This version of the page http://kiev.asnu.net/pages/215/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-04. The original page over time could change.
Історія КМВ АФНУ - Київське міське відділення Асоціації фахівців з нерухомості України

Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:
  • нагадати пароль
  • реєстрація

Реєстрація на сайті

Ел. пошта:
Пароль:
Повторіть пароль:

Забули пароль?

Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
Ел. пошта:

Проблема на сайті

Ваш e-mail:
(необов'язково)
Розкажіть нам, що сталось
  • Головна
  • Новини
  • Ринок нерухомості (порівняльні характеристики) 2012 рік
  • ПРО КМВ АФНУ
    • Історія КМВ АФНУ
    • Реєстр членів КМВ АФНУ
    • Як стати членом КМВ АФНУ
    • Переваги членства в АФНУ
    • Сервіси для членів КМВ АФНУ
    • Структура
    • Голови Правління
    • Комітети та комісії
    • Документи КМВ АФНУ
  • ЗАХОДИ КМВ АФНУ
  • Банери
  • НАВЧАННЯ
  • СЕРТИФІКАЦІЯ
    • Положення про сертифікацію ріелторів
    • Сертифікаційні курси
    • Реєстр сертифікованих членів КМВ АФНУ
  • КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
    • Державні установи у м.Києві
    • Рекомендовані договори
    • Законодавча база
  • КОНТАКТИ

Історія КМВ АФНУ

Коротка історична довідка

Грудень 1994 року.

У залі біржових торгів Української біржі Десятинна зібралося 57 директорів брокерських контор, акредитованих на УБД, і створили Об'єднання рієлторських фірм, акредитованих на УБД. Це об'єднання у подальшому стало базою створення КМВ АФН(р)У.

Головою Ради директорів Об'єднання було обрано Людкевича Генріха Станіславовича, членами Ради - Акімова А.М., Бондаренка О.О., Бутенка О.Г., Винокура В.І., Губенка О.Є., Ковальчука В.Ф., Колібабчука А.О., Корогодського Е.Я., Лісіна В.П., Столітнього В.П. та Терещенка Ю.М.

Завдання, які ставило перед собою Об'єднання
- Розроблення і впровадження стандартів діяльності брокерів
- Співпраця з адміністрацією ТБ УБД, вирішення організаційних питань діяльності брокерів
- Вирішення спірних питань між брокерами через арбітражну комісію
- Співпраця з Київською універсальною біржею та іншими рієлторськими структурами
- Атестація та навчання брокерів
- захист членів Об'єднання
- захист інтересів бірж

Лютий 1996 року.

Установчі збори, на яких засновано Київське міське відділення Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України. Офіційна реєстрація КМВ АФН(р)У завершилася у жовтні 1996 року. Першим головою Правління КМВ АФН(р)У було обрано Бондаренка Олександра Олександровича, заступниками голови Правління - Вінокура В.І., Людкевича Г.С., Терещенка Ю.М., членами правління - Аврамчук О.М., Громова В.В., Губенка О.Є., Кулішенка В.В., Лісіна В.П.

Вересень 1997 року.

Колективним членом КМВ АФН(р)У стало Об'єднання директорів брокерських контор Київської універсальної біржі (КУБ) в особі Базелинського Ю.Ф.

Створено Арбітражні комісію на УБД та на КУБі, які вирішували спірні питання між агентствами нерухомості і між брокерами. Зі сторони КУБу арбітражну комісію очолював Тарасюк О.І., членами комісії були Нанавов С.Р., Самовалов Г.О. і Соболєв А.Е. 

Березень 1998 року.

Бондаренка О.О. повторно обрано Головою Правління КМВ АФН(р)У. Члени Правління - члени правління Бовсуновська С.А., Гончарук Т.В., Аврамчук О.М., Людкевич Г.С., Базелинський Ю.М., Злидень С.А., Корогодський Е.Я.

Березень 2000 року.

Звітно-виборча конференція. Головою Правління обрано Людкевича Генріха Станіславовича. Заступники Голови Правління - Злидень С.А., Вінокур В.І, члени Правління - Несін В.В., Бовсуновська С.А., Бондаренко О.О., Гончарук Т.В., Шорохова Л.І., Базелинський Ю.Ф., Жоголев М.Д.

