This version of the page http://vaap.org.ua/?cat=3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-26. The original page over time could change.
Новини транспорту « Vaap.org.ua
  • Про Асоціацію
  • Нормативна база
  • Фотогалерея
  • Відеогалерея
  • Фіксація порушеннь автоперевізників
  • Дошка оголошень
  • Форум
  • Контакти
  • Новини ВААП
  • Новини транспорту
  • Автоновини

Архив рубрики ‘Новини транспорту’

Держмитслужба пропонує поєднати залізнично-поромне сполучення між Туреччиною та Україною з проектом “Вікинг”

Среда, 26 сентября 2012

Держмитслужба пропонує поєднати залізнично-поромне сполучення між Туреччиною та Україною з проектом «Вікинг». З такою пропозицією Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік виступив у Стамбулі під час двосторонньої робочої зустрічі з заступником державного секретаря Міністерства митниць і торгівлі Турецької Республіки Зією Алтунялдизом.

Як повідомляв транспортний портал ВААП, обсяги транзитних перевезень за 8 місяців 2012 року через морські порти України склали 210 тис. тонн з Туреччини та 4,7 млн. тонн – до Туреччину. «Ураховуючи таку динаміку, ми запропонували залізнично-поромне сполучення між нашими країнами поєднати з проектом потягу комбінованого транспорту «Вікинг». Це сприятиме розвитку торгівельно-економічних відносин не тільки між Україною та Туреччиною, а й Туреччини з іншими країнами на північ від України – Білоруссю, країнами Балтії та Скандинавії», – впевнений Голова Держмитслужби. Турецька сторона висловила зацікавленість такою перспективою.

Київпастранс в лідерах замовлень запчастин ZF

Среда, 26 сентября 2012

Комунальне підприємство “Київпастранс” до кінця поточного року отримає 296 нових тролейбусів, на яких встановлені системи мостів і кермового управління ZF. До компонентів, які замовлені Києвом, входить незалежна підвіска RL 75 ЄС, передня вісь RL 85 A, а також тяжний портальний міст AV 132. ZF Lenksysteme поставляє гідро підсилювач керма ZF Servocom з механізмом “гвинт-гайка з циркулюючими кульками”.

У ZF відмічають, що це не єдине замовлення на подібні елементи з країн СНД. Так, “Мосгортранс” оснащує усі 1083 нові автобуси і тролейбуси, замовлені на заводах “ЛіАЗ”, “Волжанін” і ” Тролза”, сучасними системами мостів. ZF поставляє передню вісь RL 85 A, тяжний портальний міст AV 132, а також пасивний портальний міст AVN 132. У поєднанні з амортизаторами ZF, нові автобуси мають максимальну керованість, безпеку і комфорт для пасажирів.

Втретє у поточному сезоні Одеський порт відвідує фінський круїзник KRISTINA KATARINA

Среда, 26 сентября 2012

Сьогодні, 26 вересня, втретє за сезон у гавань Одеського порту зайшов круїзний лайнер KRISTINA KATARINA (довжина – 137 м, прапор – Фінляндія). Судно прибуло з Ялти о 10:00 ранку та вже о 18.30, за графіком, повинно знятися курсом на румунську Констанцу. На борту лайнера з фінським екіпажем подорожують 337 громадян Країни Суомі. В Одесі для них замовлено автобусні тематичні та оглядова екскурсії.

Нагадаємо, т/х KRISTINA KATARINA було побудовано у 1982 році під ім’ям «Костянтин Симонов» (серія автомобільних поромів типу «Дмитро Шостакович») для торговельного флоту СРСР. З середини 90-х років теплохід декілька разів перекуповували різні круїзні компанії, які давали йому жіночі імена (FRANCESCA, THE IRIS).

У 2009 році паром був придбаний фінською круїзною компанією для заміни старого лайнера KRISTINA REGINA на Середземноморсько-Чорноморських маршрутах. У цьому ж році судно пройшло реновацію.

Укравто переносить виробництво автобусів з Іллічівська до Мелітополя

Среда, 26 сентября 2012

“Запорізький автомобілебудівний завод” має намір розпочати перенесення автобусного виробництва з Іллічівського заводу автомобільних агрегатів на Мелітопольський моторний завод в 2013 році. Про це повідомив заступник голови правління корпорації “УкрАвто” Олег Папашев.

За його словами, основна проблема виробництва Іллічівського заводу – це трудові ресурси. “На жаль, в Іллічівську відсутня достатня кількість кваліфікованих робітників, і нам доводиться працювати вахтовим методом, збираючи людей з усієї України. Тому ми плануємо перенести виробництво автобусів до Мелітополя, де ситуація з кваліфікованими кадрами для автовиробництва значно краща”, – пояснив О.Папашев. Крім того, він відмітив, що в Іллічівську занадто високий податок на землю. “Прибережна зона, портове місто, місцевий податок на землю в 6 разів вище, ніж в Мелітополі. Якщо місцева влада не хоче мати автомобільного виробництва. Ну не хоче – і не потрібно”, – сказав О.Папашев.

