«Ми пам’ятаємо!»

За підтримки президента Благодійного фонду «ФК Прем’єр» Андрія Анатолійовича Лесика 7 травня 2012 року відбувся захід присвячений Дню Перемоги для молоді, яка навчається у Харківському обліково-економічному технікумі-інтернаті ім. Ф.Г.Ананченка.

    На захід був запрошений харківського педагог, історик та колекціонер Валерій Лейко, чия особиста колекція налічує більше десяти тисяч екземплярів.

Фотографії, марки, значки, предмети військового періоду - колекція харківського історика Валерія Лейко допомогла дітям більше дізнатися про війну. Крім того, була можливість потримати предмети тих часів: бойова зброя, відламки снарядів, листи та ін. Переглянутий відеоматеріал запропонований Валерієм Лейко на військову тематику зацікавив не тільки молодь, але й педагогічний склад техніку-інтернату.

Під час заходу молодь мала змогу привітати та поспілкуватися з ветераном.

Пройшло 67 років з того пам’ятного дня 9 травня 1945 року. Нелегко далася ця перемога нашим батькам, дідам та прадідам. Фашисти спалили і зруйнували сотні міст. Ми схиляємо голови перед полеглими в цій боротьбі, з відчуттям як найглибшої вдячності.

Захід став у пригоді та розкрив героїчні сторінки 1941-1945 років, та надихнув підростаюче покоління на мирні і славні вчинки в ім’я Батьківщини.