This version of the page http://newvv.net/215269.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-19. The original page over time could change.
Високий Вал :: Маршрут Черніговом «Без історії немає майбутнього». ФОТО
Останнє оновлення: 23:34 субота, 18 серпня
Об*єднання громадських організацій «Нові перспективи Ялівщини» 24 серпня 2012 року з 15-ї до 19-ї години проводить на території Ялівщині НАРОДНИЙ ФОРУМ «Всі на захист Ялівщини!» Протягом дня діти зможуть стати учасниками веселих конкурсів і отримати корисні призи, а дорослі зможуть порадіти за них!...                    
Киноафиша
Загрузка...
Найкращі тести
КОНКУРС
Ви знаходитесь: Культура / Література / Літературний Чернігів / Маршрут Черніговом «Без історії немає майбутнього». ФОТО

Маршрут Черніговом «Без історії немає майбутнього». ФОТО

Без історії немає майбутнього – саме від цього я відштовхуюсь, пропонуючи свій варіант маршруту по Чернігівщині.

Отже, пропоную вам ЕКСКУРС по старовинним місяцям Чернігівщини.

1. Починаємо ми свій маршрут зі Спасо-Преображенського собору. Засновник собору князь Мстислав Володимирович (Хоробрий). Це є і нині діючий храм. Спасо-Преображенський собор в Чернігові належить до унікальних пам'ятників візантійсько-київської школи архітектури першої половини XI століття. Він зіграв значну роль у формуванні будівельних норм в храмовом будівництві домонгольской Русі. Пропоную, обов’язково познайомитись з цим красивим, оригінальним з точки зору інтер’єру місцем. Розташований він у м.Чернігів по вулиці Преображенській, 1.

2. Борисоглебський собор. Це культова споруда (12ст.) - усипальні Чернігівських князів династії Святославовичів. Був зруйнований в роки другої світової війни. Відбудований в первинному вигляді в 70-х рр. Нині - це музей. Собор входить до складу Чернігівського історико-архітектурного заповідника. Тут знаходиться шедевр ювелірного мистецтва – срібні з позолотою царські ворота, вагою 56 кг, що були виготовлені із знайденого в 1700 році язичницького срібного ідола. Розташований він також у м. Чернігів по вулиці Преображенській.

3. Антонієві печери. Це споруда 12-17 ст. Один з прадавніх печерних монастирів в Східній Європі. Досліджена частина печерних галерей, підземних храмів і келій ченців складає 320 метрів. Це місце входить в перелік 7 чудес України. Виходячи з легенди, вихід з цих печер є навіть у Києві. Перевірити це вам обов’язково необхідно самим. Розташовані печери у м. Чернігів неподалік від парку Болдіна та вулиці Успенського.

4. Троїцький собор. Споруда 17ст. Кафедральний собор Чернігівських владик, де нині знаходяться мощі св. Феодосія і преподобного Лаврентія. Одним із засновників цього собору є сам гетьман Іван Мазепа. Розташовано собор у м. Чернігів по вулиці Л. Толстого, 92.

Цей маршрут є дуже зручним, якщо зберігати послідовність відвідування!

В режимі пішої прогулянки і займе близько 4 годин. Загальна відстань - до трьох кілометрів.


Збільшити

Збільшити

Збільшити

Збільшити
закрити

Додати коментар:

Оголошення

Останні оголошення:

Додати об'яву >>
Авто, нерухомість, робота
  • Перевозка пианино Киев. 5...  
  • Продам дом в с.Подгорное....  $11,000
  • Отличные щенки чихуахуа р...  1,800 грн.
Додати об'яву >>
Реклама на сайті "Високий Вал"
Фотоновини

   „Десна” – „Реал Фарм” 1:1 (фото 2 голи)

Високий Вал

Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Загрузка...
РАБОТА
Загрузка...
RedTram
Загрузка...
Реклама на сайті "Високий Вал"
Главпорт
Північний вектор