Березень 2000 року.

Початок співпраці з банками по програмі "Житло в кредит".

VI З'їзд Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України, на якому був обраний президентом АФН(Р)У Каплій Олег Володимирович.

2001 рік

Травень 2001року.

Щорічна міжнародна конференція "Ринок нерухомості: стан, перспективи розвитку, роль професійних громадських організацій у його формуванні" м. Ялта. У конференції взяв участь Президент Міжнародного Фонду нерухомості (США) Норман Флінн (США).

Семінар "Управління рієлторським бізнесом". Доповідачі: Апрелєв К.Н. (Віце-президент РГР, президент "Російського Агентства нерухомості "САВА"), Куликов Г.Л. (Віце-президент РГР, голова Ради директорів Агентства "МИСЛЬ").

V Конференція Київського міського відділення АФН(р)У. Безкоштовне підключення членів КМВ АФН(р)У до INTERNET.

Листопад 2001 року.

Делегація АФН(Р)У в складі Першого Віце-президента і виконавчого директора АФН(Р)У відвідали Асоціацію Північної Вірджинії й Асоціацію штату Мериленд (США), зустрілися з представниками Міжнародного Фонду Нерухомості, відвідали найбільші рієлторські підприємства.

28.06.2002 р.
V Національний Конгрес з нерухомості
(Новини з ближнього зарубіжжя)


З 25 по 28 червня 2002 р. в залі церковних Соборів Храму Христа Спасителя в Москві відбувся V Національний Конгрес з нерухомості. У роботі Конгресу взяла участь делегація Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України у складі А. Бондаренко (президент АСНУ, м. Київ), А. Оганесян (1-ий віце-президент АФНУ, м. Черкаси), А. Моторний (г . Черкаси) та В. Перець (м. Тернопіль).

В рамках роботи Конгресу Російська Гільдія Ріелторів провела свій з'їзд на якому був обраний новий президент РГР пана н.Вольскій, а також новий склад Ради РГР. На з'їзді виступив Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України пана н.Бондаренко. Його пропозиція провести в рамках наступного VI Конгресу засідання круглого столу за участю керівників національних Асоціацій ріелторів незалежних держав, що виникли на пострадянському просторі, викликало схвалення делегатів Конгресу. Крім того, українська делегація провела переговори з керівниками Національної асоціації ріелторів США, а також керівниками асоціацій Казахстану та Киргизстану про можливий розвиток співробітництва.

Липень 2002 року.

Рада Асоціації, на якому Оганесян Артур Павлович був затверджений на посаду Першого віце-президента АФН(Р)У, Орлів Владислав Дмитрович на посаду Виконавчого віце-президента АФН(Р)У, а також були затверджені Структура АФН(р)У, Склад Ради оперативного керування, Основні напрямки діяльності АФН(р)У на 2002-2003 року., Положення про прийом і виключення з АФН(р)У, Положення про виконавчого віце-президента.

Президент АФН(р)У Бондаренко А.А. взяв участь у роботі Всеукраїнської наради з питань розвитку малого і середнього бізнесу, що проводилася згідно розпорядження Президента України від 10 червня 2002р. №148. У роботі наради взяв участь Президент України, Голова Верховної Ради України, народні депутати, керівники центральних і місцевих органів виконавчої влади, співробітники міжнародних організацій, представники малого і середнього бізнесу.

Делегація АФН(р)У взяла участь у засіданні круглого столу по проблемах іпотечного кредитування, організаторами якого виступила Українська національна іпотечна асоціація та Світовий банк.

Асоціацією випущений посібник для рієлторів "Діяльність на рину нерухомості. Допомога в сертифікації. Книга 1. Житлова нерухомість" при фінансовій підтримці МФН (США).

4.09.2002 р.

Презентація офіційного сайту Київського міського відділення
Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України.

