This version of the page http://www.uba.ua/ukr/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-09. The original page over time could change.
Асоціація правників України
Для нормальної роботи з сайтом АПУ та адекватного відображення матеріалів на Вашому комп’ютері, користуйтесь, будь ласка, браузери Mozilla Firefox, Opera, Chrome чи Internet Explorer не нижче 7 версії. Дякуємо за співпрацю!
  • ENG
    УКР
    РУС

ЛОГІН
ПАРОЛЬ
НАГАДАТИ ПАРОЛЬ

Версія для друку

Про АПУ

Асоціація правників України (АПУ) – всеукраїнська громадська організація, заснована у 2002 році з метою об’єднання правників для створення сильної та впливової професійної спільноти, яка би стала потужним голосом правничої громади нашої країни.  

БРОШУРА АСОЦІАЦІЇ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ - 2010

БРОШУРА АСОЦІАЦІЇ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ - 2011

Асоціація правників України ставить перед собою завдання розвитку юридичної професії, удосконалення законодавства, впровадження етичних стандартів, захисту професійних прав членів АПУ та прав людини загалом.

Діяльність:

З моменту заснування Асоціація невпинно розширює масштаби своєї діяльності, а також рівень завдань. При такому стрімкому розвитку наша організація спромоглася залишитися на принципових постулатах її діяльності: незалежність, відкритість, аполітичність, демократичність, рівноправність членів тощо.

Робота Асоціація правників України побудована на особистій ініціативі та зацікавленості її членів. За вісім років діяльності ми спромоглися стати найдинамічнішою та найактивнішою організацією правників в Україні, заявили про себе за межами країни та зайняли активну позицію з багатьох питань юридичного життя України.

Наші члени:

Наразі членами АПУ є близько трьох тисяч правників з усіх регіонів нашої країни, серед яких: юристи, нотаріуси, адвокати, судді, державні службовці, народні депутати та визнані вчені у галузі права. Студентське крило Асоціації налічує ще понад тисячу майбутніх юристів з більш ніж півсотні навчальних закладів України.

Пріоритетні напрямки роботи Асоціації: 

  • реформування законодавства про адвокатуру;
  • утвердження незалежності судової гілки влади;
  • встановлення ефективної системи безоплатної правової допомоги;
  • розвиток міжнародної співпраці з правничими організаціями світу, проведення виїзних конференцій та зустрічей;
  • розвиток та активізація діяльності відділень Асоціації правників України в регіонах;
  • участь у законотворчому процесі та розробка пропозицій по удосконаленню діючого законодавства;
  • захист професійних прав членів АПУ та моніторинг дотримання прав людини;
  • громадський контроль за діяльністю органів державної влади.

Міжнародні зв’язки:

Асоціація правників України є членом Міжнародної асоціації юристів (ІВА), підтримує тісні контакти з Радою правничих співтовариств та адвокатур Європи (ССВЕ) та Американською асоціацією юристів (АВА).

Приєднуйтесь!

Асоціація правників України радо вітає всіх однодумців та запрошує приєднуватись до нашої організації, щоб разом втілювати задуми у життя. Сподіваємося, що наші принципи і завдання відповідають вашим уявленням про майбутнє української правничої професії.

Ми будемо щиро вдячні за будь-які пропозиції та ідеї і готові врахувати думку кожного правника.