This version of the page http://uanic.com.ua/policy/?explain4 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-06-14. The original page over time could change.
Hostmaster Ltd. | .UA Domain Policy
6 JUNE 2012
.UA - наш дом. Сделаем его лучшим!
Ваш IP адрес: 62.149.0.83
 

 Искать домен

Расширенный поиск
Поиск доменов регистранта
Перевести домен к регистратору

 Искать nic-handle

 -UANIC

 Операции с nic-handle

 Основные ссылки



Роз'яснення N 4 до Правил домену .UA

в╕д 15 жовтня 2008 року

Щодо в╕дображення в доменних ╕менах Знак╕в, в текстов╕й частин╕ яких використан╕ л╕тери, що за сво╖м зображенням ╓ сп╕льними для латиниц╕ та кирилиц╕.

Адм╕н╕стратор домену .UA, керуючись:

  • Цив╕льним кодексом Укра╖ни
  • Законом Укра╖ни "Про охорону прав на знаки для товар╕в ╕ послуг" вiд 15.12.1993 з╕ зм╕нами та доповненнями
  • Правилами домену .UA

беручи до уваги те, що:

  • В╕дпов╕дно до п. 3.2. Правил домену .UA приватн╕ доменн╕ ╕мена другого р╕вня в домен╕ .UA делегуються виключно у раз╕, якщо в╕дпов╕дне доменне ╕м'я повн╕стю, або його компонент другого р╕вня (до знака ".", але не включаючи цей знак), за написанням сп╕впада╓ ╕з Знаком, права на використання якого на територ╕╖ Укра╖ни належать в╕дпов╕дному ре╓странту. Терм╕н "Знак" в╕дпов╕дно до п. 1.6. Правил домену .UA означа╓ словесний знак для товар╕в та послуг, на який центральним органом виконавчо╖ влади з питань правово╖ охорони ╕нтелектуально╖ власност╕ видане св╕доцтво Укра╖ни на знак для товар╕в та послуг, або такий, що одержав правову охорону на територ╕╖ Укра╖ни зг╕дно з Мадридською угодою про м╕жнародну ре╓страц╕ю знак╕в, або, в раз╕, якщо такий заре╓стрований знак для товар╕в та послуг склада╓ться з тексту та ╕нших позначень, - його словесну частину, яка сама ╓ об'╓ктом правово╖ охорони.
  • Зг╕дно п. 3.4. Правил домену .UA написанням Знака в межах цих Правил вважа╓ться його представлення символами з числа: л╕тер латинського алфав╕ту, арабських цифр ╕ знака "-". В раз╕, якщо Знак м╕стить символи ╕нших алфав╕т╕в, окр╕м латинського, цифри ╕нших систем числення та/або ╕нш╕ символи, написанням Знака вважа╓ться його трансл╕терац╕я латиницею, зд╕йснена зг╕дно правил трансл╕терац╕╖ того алфав╕ту, яким записано Знак;
  • Зг╕дно п. 3.5 Правил домену .UA зд╕йсню╓ться латинська трансл╕терац╕я Знака, який м╕стить символи кириличного алфав╕ту.
  • В╕дпов╕дно до ст. 492 Цив╕льного кодексу Укра╖ни так само, як ╕ в╕дпов╕дно до ст. 1 Закону Укра╖ни "Про охорону прав на знаки для товар╕в ╕ послуг", торговельною маркою (знаком для товар╕в ╕ послуг) ╓ позначення, саме зображення позначення наводиться у в╕дпов╕дному св╕доцтв╕.

враховуючи досв╕д розв'язання доменних спор╕в Всесв╕тньою орган╕зац╕╓ю ╕нтелектуально╖ власност╕ (WIPO), що закр╕плено у численних р╕шеннях Центру арб╕тражу ╕ мед╕ац╕╖ (WIPO Arbitration and Mediation Center), прийнятих за ╢диною пол╕тикою вир╕шення спор╕в про доменн╕ ╕мена (UDRP), та спираючись на:

  • ГОСТ 16876-71 (Ст. СЭВ 1362-78) "Правила транслитерации кирилловского алфавита буквами латинского алфавита";
  • трансл╕терац╕йну таблицю "УЛ" ("Укра╖нська Латиниця"), рекомендовану для укра╖нсько╖ мови, затверджену Держстандартом Укра╖ни 18 жовтня 1995 р.;
  • "Нормативну таблицю для в╕дтворення укра╖нських власних назв засобами англ╕йсько╖ мови., затверджену р╕шенням .8 укра╖нсько╖ ком╕с╕╖ з питань правничо╖ терм╕нолог╕╖, протокол .2 в╕д 19 кв╕тня 1996 р.