4 вересня 2002 в Блакитному залі Будинку Кіно пройшла презентація нового інтернет-проекту на ринку нерухомості - офіційного сайту Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (КГО АФН (р) У). На презентації були присутні не тільки члени АСН (р) У, а й представники Союзу фахівців з нерухомості м. Києва, Київського Центру Нерухомості, керівники та співробітники більшості фірм.

17-20 жовтня 2002р. в м. Санкт-Петербурзі відбувся VIII Конгрес CEREAN
(Центрально-Європейська Мережа Асоціацій Нерухомості).


Асоціація фахівців з нерухомості України на Конгресі була представлена делегацією у складі:

Бондаренко А.А. - Президент
Оганесян А.П. - Перший Віце-президент
Орлов В.Д. - Вик. Віце-президент
Базелінський Ю.Ф. - Голова комітету по зв'язках із засобами масової інформації
Злидень С.А. - Керівник Київського міського відділення АФНУ
Мазурін В.Ф. - Керівник Південно-Кримського регіонального відділення АФНУ
Массальський Н.Я. - Керівник Севастопольського міського відділення АФНУ
Марінута Р.Е. - Керівник Одеського регіонального відділення АФНУ
Буздаков Л.М. - Член АФНУ, м. Ялта
Моторний М.А. - Член АФНУ, м. Черкаси
Перець В.Г. - Член АФНУ, м. Тернопіль
Фесенко Л.Д. - Член АФНУ, м. Харків

На Конгресі розглядалися питання, присвячені:

- Розвитку іпотечного кредитування;
- Забезпечення безпеки інвестицій в країнах Центральної та Східної Європи;
- Реєстрації та страхування прав власності на нерухомість;
- Розвитку професійних стандартів ріелторів;
- Стану земельного законодавства країн Центральної та Східної Європи та ін

27 червня 2003 р. у м. Запоріжжі відбулось засідання Ради АФНУ

Прийнято рішення провести круглий стіл "Законодавче врегулювання операцій з нерухомістю: світовий досвід, перспективи України" 9.10.2003 р. за участю провідних фахівців в сфері нерухомості України та з закордону. За підсумками круглого столу провести засідання Ради АФНУ.

Затверджено комісію по розгляду Законів, які потребують внесення змін та доповнень з точки зору операторів ринку нерухомості в складі: Оганесян А.П. - голова, Злидень С.А., Мазурін В.Ф., Массальська Н.Я., Розумович А.І.

Вирішено взяти участь в організації та проведенні міжнародної конференції "Передові технології розвитку ринку нерухомості. Взаємодія фінансових, рієлторських, будівельних і страхових компаній", яка відбудеться у м. Одесі 5-7 вересня 2003 р.

Затверджена атрибутика АФНУ.

Опис відмітного знаку Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України

2004

В 2004 році для кожного члена КМВ АФН(р)У відкрита можливість через автоматизований вхід з головної сторінки сайту відділення заходити на свою власну сторінку, де він може обновляти базу даних, інформацію про себе, а також інформацію в „чорному списку”. Разом  тим суттєво покращено роботу бази даних сайту. Відтепер кожне агентство має можливість відправки власної бази даних. Також спрощено схему розміщення новин сайта, докладів тощо.

Необхідно зазначити, що АФН(р)У спільно з КМВ асоціації намагається не залишатися осторонь від сьогоднішніх проблем, які турбують населення країни, в зв’язку з чим в
2004 р. підготовлено звернення рієлторів Україна до співвітчизників.

2005

Працівники КМВ АФН(р)У активно займаються науково-методичною роботою. Так, за сприянням відділення інститутом законодавчих передбачень і прав експертизи було підготовлено науково-практичне видання „Нерухомість в Україні” (правове регулювання відносин щодо нерухомого майна), в якому надані нормативні документи та відповідні витяги з різних документів, які регламентують відносини, які виникають щодо нерухомого майна.

Історія КМВ АФНУ 2006

25 лютого 2006р.  пройшла звітно-виборна 10 конференція КМВ АФН (р) У. На посаду Голови КМВ АФН (р) У обраний Жоголєв Михайло Дмитрович.