В той же час він уточнив, що терміни перенесення автобусного виробництва доки точно не встановлені. “Програма перенесення розрахована на 3-4 роки, пройдуть вибори, і ми повернемося до цього питання в 2013 році”, – додав заступник голови правління “УкрАвто”. Він також повідомив, що ” УкрАвто” щорічно робить близько 1 тис. автобусів.

На Житомирщині ДТП за участі маршрутного автобуса

Среда, 26 сентября 2012

На 272 км автодороги Житомир – Чернівці, біля села Гуменці Кам’янець-Подільського району сталася дорожньо-транспортна пригода з тяжкими наслідками. Про це повідомиляє прес-служба управління ДАІ МВС.

За попередніми даними 20-річний водій автомобіля “Аudi 100″, не дотримався швидкісного режиму, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автобусом “ПАЗ 4234″. Внаслідок ДТП водій та двоє пасажирів автомобіля “Аudi” загинули, а троє пасажирів автобуса “ПАЗ” отримали тілесні ушкодження.

Автобус рухався за маршрутом “Кам’янець-Подільський – Новодністровськ”. Під час ДТП у салоні автобуса перебували 12 людей. Триває слідство.

Через дефіцит фінансового ресурсу обсяги ремонту вантажних вагонів в поточному році скорочено на 15,8%

Среда, 26 сентября 2012

Обсяги планових ремонтів вантажного рухомого складу через дефіцит фінансового ресурсу в поточному році було скорочено на 29,6 млн грн (15,8%). За ці кошти можна було б відремонтувати деповським ремонтом близько 2 тис вагонів.

У зв’язку з цим відбувається зниження використання виробничих потужностей промислових підприємств майже на 50% від нормативної потужності, що призвело до падіння обсягів робіт по ремонту рухомого складу та зменшення заробітної плати робітників. Зокрема, серед локомотиворемонтних заводів Запорізький ЕРЗ працює на 23,5% від планових потужностей; Львівський ЛРЗ – на 22,9%; Дніпропетровський ТРЗ на 12,5%; Київський ЕВРЗ – 15,3%. Не набагато краща ситуація з вагоноремонтними підприємствами: на 44% потужностей працює Дарницький ВРЗ; на 45,9% – Укрспецвагон та на 37,9% фактично завантажений Стрийський ВРЗ.

Якщо ситуація зі зменшенням доходної бази залізниць збережеться і в наступному році, то дефіцит коштів на відновлення (ремонт) вантажного рухомого складу у 2013 році складатиме 25%. Наразі зношеність вантажного рухомого складу Укрзалізниці складає 80–85%, зокрема через 3–4 роки майже 90% піввагонів буде списано через закінчення терміну експлуатації. Тому зусилля залізничників по збереженню рухомого складу та подовженню термінів його експлуатації – лише тимчасові заходи.

 

Поромне сполучення між Україною та Туреччиною розвиватиметься і надалі

Среда, 26 сентября 2012

За 8 місяців 2012 року через морські порти України з Туреччини та до неї було переміщено 13,2 тис. одиниць контейнерів (4% загальної кількості контейнерів, переміщених через морські порти України), 734 одиниць вагонів (34% загальної кількості) та 644 одиниць поромів (62% загальної кількості). Про це йшлося під час двосторонньої робочої зустрічі Голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка з заступником державного секретаря Міністерства митниць і торгівлі Турецької Республіки Зією Алтунялдизом.

На сьогодні між Україною та Туреччиною успішно функціонують залізнично-поромна переправа Одеса-Стамбул та 5 поромних ліній закордонного плавання. “Враховуючи інтенсивність транспортного руху та динамічність торгівельно-економічних відносин між Україною та Туреччиною, дуже актуальним є питання запровадження обміну попередньою інформацією про переміщувані товари між митними відомствами двох країн”, – сказав Ігор Калєтнік.

За результатами роботи експертів запропоновано в рамках пілотного проекту з обміну інформацією визначити Євпаторійський морський торгівельний та Севастопольский морський рибний порти з українського боку та Зонгулдак – з турецького. “Обсяги транзитних перевезень за 8 місяців 2012 року через морські порти України склали 210 тис. тонн з Туреччини та 4,7 млн. тонн – до Туреччини.

