про погоду, все людство відчуває себе великою родиною

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода

Какая сейчас погода?
Отмена

Київ

Київська областьУкраїна

Сильна хмарність
+9°C
+48°F
5м/с
11миль/год
18км/год
З
740мм рт.ст.
987гПа
29д. рт. ст.
61%

Володимир Іванов: Розмовляючи про погоду, все людство відчуває себе великою родиною

Володимир Іванов сам себе жартома називає «найтехнологічнішим скульптором України». Улюблена його тема - античні міфи, але кентаврів і єдинорогів різьбить за допомогою електрозварювання. Його роботи цінують колекціонери України та світу, від фантастки Енн Маккефрі до екс-президента Віктора Ющенка. Зараз його хобі, яке займає, мабуть, навіть більше часу, ніж скульптура - Інтернет.

 

Володимир - координатор Центру GTUG Київ (київської спільноти користувачів Google). «Люблю я всякі кнопочки, - усміхається скульптор. - І завжди радий спробувати що-небудь новеньке. У минулому році запропонували протестувати один гуглівський продукт - Google Wave. Потім ми організували співтовариство, в підсумку - за результатами року наш київський клуб на другому місці в рейтингу Google».
Цікавий момент. Є у цього інтернет-ресурсу особливий інструмент - Zeitgeist (від нім «дух часу».), який допомагає відслідковувати, чим люди цікавляться сьогодні, які пошукові запити стають популярними, а які втрачають популярність у певний період часу. За підсумками минулого року, підкреслює Володимир, погода була другим за популярністю запитом в українському сегменті Google. А серед покупок, якими перейнялися наші співвітчизники, у десятку потрапили вентилятор, гумові чоботи і матрац.

Погода - один із самих популярних гаджетів в будь-якому ІТ-сервісі. У смартфонах часом гаджет погоди - твір мистецтва. Блискавки літають, хмари плавають, сніг йде, краплі «ллються» по дисплею. Ти можеш уявити, скільки праці вкладено розробниками ось в таку, по суті, дрібницю. Цей гаджет показує поточну інформацію «за бортом» - температуру, хмарність. Причому дуже ефектно. Хто не підготовлений, може навіть свій смартфон впустити від несподіванки, від того, що, наприклад, краплі по ньому ллються настільки «реально». Дуже цікаво спостерігати подібний парадокс життєдіяльності. Адже що таке техніка? По суті - захист від примх природи і погоди. Але так хочеться додати їй органіки! І навіть така суха технологія, як ІТ дуже яскраво підтверджує цю тенденцію, розробники не шкодують ні сил, ні коштів на «пожвавлення» кнопочок.

- А яка твоя улюблена погода?

- Моя улюблена погода - ірландська. Тому що це країна, де немає літа та зими, є тільки весна й осінь. Мені дуже подобаються ці перехідні стани, вони завжди вселяють надію, навіть осінні.

- Навіть осінні перехідні стани, із золотої осені - в сльоту?

- Навіть осінні. Вони вселяють надію, що все не безнадійно, все кудись рухається, все змінюється. Все пройде, навіть сльота під ногами.

- Чи були у тебе якісь екстремальні погодні враження?

- Острів Зміїний. Я завжди мріяв побувати на ньому, місці упокоєння мого улюбленого античного героя - Ахілла. І свою мрію я здійснив. Енергетика у цього малого клаптика суші - колосальна, епічна, можна навіть сказати. Але і вплив його погоди на кшталт міфам - нервово-паралітичну, грубо кажучи. Безперервні пориви вітру, з усіх сторін, ні на секунду не припиняються. І низькочастотні коливання моря, постійних штормів. Укупі з малим простором це на психіку діє якось давляче. На мене завжди погода психофізіологічно діє, і острів Зміїний - дуже яскравий тому приклад.

- Київський клімат - з ряду екстремальних або комфортних для тебе?

- Мені взагалі-то київський клімат подобається. Дуже радувала спочатку така яскрава торішня зима. Але потім вона так затягнулася жахливо, укупі з бездіяльністю міських служб, що, звичайно, стала втомлювати. А коли я вчився в Росії, в Москві, там мене дуже гнітила затяжна зима. Москва - місто, де є єдиний, дуже короткий прийнятний погодний період для існування - бабине літо, дуже красивий. А в Києві практично весь зелений період року - прекрасний, особливо в давні, хоча б десятирічної давності часи, коли цієї зелені було достатньо, її ще не «ущільнювали».

- Тобто кращий час у Києві, коли листя на деревах зелене?

- Так, мені в Києві подобається завжди, хоча ідеальна погода для мене все-таки в Ірландії.

- Повернімося до «погодних» запитів, які ви вивчали. Що люди більше прагнуть дізнатися - погоду на сьогодні або довгостроковий прогноз?

- У випадку ІТ-смартфонів, я думаю, люди, користуючись цими гаджетами, просто відволікаються від цифр на візуальну частину, медитують... Реально, на мій погляд, 80% людей не потребують гіперточного прогнозу, це така урбаністична суперсучасна міська магія. Більшості не треба знати ні котра година, ні яка погода, але це два рятівних питання в будь-якій ситуації, в бесіді з малознайомими людьми. Говорячи про погоду, все людство відчуває себе великою родиною.

Гришина Оксана
20.01.2011

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій