This version of the page http://volvo.winnerauto.ua/ua/news/news4258 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-27. The original page over time could change.
Новий Volvo S60 – чисте задоволення від керування, в яке було вкладено 100 відсотків пристрасті / Віннер Автомотів - офіційний дилер Volvo/Вольво
      Кросовери
    • XC60
    • XC70
    • XC90
      Універсали
    • V50
    • V60
    • V70
      Седани
    • S40
    • S60
    • S80
      Купе
    • C30
    • C70
    • Продаж
      та послуги
     
     

    Новини







    Новий Volvo S60 – чисте задоволення від керування, в яке було вкладено 100 відсотків пристрасті

    повернутись до списку

    «Ми ніколи, ані на секунду не розглядали це як стандартний інженерно-конструкторський проект. Це була пристрасть у чистому вигляді – ми намагалася повністю розкрити нашу майстерність у розробленні шасі, піднятися до її найвищої точки. Ми ступили на землю, що до цього була нам невідома», - каже Стефан Селлквіст (Stefan Sällqvist), який відповідає за розроблення шасі нового S60.

    Коли Стефана попросили дати стислу характеристику результатам, він, не вагаючись, відповів:

    «Ці характеристики керованості неможливо описати словами. Щоб зрозуміти, що це таке, просто необхідно самому сісти за кермо. І, бажано, поїздити вузькою звивистою заміською дорогою, де кожний крутий поворот - це чергова перевірка вашої водійської майстерності. Ось тут новий S60 і потрапляє у свою стихію та зі жвавим ентузіазмом демонструє все, на що здатний».

    Шлях, що вів до цих висот динаміки керування, був складним і цікавим, повним труднощів і нових рішень. Команда з розроблення шасі практично із самого початку вирішила виконати технічне завдання вищого керівництва Volvo Cars, створивши прототип, який стане випробним стендом для тестування різноманітних технічних розробок.

    «Як тільки у нас з’явився шанс застосувати сміливий, новаторський підхід, ми вчепилися у нього обома руками. Наприклад, ми порівнювали наші технічні розробки з найкращими конкуруючими розробками, щоб пересвідчитися, що ми дійсно піднялися до самих вершин», - каже Стефан Селлквіст.

    Динамічне шасі – стандартне обладнання в Європі

    Довжина кузова нового Volvo S60 становить 463 см, колісної бази – 278 см. Відстань між колесами (як для передніх, так і для задніх) дорівнює 159 см.

    Для цього седана пропонуються два варіанти шасі. На європейському ринку стандартно встановлюється щойно розроблене динамічне шасі, тоді як у більшості країн Північної Америки та Азії до стандартної комплектації входить шасі типу «комфорт», а спортивний варіант пропонується як опція.

    Різниця між цими двома шасі полягає в амортизаторах, а також передньому і задньому підрамниках. Тут варіант «комфорт» має дещо м’якіші налаштовування, що забезпечує більш плавний хід на дорожньому полотні гіршої якості.

    Швидше рульове керування, товстіші стійки з пружинами та жорсткіші втулки

    У процесі розроблення фахівці, що працювали над шасі, виробили загальний підхід, який включає зміни та вдосконалення для практично кожної окремої деталі, що впливає на якість керування автомобілем.

    Передавальне число рульового механізму було зроблено на 10 відсотків «швидшим» порівняно з попередньою моделлю, щоб підвисити інформативність і швидкість реакцій керма. Товстіші трубки рульової колонки і жорсткіші втулки дозволили підвисити опір крученню на 100 відсотків. Це також підсилює відчуття безпосереднього контакту між колесами і дорогою.

    «По-справжньому хороше рульове керування є інтуїтивним: автомобіль наче відчуває наміри водія вже тоді, коли вони лише з’явилися в його голові. У цій сфері, на мою думку, ми зробили величезний крок уперед», - каже Стефан Селлквіст.

    Втулки, в цілому, є жорсткішими, ніж у нинішніх спортивних шасі Volvo. Спереду жорсткість кріплень стійок з пружинами було збільшено на 50 відсотків. Втулки підрамників спереду і ззаду є вдвічі жорсткішими порівняно з попередніми моделями. Втулки важелів також було оптимізовано, щоб зробити керування більш спортивним і контрольованим.

    Краща амортизація, ніж будь-коли

    Амортизатори виконують свої функції краще, ніж амортизатори будь-якої іншої попередньої моделі Volvo. Кріплення амортизаторів ззаду зроблено з поліуретану, а не з гуми: таке рішення забезпечує кращий баланс між комфортом і динамічним контролем.