На посади в члени правління КМВ АФН (р) У обрані:

    * Злидень С.А.
    * Базелінский Ю.Ф.
    * Несін В.В.
    * Гусельніков А.С.
    * Альван Л.І.
    * Нікітюк Т.І.
    * Шульга А.В.
    * Бразас Е.І.
    * Крижанівський А.А.
    * Полховська Є.В.


10 Міжнародна конференція «Ринок нерухомості: стан, перспективи розвитку, роль професійних громадських організацій в його формуванні»

З 11 по 14 травня 2006 року Київське міське відділення АФН (р) У прийняло участь в 10 міжнародній конференції «Ринок нерухомості: стан, перспективи розвитку, роль професійних громадських організацій в його формуванні».

У рамках конференції відбулая доповідь Михайла Жоголєва, Голови правління Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України, на тему «Тенденції розподілу інвестицій на первинному ринку нерухомості Україні».

М.Жоголєв розглянув у своїй доповіді наступні питання: стратегія розвитку діяльності девелоперських компаній, елементи девелоперського проекту для залучення інвестицій, сучасні механізми перетворення інвестиційних коштів в нерухомість.

Так само на Ялтинській конференції Київське міське відділення АФН (р) У було представлено провідними фахівцями галузі: Базелінський Ю.Ф. (Агентство нерухомості «Оптимум-плюс»); Бразас Е.І. (АН «С.I.Т.»), доповідь на тему «Об'єднана інформаційна система, як спосіб впливу на ринок»; Гусельников А.С. (АН «ОЛІМП»), доповідь на тему «Інформаційні технології, застосовувані в ріелторському бізнесі»; Нікітюк Т.І. (АН «Нове місто-Ріелті»); Сідненко О.Д. («Центр обслуговування нерухомості« НОРМА »); Злидень С.А. (АН «СІ-інформ»); Василенко О.Г. («МС і Фінанси») та ін

10 Міжнародна конференція «Ринок нерухомості: стан, перспективи розвитку, роль професійних громадських організацій в його формуванні» пройшла з 11 по 14 травня в місті Ялта.

У рамках конференції обговорювалися проблеми розвитку первинного ринку нерухомості України; сучасні технології роботи на вторинному ринку; стан навчання та професійної підготовки фахівців у сфері нерухомості; актуальні питання законодавчого врегулювання ринку нерухомості та шляхи підвищення ефективності роботи громадських організацій у формуванні ринку нерухомості.

У роботі конференції взяли участь провідні фахівці ринку нерухомості України, представники державних органів влади, зарубіжні партнери:

    * Центрально-Європейська Мережа Асоціацій фахівців з нерухомості (CEREAN)
    * Російська Гільдія Ріелторів (РГР)
    * Національна Асоціація Ріелторів (NAR).

20 червня 2006р.  відбулося урочисте відкриття нового офісу Київського міського відділення Асоціації фахівців нерухомості (ріелторів) України за адресою: м. Київ бул. Лесі Українки, 34 офіс 222.

У новому офісі обладнаний конференц-зал, де з усіма зручностями можна зібрати однодумців і розмістити представників засобів масової інформації.

Важливість цієї події була викликана необхідністю організації повноцінної роботи виконавчої дирекції КМВ АФН (р) У, яка дасть можливість в найкоротші терміни реалізувати рішення правління та конференцій Київського міського відділення.

Вступною промовою офіційну частину презентації відкрив Голова правління КМВ АФН (р) У, Жоголєв М.Д., після чого слово було надано всім запрошеним.

На урочистому відкритті офісу були присутні:

    * Перший віце-президент АФН (р) У-Оганесян А.П.,
    * Віце-президенти-Злидень С.А. і Несін В.В.,
    * Голова Одеського регіонального відділення АФН (р) У-Грабина Д.П. з делегацією,
    * Голова Донецького регіонального відділення АФН (р) У,
    * Депутат Донецької міськради-Тюрін С.Є.,
    * А також члени Правління КМВ АФН (р) У і члени Київського міського відділення АФН (р) У.

На презентації були обговорені аспекти подальшого розвитку Київського міського відділення Асоціації фахівців нерухомості (ріелторів) України, представлені напрямки його діяльності, такі як: створення цивілізованого ринку нерухомості, розробка єдиних правил роботи на ринку нерухомості, пропаганда «Кодексу професійної етики ріелтера», питання законодавчого врегулювання , розвиток різних сервісів для своїх членів.

Круглий стіл «Участь професіоналів ринку нерухомості (АФН (р) У)

у формуванні законодавчих ініціатив інвестиційного і фінансового ринку України (УАІБ)»


29 червня 2006р. Київським міським відділенням Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, з ініціативи Голови комітету зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ КМВ АФН (р) У Шульги А.В., були розглянуті питання в рамках «Круглого столу» за темою: «Участь професіоналів ринку нерухомості (АФН (р) У) у формуванні законодавчих ініціатив інвестиційного і фінансового ринку України (УАІБ)».

На засіданні «Круглого столу» були присутні:

    * Президент АФН (р) У-Бондаренко А.А.,
    * Завідувач відділом регуляторної та конкурентної політики Секретаріату Президента України-Капінус Є.В.,
    * Директор з методології та розвитку Української Асоціації інвестиційного бізнесу-Колбун В.А.,
    * Голова комітету з освіти та сертифікації КМВ АФН (р) У,
    * Голова комітету «Сертифікація» АФН (р) У-Полховська Є.В.,
    * Голова комітету «Запитання і законодавство» АФН (р) У-Людкевич Г.С.,
    * Члени правління КМВ АФН (р) У.

При поглибленому розгляді теми «Круглого столу» було запропоновано створення з боку КМВ АФН (р) У і УАІБ ініціативних груп для спільної розробки пропозицій до Секретаріату Президента України з законоурегулюванню процесів ринку нерухомості України. У свою чергу, Капінус Є.В. повідомив, що Секретаріат Президента України готовий до відкритого діалогу з громадськими організаціями, в особі спеціалістів від АФН (р) У і УАІБ з метою їх залучення до розробки концепції даних законопроектів.

В ході засідання «Круглого столу» було висловлено пропозицію про взаємне співробітництво АФН (р) У і УАІБ, в контексті законодавчих ініціатив з питань залучення інвестицій за участю професійних ріелторів, членів АФН (р) У, а також двосторонньої підготовки фахівців, їхньої кваліфікації і сертифікації, що незабаром буде підтверджено відповідним меморандумом про співпрацю Української Асоціації інвестиційного бізнесу та Київським міським відділенням Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України. Така форма співпраці даcть можливість членам УАІБ та КМВ АФН (р) У активно брати участь у розробці законодавчих та підзаконних актів у сфері створення інвестиційного ринку нерухомості України.


Загальноміський форум "Київська перспектива"

17 липня 2006р. в Національному Палаці "Україна" відбувся загальноміський форум "Київська перспектива".

На проведення форуму були запрошені представники Київського міського відділення АФН (р) У, представники інших громадських об'єднань, підприємці, народні депутати Катеринчук М.Д., Ляпіна К.М., також були присутні Київський міський голова Чернівецький Л.М, пані Кужель А . В., заступники міського голови, депутати Київради, голови та депутати районних у м. Києві рад.

Метою проведення цього форуму є створення в м. Києві, як у великій європейській столиці, демократичної європейської моделі взаємодії і співпраці мерії міста і ділової громадськості, формування реального народовладдя, громадського контролю над владою та лобіювання інтересів територіальної громади.

Форум був відкритий промовою Київського міського голови, пана Черновецького Л.М. Міський голова задекларував свою точку зору щодо конструктивної співпраці з підприємцями, просив їх допомоги у вирішенні проблем міста і обіцяв вирішення проблем кожного підприємця особисто.

Пані Кужель О.В. у своїй промові відзначила багато проблем в діяльності представників малого та середнього бізнесу в м. Києві, зокрема проблему виділення земельних ділянок, і внесла проект Розпорядження міського голови про створення Ради підприємців при Київському міському голові з метою здійснення Громадського контролю за діяльністю виконавчої влади в м . Києві, який був підписаний Київським мером.

