This version of the page http://kpi.ua/1105-9 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-18. The original page over time could change.
Історична пам’ятка Києва [Фотоальбом «Киевские достопримечательности конца ХIX – начала ХХ вв.»] | Національний технічний університет України

Історична пам’ятка Києва [Фотоальбом «Киевские достопримечательности конца ХIX – начала ХХ вв.»]

 За понад стодесятилітній свій вік Київський політехнічний став історичною пам’яткою міста. Створений новаторами, збудований талановитими зодчими і наповнений кращими викладачами та студентами, які стали вітчизняною технічною елітою, КПІ завжди залишався самобутнім осередком освіти і науки. Тож не дивно, що розповіді про інститут та зображення КПІ входять до численних історичних, наукових та фотовидань. «КП» уже розповідав про матеріали дослідження київського історика Олександра Анісімова «Киев и киевляне» (2002 р.), де є розвідки і про КПІ.

А недавно побачив світ фотоальбом «Киевские достопримечательности конца ХIX – начала ХХ вв.», у якому старі фото сусідують із сучасними, зробленими практично в тому ж ракурсі. У книзі представлено 52 об’єкти, зокрема і Київський політехнічний. Він знаходиться в чудовому товаристві всесвітньо відомих культових споруд – Софії Київської, Києво-Печерської лаври, Андріївської церкви та інших пам’ятних місць Києва. Тексти до фото написав О.Анісімов, автор сучасних знімків – О.Жарій.

Гортаючи сторінки, читачі матимуть насолоду порівняти знамениті київські краєвиди столітньої давнини з нинішніми, відчути неспішний рух тодішнього міського життя. Альбом допоможе киянам і нашим гостям одночасно прогулятися містом, яке існує лише на чорно-білих світлинах, та нинішніми вулицями, скверами і парками столиці України.

Інф. «КП»