    FOUR-C як опція

    Програмне забезпечення у системі AWD (All Wheel Drive – повний привод) було модифіковано для того, щоб дозволити повнопривідним варіантам (повний привод є стандартною системою в T6 та опціональною в D5) абсолютно нового Volvo S60 максимально використати всі можливості нового спортивного шасі.

    Усі варіанти нового S60 можна замовляти із системою активного шасі FOUR-C. Активне шасі FOUR-C було модифіковано і допрацьовано, щоб поліпшити контроль і підвисити комфорт порівняно з попередніми Volvo. Це складна система шасі з автоматичним регулюванням, що використовує низку датчиків для безперервного моніторингу поведінки автомобіля. За якісь частки секунди амортизатори регулюються відповідно до поточної дорожньої ситуації.

    За наявності трьох варіантів регулювань шасі усе, що має зробити водій, - це натиснути кнопку, щоб змінити характер автомобіля та обрати один з цих трьох режимів: Comfort (комфорт), Sport (спорт) або Advanced (розширений).

    Перший седан із системою стабілізації Advanced Stability Control

    · S60 – це перша модель-седан на ринку із системою стабілізації Advanced Stability Control. Завдяки наявності нового датчика кута крену стало можливим виявлення початку проковзування коліс на дуже ранній стадії. Це означає, що система захисту від проковзування може активуватися раніше та діяти точніше. Advanced Stability Control дуже допомагає водію під час динамічної їзди, коли на автомобіль діють значні поперечні сили: вона поліпшує керованість і полегшує виконання раптових об’їздів.

    · Допоміжна система стабілізації причепа Trailer Stability Assist допомагає зменшити небажані рухи (коливання, вихляння), що можуть виникати під час буксирування. Стабілізація автомобіля відбувається за рахунок пригальмовування одного чи декількох коліс та зменшення крутного моменту.

    · Система контролю тяги двигуна запобігає блокуванню коліс під час гальмування двигуном на слизькій поверхні.

    · Система DSTC також має спортивний режим, який дозволяє застосовувати активнішу манеру керування. Якщо антипробуксовувальну систему відключити, автомобіль починає демонструвати надмірну реакцію на рульове керування.

    Нова система контролю тяги на поворотах згладжує кути

    Динамічне нове шасі в абсолютно новому Volvo S60 доповнюється низкою електронних систем, які додатково підсилюють спортивність і динамізм керування.

    Система контролю тяги на поворотах (Corner Traction Control) – новинка, що використовує функцію спрямування крутного моменту для того, щоб автомобіль проходив повороти плавніше. Ця технологія є вдосконаленням Системи динамічної стабілізації і контролю тяги (Dynamic Stability and Traction Control, DSTC).

    Під час проходження повороту кероване колесо автомобіля з боку повороту гальмує, у той час як на колесо з протилежного боку передається додаткова тяга. Це дозволяє водію чіткіше проходити поворот і зменшує будь-яку тенденцію до недостатньої керованості.

    Високотехнологічні інтегровані функції гальмування

    Своїми динамічними характеристиками керованості новий S60 у значній мірі завдячує високотехнологічній гальмовій системі.

    Седан оснащено рядом систем, які, взаємодіючи, максимально скорочують гальмовий шлях в усіх ситуаціях.

    · Система попередньої підготовки гальм (Ready Alert Brakes - гальма швидкого реагування) здатна передбачати, коли потрібне швидке гальмування. Гальмові колодки злегка притискаються до гальмових дисків ще до того, як водій натисне педаль гальма. Система гідравлічного допоміжного гальмування може допомогти оптимально використати систему ABS і таким чином скоротити загальний гальмовий шлях.

    · Оптимізовані гідравлічні гальма – це система, яка підвищує ефективність гальмування під час сильного гальмування шляхом використання гідравліки для компенсації низького тиску в підсилювачі гальма.

    · Система запобігання втрати ефективності гальм (FBS) застосовує гідравліку для поступового підвищення тиску в гальмовій системі під час тривалого сильного гальмування. Завдяки цьому гальма не втрачають свою ефективність, і водію не доводиться докладати додаткових зусиль.

    · До стандартної комплектації нового S60 входить електронне стоянкове гальмо.

    Широкий ряд двигунів, вершиною якого є версія T6 зі збільшеною потужністю

    Упродовж першого року випуску для нового Volvo S60 будуть запропоновані різноманітні дизельні і бензинові двигуни, починаючи від економічної версії DRIVe потужністю 115 к. с. і закінчуючи динамічним турбомотором у 304 кінські сили. Усі двигуни відповідають найвищим вимогам до спортивної, динамічної їзди, а за показниками споживання пального є не гіршими за двигуни конкурентів.