беручи до уваги, що деяк╕ л╕тери за сво╖м зображенням ╓ сп╕льними для латиниц╕ та кирилиц╕, а саме:

  • велик╕ л╕тери: "А", "У", "О", "Е", "В", "╤", "К", "М", "Н", "Р", "С", "Т", "Х"
  • маленьк╕ л╕тери: "а", "у", "о", "е", "╕", "х", "р", "с"

д╕ючи в межах пункт╕в 3.2., 3.4., 3.5. та 1.6. Правил домену .UA,

вважа╓ допустимим та доц╕льним делегування приватних доменних ╕мен другого р╕вня в домен╕ .UA виключно у раз╕, якщо в╕дпов╕дне доменне ╕м'я повн╕стю, або його компонент другого р╕вня (до знака ".", але не включаючи цей знак), за написанням сп╕впада╓ ╕з Знаком, права на використання якого на територ╕╖ Укра╖ни належать в╕дпов╕дному ре╓странту.

При цьому, якщо Знак м╕стить виключно л╕тери, зазначен╕ в цьому Роз'ясненн╕ вище, що унеможливлю╓ визначити однозначно, чи текстова частина Знаку викладена кирилицею, чи латиницею, з метою якнайповн╕шого захисту прав власник╕в Знак╕в доц╕льно забезпечити делегування доменних ╕мен у обох вар╕антах (на вимогу ре╓странта), трансл╕терування зд╕йсню╓ться у в╕дпов╕дност╕ з наведеною таблицею:

NЛ╕тера
кирилицею
Трансл╕терування
л╕тери
з кирилиц╕
у латиницю
1АA
2УU
3ОO
4ЕE
5ВV
6I
7КK
8МM
9НN
10РR
11СS
12ТT
13ХKh
14аa
15уu
16оo
17еe
18i
19хkh
20рr
21сs

Таким чином домен╕ ╕мена будуть виглядати так, наприклад:

NЗображення
Знаку
Вар╕ант ╤
доменного ╕мен╕
Вар╕ант ╤╤
доменного ╕мен╕
(як трансл╕терац╕я
кириличного знаку)
1АВТОabto.uaavto.ua
2автоavto.ua-
3xopxop.uakhor.ua
4copcop.uasor.ua

Обидва вар╕анти доменних ╕мен в╕дпов╕дно до Правил домену .UA можуть бути делегован╕ на п╕дстав╕ одного Св╕доцтва, та можуть використовуватись одним ре╓странтом. Також ре╓странт ма╓ право на делегування будь-якого одного доменного ╕мен╕ з двох вар╕ант╕в, у цьому випадку ╕нший ре╓странт ма╓ право на делегування доменного ╕мен╕, яке залишилось в╕льним, у раз╕ наявност╕ у нього прав на використання Знака, який дозволя╓ делегування такого доменного ╕мен╕ зг╕дно Правил домену .UA.

Ре╓странти, як╕ до введення в д╕ю цього Роз'яснення волод╕ють Знаком, що п╕дпада╓ п╕д д╕ю цього Роз'яснення, та вже користуються доменним ╕менем, за бажанням мають право на делегування другого доменного ╕мен╕, на яке вони мають право у в╕дпов╕дност╕ до цього Роз'яснення.

Дане Роз'яснення п╕дляга╓ опубл╕куванню на оф╕ц╕йному сайт╕ Адм╕н╕стратора домену .UA (www.hostmaster.ua).




События

10.07.2012
10.07.2012 состоится новая встреча "Мастерской IPv6"
22-23.05.2012
ENOG в Одессе
2.12.2011
Первая Всеукраинская конференция регистраторов и администраторов доменных имен - UAdom

Новости  

12.06.2012
ENOG-3 - Постскриптум или Как это делалось в Одессе
11.06.2012
Дайджест доменных событий
06.06.2012
6 июня 2012 - Всемирный запуск IPv6
05.06.2012
Дайджест доменных событий
02.06.2012
Доменная статистика .UA, 1 июня 2012
Все новости >>
2012
Архив дайджестов доменных событий

О компании


Помним

0.500509 sec