This version of the page http://lady.com.ua/estetic_study (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-17. The original page over time could change.
Лінгвістична школа

Головна > Лінгвістична школа

Лінгвістична школа

If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.

Nelson Mandela

 

Якщо ви розмовляєте з людиною мовою, яку вона розуміє, - слова досягають її голови. Якщо ви розмовляєте з людиною її мовою, то слова досягають серця.

Нельсон Мандела

 

 

Іноземні мови, які ми вивчаємо

Школа «Леді» пропонує своїм вихованкам вивчення російської, англійської та французької мов. У нашій школі дитина здобуває не тільки знання іноземної мови як засобу спілкування у повсякденному житті, а й отримує досвід міркування у англомовному середовищі. У школі «Леді» англійська та французька мови лунають у класах, холах, їдальні, басейні і навіть під час прогулянки на шкільному подвір’ї.

 

Традиційно понеділок, середа та п’ятниця - це англо-українські дні, що зобов’язує дівчаток впродовж дня спілкуватися з викладачами та персоналом школи англійською та українською мовами.

 

У вівторок та четвер дівчатка та викладачі створюють франко-російське середовище. Однак мовний вакуум в жодному разі не порушує законів толерантності та такту у спілкуванні. Адже кожна леді повинна пам’ятати: ввічливо відповідати тією мовою, якою до тебе звертаються; запорукою повного розуміння є все ж повага до співрозмовника, а не демонстрація отриманих знань.

 

Після закінчення лінгвістичної школи випускниці мають можливість отримати Міжнародний сертифікат НОУ «Міжнародна школа завтрашнього дня».

 

Наші методики

Школа «Леді», як приватний навчальний заклад, що приймає вихованок різного віку та рівня знань з іноземних мов, у навчальному процесі використовує як класичний підхід до вивчення іноземних мов, так і лінгвосоціокультурний, комунікативний та інтенсивний методи.

 

Класична методика орієнтована на учениць різного віку і частіше за все передбачає вивчення мови «з нуля». До завдань вчителя належать традиційні, але важливі аспекти постановки вимови, формування граматичної бази, ліквідація психологічного та мовного бар’єрів, що є перепоною спілкування.

 

Перевагою комунікативних підходів Оксфорду та Кембриджу, що залишаються монополістами у викладанні британської англійської мови, є розвиток, перш за все, навичок говоріння та сприймання мови, однак у поєднанні із традиційними елементами викладання. Ефективність методів досягається повним зануренням учениць у мовний процес, зведення використання рідної мови до мінімуму, основна мета – навчити дитину спочатку вільно спілкуватися, а вже потім думати про мову. Кожне заняття складається з декількох розділів: speaking or fact-file discussion, skills development, scan reading, reading for gist or summary reading, self-study or revision.

 

Не менш важливим у вивченні іноземних мов у школі «Леді» є лінгвосоціокультурний метод, що апелює до соціального та культурного середовища. Якщо для нас різниця між виразами Don’t you want to go?  і Would you like to go?,  чи What problems are you interested in? та What issues are you interested in? є невеликою, то для британця вона принципова (перші сприймаються як не найкращий тон). Завданням школи у цьому напрямку є не тільки підвищення рівня читання, письма, перекладу, а й здатність «оперувати» мовою під мікроскопом культури.

 

Інтенсивний метод вивчення іноземної мови найчастіше застосовується в школі «Леді» до учениць, що переходять у старші класи школи «Леді» з інших навчальних закладів, і супроводжує класичний та комунікативний методи. Запам’ятовуючи і відпрацьовуючи визначене коло «сталих виразів», учениці зможуть порозумітися зі співрозмовником та сформувати «виразну мовну поведінку».

 

Програми та матеріальна база лінгвістичної школи

Школа «Леді» вдало поєднує навчальні програми з вивчення іноземних мов для загальноосвітніх навчальних закладів, що рекомендовані Міністерством освіти та науки України, та навчальні програми з вивчення англійської та французької мов, спрямовані на підвищення комунікативних мовних знань учениць.

 

Школа «Леді» у підготовчих та початкових класах здійснює освітню діяльність за американською програмою "A.C.E. School of Tomorrow" (Договір № 575234 про співробітництво між офіційним представником освітньої організації "A.C.E. Ministries" dba School of Tomorrow, США, в странах СНД і Балтії, яким є НОУ "Международная школа завтрашнего дня", м. Москва, і Приватною загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів для дівчаток "Леді" від 08.08.2008 р.).

 

Програма «School of Tomorrow» у молодшій школі передбачає:

  • викладання всіх загальноосвітніх предметів (математика (Math), граматика англійської мови (English), будова слова (Word Building), основи природознавства (Science), основи науки про тварин (Animal Science) та основи суспільствознавства (Social Studies)) англійською мовою;
  • занурення у англомовне середовище;
  • розвитку побутового мовлення й закріплення обов’язкових знань з математики, навколишнього світу, астрономії та культури;
  • виховання дитини в дусі дотримання етичних правил та культурних норм взаємодії.

 

Усі дівчатка після проходження початкового курсу програми займаються майже самостійно, і їх знання прямо залежать від сумління та старанності у навчанні.
Ефективність та результативність  кожного заняття забезпечують три викладачі, що постійно присутні на уроці і перевіряють рівень отриманих мовних знань. Спеціально обладнані лінгафонні класи дозволяють кожній леді працювати індивідуально, у своєму офісі, що є робочим простором учениці, і не залежати від результативності та темпу роботи інших учениць.

 

Старша школа (5 - 9 класи) у вивченні іноземних мов керується навчальними програми з вивчення іноземних мов для загальноосвітніх навчальних закладів, що рекомендовані Міністерством освіти та науки України, навчальними програмами з вивчення англійської та французької мов, спрямованими на підвищення комунікативних мовних знань учениць і програмами курсів з підвищення рівня знань англійської мови Abbots Bromley School for Girls.

 

Стажування в Abbots Bromley School for Girls

Вивчаючи іноземні мови, леді та їх батьки планують і своє майбутнє життя. Адже рівень отриманих мовних знань є достатнім для продовження навчання у освітніх закладах англомовних країн світу, таких як: Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучені Штати Америки і т.д.. Наші старшокласниці мають можливість проходити стажування у приватному пансіоні для дівчаток на зразок школи «Леді» Abbots Bromley, що розташований поблизу Лондона, куди можуть вступити за бажанням після 9 класу школи «Леді».

 

Стажування в Abbots Bromley School for Girls є обов’язковим для всіх учениць школи «Леді» і триває від одного до трьох тижнів в залежності від віку та мовних знань дівчаток. Учениці школи «Леді» проходять стажування двічі на рік; дівчаток супроводжують два викладачі школи, що вільно володіють мовою та є відповідальними за життя та здоров’я дітей.

 

В Abbots Bromley School for Girls наші дівчатка навчаються поряд із британськими підлітками у класах, що відповідають їх віку. Наші учениці відвідують усі заняття впродовж дня та виконують домашнє завдання в межах розкладу та програм Abbots Bromley School for Girls, в тому числі відвідують басейн, уроки балету та музики, професійної їзди верхи. Особливо цікавими є уроки English as a Foreign Language (EFL), що організовуються спеціально для наших дівчаток і доповнюють лінгвосоціокультурну складову вивчення мови.

 

Комфортні умови проживання, екскурсії в Лондон, Йорк, Бірмінгем, Стредфорд апон Айвон, досвід навчання за кордоном – переваги проходження курсів в Abbots Bromley School for Girls.

Создание сайтов Goresh
Ліцензія Серія АА №779107 від 07.06.2006