 

Незабаром на столичному масиві “Троєщина” курсуватиме швидкісний трамвай

Среда, 26 сентября 2012

Роботи щодо запуску в експлуатацію швидкісного трамваю на житловий масив «Троєщина» в Києві потрібно активізувати, при цьому звівши до мінімуму незручності для киян, пов’язані з будівництвом. Про це йшлося на нараді під головуванням Першого заступника керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України Юрія Аністратенка. Присутні обговорили питання щодо завершення реконструкції забудови і строків введення в експлуатацію швидкісної трамвайної лінії на житловому масиві «Троєщина» та організації дорожньо-транспортного руху під час будівництва об’єктів транспортної інфраструктури в м. Києві.

За результатами наради було дано низку рекомендацій Київській міськдержадміністрації, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», Управлінню Державтоінспекції Головного Управління МВС України в м. Києві. Зокрема, щодо прискорення будівництва та його завершення до 25 жовтня цього року, забезпечення швидкісної лінії необхідною кількістю трамвайних вагонів, обмеження автотранспортного руху під час будівництва, контролю за цим з боку працівників ДАІ та вчасного інформування киян про зміни в маршрутах пересування. Також розглянуто питання демонтажу старих трамвайних ліній, безперешкодної видимості дорожніх знаків та наведення порядку в розміщенні рекламних стендів, оптимізації інтервалів руху міської кільцевої електрички.

А.Єрохін затверджений начальником Ізмаїльського порту

Среда, 26 сентября 2012

Міністерство інфраструктури затвердило на посаді начальника державного підприємства «Ізмаїльський морський торговельний порт» Андрія Єрохіна. Відповідний наказ Мініфраструктури був підписаний 18 вересня.

До призначення до на посаду в.о. начальника порту А.Єрохін обіймав посаду заступника начальника порту з інвестицій та розвитку, а до цього з 2007 року до призначення в Ізмаїльський порт керував ДП «Севморрибпорт» (Севастополь). До А.Єрохіна Ізмаїльський порт очолював Юрій Фурат, який перейшов на посаду генерального директора компанії «Авліта», що входить в холдинг “Портінвест” групи СКМ Ріната Ахметова.

Із початком зимової навігації провідні іноземні авіакомпанії будуть переведені в термінал «D» аеропорту «Бориспіль», – Борис Колесніков

Среда, 26 сентября 2012

Термінальний комплекс «D» аеропорту «Бориспіль» обслуговуватиме рейси провідних іноземних авіакомпаній із початком зимової навігації 2012 року. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Борис Колесніков підкреслив, що в усьому світі діє два розклади – весняно-літній та осінньо-зимовий. Відтак будь-які переведення регулярних рейсів авіакомпаній до нового терміналу прив’язане до початку зимової навігації – тобто, до останньої неділі жовтня. «З огляду на те, що Бориспіль є слот-координованим аеропортом, перевести рейси в новий термінал можна або з 28 жовтня або 26 березня», – сказав Віце-прем’єр-міністр України, додавши, що оскільки термінальний комплекс «D» аеропорту «Бориспіль» було введено в експлуатацію наприкінці травня (тобто, коли весняно-літня навігація вже була розпочата), переведення рейсів у цей термінал можливе лише із початком зимової навігації.

Борис Колесніков повідомив, що із початком зимової навігації іноземні авіакомпанії будуть переведені на постійне обслуговування в термінальний комплекс «D». Нині в терміналі «D» вже обслуговуються регулярні рейси авіакомпаній Norwegian Air Shuttle, Air Arabia, Fly Dubai, Turkish Airlines, Air One. VIP-пасажирів усіх авіакомпаній приймає VIP-зал нового терміналу.

В аеропорту «Бориспіль» триває процес планового переведення авіакомпаній до терміналу «D», зокрема з 10 жовтня до нового аеровокзального комплексу перейде KLM Royal Dutch, Air France, а з 27 жовтня – Lufthansa, Austrian Airlines. Підтвердили свій перехід у термінал «D» до 28 жовтня такі авіаперевізники як British Airways, LOT Polish Airlines, Росія, Kazakhstan Airlines. З 28 жовтня термінал «D» прийматиме пасажирів авіакомпаній Alitalia, Аерофлот, Czech Airlines, Air Baltic, ELAL, Royal Jordanian Airlines, Uzbekistan Airways.

Щодо українських авіакомпаній, то першими отримали запрошення виконувати рейси з нового терміналу базові авіакомпанії – «Міжнародні Авіалінії України» та «АероСвіт». Нині працює робоча група, основним завданням якої є забезпечення найбільш сприятливих умов переходу авіакомпаній до термінального комплексу «D».

« Предыдущие записи  
©   Всеукраїнська асоцiацiя автомобiльних перевiзникiв   2010
Контактна інформація | Реклама на сайті |