This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/kivalov.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-07. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Сергій Ківалов: Я обов'язково вранці плаваю, за любої погоди

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Слабка хмарність
+18°C
+64°F
4м/с
9миль/год
14км/год
ПнЗ
748мм рт.ст.
997гПа
29д. рт. ст.
30%

Сергій Ківалов: Я обов'язково вранці плаваю, за любої погоди

Голова Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов особливо пишається званням почесного громадянина Одеси тому, що любить це місто і його колоритних жителів, море і таку ж примхливу погоду.

 

- Сергію Васильовичу, яку погоду Ви любите, а яку - ні?

- Не знаю, як у природи, а у мене точно поганої погоди не буває. Дуже добре розумію фразу: «Не буває поганої погоди, буває поганий одяг». Або погана компанія.

- А погода впливає на Ваш настрій?

- Якщо й впливає - то тільки позитивно. Мене погода апріорі засмутити не може. Вранці, перше, що я роблю, вставши з ліжка - дивлюся у вікно. Незалежно від того, що я там побачив - сонечко чи, дощ, сніг, град або бурю - мені все подобається. Як мені здається, сама по собі погода не може бути приводом для поганого настрою.

- А якщо, наприклад, Ви планували заходи на свіжому повітрі, вранці встали - а там дощ. Що тоді?

- Тоді ми з цього, як може здатися на перший погляд, негативу, будемо витягати позитив. Ми з родиною вже багато років живемо «на два міста» - і в Києві, і в Одесі. Мабуть, у кожному місті ранній ранок має свій неповторний, притаманний тільки йому колорит. Але в Одесі світанки незвичайні, зовсім особливі! Ніколи не розумів людей, що нарікали на дощ. Його шум заспокоює. А літній теплий дощ з дитинства закликає походити босоніж по теплому мокрому асфальту. Іноді, погодьтеся, хочеться вимокнути до нитки.

Крім того, дощ варто любити ще й за те, що він утримує людей вдома. Ми, наприклад, часто скасовуємо всі заходи, якщо на вулиці дощ і з чистою совістю сидимо вдома всією сім'єю: і нам приємно, оскільки не так часто вдається просто побути вдома, і для всіх «відмазка» залізна - мовляв, куди ж можна йти, коли з неба ллє, як з відра... Чесно кажучи, ми з онуком Сергієм гуляємо в дощ, навіть в море виходимо, правда, якщо дощ не сильний, немає вітру, і не далеко від берега.

- А як Ви ставитеся до грози?

- Дуже люблю. Особливо, коли грім дуже сильний. І щоб блискавка - на півнеба. А після грози, Ви, напевно, звертали увагу, як ніколи відчувається дзвінка тиша.

- Ви - одесит, морський чоловік. Напевно, шторм спостерігаєте часто. Вас стихія не лякає?

- Звичайно, ні. Ви знаєте, напевно, явища природи, хоч ми їх і спостерігаємо все своє життя, не набридають ніколи. Це те, що не приїдається. Думаю, ні з чим незрівняти «атмосферні» враження, що відчуває людина, коли спостерігає шторм. Величезні хвилі зі спіненими «баранчиками», що розбиваються об берегову лінію, наповнюють повітря запахом моря. Неможливо в такі хвилини не відчути і не побачити краси стихії та її неймовірної потужності. Природа не втомлюється нагадувати людині, як вона мала і беззахисна перед нею.

- Зазвичай політики люблять стабільність. Тому й погода їм, як правило, подобається спокійна. А Вас, я бачу, більше вабить стихія?

- Я люблю стабільність, прогнозованість, але не застій. А в погоді ніколи не можна бути впевненим на сто відсотків, що буде завтра. Навіть при всіх досягненнях гідрометеорології... А мінливість погоди - це і є її стабільність. Адже те, що погода в будь-який момент може помінятися, новиною не є. Просто до всього і завжди потрібно бути готовим.

Взагалі, в природі все гармонійно. Думаю, всім знайомі емоції, що виникають, коли дивишся на морську гладь. Повний штиль, на небі ні хмаринки, яскраве південне сонце - все це діє на мене заспокійливо.

До речі, я з ранньої весни до пізньої осені роблю зарядку виключно на вулиці, обов'язково вранці плаваю. При будь-якій погоді.

Гришина Оксана
17.06.2011

Наші проекти

  1. Gismeteo.Місяць пропонуємо Вашій увазі прогноз по містам України із завчасністю 45 днів, починаючи з 13-ої доби від поточної. Завдяки використанню ковзаючого режиму відображення, щодня прогноз зрушується на одну добу вперед.
  2. Gismeteo.Новини новинний аналітичний сайт присвячений погоді. На його сторінках можна знайти інформацію про стихійні лиха, народні прикмети, зміну клімату та багато іншого.
  3. Gismeteo.Туризм один з провідних туристичних сайтів, на якому Ви можете знайти повну інформацію про подорожі, у тому числі і екзотичних, екскурсіях, цінах на авіа та залізничні квитки, готелях та візах в інші країни.

Інформація про сайт