This version of the page http://www.vegatele.com/ukr/dictionary_lat (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-22. The original page over time could change.
Словник | Vega - Національний оператор інтернет та телефонії для дому та офісу
укр | рус | eng
  • Для дому
  • Для офісу
  • Корпораціям
Особистий кабінет
Про компанію | Абонентам | Покриття | Прес-центр | Провайдерам | Ділерам | Чат | Контакти
 
АЗЫ
А Б В г Д Е ж З И і К Л м н о П р С Т у ф Х ц ч Ш щ є ю я


АZЫ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z





Покриття

Цілодобова підтримка

0 800 60 00 60

дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні

З телефоних ліній Vega Ви можете телефонувати за номером:

147

service@vegatele.com

 
A

Abbreviated Dialing, Short Num -

скорочений набір номера.

ADSL -

Asymmetric Digital Subscriber Line) – технологія, яка перетворює стандартні абонентські телефонні аналогові лінії в лінії високошвидкісного доступу. Основна перевага даної технології в тому, що нема необхідності прокладати кабель до абонента. Використовуються вже прокладені телефонні кабелі. Дана технологія є асиметричною, тобто швидкість передачі даних в напрямку від мережі до користувача значно вище, ніж швидкість передачі даних від користувача в мережу. Така асиметрія у поєднанні зі станом «постійно встановленого з'єднання» (коли виключається необхідність кожного разу набирати телефонний номер і чекати з'єднання) робить технологію ADSL ідеальною для організації доступу до мережі Інтернет, а також для доступу до локальних мереж тощо.

ADSL-модем -

широкосмуговий модем, який забезпечує високошвидкісне підключення персонального комп'ютера в мережу Інтернет через лінію ADSL.

B

BRAS -

(Broadband Remote Access Server) – пристрій, який сполучає віддалених користувачів Інтернету в мережі провайдера і забезпечує аутентифікацію та маршрутизацію віддалених користувачів.

C

CPE -

(Customer Premises Equipment) – устаткування, яке встановлюється в приміщенні клієнта і забезпечує підключення до мережі Інтернет.

Co-location -

він же апаратний хостинг - розміщення устаткування клієнта на території провайдера, підключення його до каналів зв'язку з високою пропускною спроможністю. Територія для розміщення серверів обладнана системами резервного електроживлення, кліматичного контролю і охорони.

D

DSLAM -

(Digital Subscriber Line Access Multiplexer) – пристрій оператора, який забезпечує підключення безлічі абонентських ADSL-ліній до мережі провайдера.

DNS -

(Domain Name System) - система доменних імен, здатна за запитом, що містить доменне ім'я хоста (комп'ютера або іншого мережевого пристрою), повідомити ІР-адресу або (залежно від запиту) іншу інформацію.

E

Ethernet-порт -

порт, за допомогою якого комп'ютер підключається до мережі.

F

FTP -

(File Transfer Protocol) – протокол, який використовується для передачі інформації (файлів) в мережі. Вимагає наявності ідентифікатора (імені і пароля) для отримання доступу до комп'ютера, на який або з якого передаються файли.

FTP-сервер -

сервер, що забезпечує обмін файлами за протоколом FTP.

FTTB -

(Fiber to the Building) – технологія доступу за допомогою оптики, підведеної до будинку. Під такою технологією розуміють роботу оптичного вузла (ОВ) в середньому на 100-250 абонентів (наприклад, 9.12-ти поверховий будинок на 4…6 під'їздів). Це прогресивна технологія, що дозволяє подавати клієнтові широкосмуговий доступ до мережі Інтернет на швидкості до 10 Гбіт/с, послуги IP- телефонії і телебачення по одному кабелю.

H

HTTP -

(Hyper Text Transfer Protocol) – протокол передачі гіпертекстової інформації, відформатованої за допомогою спеціалізованої мови опису сторінок HTML.

I

International deny -

блокування міжнародного зв'язку.

IP-адрес -

унікальний ідентифікатор (адреса) комп'ютера, підключеного до локальної мережі або Інтернету.

