This version of the page http://lady.tsn.ua/authors/mavpa-z-granatoyu.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-05. The original page over time could change.
Мавпа з гранатою - Авторская колонка - LADY.tsn.ua
Олена Концевич

Мавпа з гранатою

6 июля, 11:00
Друкувати

Жінка за кермом – це зло, вважає Олена Концевич, але в наш час це зло неминуче, тому до нього треба пристосуватися, і тоді воно перестане бути абсолютним.

Коли ми чуємо цей вислів, на гадку спадає лише одне: чарівна маленька спортивна червоненька машина із світлим шкіряним салоном, а за кермом – відверта блондинка з дорогим манікюром, у міні-спідниці та туфлях на шпильці, котра однією рукою фарбує губи, дивлячись у дзеркало заднього виду, а іншою тримає мобільний телефон, обговорюючи з подругою останню вечірку.

Жінка-водій сьогодні така ж тривіальна штука, як мужчина-перукар. Тільки от якщо мужчина-перукар припуститься професійної помилки і надто коротко відстриже вам гривку чи перепалить волосся під час сеансу хімічної завивки, то це виллється вам (окрім нервів) в тисячу вибачень, призову дисконтну картку з страшними знижками, плюс (якщо перукар виявиться молодим і привабливим) – ще й у вечерю в ресторані. При цьому зайві два місяці мук, доки відростатиме ваша спаскуджена зачіска, скоро забудуться, мов поганий сон. Якщо ж помилки припуститься жінка-водій, то це виллється у великі неприємності, купу грошей за чужі розбиті бампери та капоти, у менінгіт із страховками і неприємні розмови із водіями пошкоджених авто (не виключено, що з матюками). Бо, що б не казали вчені, котрі вперто намагаються довести нам, що насправді жінка за кермом набагато зібраніша і уважніша за чоловіка, що вона набагато менше нехтує правилами дорожнього руху і, на відміну від мужчин, тричі обдумує кожен всій вчинок (мабуть тому ми часто не можемо ані об'їхати "дамську" автівку на шосе, ані перелаштуватись у потрібний нам ряд), – все ж жінку на дорозі прийнято вважати стихійним лихом.

Коли ми бачимо на склі машини, що їде попереду, наклейку з туфелькою, одразу насторожуємось. А раптом дамі за кермом приспічить попудрити ніс під час повороту чи вона не увімкне попереджувальний сигнал? Або переплутає гальма і газ?! І якщо аналогічних помилок припуститься водій-мужчина, це однозначно спишуть на мокру дорогу, погану видимість, старі гальмівні колодки і будь на що іще – однак все вирішиться максимально мирно. Та варто вам побачити, що винуватцем вашого травмованого автомобіля через неуважність стала дама, – на неї негайно повинна впасти кара небесна.

вони не винні в тому, що розрив з бойфрендом займає більше їхньої концентрації, аніж складна система обгону на кільці

Одна з найбільших помилок жінок, котрі легковажать правилами керування і не дотримуються безпеки на дорозі через те, що мусять конче переодягти колготки, що пустили стрілку, до того як прибути на місце призначення, – це те, що вони жінки. Вони не винні в тому, що розрив з бойфрендом займає більше їхньої концентрації, аніж складна система обгону на кільці. Вони не розуміють, чому повинні їздити на метро, коли в них є така чудова нова машинка, котру вони взяли в кредит, тяжко працюючи в юридичній конторі, або навіть якщо цю машинку їм просто подарували – ну, не стояти ж їй, бідненькій, в темному гаражі тільки тому, що жінки надто емоційні і розсіяні створіння для жорстокої реалії з назвою "дорога"?! Вони щиро вважають, що лише за те, що ти – миле тендітне створіння з сумочкою Прада і туфлями за три середньостатистичні зарплати, усі чоловіки світу негайно пробачать тобі відверте невігластво, впадуть ниць і негайно візьмуть на себе усі витрати не лише за твоє, а й за своє власне розбите авто. А це неправда. Більше того, це – дурниця. Бо, якщо ви створили аварійну ситуацію, стали причиною корка, запаркували свою подаровану авто-цяцьку так, що половина району запізнюється на роботу, чи збили пішохода, – повірте, кара небесна вас таки знайде, тому що "жіноча логіка", котрою так часто люблять виправдовувати свої навіжені вчинки самі жінки, хороша вдома, але ніяк не на дорозі.

Це не означає, що жінок-водіїв слід апріорі списати як потенційний брак. Це було б нечесно, адже відмахнутись від факту, що рівноправ'я у нас тепер настало скрізь, в тому числі й на шосе, неможливо. Та й заможні татусі, котрі недальновидно дарують дочкам-недоучкам авто-забавки, на жаль, нескоро переведуться. Жінка за кермом має можливість вчитися бути гарним водієм. І багатьом це вдається. Тому – більше терпіння, любі мужчини, більше толерантності і, як кажемо ми, жінки, гарної вам подорожі, ні помади, ні лаку на дорозі. 

По теме:
  • Чоловіки і косметика, або Геї проти сантехніків

    5 июня, 10:30
  • Хороша погана дівчинка

    21 июня, 10:30
  • Чи потребує жертв сумнівна краса

    9 декабря 2011, 10:03
  • Двоє у подружньому човні і пес

    20 апреля, 11:30
Теги: авторская колонка, Олена Концевич, женщина за рулем
Заметили ошибку?
Пожалуйста, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter
Разместить в блоге Переслать Печатать
По материалам: Олена Концевич
Сортировать по:
дате    
популярности    
  • Нет комментариев
  • Комментировать
Осталось символов: 1000