This version of the page http://irc.gov.ua/ua/Novini.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-31. The original page over time could change.
Інформаційно-ресурсний центр - Новини

Новини

16.08
2012

Електронні заявки для проведення державної реєстрації в ЄДР

Шановні відвідувачі!

 
Повідомляємо Вам про те, що з 07.08.2012 року реалізована можливість подання документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, підписаних ключами з сертифікатами наступних акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК):
  • ТОВ "Арт-Мастер"
  • ЗАТ "Інфраструктура відкритих ключів"
  • Центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби
  • Державна митна служба України
  • ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації   залізничного транспорту України"
 
Більш детальна інформація знаходиться у розділі «Електронна реєстрація».
13.06
2012

Щодо роботи сайту ДП «ІРЦ»

Шановні відвідувачі!

Перепрошуємо Вас за тимчасові перебої у роботі з сайтом Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр», що виникали у період з 08.06.2012 р. по 13.06.2012 р.

Якщо у Вас виникатимуть питання стосовно роботи сайту ДП «ІРЦ», просимо звертатись із запитаннями за телефоном технічної підтримки (044) 481-49-27.

Дякуємо за порозуміння.

05.01
2012

Шановні відвідувачі!

В зв’язку з набранням чинності 01.01.2012 національного класифікатора України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" оновлено програмне забезпечення електронної державної реєстрації.

Нова версія  розміщена у розділі «Електронна реєстрація» - «Програмне забезпечення» - EdrCards версія 1.0.4.

31.10
2011

Шановні підприємці та відвідувачі!

Звертаємо Вашу увагу, що Ви можете отримати актуальну інформацію щодо наявності документів дозвільного характеру у суб’єктів господарювання, згідно з частиною третьою статті 6 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» звернувшись до державних адміністраторів за отриманням довідки з Реєстру документів дозвільного характеру не залежно від місця реєстрації. Детальна інформація за адресою.

14.10
2011

Увага !!!

Шановні відвідувачі, у зв’язку з переїздом Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр», просимо Вас заздалегідь звернути увагу на те, що сайт ДП «ІРЦ» не буде працювати з 16:45 години 21.10.2011 року по 8:00 годину 24.10.2011 року. Перепрошуємо за тимчасові незручності.

14.10
2011

Увага! Зміна адреси підприємства!

Повідомляємо, що з 24 жовтня 2011 року буде  змінено фактичну та юридичну адресу Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» на вул. Мельникова 81-А, м. Київ, 04050.

10.10
2011

Шановні відвідувачі!

Програмне забезпечення, що використовується суб’єктами господарювання при подачі документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, підтримує ключі електронного цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів «MASTERKEY» Товариства з обмеженою відповідальністю «Арт-мастер».

По питанням вбудування бібліотек інших центрів сертифікації ключів електронного цифрового підпису у програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, призначеного для подачі електронних документів на проведення державної реєстрації, необхідно звертатись до розробника програмного забезпечення ТОВ «3-Т» за поштовою адресою а/с № 17, Київ, 03035, Україна, тел./факс: +380 44 520-07-05, 520-07-06, e-mail:post@3-t.com.ua.

08.10
2011

Привітання з Днем Юриста

Шановні колеги, Юристи!
Державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр» від щирого серця вітає юристів України з професійним святомДнем Юриста та бажає всім міцного здоров’я, творчої наснаги, сімейного благополуччя, успіхів та удачі у професійній діяльності.

07.10
2011

Щодо роботи пошуку ЄДР

Шановні відвідувачі!
Перепрошуємо за збої, що до цього часу виникали при пошуці в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через наш веб-сайт.
Станом на 16:00 годину 07.10.2011 р. усунено всі недоліки, про які було повідомлено Державне підприємство  «Інформаційно-ресурсний центр» з 04.10.2011 р. по 07.10.2011 р.
Якщо у Вас виникають питання стосовно роботи пошуку в ЄДР, просимо звертатись із запитаннями по електронній пошті: support@irc.gov.ua
Дякуємо за порозуміння.

08.09
2011

Відкриття веб-сайту Державної реєстраційної служби Украни

7 вересня 2011 року розпочав роботу офіційний веб-сайт Державної реєстраційної служби України. На веб-сайті представлено детальну інформацію про напрямки діяльності Державної реєстраційної служби.

Адреса офіційного веб-сайту Державної реєстраційної служби у в мережі Інтернет - www.drsu.gov.ua.

