This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_den (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-16. The original page over time could change.
Газета «День» | UAmedia | Оперативный мониторинг новостей
2012-08-16 14:17
35 років тому помер король рок-н-ролу Елвіс Преслі

2012-08-16 14:00
Не всі молочні продукти - молочні

2012-08-16 15:03
Павлоградские врачи получают по 300 грн надбавки к зарплате

2012-08-16 14:58
Діяльність місцевих органів виконавчої влади

2012-08-16 13:56
Созданный в США гиперзвуковой самолет может долететь из Нью-Йорка до Лондона меньше чем за один час

2012-08-16 13:46
В Ленинском районе Донецка пиротехники обнаружили снаряд времен войны

RSS-каналы

Газета «День»


Метки:

Виробники молока на Волині штурмом брали будівлю ОДА, вимагаючи плату за продукцію

Селяни Волині - виробники молока - вимагають у влади області повернути їм гроші за продане і здане молокопереробним підприємствам молоко та погрожують у разі невирішення проблеми перекрити міжнародну трасу Київ - Варшава.

Жителі Ковельського, Шацького, Ратнівського і Старовижівського районів з плакатами "Геть молочну мафiю!"влаштували пікет під будівлею Волинської облдержадміністрації і пообіцяли залишатися на місці, "поки не побачать губернатора", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Потім мітингувальники зайшли до приміщення адміністрації і дочекалися її главу Бориса Климчука, зустрівши криками "Ганьба!".

За словами учасника акції - голови асоціації фермерів області Віктора Лук'янчука, селяни вимагають не тільки повернення боргів (борги молокопереробних підприємств області перед селянами-одноосібниками становлять понад 5 млн грн), а й укладення з переробниками молока індивідуальних договорів, оскільки "досі все це трималося на усній домовленості ".

На думку керівника фермерської асоціації, в цьому є резон, тому що молокозаводи в будь-який момент можуть знищити документи, які підтверджують факт боргів.

Дискусія тривала на підвищених тонах понад годину, поки чиновники адміністрації не пообіцяли селянам до 1-го вересня хоча б частково провести розрахунки за молоко.

На минулому тижні Б.Климчук на оперативній нараді обурювався, що "молочні"джунглі "- не його справа", і радив селянам даремно "не оббивати пороги обласної адміністрації".

"Ціни на молоко - не наша тема, як і розрахунки за нього. Нехай йдуть до хати директора молокозаводу і там мітингують", - сказав голова Волинської облдержадміністрації журналістам.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Газета День


Ко Дню независимости Украины в Киеве покажут документальную тематическую выставку

16-08-2012 19:13

В канун государственного праздника, 23 августа в 10-00 в помещении Центрального госархива зарубежной украинистики (г. Киев, ул. Соломенская, 3) откроется документальная выставка ко Дню независимости Украины из фондов ЦДАЗУ.

Выставку составляют 24 документа, которые раскрывают несколько тем выставки. Одна из них - "Вклад мирового украинства в обретение Украиной независимости". Здесь представлены периодические издания мирового украинского сообщества, статьи и доклады известных представителей украинской эмиграции.

Отдельный раздел освещает события, предшествовавшие принятию судьбоносного акта. В частности, в экспозиции можно увидеть машинопись разговора с Президентом УНР в изгнании М. Плавьюком о государственной суверенности Украины (июль 1990).

Наконец, раздел "Первый год независимости Украины"представляет документы 20-летней давности, с которых посетители выставки смогут получить информацию о передаче полномочий Государственного Центра УНР в изгнании Президенту Украины Леониду Кравчуку, а также ощутить и вспомнить настроения наших соотечественников в первый год независимости, как в Украине, так и за рубежом.

Кроме того, на выставке представлена прокламация Центрального народного совета Карпатской Украины (24 августа 1992), проект декрета о власти Степана Хмары (1990) и другие документы.

Выставка продлится до 14 сентября 2012. Вход свободный.

Режим работы архива: с понедельника по четверг с 9-00 до 18-00, в пятницу с 9-00 до 16-45.

Источник: День

Газета День


До Дня незалежності України в Києві покажуть документальну тематичну виставку

У переддень державного свята, 23 серпня о 10-00 у приміщенні Центрального держархіву зарубіжної україніки (м. Київ, вул. Солом'янська, 3) відкриється документальна виставка до Дня незалежності України з фондів ЦДАЗУ.

Виставку складають 24 документа, які розкривають декілька тем виставки. Одна з них - "Внесок світового українства в здобуття Україною незалежності". Тут представлені періодичні видання світової української спільноти, статті та доповіді знаних представників української еміграції.

Окремий розділ висвітлює події, що передували прийняттю доленосного Акту. Зокрема в експозиції можна побачили машинопис розмови з Президентом УНР в екзилі М. Плав'юком про державну суверенність України (липень 1990).

Нарешті, розділ "Перший рік незалежності України"презентує документи 20- тирічної давнини, з яких відвідувачі виставки зможуть отримати інформацію про передачу повноважень Державного Центру УНР в екзилі Президентові України Леонідові Кравчуку, а також відчути та згадати настрої наших співвітчизників в перший рік Незалежності, як в Україні, так і за кордоном.

Крім того, на виставці представлена прокламація Центральної народної ради Карпатської України (24 серпня 1992), проект декрету про владу Степана Хмари (1990) та інші документи.

Виставка триватиме до 14 вересня 2012 р. Вхід вільний.

Розклад роботи архіву: з понеділка по четвер з 9-00 до 18-00, у п'яницю з 9- 00 до 16-45.

Джерело: День

Газета День