    Чітка націленість на зниження рівня викиду чадного газу принесла плоди: в усій гамі двигунів було зменшено витрату пального.

    Бензиновий двигун T6 має робочий об’єм 3,0 літра і був додатково модернізований, передусім завдяки зниженню внутрішнього тертя. Тепер він виробляє 304 к. с. потужності та не менше 440 Нм крутного моменту.

    Цей мотор розвиває свій максимальний крутний момент в діапазоні 2100 - 4200 об/хв. Це забезпечує швидкий розгін і плавну їзду.

    При цьому фахівці з двигунів Volvo Cars змогли зменшити витрату пального приблизно на 10 відсотків – до 9,9 л/100 км (комбінований цикл ЄС, попередні дані).

    Потужність двигуна передається на колеса за допомогою шестиступінчатої автоматичної коробки передач Geartronic другого покоління від Volvo. Завдяки новим клапанам і зниженому тертю перемикання передач відбувається швидше, ніж раніше. AWD (All Wheel Drive – система повного привода) є стандартним обладнанням для версії T6.

    Новий дволітровий двигун з безпосереднім впорскуванням пального

    Новий чотирициліндровий двигун 2.0T GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection – бензиновий з турбонаддувом і безпосереднім впорскуванням) має робочий об’єм два літри і розвиває 203 к. с. потужності і 300 Нм крутного моменту, починаючи з частоти обертів 1750 об/хв.

    Нова система турбонаддуву, розроблена компанією Volvo без залучення сторонніх фахівців, безпосереднє впорскування пального і два розподільні вали з регулюванням фаз газорозподілу забезпечують унікальне поєднання низької витрати пального, низького рівня шкідливих викидів, а також високої динаміки у широкому робочому діапазоні - і все це у дуже компактному двигуні. Volvo S60 2.0T GTDi споживає лише 7,9 літри пального на 100 кілометрів (комбінований цикл ЄС, попередні дані).

    Турбонасичувач є найменшим на ринку, якщо оцінювати його відносно максимальної потужності двигуна. Турбіна не лише забезпечує чудові динамічні якості, але й поліпшує додаткове очищення вихлопних газів.

    Іншим нововведенням є те, що випускний колектор і турбонасичувач зроблено з листової сталі, а не з важчого литого металу. Сталь має нижчу масу, їй легше надавати форму, але головною перевагою подібної системи є нижче тепловипромінювання, що забезпечується додатковим шаром ізоляції. Це дозволяє підтримувати високу температуру в газовому потоці і таким чином робить згоряння ефективнішим без помітного підвищення температури в моторному відсіку.

    Можна сказати, що колектори з листової сталі існували і раніше, але до цього турбонасичувач, що встановлювався у двигуні з таким колектором, завжди мав литий корпус. Нова повністю інтегрована система турбонаддуву з листової сталі є новинкою світового рівня, що була запатентована компанією Volvo.

    Пізніше (але все ще впродовж першого року випуску) до асортименту двигунів абсолютно нового S60 буде додано варіант 2.0 GTDi, що виробляє потужність 240 к. с. і крутний момент 320 Нм. До того ж, з’явиться двигун GTDi об’ємом 1,6 л у двох версіях: 180 к. с. і 150 к. с. з крутним моментом 240 Нм.

    Усі двигуни GTDi будуть комбінуватися з автоматичною шестиступінчатою коробкою передач. По суті, Powershift працює як дві паралельні механічні коробки передач з окремими зчепленнями, що дає блискавично швидке перемикання передач зі зменшеною витратою пального.

    Два п’ятициліндрові турбодизелі

    Гама двигунів також включає два п’ятициліндрові турбодизелі.

    Динамічний двигун D5 з двома турбонасичувачами виробляє 205 кінських сил потужності і 420 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год відбувається за 7,8 секунди (як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач). Максимальна швидкість дорівнює 235 км/год (механічна КПП) і 230 км/год (автоматична КПП).

    В останній версії D5, представленій навесні 2009 року, вимоги до динаміки і керованості було задоволено шляхом встановлення двох турбін різної продуктивності, що вмикаються в різні проміжки часу, перебираючи обов’язки один в одного, що забезпечує додаткову потужність у ширшому діапазоні частоти. Результатом є швидка реакція і стрімкий розгін на будь-якій швидкості з практично невідчутним переходом від однієї турбіни до другої.