07.09
2011

Затверджено порядок подання електронних документів для державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Міністерство юстиції України Наказом № 2010/5 від 19.08.2011 р. затвердило порядок державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через ІнтернетПорядок подання та обігу електронних документів державному реєстратору.
Порядок встановлює основні принципи та етапи подання електронних документів для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за допомогою мережі Інтернет.
З текстом Наказу можна ознайомитися у розділі «Електронна реєстрація».

04.09
2011

Шановні Підприємці!

Прийміть наші щирі привітання з професійним святом!
В наш час підприємництво стало важливим фактором соціально-економічного розвитку України. Підприємництво активно проявляє себе в різноманітних сферах нашого життя, залучаючи при цьому все більше і більше енергійних та ініціативних людей. Створення нових робочих місць, забезпечення громадян держави необхідними товарами та послугами, благодійна діяльність – все це є складовими Вашої плодовитої участі у розвитку України в цілому.
Щиро дякуємо Вам за високий професіоналізм.
Зичимо Вам успішної реалізації ідей та нових проектів, здоров’я, щастя, благополуччя Вам та Вашій родині.

23.08
2011

Шановні відвідувачі!!!

Вітаємо Вас з нагоди Великого національного свята нашої державності - Дня незалежності України! Від щирого серця й від усієї душі зичимо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, добра, благополуччя, достатку, миру, сили і наснаги в усіх Ваших справах і нехай мрія про краще майбутнє окриляє Вас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім'я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

Зі святом Вас!

Колектив ДП "ІРЦ"

14.08
2011

Оприлюднено програмне забезпечення для електронної реєстрації

У розділі «Електрона реєстрація» розміщено програмне забезпечення, призначене для надання державному реєстратору документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця.
Про порядок використання зазначеного програмного забезпечення Ви можетесь дізнатись з Інструкції користувача, що була розміщена у розділі «Електрона реєстрація» раніше.

12.08
2011

Оприлюднено проект наказу щодо електронної реєстрації

З метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань Міністерство юстиції оприлюднило проект наказу «Про затвердження порядку подання та обігу електронних документів державному реєстратору» розробленого Державною реєстраційною службою України.

Проект документу розроблено на реалізацію Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо проведення електронної реєстрації» від 19.10.2010 р. № 2609-VI, який набуває чинності 14 серпня цього року.

Запропонованим для обговорення наказом установлено загальні принципи подання та оформлення електронних документів для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців з використанням телекомунікаційних мереж загального користування.

С більш детальною інформацією та з текстом наказу можна ознайомитись на сайті Міністерства юстиції України за адресою:

http://www.minjust.gov.ua/0/36315

12.08
2011

Оновлення розділу «Електронна реєстрація»

У новому розділі веб-сайту «Електрона реєстрація» розміщено документацію до програмного забезпечення, призначеного для надання державному реєстратору документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця, а саме:

- Інструкція програми формування та подання документів для проведення електронної державної реєстрації

- Інформація щодо електронного формату вихідних документів (на основі відкритого стандарту XML)

11.08
2011

Відкрито новий розділ «Електроная реєстрація»

14.08.2010 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» щодо проведення електронної реєстрації», що передбачає запровадження можливості подання державному реєстратору документів в електронному вигляді для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця. На виконання норм вищезазначеного Закону, з 14.08.2010 року в Україні запроваджується електрона реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

З метою забезпечення у повній мірі електронної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на нашому веб-сайті відкрито новий розділ «Електрона реєстрація». Даний розділ вже функціонує і до 14.08.2011 року включно буде наповнений інформацією стосовно формування та відправки електронних документів державним реєстраторам та  впровадження норм вищезазначеного закону.

26.01
2011

Увага! Адресу підприємства змінено!

Повідомляємо, що з 17 червня 2010 року змінено фактичну та юридичну адресу Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» на вул. Арсенальна 9/11, м. Київ, 01011.

01.01
2011

Відкрито підписку на «Бюлетень державної реєстрації» на друге півріччя 2010 року

Повідомляємо, що офіційний спеціалізований друкований засіб масової інформації про дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців «Бюлетень державної реєстрації» внесено до «Каталогу видань України» на друге півріччя 2010 року з присвоєнням передплатного індексу – 99790.

детально >>
01.01
2011

Шановні підприємці!

Вітаємо Вас із професійним святом – Днем підприємця! Нехай доля завжди посміхається Вам та партнери ніколи не підводять, а кожна започаткована справа буде вдалою та успішною!

Бажаємо Вам завжди знаходитись у потоці рівномірного і головне поступового розширення підприємства, а також постійного збільшення надходжень та прибутків!

Щиро зичимо Вам витримки, оптимізму і невичерпної наснаги у праці, подальших успіхів у підприємницькій діяльності, її розвитку на благо і процвітання незалежної України, щастя та благополуччя у Ваших родинах!

