This version of the page http://kharkiv.dyvy.info/ourkharkiv (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-30. The original page over time could change.
Наше місто
Стрічки RSS
  • Головна
  • Публікації/Новини
  • Афіша
  • Наш Харків
  • Блоги
  • Фотогалерея
  • Контакти
  • Підписка на новини
Наше місто
Життя триває. До роковин Галини Гнатівни Хоткевич
Субота, 26 лютого 2011, 22:38

Незважаючи на тяжку хворобу відійшла у вічність Галина Гнатівна весело, з усмішкою і вірою в світле майбуття свого рідного краю. За якісь два місяці до своєї смерті п. Галина писала харків’янам зворушливі, і, можливо пророчі слова: «Життя триває! Я буду поряд з Вами і у Ваших справах я буду незримо Вам допомагати. Тільки вірте у свою перемогу! Перемогу добра над злом! Вірте і дійте!»

 
Харків і харків'яни XIX-го сторіччя у кадрах фотографа Іваницького
Четвер, 27 січня 2011, 21:13

Олексій Іваницький потрапив у хорошу кoмпанію. Він народився у 1855 році, і його товаришами по життю стали однолітки – історик Дмитро Яворницький та художник Сергій Васильківський. Янголята з ясними очима та молоді панни з пухнастиками були улюбленими моделями великого Іваницького. Він був одним з найкращих. Імператори жалували його маєтностями та діамантами. Але чи було то аж таким страшним злочином, щоб розстріляти?

 
Герої нашого часу
Субота, 30 жовтня 2010, 19:31

Двадцять років тому першими у світі радянські альпіністи підкорили Південну стіну гімалайського восьмитисячника Лхоцзе. Повторити їхній подвиг поки що не зміг ніхто. На вершину піднялись лише двоє альпіністів, один із яких - харків'янин Сергій Бершов.

 
Григорій Сковорода: Світ мене спіймав, але не вдержав...
Неділя, 17 жовтня 2010, 14:29

Григорій Сковорода – один з найбільших і найзагадковіших християнських філософів світу. Колись давно, ще на початку 1930-х років, видатний український мислитель Дмитро Чижевський, той самий, що його Ганс-Георг Гадамер не без підстав порівнював із Ляйбніцем, писав: «Може, ні про одного філософа у світі не висловлено таких розбіжних думок, як про Сковороду...»

 
Відкриваючи Харківщину...
Четвер, 05 серпня 2010, 20:53

Якщо говорити про улюблені українські місця паломництва туристів, то, звичайно, на початку списку стоїть Західна Україна з Карпатами, замками, монастирями, тоді – Крим, узбережжя Чорного та Азовського морів. У той же час схід, як правило, випадає з поля зору й розглядається винятково як промисловий осередок. А дарма. Бо навіть там можна знайти багато цікавого.

 
Церква Різдва Христового
Неділя, 25 липня 2010, 16:46

На фотографії – панорама Залопанської частини міста з Університетської гірки. Для нас це фото цінне тим, що на ній зображена кам’яна церква Різдва Христового, яка не збереглась до нашого часу. Сьогодні спеціалісти вважають, що вона була однією з перлин слобідської архітектурної школи.

 
Пам'яті Генріха Алтуняна
Субота, 10 липня 2010, 20:01

П’ять років як відійшов у вічність Генріх Ованесович Алтунян - відомий харківський дисидент, правозахисник, громадський діяч. Його ім'я, звісно, не значиться серед списку "почесних громадян міста", а втім - уявити Харків 20 століття без цієї постаті нині просто неможливо. У цій статті - матеріали, зібрані Харківської правозахисною групою, присвячені Генріху Алтуняну.

 
Німецька кірха (Храм Вознесіння Господнього)
Середа, 19 травня 2010, 20:04

Вздовж сучасного Театрального скверу нині простягся типово-радянський житловий будинок, який поєднує початок вулиці Гоголя і площу Поезії. А колись на цьому місці була німецька кірха, дзвіниця якої були видни звідусіль. Зараз в це майже не віриться, чи не так?

 
Микола Хвильовий: Останній Романтик
Понеділок, 10 травня 2010, 10:01

Микола Григорович Хвильовий (1893-1933) - український прозаїк, поет, публіцист, один з основоположників пореволюційної української прози. Він був організатором і головним ідейним речником українського відродження, був лідером цілого літературного покоління. Неперевершений майстер малої прозової форми Микола Хвильовий витворив у нашому письменстві власний стиль, своєрідний різновид лірико-романтичної, імпресіоністичної новели.

 
Свято-Дмитрівська церква
Четвер, 06 травня 2010, 09:39
У середині XIXст. лівий бік Катеринославської вулиці (нині вул. Полтавський шлях) від нинішнього Гончарівського бульвару до Холодної гори був уже заселений, тоді як правий являв собою суцільний пустир з численнми болотами. У цій частині міста жили ремісники і відставні солдати. Місто купців, чиновників, дворян розпочиналось за Дмитрівською церквою і тягнулось до Лопанської набережної. Церква на честь великомученика Дмитрія Солунського була збудована українськими поселенцями невдовзі після заснування міста, в середині ХVII ст. Зараз тут проходить гомінкий Полтавський шлях, недалеко знаходиться Південний вокзал.
 
<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 2
Copyright © 2010 by Український Харків