Виступи народних депутатів Катеринчука М.Д., Ляпіною К.М. містили в собі відкритість до спілкування з підприємцями м. Києва, в контексті проблем підприємців та їх вирішення на законодавчому рівні, що підтверджується словами пана Катеринчука: "ви можете використовувати Катеринчука і Ляпіну як інструмент захисту своїх прав".

На форумі були вислухані болючі проблеми підприємців, основними з яких є земельне питання, і питання нерухомого майна.

Таким чином, проведення загальноміського форуму "Київська перспектива" можна розглядати, як ще один крок з боку Київської міської влади до відкритого діалогу і співпраці з громадськістю у контексті створення Ради підприємців при Київському міському голові з метою здійснення Громадського контролю за діяльністю виконавчої влади в м. Києві.

Круглий стіл «База даних нерухомості« Газета «Ринок Нерухомості».

26 липня 2006р. на засіданні Круглого столу організованого Київським міським відділенням Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України було піднято питання про створення на базі КМВ АФН (р) У інтерактивної бази даних нерухомості, яка буде затребувана і зручна в експлуатації для всіх груп користувачів, є учасниками ринку нерухомості.

Згідно проведеного в мережі Інтернет моніторингу були виявлені переваги і недоліки вже існуючого аналогічного інтерактивного продукту і взяті на озброєння у розробці концепції програмної та інтерфейсної частини бази даних нерухомості КМВ АФН (р) У.

Основний контент бази даних нерухомості КМВ АФН (р) У буде сформований на основі баз даних нерухомості членів Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, а також оголошень приватних осіб і учасників ринку нерухомості, які не є членами КМВ АФН (р) У. Це дозволить надати користувачам бази даних нерухомості КМВ АФН (р) У максимальний обсяг інформації про поточні пропозиції на ринку нерухомості України.

В рамках проведення Круглого столу були розглянуті питання:

   1. Аналіз ефективності вже існуючого в мережі Інтернет аналогічного інтерактивного продукту і необхідність створення нової, більш зручною як для споживачів, так і для учасників ринку нерухомості форми пошуку та розміщення інформації. Доповідач: Голова правління КМВ АФН (р) У Жоголєв М.Д.;
   2. Програмна і інтерфейсна частина бази даних нерухомості КМВ АФН (р) У. Доповідач: спеціаліст з IT-технологій КМВ АФН (р) У Мельник А.Л.;
   3. Цінова політика інтерактивної бази даних нерухомості КМВ АФН (р) У. Доповідач: Виконавчий директор КМВ АФН (р) У Черноглазов В.А.

В ході дискусії, на обговорення Круглого столу було винесено питання про актуальність та своєчасність даного продукту на ринку.

Пройшли виступи членів правління КМВ АФН (р) У Гусельнікова А. С. і Бразаса Е. І. які представили концепції своїх мульти-лістингових систем, відмінність яких від даної бази даних в тому, що вони передбачені виключно для роботи всередині конкретних агентств нерухомості, які є договірними користувачами даного продукту.

Як наслідок, затребуваність бази даних нерухомості у форматі пропонованому фахівцями КМВ АФН (р) У «на обличчя», адже представлена в ній інформація, крім того що доступна для широкого кола користувачів, буде ще й проходити постійний контроль на достовірність, виключаючи тим самим можливість розміщення в ній «спаму» і «мертвих» неперевірених оголошень.

7-а Міжнародна конференція "Передові технології розвитку ринку нерухомості. Банк, девелопер, нерухомість, ріелтор"

В Одесі 14-17 вересня відбулася щорічна Міжнародна конференція "Передові технології розвитку ринку нерухомості. Банк, девелопер, нерухомість, ріелтор". Цього року організаторами вже 7-й за рахунком конференції традиційно виступілм Асоціація ріелторів Одеси та Одеської області та Київське міське відділення АФНУ за підтримки Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України. Як і минулого року, учасники конференції зібрались в бізнес-центрі чотиризіркового готелю "Одеса". В рамках заходу були проведені пленарні засідання, на яких розглядалися питання взаємодії ріелторських компаній з банківськими структурами, особливості кредитування покупки житла, роль страхових компаній при укладенні угод купівлі-продажу, а також юридичні питання при реєстрації новобудов. Головна тема конференції-популяризація ріелторської діяльності та шляхи створення позитивного іміджу ріелтора. За словами президента Асоціації ріелторів Одеси та Одеської області Костянтина Новицького, мета даного заходу-створення згуртованого і Цивілізованого ринку нерухомості, на якому будуть взаємовигідно працювати будівельники, ріелтори, страховики, банкіри та інші учасники ринку. Крім того, однією з центральних тем став пошук нових технологій в будівництві для здешевлення його собівартості.