детально >>
01.01
2011

Зверніть увагу!!!

З 06.04.2010 року згідно наказу № 34 Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва при оплаті ДОВІДКИ та ВИТЯГІВ з реєстру 10% від вартості послуги необхідно перераховувати органам державної реєстрації на спец. рахунки. Інформацію про реквізити для перерахування надає державний реєстратор.

01.01
2011

Оновлення АРМ внесення фінансової звітності

Програмне забезпечення включає наступні зміни і виправлення:

- Додана можливість внесення фінансової звітності банків;

- Реалізовано можливість внесення дужок в формах фінансової звітності;

- Додано нові типи приміщень при внесенні адреси юридичної особи;

- Удосконалено механізм шифрування даних при їх передачі;

- Реалізовано автоматичний розрахунок значень можливих років подачі фінансової звітності;

- Додано можливість внесення «вписуваних рядків».

Завантажити оновлене програмне забезпечення та документацію можна за наступними адресами:

  • Програмне забезпечення внесення фінансової звітності ЄДР (версія 1.2.0)
  • Документація до програмного забезпечення внесення фінансової звітності ЄДР
01.01
2011

Відкрито підписку на «Бюлетень державної реєстрації»

Повідомляємо, що офіційний спеціалізований друкований засіб масової інформації про дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців «Бюлетень державної реєстрації» внесено до Додатку до «Каталогу видань України» на 2010 рік в Інформаційний лист № 2 (вкладка 2) з присвоєнням передплатного індексу – 99790.

детально >>
01.01
2011

Оновлення розділу «Законодавство»

В розділі "Законодавство – ЄДР" викладені наступні накази:

  • Наказ ДКРПП від 20 жовтня 2005 року № 96 "Про затвердження Технічного опису бланка довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про резервування найменування юридичної особи, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців";
  • Наказ ДКРПП від 10 липня 2007 року № 125 "Про організацію навчання кандидатів на зайняття посади державного реєстратора та підвищення кваліфікації державних реєстраторів".
01.01
2011

Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо приведення законів України до вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців») від 4 вересня 2009 року.

детально >>
01.01
2011

Форми звітних документів, що подаються суб’єктами господарювання у ЄДР

Згідно з частиною другою статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» відомості про юридичну особу та фізичну особу-підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України. До вищезазначених відомостей відноситься і фінансова звітність про господарську діяльність юридичної особи (крім бюджетних установ) у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.

Форми фінансової звітності:

  • «Баланс» для підприємства (Форма № 1);
  • «Звіт про фінансові результати» для підприємства (Форма № 2);
  • «Фінансовий звіт про для суб’єкта малого підприємництва» (Форми № 1-м та № 2-м);
  • «Баланс» для банківських установ;
  • «Звіт про фінансові результати» для банківських установ.
01.01
2011

Роз'яснення щодо виводу відомостей в розділі "Пошук в ЄДР"

Шановні відвідувачі!

У зв’язку з надходженням численних скарг стосовно відомостей, що виводяться в розділі «Пошук в ЄДР», а саме інформації про місце проживання фізичної особи-підприємця, роз’яснення щодо правомірності таких дій знаходиться за наступним посиланням.

01.01
2010

Оновлена версія веб-сайту

На веб-сайті доступний пошук суб’єктів господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі – ЄДР) з виведенням наступної інформації:

  • стосовно фізичних осіб-підприємців – прізвище, ім’я, по батькові суб’єкта господарювання, місцезнаходження, стан, в якому знаходиться справа, дані органу державної реєстрації, в якому знаходиться справа;
  • стосовно юридичних осіб – код ЄДРПОУ, повне найменування, місцезнаходження, стан, в якому знаходиться справа, дані органу державної реєстрації, в якому знаходиться справа.

Пошук інформації в ЄДР про суб’єктів господарювання на веб-сайті здійснюється за наступними критеріями:

  • щодо юридичних осіб – за кодом ЄДРПОУ або найменуванням юридичної особи;
  • щодо фізичних осіб-підприємців – за ідентифікаційним номером фізичної особи – платника податків та інших обов’язкових платежів або прізвищем, ім’я, по батькові фізичної особи-підприємця.

Крім вищезазначеного на сайті ДП «ІРЦ» також розміщується:

  • інформація про законодавчу базу ЄДР, всі форми реєстраційних карток, форми запитів на отримання відомостей з ЄДР, інформація про органи виконавчої влади, в яких здійснюється державна реєстрація тощо;
  • відомості про Реєстр документів дозвільного характеру, Єдиний ліцензійний реєстр, Європейський бізнес реєстр.