This version of the page http://crimea.klichko.org/news/show/195 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
КРИМСЬКА РЕСПУБЛІКАНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
Увійти | Зареєструватися
Вход
  Запам'ятати мене Забули пароль?

КРИМСЬКА РЕСПУБЛІКАНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ


Останні події

У Ялті безпідставно затримали кандидата в депутати від «УДАРу Віталія Кличка»

У місті Ялта міліція затримала кандидата у депутати від політичної партії «УДАР» Сергія Хворова. Зі слів останнього, затримання є незаконним, адже він лише намагався не допустити фальсифікації, а саме – не дати винести з приміщення ДВК протоколи про результати голосування для можливої підробки даних.

Зі слів кандидата в депутати від «УДАРу» Сергія Хворова та його представників, після підрахунку голосів стало відомо, що саме він отримав на три голоси більше, ніж його головний опонент – представник Партії регіонів. Члени ДВК, на якій наш кандидат мав перевагу, намагалися затримати відправку примірників протоколів та виборчої документації на ТВК, безпідставно кілька разів перераховували бюлетені, намагалися пошкодити, знищити та приховати бюлетені на підтримку Сергія Хворова. Згодом один з членів ДВК спробував винести протоколи про результати голосування на дільниці – на думку Хворова, з метою фальсифікації результатів голосування. У зв’язку з цим кандидат у депутати спробував перешкодити члену ДВК вийти з дільниці та винести протоколи і тим самим порушити чинне виборче законодавство.

Виборча комісія також відмовилася надати Сергію Хворову копію протоколу про результати виборів у мажоритарному окрузі та поставити на ньому свій підпис. Натомість, аби усунути кандидата від «УДАРу» з території дільниці, члени виборчої комісії викликали міліцію й сповістили представників закону про те, що кандидат у депутати від «УДАРу» та його представники у ДВК нібито заважали роботі комісії. У результаті за надуманими звинуваченнями представників партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» було затримано.

На даний момент кандидат та його довірені особи знаходяться у міському управлінні внутрішніх справ, де з’ясовуються обставини інциденту. При цьому розповсюджується недостовірна інформація щодо дій кандидата у депутати від «УДАРу» – очевидно, з метою його дискредитації політичними опонентами.

У партії «УДАР Віталія Кличка» вважають, що в умовах відсутності контролю на зазначеній ялтинській дільниці можуть бути сфальсифіковані результати голосування у відповідному мажоритарному окрузі.

Зазначимо, що Ялтинська міська виборча комісія довгий час відмовлялася реєструвати Сергія Хворова кандидатом у депутати навіть на вимогу суду, чим грубо порушувала законодавчі норми. У результаті кандидат був зареєстрований лише після реагування з боку ЦВК та органів прокуратури – із значним запізненням, що позбавило кандидата від «УДАРу» можливості вчасно здійснити передвиборчу агітацію.

Політична партія «УДАР Віталія Кличка» закликає Центральну виборчу комісію, офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій, офіційних спостерігачів від всеукраїнських громадських організацій, а також представників правоохоронних органів взяти під контроль вищенаведену ситуацію, та не дозволити сфальсифікувати результати виборів у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №10 міста Ялта.

Нагадаємо, що інформаційний call-центр партії «УДАР Віталія Кличка» за телефонами (044) 536-06-96, (044) 536-06-95 продовжує приймати інформацію від регіональних штабів, спостерігачів та виборців про порушення під час виборчого процесу та підрахунку голосів.

  1 Листопада 2010 +Коментар | подобається