З кожним роком все ширше стає коло фахівців галузі, що беруть участь в одеській конференції. У роботі конференції взяли участь провідні фахівці ринку нерухомості України та країн СНД, досвід яких надзвичайно корисний для формування цивілізованого ринку, як в Одеському регіоні, так і в країні в цілому. У нинішньому році, вже традиційно, конференцію відвідали представники Російської гільдії ріелторів і їх колеги з Прибалтики. К. Новицький зазначив, що даний захід-відмінний спосіб для обміну інформацією між працівниками ринку нерухомості з різних країн. Тим більше що ринки країн пострадянського простору дуже схожі між собою в шляхах свого розвитку. На 7-у Міжнародну конференцію, окрім фахівців в галузі нерухомості, були запрошені представники міністерств та відомств, страхових компаній, банків та державних органів влади. У своїх доповідях вони представили бачення розвитку ринку та розповіли про нововведення, спрямованих на поліпшення непростій ситуації на ринку нерухомості.

Паралельно з конференцією пройшла спеціалізована виставка "Ваш будинок Одеса 2006/осінь" і конкурс "Євромісто". Виставку "Ваш будинок Одеса 2006/осінь", в якій взяли участь лідери будівельної галузі, ринку нерухомості і банківської діяльності організовував "Центр виставкових технологій". Вона пройшла під патронатом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства у виставковому комплексі Одеського морського порту. У її рамках було проведено конкурс на кращий проект у сфері житлової і комерційної нерухомості "Євромісто".

Підтримку в проведенні конкурсу надали Український зональний науково-дослідний, проектний інститут по цивільному будівництву (КиївЗНДІЕП), Одеська облдержадміністрація, Одеська міська рада, Торгово-промислова палата Україна, Одеська організація Національної спілки архітекторів України, а також Одеська організація Спілки дизайнерів України.

Генеральним спонсором була столична девелоперська компанія "МС-Інвест".


VII Міжнародна конференція «Передові технології розвитку ринку нерухомості. Банк, девелопер, нерухомість, ріелтор »

14-17 вересня Одеса стала свого роду меккою для фахівців з нерухомості. У ці дні там проходила VII Міжнародна конференція «Передові технології розвитку ринку нерухомості. Банк, девелопер, нерухомість, ріелтор », учасниками якої стали понад 200 ріелторів, серед них представники Росії, Прибалтики, Бельгії, а також усіх регіонів України. Організаторами конференції виступили Асоціація Даною ріелторів Одеси та Одеської області та Київське міське відділення фахівців з нерухомості (ріелторів) України. Вітальним словом конференцію відкрили Костянтин Новицький, Президент Асоціації Ріелторів м. Одеси та Одеської області та Михайло Жоголєв, Голова правління Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, зазначивши, що проходить вже в 7-й раз Одеська міжнародна конференція показує стрімкі тенденції зростання: збільшилася кількість учасників, розширився спектр обговорюваних тем. На відкритті що пройшла в рамках конференції виставки «Ваш Дім Одеса 2006/осень» виступив Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Бондаренко Олександр Олександрович.

В ході пленарних засідань конференції були розглянуті актуальні проблеми ринку нерухомості: девелопмент, новобудова та інвестування, мультилістінг, іпотека і взаємини цих нових напрямів з роботою ріелтора, організація роботи ріелторської компанії, де особлива увага була приділена, освіти та мотивації персоналу.

