Все туры Украины
   
Украина
Россия
 
   
   Главная страница / Статьи / Советы туристу / Кенія і Танзанія. Справжнє сафарі
  

КЕНІЯ І ТАНЗАНІЯ. СПРАВЖНЄ САФАРІ

  
 

Кенія – країна, про яку писав Гемінґвей. Тут знімали безліч фільмів, серед них пригодницька стрічка про «героя дитинства» Тарзана. Рекламним слоганом території вже стали слова «Тут починається сафарі».

Широко побутує думка, ніби сафарі – це полювання. Але насправді слово «сафарі» мовою суахілі означає «ми йдемо». У сучасному туризмі сафарі – це приємна прогулянка, спосіб проведення часу, споглядання, знайомство з незайманою природою... 

Їхати джипом або навіть іти пішки пустелею, змінивши асфальт на крихкі вохристі камінці, і спостерігати за дикими африканськими тваринами – задоволення незрівнянно більше, ніж понуро дивитися на ще понуріших мавп і жирафів у тісних клітках зоопарку. А в Кенії на волі живуть собі повноцінним життям величезні колонії диких тварин: африканські слони, крокодили, носороги, гіпопотами, антилопи гну... Якщо ви приїдете сюди з липня по вересень, то станете свідками унікального природного феномену – щорічної міграції близько двох мільйонів травоїдних тварин, які біжать із Національного парку Серенгеті (Танзанія) до Національного парку Масаї Мара (Кенія). А ще тут величезні зграї фламінго, які облюбували місцеві озера. 

Прогулюватися національними парками можна пішки, на авто, але сафарі на повітряній кулі вважається найкрутішим. Пролетіти над чудовими озерами, над табунами тварин, відчути велич цих просторів, зустріти схід сонця з бокалом шампанського...    Сафарі може набути й екзотичних форм, наприклад, історико-етнологічних. Ви зможете познайомитися із життям корінного населення Кенії – масаїв. Для екстремалів пропонують трекінг на вулкани, два з яких – Ендрю та Телекі, до речі, досі діють.

Після цього можна поніжитися у хвилях Індійського океану, на білому теплому пісочку чи подрейфувати вздовж узбережжя на катері зі скляним дном. Пропливаючи над одним із численних коралових рифів, ви побачите безліч дивовижних істот.

На півдні Кенія межує з Танзанією. Тварини без перешкод мігрують між Кенією та Танзанією – і там, і там їх охороняє закон. У Танзанії є національний парк Серенгеті, який в усьому світі не має рівних за багатством природного світу, і острів Занзібар, котрий славиться шикарним дайвінгом. У Танзанії найвищі гори на Африканському континенті (вершина Кіліманджаро сягає 5895 метрів) і три найбільші озера: Вікторія (друге за величиною озеро світу), Танганьїка (друге за глибиною у світі прісноводне озеро) та Малаві. А ще в Танзанії є найбільший у світі заповідник Селус, який охоплює площу у 25 744 кв. м., так що туристові буде не лише на що подивитися, а й де розгулятися. 

На північному сході Танзанії стоїть гора Кіліманджаро в шапці снігу. Туди можна піднятися через затуманені екваторіальні джунглі та згори помилуватися краєвидом. А можна податися на занзібарський острів Спецій, який став останнім у світі місцем, де заборонили работоргівлю. Тут є стародавні ісламські руїни та піщані пляжі з пальмами, милі білі будиночки й чудові рифи для плавання та пірнання.

Олександр Привалов
Фото EPA

/ Журнал Мандри

 Вернуться к списку статей


Другие статьи о Кении

Дикая Африка
[27.07.2009]  Отчет о поездке: Кения
Уставшие и голодные, мы в нерешительности останавливаемся перед табличкой «Осторожно: лес очень опасен!». Тут же перед нами – пугающая 20-километровая стена африканских зарослей.


Cтатьи по теме: Советы туристу

Выбирая детский отдых, обратите внимание...
[06.08.2012]  Советы туристу
Отдых вместе со своим любимым чадом — это, безусловно, приятное и весьма полезное мероприятие. Но как быть, если маме с папой мешают это сделать обстоятельства, к примеру, срочная работа, а маленький человечек все же мечтает вырваться из асфальтовых джунглей в мир, полный развлечений и удовольствия? Выход, конечно же, есть — отправить искателя приключений в лагерь.

ТОП-10 самых смешных отзывов туристов
[10.02.2011]  Советы туристу
Крупнейший портал отзывов о путешествиях TurPravda.com опубликовал список самых смешных фраз из отзывов туристов за январь 2011 года

Хорватия. От рассвета до заката
[25.06.2010]  Советы туристу: Хорватия
«Боги хотели прославить то, что они создали, и в последний день из слез, звезд и дыхания моря сотворили Хорватию»



 



Подписка на туры
  Подпишись на горящие туры и получи купон на $20!
подробнее ...

Горящие путёвки и туры

Греция, о. Родос от €1110
Blue Horizon (8 дн)
Испания, Коста Дель Маресме от €1149
Riviera (6 дн)
Тунис, Монастир от $1138
Ruspina Hotel Monastir (7 дн)
Турция, Кемер от $786
Idyros Hotel (7 дн)

Новости туризма

Кения запускает новую систему классификации отелей
Страны восточной Африки могут ввести единую визу
Кения активно развивает экотуризм
Нападения пиратов на круизные суда вызывают серьезные беспокойства
Семеро українських туристів нарешті повернулися додому із охопленої масовими заворушеннями Кенії
Полет над Кенией. Новые возможности
все новости »

 


   © 2012 Отпуск.com
О компании · Помощь · Реклама
Турфирмам
Вебмастерам
Карта сайта
  
Перепечатка новостей и статей Отпуск.com разрешается при условии ссылки на Отпуск.com. Для интернет-сайтов необходима активная, прямая гиперссылка, доступная для индексации поисковыми системами Google и др. Перепечатка материалов, содержащих ссылку на другие издания, строго запрещена.

Туры в Турцию | Туры в Болгарию | Туры в Крым | Туры в Грецию | Туры в Черногорию | Туры в Хорватию
Горящие путёвки | Экскурсионные туры | Отзывы туристов 
  
  
 
   Популярные места отдыха
Египет
Венгрия
Греция
Испания
Италия
Кипр
ОАЭ
Таиланд
Тунис
Турция
Крым
Хорватия
туризм, отдых в Черногории
туризм, отдых в Чехии