    Здатність двох турбін доповнювати один одного оптимально використовується для того, щоб отримати комбінацію високої динаміки і низького споживання пального (5,3 л/100 км, комбінований цикл ЄС, попередні дані), яка робить цей двигун одним з претендентів на звання найкращого в класі.

    Передова технологія впорскування пального з використанням п’єзоелектричних паливних клапанів дозволяє точно дозувати надходження пального до камери згоряння, результатом чого є ефективне згоряння і низька токсичність вихлопу.

    Менший робочий об’єм – нижча витрата пального

    У доповнення до вже перелічених двигунів також пропонується нещодавно розроблений дволітровий D3, який розвиває потужність 163 к. с. і крутний момент 400 Нм. Розгін від 0 до 100 км/год відбувається за 9,2 секунди (як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач). Максимальна швидкість дорівнює 220 км/год (МКПП) і 215 км/год (АКПП).

    Новий п’ятициліндровий 2.0D – це, по суті, той самий двигун, що й нині існуючий 2.4D, але місткість циліндрів було зменшено за рахунок зменшення ходу поршня з метою оптимізації споживання пального. Якщо установлено механічну коробку передач, витрата пального становить лише 5,3 л/100 км, а рівень викиду CO2 - 139 г/км.

    Двигун було оптимізовано для того, щоб знизити споживання пального, а в системі впорскування було встановлено п’єзоелектричний паливний клапан іншого типу порівняно з двигуном D5. Ці клапани зводять споживання пального до мінімуму завдяки надзвичайно швидким і точним імпульсам інжекції під високим тиском. У результаті ми отримуємо значно ефективніше згоряння.

    Щоб поліпшити характеристики керування, турбонасичувач було спеціально налаштовано так, щоб високий крутний момент вироблявся вже на малих обертах.

    Сажовий фільтр, який не потребує технічного обслуговування і затримує приблизно 95 відсотків частинок сажі, є стандартним обладнанням для обох двигунів, що робить їх особливо вдалим вибором з точки зору охорони довкілля.

    У комбінації з обома турбодизелями може бути встановлена як шестиступінчата автоматична, так і шестиступінчата механічна коробка передач.

    Для D5 також можливий повноприводний варіант.

    Дизель DRIVe з викидом нижче 115 г/км

    Протягом першого року випуску нового S60 також буде представлено версію DRIVe, обладнану 1,6-літровим дизельним двигуном. Вона споживає дуже мало пального – 4,3 л/100 км (комбінований цикл ЄС, попередні дані), а її рівень викиду чадного газу є нижчим за 115 г/км. Двигун розвиває потужність 115 к. с. і крутний момент 270 Нм. У комбінації з цим двигуном установлюється шестиступінчата механічна коробка передач.

    Виконуючи обіцянки, зроблені дизайном

    Спортивний дизайн Volvo S60 є не просто джерелом натхнення для експертів з шасі Volvo Cars: сміливі лінії також наче обіцяють клієнтам, що на них очікує керуванням автомобілем з винятковими динамічними характеристиками.

    Гама двигунів нового Volvo S60, представлена на момент початку виробництва :

    Бензинові двигуни

    Робочий об’єм

    Конфігурація

    Потужність

    Крутний момент

    T6

    3.0

    6 цил., рядний

    304 к. с.

    440 Нм

    2.0T

    2.0

    4 цил., рядний

    203 к. с.

    300 Нм

    Дизельні двигуни

    Робочий об’єм

    Конфігурація

    Потужність

    Крутний момент

    D5

    2.4

    5 цил., рядний

    205 к. с.

    420 Нм

    D3

    2.0

    5 цил., рядний

    163 к. с.

    400 Нм

    Двигуни, що будуть додані протягом першого року випуску:

    Бензинові двигуни

    Робочий об’єм

    Конфігурація

    Потужність

    Крутний момент

    T5

    2.0

    4 цил., рядний

    240 к. с.

    320 Нм

    T4

    1.6

    4 цил., рядний

    180 к. с.

    240 Нм

    T3

    1.6

    4 цил., рядний

    150 к. с.

    240 Нм

    Дизельні двигуни

    Робочий об’єм

    Конфігурація

    Потужність

    Крутний момент

    1.6 D DRIVe

    1.6

    4 цил., рядний

    115 к. с.

    270 Нм

    Описи та факти в даному прес-релізі стосуються міжнародного модельного ряду Volvo Cars. Описані функції та обладнання можуть бути опціональними. Специфікації автомобілів можуть відрізнятись у різних країнах та можуть бути змінені без попереднього повідомлення.

    повернутись до списку