IP-телефония -

(VOIP – Voice over Internet Рrotocol) – технологія, що дозволяє використовувати ІР-мережу як засіб організації і ведення телефонних переговорів та передачі факсів у режимі реального часу.

ISDN -

(Integrated Services Digital Network) – інтеграція телекомунікаційних послуг на базі цифрових мереж, яка забезпечує підключення по цифровому інтерфейсу різного абонентського устаткування і підтримує широкий спектр телекомунікаційних послуг: телефонію, передачу даних та Інтернет.

ISDN PRI -

підключення по інтерфейсу первинного доступу і скрученої мідної пари тридцяти В-каналів з сумарною пропускною спроможністю 1920 Кбіт/с. Первинний доступ дає можливість одночасно проводити до 30 телефонних розмов або сеансів передачі даних зі швидкістю кожного сеансу 64 Кbps.

IP/MPLS -

багатопротокольна міжміська мережа передачі даних.

M

MAC-адрес -

(Media Access Control) – унікальний ідентифікатор, що зіставляється з різними типами устаткування для комп'ютерних мереж. MАС-адреси формують основу мереж, яку використовують протоколи більш високого (мережевого) рівня. Саме вони є віддаленим, кінцевим ресурсом мережі Інтернет.

MAN -

(Metro Area Network) – мережа передачі даних, що охоплює міський район, місто, об'єднує в єдину мережу підключені до неї локальні комп'ютерні мережі (LAN – Local Аrea Network).

Media Access Control -

(MAC) - унікальний ідентифікатор, що зіставляється з різними типами устаткування для комп'ютерних мереж. MАС-адреси формують основу мереж на канальному рівні, яку використовують протоколи більш високого (мережевого) рівня. Саме він є віддаленим, кінцевим ресурсом мережі Інтернет.

Metro Area Network -

(MAN) – технологія, за допомогою якої будинки об'єднуються волоконно-оптичними магістралями. Усередині будинків застосовуються з'єднання по мідних кабелях на відстані не більше 100 м. Це дозволяє за необхідності досягати швидкостей до 10 Gbps.

MPLS -

(Multiprotocol Label Switching) – технологія швидкої комутації пакетів у багатопротокольних мережах передачі даних.

N

National deny -

блокування міжміського зв'язку.

P

РРР-логин -

(Point-to-Рoint Protocol) – ім'я для авторизації користувача для входу в Інтернет.

PWD Call -

(Рassword Сall) – надання зв'язку за паролем.

Q

Quality of Service -

позначає рівень обслуговування, який визначає набір параметрів і відповідних їм граничних значень, що характеризують якість послуги з точки зору працездатності додатків, які можуть використовуватися клієнтом і для яких дані параметри є критичними.

S

SPLITTER -

пристрій, який розділяє ADSL-сигнал на компоненти «голос» і «передача даних». Він дозволяє одночасно по одній лінії отримувати доступ в Інтернет і вести телефонну розмову.

V

VPN -

(Virtual Private Network) - спосіб передачі даних, у тому числі організація і обслуговування каналів передачі, між точками (офісами) клієнта. Спосіб передбачає об'єднання двох і більше територіально віддалених офісів в єдину захищену повнозв'язкову мережу для обміну даними з використанням ресурсів транспортної мережі оператора. Обов'язковою умовою є дотримання параметрів і правил передачі різних видів трафіку – класів обслуговування.

W

WWW - сайт -

(World Wide Web) – сукупність файлів, що дозволяють користувачам Інтернету інтерактивно взаємодіяти з ними за допомогою протоколу HTTP. Він побудований при використанні мови опису сторінок HTML, що дозволяє створювати гіпертекстові документи, тобто документи, взаємозв'язані за допомогою перехресних посилань з одного документа до іншого. Технологія побудови web-сайту дозволяє окрім текстової інформації розміщувати графічну, аудіо- і відеоінформацію, а також використовувати інші мови програмування для створення спеціальних сервісів та ефектів.

Закрити
Варіант для друку
 Друк