За підсумками конференції було проведено Круглий стіл на тему: «Законодавче врегулювання ринку нерухомості», на якому розглядалося питання необхідності прийняття Закону про ріелторську діяльність. З прикладом проведення таких законодавчих ініціатив в Росії пройшов виступ Костянтина Апрелєва, Віце-президента Російської гільдії ріелторів. Підсумком дебатів Круглого столу стало загальна думка, що громадськість, як споживачі, так і ріелтори, давно дозріла до впровадження такого Закону в Україну, а його необхідність, як інструменту регулювання процесів ринку нерухомості очевидна і своєчасна.


КМВ АФН (р) У-10 років!

7 жовтня в готельному комплексі «Турист» пройшло урочисте святкування 10 річниці з дня створення Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України. Серед запрошених на святі були члени КМВ АФН (р) У, представники регіональних відділень, Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Бондаренко О.А. і багато інших.

Вітальною промовою офіційну частину заходу відкрив Михайло Дмитрович Жоголєв, Голова правління КМВ АФН (р) У. Він привітав членів КМВ АФН (р) У з ювілеєм, побажав організації подальшого процвітання. Після чого, гостям і представникам ЗМІ був представлений фільм «Історія, яку ми творимо», і книга, з гучною назвою «Рілтор: справедливість заради всіх», що розповідають про основні етапи становлення Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, його основні принципи роботи та завдання на майбутнє.

У рамках святкування було проведено конкурс «Визнання 10-річчя», переможцем якого, після проведеного серед членів КМВ АФН (р) У голосування, став Жоголєв Михайло Дмитрович. Після вручення призу, яким виявився автомобіль "Mitsubishi Lancer", Михайло Дмитрович урочисто передав його Київському міському відділенню Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України. Знаками пошани були відзначені ветерани КМВ АФН (р) У, активні члени КМВ АФН (р) У-почесними грамотами.

Всеукраїнський Форум «Нерухомість 2006. Іпотечне кредитування »

6 грудня 2006р. відбувся Всеукраїнський Форум «Нерухомість 2006. Іпотечне кредитування ». Форум був проведений за підтримки Київського міського відділення Асоціації Фахівців з нерухомості (ріелторів) України, і головними питаннями, які розглядалися на ньому, були: сучасний стан ринку іпотеки в Україну, взаємодія учасників програм іпотечного кредитування, забезпечення інтересів інвестора, а також роль держави у правовому регулюванні цих сфер підприємництва. До участі у форумі були запрошені представники Київської міської влади, Державної комісії цінних паперів і фондового ринку, Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, а також представники провідних банків, страхових та юридичних компаній.



V Міжнародна конференція «Нерухомість в Україні 2006. Від ідеї до реалізації. Повний спектр питань »

8 грудня 2006р. в бізнес-центрі «Леонардо» пройшла V Міжнародна конференція «Нерухомість в Україні 2006. Від ідеї до реалізації. Повний спектр питань ». Київське міське відділення АФН (р) У на цьому заході виступало офіційним партнером організаторів конференції.

Основні теми, винесені на обговорення пленарного засідання:

• Державне регулювання ринку;

• Державне регулювання земельних відносин;

• Виконання зобов'язань державою перед забудовником;

• Ліцензування агентств з нерухомості;

• Земля та землевідведення;

• Водовідвід, каналізація, опалення;

• Держконтроль і держрегулювання забудови.

Серед доповідачів - провідні вітчизняні та зарубіжні фахівці інвестиційних та консалтингових компаній, банків, страхових, девелоперських організацій, виступи юридичних і будівельних компаній, а також доповіді від державних структур. Голова провленія КМВ АФН (р) У Михайло Жоголєв виступив на конференції з доповіддю «Ліцензування агентств з нерухомості».


Святковий новорічний захід Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України спільно з Союзом фахівців з нерухомості м. Києва.

 26 грудня пройшло святкове новорічне міроприємство Київського міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України спільно з Союзом фахівців з нерухомості м. Києва. У рамках заходу було проведено конкурс «Громадське визнання 2006» - відзначені дипломанти та лауреати конкурсу. Також був проведений благодійний аукціон на користь школи-інтернату для дітей-інвалідів № 147.