This version of the page http://svit.ukrinform.ua/Germany/germany.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
Країни світу — Німеччина, Європа

ПОДІЄВИЙ МОНІТОР


НАШІ ПАРТНЕРИ








ВИБРАНЕ





ЛІЧИЛЬНИКИ







 


Офіційна назва - Федеративна Республіка Німеччина  (Bundesrepublik Deutschland - нім. мова; Federal Republic of Germany - англ. мова).

Географічне положення
- держава розташована в Центральній Європі. На суші межує з Данією (довжина спільного кордону - 68 км), на півночі з Нідерландами (577 км), з Бельгією (167 км), Люксембургом (138 км) і Францією (451 км) на заході, Швейцарією (334 км)  та Австрією (784 км) на півдні, Чеською Республікою (646 км) і Польщею (456 км) на сході і південному сході. Загальна довжина кордону - 3,621 км. Довжина берегової лінії - 2,389 км.

Найвища точка -
 гора Цугшпітце (2962 м).

Площа території
- 357, 022 кв. км.

Чисельність населення
- 81,8 млн. осіб (2011 р.).

Столиця
- Берлін (Berlin) - 3,416 млн. мешканців.

Адміністративний поділ
- 16 федеральних земель (Баварія, Баден-Вюртемберг, Бранденбург,  Гессен, Мекленбург-Передня Померанія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц, Саар, Саксонія, Саксонія-Анхальт, Північна Рейн-Вестфалія, Тюрінгія, Шлезвіг-Гольштейн) в тому числі 3 міста (Берлін, Бремен, Гамбург) із земельним статусом.

Інші великі міста - 
Мюнхен,  Кельн, Франкфурт-на-Майні, Ессен, Дортмундт, Штутгарт , Дюссельдорф, Ганновер.

Державна мова
- німецька.

Грошова одиниця
- євро = 100 євроцентів

Релігія - найбільш розповсюджені протестантизм, католицизм.

Національне  свято
- 3 жовтня - День німецької єдності (1990 р.).
 
Державний прапор - триколор з чорної, червоної і золотої горизонтальних смуг. Уперше ці три кольори стали символом національно-визвольної боротьби німецького народу у 1813 році. Саме так була пофарбована форма студентського корпусу волі, що виступив проти армії Наполеона. Пізніше ці кольори перейшли на прапори студентських і демократичних організацій і стали символом революції 1848 року. Однак, Німецька імперія, створена у 1871 році, як її попередник - Північно-Німецький союз, мала чорно-біло-червоний прапор. Революція 1918 року вибрала символом чорно-червоно-золотий прапор. У 1949 році державним і національним прапором ФРН був обраний чорно-червоно-золотий прапор зразка 1919 року. Чорний колір символізує похмурі роки реакції, червоний - кров патріотів, пролиту у боротьбі за волю, а золотий - сонце волі.

Державний герб - На сучасному державному гербі Німеччини зображений чорний одноглавий орел з червоними лапами, язиком і дзьобом на золотому щиті. Даний герб є дуже древнім, він служив емблемою влади німецьких королів. Перше зображення орла на щиті можна побачити на срібних монетах короля Фрідріха Барбароси (кінець XII ст.). З XIV ст. спочатку лапи, а потім дзьоб і язик орла стали червоними.
Але з початку XV століття одноглавий орел був замінений двоголовим - символом правлячої аж до 1871 року династії. Одноглавий орел відродився як герб Німеччини в 1871 році, однак на його грудях зображувався пруський малий герб. Гербовий щит увінчувала імператорська корона, а поруч розташовувалися два міфологічних лісових велетні з гербовими штандартами Пруссії і Бранденбургу. Веймарська республіка у 1919 році позбавила німецького орла монархічних і пруських емблем. У 1927 році зображення орла було ще більше стилізоване, він прийняв досить мирний вигляд. Саме в такому вигляді орел був прийнятий у якості герба ФРН у 1950 році, що стало символом наступності демократичних порядків Веймарської республіки.

Державний гімн
- "Пісня про Німеччину".

Членство у міжнародних організаціях - ООН, Велика вісімка, НАТО (1955), СОТ, ЄМР, ЄІБ, ЄС (1957), МБРР, МВФ, Європейське об'єднання вугілля і стали (ЄОВС), МФЧХ, ОБСЄ, РЄ (1951), ОЄСР (1960), ЗЄС (1954), тощо.

Домен - .de

 

 

 

18.04.12





  На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Форум | Контакти | RSS  | Про Укрінформ 

Всі права застережені. © Ukrinform 2012.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 594-28-05
E-mail: svit@ukrinform.ua