This version of the page http://pdp.org.ua/books/2667-----------------2011 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-20. The original page over time could change.
Розробка нормативно-правових актів відповідно до методики вирішення проблем. Короткий виклад. (підготовлено для громадських рад) (Липень, 2011)
 
  • ENG
  • Web-mail
  • Контакти
  • Кориснi посилання
  • Пошук
  • Вакансії
  • Дистанційне навчання
  • Тренінгові програми
  • Карта сайту

Головне Меню

БІБЛІОТЕКА: Публікації та дослідницькі матеріали ПСП та ПСП ІІ


Розробка нормативно-правових актів відповідно до методики вирішення проблем. Короткий виклад. (підготовлено для громадських рад) (Липень, 2011)

У липні 2011 року вийшло нове видання ПСП II  "Розробка нормативно-правових актів відповідно до методики вирішення проблем" Короткий виклад. (підготовлено для громадських рад). Авторський колектив: Лорна Сайц, Лора Лукас, Тетяна Фулей.

Одним з аспектів роботи Програми сприяння Парламенту ІІ є впровадження новітніх методик, що можуть бути використані у законотворчій та нормотворчій діяльності. Зокрема, ПСП ІІ провела низку заходів на тему «Аналітичні методи і стратегічне планування законотворчої діяльності», в ході яких учасники ознайомилися з використанням методики, спрямованої на вирішення проблем (або коротко методики вирішення проблем – англ. Problem-Solving Method), та можливістю її використання при написанні та аналізі законопроектів.

Запропонована методика, короткий виклад якої подається у підготовленому у 2011 році посібнику для громадських рад, широко застосовується у різних країнах і передбачає використання права як основного інструменту для вирішення суспільних проблем.

Сподіваємося, що посібник стане корисним для розробників нормативно-правових актів.

Завантажити текст посібника

 

Tweet
 

Слідкуйте за повідомленнями:

Оголошення

Розпочато конкурс на участь у стажуванні в Верховній Раді Автономної Республіки Крим у 2012-2013 рр.

Програма сприяння Парламенту України університету Огайо (Програма розвитку законотворчої політики ПСП-ІІ), що здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спільно з Верховною Радою Автономної Республіки Крим, розпочинає програму стажування в Верховній Раді Автономної Республіки Крим у 2012-2013 рр.

 

Мета програми - надати молодим громадянам України можливість взяти безпосередню участь у нормотворчому  процесі та процесах прийняття державних рішень, набути досвіду роботи в державних органах влади, і таким чином створити передумови для їх професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності. За час стажування учасники Програми засвоюють цінні професійні та комунікативні навички, які сприяють досягненню цих завдань.

Детальніше...
 
УВАГА! Конкурс на участь у Програмі стажування у центральних органах виконавчої влади у 2012–2013 рр. - КОНКУРС ПРОДОВЖЕНО!

У партнерстві з Програмою сприяння Парламенту України ІІ ГО «Ліга інтернів» розпочинає конкурс на участь у Програмі стажування у центральних органах виконавчої влади у 2012–2013 рр.

Для участі в конкурсі необхідно до 14 вересня 2012 року заповнити та надіслати аплікаційну форму в електронному вигляді на адресу: exec-anketa1213@interns.org.ua. Будь ласка, у темі повідомлення зазначте: «Executive Internship Аpplication», анкету називати своїм прізвищем та ініціалами латиницею, наприклад: «ShevchenkoAM». Анкети минулорічних зразків до конкурсу не прийматимуться. Результати першого туру будуть повідомлені всім конкурсантам електронною поштою на зазначену адресу до кінця вересня ц. р.

Детальніше...
 
Програма сприяння Парламенту України університету штату Огайо (Програма розвитку законотворчої політики ПСП II) приймає заявки від кандидатів на позицію Голови Бібліотечного центру у Верховній Раді Автономної Республіки Крим.

Передбачуваний час зайнятості з жовтня 2012 р. по травень 2013 р.

Голова Бібліотечного центру працюватиме в Сімферополі, покриття витрат на транспорт і проживання не передбачається.

Рівень зарплати буде відповідати рівню зарплати держслужбовців.

Детальна інформація в прикріплених файлах.

ПСП II здійснює свою діяльність за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), починаючи з 1994 р. працює з Верховною Радою України, а з 2008 р. також з центральними органами виконавчої влади України з метою поліпшення законодавчих процесів і процедур, а також розширення можливостей для ефективної участі громадян у діяльності цих інститутів. У 2009 році ПСП II ініціювала програму співпраці з Верховною Радою Автономної Республіки Крим (ВР АРК).


Завантажити додаткову інформацію

Download English version

 


 
Розпочато конкурс на участь у "Програмі стажування у Верховній Раді України" у 2012-2013 рр.

Верховна Рада України

Асоціація випускників Програми стажування

у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади

ГО «Ліга інтернів»

Запрошують Вас взяти участь у конкурсі на участь у

Програмі стажування молоді у Верховній Раді України у 2012-2013 рр.

Місія програми – надати молодим громадянам України можливість взяти безпосередню участь у законодавчому процесі, набути досвіду роботи в єдиному законодавчому органі країни і таким чином створити передумови для їх професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності.

Від початку заснування Програми її випускниками стали 1111 осіб з усіх регіонів України. Учасники Програми (інтерни) протягом 8-9 місяців проходять стажування в секретаріатах комітетів Верховної Ради України (ВР) та управлінь Апарату  ВР, а також Європейському інформаційно-дослідницькому центрі при ВР. Протягом періоду стажування інтерни співпрацюють з постійними працівниками Апарату ВР, помічниками-консультантами народних депутатів України, народними депутатами України.

Детальніше...
 
ПРЕС-РЕЛІЗ: ЯРМАРОК «СУЧАСНА БІБЛІОТЕКА: РОЗВИВАЄМО МІСЦЕВІ ГРОМАДИ»

Інтерактивні презентації нових безкоштовних послуг в галузях економічного розвитку, рівних можливостей для людей з особливими потребами, захисту прав та інтересів громадян, туризму

та екології, інновацій для молоді та сім'ї

21-22 травня 2012 року українські бібліотеки демонструватимуть на практиці ініціативи, спрямовані на соціальний, культурний та економічний розвиток їхніх регіонів, під час ярмарку «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади». Співорганізатори ярмарку: програма «Бібліоміст», Міністерство культури України, Національна парламентська бібліотека України (НПБУ), Українська бібліотечна асоціація (УБА), Ресурсний центр «ГУРТ», Програма сприяння парламенту України II (ПСП II), яка заснована та підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), а також відділ преси, освіти і культури посольства США в Україні. Офіційна церемонія відкриття та презентації нових бібліотечних послуг відбудуться в Національному центрі «Українській дім» 21 травня. Протягом 21-22 травня в «Українському домі» та Національній парламентській бібліотеці України для відвідувачів відбуватимуться програмні сесії ярмарку, тренінги та заходи в форматах печа-куча, неконференція, ток-шоу тощо. 22 травня в НПБУ проводитиметься семінар «Розбудова потужних бібліотечних асоціацій» для молодих бібліотекарів за програмою Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій (IFLA).

Детальніше...
 
Програма сприяння Парламенту України (ПСП ІІ)